2022-11-22 292 瀏覽
去到葵廣除咗買衫,就當然要去食埋慧食貓嘅手抓餅🤭都係非常多人~當日都好好彩地 係佢截單前買到🤭想食嘅朋友都唔好太晏好呀!!💬火腿雞蛋芝士豬柳手抓餅餡料食落好豐富💖新鮮熱辣嘅手抓餅加埋雞蛋火腿豬柳等惹味配料仲有熔芝士😍我至愛!!!本身會擔心食緊豬柳強咁,但食落又另一感覺,食到一半都唔會好油好膩,我見佢其他款都好多人叫🤩🤩決定下次去葵廣都要試埋至得!!另外老闆娘真係超勁,畀完錢都唔需要收據證明,按住指示時間返到嚟就收到岩款嘅手抓餅,勁!

💬火腿雞蛋芝士豬柳手抓餅
餡料食落好豐富💖
新鮮熱辣嘅手抓餅
加埋雞蛋火腿豬柳等惹味配料
仲有熔芝士😍我至愛!!!

每次響葵廣二樓行過都會見到好多人響呢個神秘角落,其中最具人氣就係賣手抓餅既慧食貓。其實我都唔知佢點運作,反正有隊就排,排到講低食乜,隔一陣返嚟擺低錢,仲係自助找續,真係好靠大家自律,之後再等多陣就有得食啦!我都唔知佢哋點解可以記得顧客柯打,亦唔知個先後次序係點樣整出嚟,反正整個等候過程大概係10至15分鐘,還可以接受啦。① 火腿雞蛋肉鬆手肘餅 $26② 鹹牛肉手肘餅 $25手抓餅熱辣辣,煎得好香而唔會太油,少少脆口,軟得黎又有少少煙韌,而且餡料好多,醬汁適中,啖啖都有料!正阿!不過我覺得鹹牛肉有少少齋,下次我要自選配料加蛋或者肉鬆先得!

① 火腿雞蛋肉鬆手肘餅 $26
② 鹹牛肉手肘餅 $25
外賣自取
2022-09-29 424 瀏覽
呢間手抓餅店嘅裝飾有好多貓貓🐱相❤️❤️❤️價錢亦都唔算太貴👍🏻口味選擇都ok~手抓餅香脆可口,而且啲餡料同醬汁都配搭得唔錯🥰真係好好食,第一次覺得手抓餅係咁好食😋
2022-09-25 395 瀏覽
ᵍᵒᵒᵈᵎᵎ 火腿雞蛋芝士豬柳手抓餅 $31呢度採用先落單後俾錢既方法 一直都好疑惑佢記得我叫咩架喇?😂 好彩又真係記得 拎上手手抓餅熱辣辣 仲好鬆脆🤩 入面既火腿、雞蛋、豬柳啖啖肉 好juicy😋 加上半溶芝士同大大塊生菜解膩真係神級配搭😍 而且份量十足 兩個人share食都超飽肚😎I was really confused by their operation style as we needed to order first (without marking down!!!) and pay afterwards 🧐 Luckily, they remembered and made a correct one for my order😚 Flaky scallion pancake was hot and crispy while a bit oily yet🫣 Ham🍖, egg🥚, cheese🧀, lettuce🥬 and pork patty🐷 was literally a nice combo✨ Taste was good and the portion was
ᵍᵒᵒᵈᵎᵎ 火腿雞蛋芝士豬柳手抓餅 $31
I was really confused by their operation style as we needed to order first (without marking down!!!) and pay afterwards 🧐 Luckily, they remembered and made a correct one for my order😚 Flaky scallion pancake was hot and crispy while a bit oily yet🫣 Ham🍖, egg🥚, cheese🧀, lettuce🥬 and pork patty🐷 was literally a nice combo✨ Taste was good and the portion was generous🥰 Worth a try🔥
評分: 8.5/10🌟
—————————————————————————————
慧食貓 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01C號舖
2022-09-09 398 瀏覽
慧食貓行行下街有D肚餓所以買左手抓餅食見好多人排隊 都覺得會幾好食可以按自己喜好叫唔同送今次叫左肉鬆,火腿,芝士D送比得好足料 叫左一份兩個人share都好夠!~下次會再食
慧食貓
行行下街有D肚餓
所以買左手抓餅食
見好多人排隊 都覺得會幾好食
可以按自己喜好叫唔同送
今次叫左肉鬆,火腿,芝士
D送比得好足料 叫左一份兩個人share都好夠!~
下次會再食
2022-08-29 490 瀏覽
成日喺IG同OpenRice見到個個都勁推介呢間手抓餅 難得嚟到葵廣就諗住試下啦😎啲人冇講錯 個staff嘅attitude勁差😳我行埋去order佢即刻話byebye廿分鐘之後再嚟攞 之後佢梗系唔記得我order咗啲咩啦😓佢整好之後一野遞過嚟好彩我接得切如果唔系就好笑啦…👌🏿火腿雞蛋肉鬆手抓餅食嘅時候系熱辣辣嘅 就系好普通嘅薄餅入面夾啲餡😅入面的確好多肉鬆好足料 不過我就嫌太多 鐘唔鐘意就見人見智啦 整體味道ok嘅 不過我就唔覺得需要encore🤣
👌🏿火腿雞蛋肉鬆手抓餅
2022-08-12 620 瀏覽
夜晚自己一個,又未算話好肚餓,於是去左旺中搵食,慧食貓旺中店係新開,雖然係葵廣開左甘耐,但我其實一次都未試過,一試就已經係旺中分店叫左個佢推薦嘅B餐- 火腿雞蛋肉鬆手抓餅$26。店員有禮,有堆散銀係度找錢店員會叫你自己拎。出餐都吾耐,拎上手熱辣辣,個手抓餅仲好脆,又吾會燒焦左,剛剛好,有塊好新鮮嘅生菜,翠綠爽口。雞蛋好滑吾會過熟,配有海量肉鬆,真係好多🙈而且好好味,同火腿、沙律醬都好夾。食完超飽🙈

