2023-02-18 603 瀏覽
新餐牌下野食還是這樣不變,食物質素仍保持住一般,飯後有一粒甜品雪糕粒。價錢還可以的,大概連加一100蚊左右。若果大班人黎食,有間大房可以坐都係好。總括過得去的日本餐廳。

2023-02-13
  • 銀雪魚西京燒定食
2023-02-04 652 瀏覽
新年前夕需要陪男朋友送盤花比人都去開紅磡附近就試依間日式料理餐廳環境其實幾日式燈光黃黃地一入去就見幾枱都係一家大小😂😂點左好多件壽司🍣件件都大件飯品質有番咁上下,夠新鮮三文魚腩天氣凍冬地 叫左個海鮮烏冬煱🦪🍲🥬有蝦有帆立貝🍤熱辣辣的仲有碟瑩光魷魚🦑我都幾喜歡💕食 因為男朋友要揸車🚗無得飲酒就留返下次先飲
新年前夕需要陪男朋友送盤花比人
都去開紅磡附近就試依間日式料理
餐廳環境其實幾日式
燈光黃黃地
一入去就見幾枱都係一家大小😂😂

點左好多件壽司🍣
件件都大件飯
品質有番咁上下,夠新鮮
三文魚腩

因為男朋友要揸車🚗
無得飲酒
就留返下次先飲
2023-01-26 579 瀏覽
今日初五星期四,係第二次嚟到德美食。同個朋友上次嚟食佢個精選二人餐因為有飯有魚生有天婦羅有鯖魚,幾滿意。見佢出面塊牌寫住「星期五六日及公眾假期只有豐盛二人餐」咁今日就再去食明明今日都唔係公眾假期,更加唔係星期五六日入到去先知冇精選二人餐,而且舖頭出邊冇寫今日冇。咁冇理由坐低左又番去,所以最後死死地氣嗌定食就算。不過公道講句,定食都幾好食既🙏🏻,雖然都幾貴。係食到唔太爽姐山長水遠嚟到坐低左先知冇個Set
今日初五星期四,係第二次嚟到德美食。
明明今日都唔係公眾假期,更加唔係星期五六日
入到去先知冇精選二人餐,而且舖頭出邊冇寫今日冇。
咁冇理由坐低左又番去,所以最後死死地氣嗌定食就算。
2022-12-30 912 瀏覽
見open rice咁多好評,所以試一試紅磡分店嘅德美壽司。中午時段入座,有午市menu,入座率無一半。叫咗個壽司定食,6件壽司連牛肉烏冬。首先上菜係一大盤大約20碟沙律前菜送哂俾全場,早到唔會俾你先。食哂前菜烏冬,個壽司set終於嚟到了。飯硬,蝦霉,帶子只有半隻,無德美甜玉子,只有1條切咗2截嘅平價蟹柳代替。魚生新鮮程度如圖。91蚊定食係平嘅,但今時今日嘅德美真係唔會因為價錢而推介俾大家或再次幫襯。
2022-11-10 1380 瀏覽
昨天晚上7:00pm到,等左约15:00 分钟就有位。柯打一陣,約5分钟就有得食。抵食,魚生新鮮。南瓜片炸得剛好,好味,夠熱,甜。三文魚,油甘魚夠厚,鮮甜。價錢適中。但不會再去。
2022-11-09
2022-11-09 332 瀏覽
今晚,6:00。第一次去食,水準不错,上菜都快,但食食下,有个男人(似经理)行近枱边望下,過左一陣,再行近枱边,我望下錶,只坐左45分钟,心想今快趕客?如是者,冇十次都有八次。到結單只坐左60分钟。食左5百幾,三个人。冇下次。
冇下次。
2022-11-09
2022-10-14 1527 瀏覽
同小朋友上完堂經過黃埔附近就決定過黎食lunch順便同小朋友去冒險樂園放電🤣入座安排係門口附近卡位避免好多麻煩😂套餐包有:味增湯 & 飯 (烏冬❌)、沙律、甜品(上漏左,沒吃到🥴)、茶碗蒸蛋🍣讚岐牛肉烏冬配壽司大碗的牛肉烏冬 湯底甜甜的相信下了挺多蔬菜煮出來一顆糖心蛋 油光光躺在烏冬上好吸引人去吃掉🍣:熟蝦(媲美虎蝦size)、腐皮、三文魚🍱德美和食便當-刺身:三文魚、玉子燒(甜甜的)、蟹柳-炸物:吉列豬排(麵包糠很薄身,肉汁完美的保留了,醬汁有點像濃稠梅子醬-好吃😋)-小食:甜魚仔-燒物:秋刀魚(燒得皮香肉汁飽和,但碎骨比較多唔係好適合小朋友食)🍱日替便當三段-刺身:三文魚、帶子、甜蝦-天婦羅:茄子(雖油但我真係好鍾意果種軟脆口感🤤)、蕃薯、南瓜、蝦(感覺唔太新鮮,吖B一啖都唔肯食)-日替:汁煮豬軟骨(我試左少少,好入味)-鹽燒雞翼-🦪芝士焗蠔(燒完都仲比一個拇指size大,醬汁好惹味,送飯一流)-士多啤梨鵝肝(多士脆脆的,單食鵝肝有d膩,配埋醬汁後好dd)呢一餐食得好飽 好滿足但有一個侍應好似趕時間落場咁不斷係附近徘徊收碟影響左心情好彩之後幫手買單嘅侍應叔叔好人👍🏻出門口都提醒我地
同小朋友上完堂

大碗的牛肉烏冬 湯底甜甜的
相信下了挺多蔬菜煮出來
一顆糖心蛋 油光光躺在烏冬上
好吸引人去吃掉
🍣:熟蝦(媲美虎蝦size)、腐皮、三文魚

🍱德美和食便當
-刺身:三文魚、玉子燒(甜甜的)、蟹柳
-小食:甜魚仔

🍱日替便當三段
-刺身:三文魚、帶子、甜蝦
-日替:汁煮豬軟骨(我試左少少,好入味)

-鹽燒雞翼

-🦪芝士焗蠔
(燒完都仲比一個拇指size大,醬汁好惹味,送飯一流)

-士多啤梨鵝肝
(多士脆脆的,單食鵝肝有d膩,配埋醬汁後好dd)

呢一餐食得好飽 好滿足
依舊值得回顧😃
2022-10-05
  • 牛肉湯烏冬
2022-10-09 968 瀏覽
德美好食,真係大家都知,但都忍唔住上嚟讚下佢通常去開尖沙咀果間,今次試咗紅磡德民街分店,店面好大,有兩個鋪位,雖然係咁,十二點開門都好快滿座,大家要預時間嚟食喇試咗個「三段魚生飯」($86)飯底有冬菇碎,有啲飯素,就咁食個飯已經好開胃上面鋪咗兩款刺身(三文魚、油甘魚)同埋蟹柳,三文魚同油甘魚切得少少厚身,食落口感好足,油甘魚既油脂好香,以前食開三色丼既白身魚都覺得好正,再試油甘魚就更覺得鮮香,食完口腔餘香無窮餐前有一碗小沙律,同埋一個茶碗蒸。食佢既茶碗蒸好似尋寶咁,入面有冬菇、蟹柳等等,配料十分豐富!仲有味僧湯,可以暖一暖胃。飯後甜品有一粒雪米糍(以前有三色糕,可能成本上漲咗啦~)呢個價位嚟講,德美真係無得輸
德美好食,真係大家都知,但都忍唔住上嚟讚下佢