2022-08-07 430 瀏覽
之前去過幾次都摸門釘, 今次終於有幸食到啦!☺️一點鐘既時候商場人流未算好多, 但舖頭門口都已經有四五組客人等拎野食.落單後店員告知要等15分鐘, 返黎拎order時先比錢, 留意返比較特別嘅係俾錢找錢都係自助形式😬即叫即煎嘅手抓餅熱辣辣, 望住店員係咁將成個餅都加滿咗加吞拿魚沙律, 份量係多到幾乎滿瀉咁滯, 食到最後一啖都仲係有滿滿嘅沙律餡, 可能配多塊餅皮都仲得😂見到好多人都嗌肉鬆芝士呢啲配料, 下次去我又試下先🤤
之前去過幾次都摸門釘, 今次終於有幸食到啦!☺️
蟹子吞拿魚手抓餅
2022-08-06
15 分鐘 (外賣自取)
蟹子吞拿魚手抓餅
2022-08-05 332 瀏覽
😍😍😍去葵廣一定要食既小食次次去都會食💕性價比勁高又好食個皮好脆 d料極多🥳食落好野味💕雖然每次去都勁多人買 要等但都一定值得等同買黎食必食🥰🥰🥰
😍😍😍去葵廣一定要食既小食

但都一定值得等同買黎食
必食🥰🥰🥰
2022-07-30
2022-08-05 268 瀏覽
慧食貓葵廣掃街試一試人氣手抓餅B.火腿雞蛋肉鬆手抓餅 $26手抓餅配合啖啖的肉鬆相當香口,肉鬆稍稍偏甜,所以會帶有小小膩口的感覺。但手抓餅加了一些生菜、火腿、雞蛋等材料令整個手抓餅口感更豐富飽滿。雖然生菜的量並不多,但亦有發揮解膩既作用。店員立即製作,等待時間大約10分鐘左右吧,拎上手還熱辣辣,值得一讚總結食物本身都不錯,值得一試。店員的態度都偏惡,見到啲後生仔囡會比店員大聲對待。服務態度方面,店舖需要有待改善。
慧食貓

葵廣掃街試一試人氣手抓餅

B.火腿雞蛋肉鬆手抓餅 $26

總結食物本身都不錯,值得一試。

2022-07-26
  • 火腿雞蛋肉鬆手抓餅
2022-08-04 281 瀏覽
一直以來幫襯過無數次,每一次都保持水準,而家老細唔喺度即刻難食左,而家轉咗個肥肥地嘅女人,叫我10幾分鐘之後返去拎,返到去又唔記得我叫咗啲乜嘢,又以為我未落order ,如果你做唔到好似老細咁樣咁好記性,不如你mark 低佢好過啦!跟住俾我嗰份凍嘅…淋晒一啲都唔脆口…仲要係減料…又係去到死循環,初初好好食去到開分店之後質素開始下降…點搞啊,不如專心做好一間啦⋯⋯
外賣自取
呢間食過最好食的手抓餅(´∇`)好耐冇去掃街 幾時先可以出去…雖然每次去都要講彩數( ᐪ꒳ᐪ )因為有時去會撞正休息/賣曬…好彩個日去到仲有開!仲好多人等緊即刻衝去買返個!呢間手抓餅係每次都要去食( ー̀֊ー́ )咬落香脆 亦都好足料叫左F 火腿雞蛋芝士豬柳手抓餅芝士食完邪惡得黎又好滿足~(˶'ᵕ'˶)甚麼減肥計劃都拋諸腦後ꉂ( °ᴗ° )雖然個陣人多 要等15分鐘左右 但食完覺得係值得等!希望下次去到會有開( ´^`° )👅味道:4/5💰性價比:4/5👀回頭率:4/5
呢間食過最好食的手抓餅(´∇`)
好耐冇去掃街 幾時先可以出去…

雖然每次去都要講彩數( ᐪ꒳ᐪ )
因為有時去會撞正休息/賣曬…
好彩個日去到仲有開!仲好多人等緊
即刻衝去買返個!

呢間手抓餅係每次都要去食( ー̀֊ー́ )
咬落香脆 亦都好足料
叫左F 火腿雞蛋芝士豬柳手抓餅
芝士
食完邪惡得黎又好滿足~(˶'ᵕ'˶)
甚麼減肥計劃都拋諸腦後ꉂ( °ᴗ° )

👅味道:4/5
💰性價比:4/5
👀回頭率:4/5
2022-07-16 325 瀏覽
第一次來葵芳掃街,看到這間舖人流10分多,而且大排長龍,想必一定是很受歡迎及好味。於是便走到櫃面,看到兩位女士都做得身水身汗,便點了豬柳蛋火腿手抓餅。由於是晚飯時間,很多年青人到來,等了差不多20分鐘才輪到我們,熱辣辣的手抓餅真的10分好吃,如果下次和朋友來葵芳掃街。這個是必點的。

2022-07-08 425 瀏覽
呢間手抓餅係平靚正,但係就唔係賣服務,所以唔好諗住會好好態度😂😂因為佢地好多人排隊叫,佢哋亦都人手不足,所以無論係員工or啲客都會好燥底🔥🥹1. B餐 火腿雞蛋肉鬆手抓餅 ($26)個手抓餅好多料😍😍個皮好脆又唔會太油,個沙律醬好甜,啲蛋係仲要流心,啲肉鬆多到爆曬出嚟,好好食🤤💥評分:10/10👍🏻我去買個日超多人,total等左45分鐘🥹個員工預先叫我半個鐘後返嚟,返嚟先俾錢拎餅,而我返嚟拎餅都等咗15分鐘左右😮‍💨不過想食好西都要付出啲時間😎所以大家都要預翻時間

1. B餐 火腿雞蛋肉鬆手抓餅 ($26)

💥評分:10/10👍🏻

2022-07-08 222 瀏覽
嚟到葵廣掃街 每一次都必食呢間嘅手抓餅🤩🤩係充滿回憶嘅味道❤️最鍾意嘅配搭一定係火腿雞蛋肉鬆!!手抓餅熱辣辣脆卜卜😚入面包滿餡料 再配埋酸酸甜甜嘅醬汁 食落口感味道都好豐富😍