通常去開尖沙咀果間,今次試咗紅磡德民街分店,

試咗個「三段魚生飯」($86)
飯底有冬菇碎,有啲飯素,就咁食個飯已經好開胃

上面鋪咗兩款刺身(三文魚、油甘魚)同埋蟹柳,
三文魚同油甘魚切得少少厚身,食落口感好足,

餐前有一碗小沙律,同埋一個茶碗蒸。

仲有味僧湯,可以暖一暖胃。
飯後甜品有一粒雪米糍(以前有三色糕,可能成本上漲咗啦~)
呢個價位嚟講,德美真係無得輸
2022-09-26 872 瀏覽
🔹紅磡// 德美壽司🔹人均約$100🔹▫️壽司10貫 $14310個壽司有海膽,魚籽,吞拿魚蓉壽司🍣我覺得算係咁🤫性價比好高!相比起其他分店黃埔分店冇咁好食🫠🫠建議去返尖沙咀好似比較好😷同埋以前係有寫住德美兩個字嘅蛋🤥而加冇左😵😵大致上都OK架!▪️日替便當三段 $99係跟刺身同埋炆牛肉👻牛肉麻麻地,但個汁幾好😽想食下熟食都可以試吓~🔹好飽評語德美嘅Lunch性價比真係好高😻壽司加烏冬$100唔使🙌🏻同埋勝在分店好多👊🏻但係有落場時間,大家去嘅時候記得留意番!😽btw 黃埔分店環境給復古,有啲木同埋竹🪵幾有氣氛🤫同埋比起其他分店好似最平,但冇咁好食🤥🫣🧠回頭指數:9️⃣🧏🏻‍♀️打卡港女:6️⃣🌬冷氣溫度:7️⃣🚽廁所評價:⏹🧾性價比呢:8️⃣
🔹紅磡// 德美壽司🔹人均約$100🔹

🌬冷氣溫度:7️⃣
🚽廁所評價:⏹
🧾性價比呢:8️⃣
2022-09-16 962 瀏覽
呢間係我幫襯左都一段時間嘅日本餐廳,平時都係食佢嘅午市定食,呢個櫻花角切魚生飯,都算係成間餐廳最抵食嘅一樣嘢,佢係將嗰啲魚頭魚尾設成一粒粒然後配上魚生飯俾你。所以其實你會識到好多種唔同嘅魚,同埋佢哋唔同嘅鮮味.其實每次都會嚟呢度食同一樣嘢,但係以佢哋嘅水準,我都深信其他嘢食都一樣咁好食。.分量方面,食完係會覺得飽,睇情況有時佢會冇晒呢一個飯,因為切得唔夠多魚。但我就好好彩每次一開門就去所以就有呢個飯食。如果你唔想排隊或者冇得食你想食嘅嘢就記得早啲去!
櫻花角切魚生飯
2022-08-24 995 瀏覽
同朋友諗住睇演唱會前喺附近食嘢大概六點左右嚟到 差唔多full晒雖然要坐吧枱 但係都好舒服見住廚師整壽司幾年前已經食 食過舊舖同尖沙咀分店仲維持到水準 都好新鮮不過平日set餐會抵啲叫咗雜菜牛肉鍋同雜錦三文魚飯平日唔食新三文魚嘅我都覺得好好食有啲舖頭三文魚好腥 唔肥美呢個就啱啱好而飯底係炊飯 感覺幾特別不過如果我有得揀 會揀壽司飯牛肉鍋入面都幾豐富有粉絲同唔同蔬菜 開頭以為要再點餐加埋大概二百蚊走嘅時候已經要排隊想食就最好預約或者早到
同朋友諗住睇演唱會前喺附近食嘢

加埋大概二百蚊
走嘅時候已經要排隊
想食就最好預約或者早到
2022-08-13 1041 瀏覽
放工覓食記!適逢出左消費券 食返餐好🤣❤️ 聽講過呢間日本野唔錯 特登黎食 不過價錢真係唔平🥲 淨係捨得叫魚生飯🐟 三文魚籽蔥吞拿魚腩蓉飯set $13x 有驚喜!佢地丼飯會用飯素煮飯底 配呢鮮甜既吞拿魚蓉同同樣好甜既三文魚籽真係一流🤤 入口嚇親(›´ω`‹ ) 第一次覺得吞拿魚蓉飯咁好食!唔洗點豉油都已經好夠味😚加埋個蔥令成件事清爽左更有層次感🐟 北海道三色魚生飯set $13x同樣都有飯素底!真係好聰明既做法🫡 不過魚生質素就稍為失望左 尤其係三文魚( ´•̥̥̥ω•̥̥̥` ) 其他都係一般發揮🍤 雜錦天婦羅 $8x全場最抵玩!有 7-8 件~ 每一件都好好食🥹 好脆但係入面又軟糯(*´˘`*)♡ 而且好香口 🍣 鵝肝帶子卷 $8x鵝肝本人存在感可以話強又可以話薄弱🥲 鵝味後勁好出 但係油香就幾乎無(°_°) 就算單食件鵝肝都係唔覺.. 個人鍾意鵝肝既油香味 所以有啲失望~ 而且得 4 件都算有啲貴 食左先記得影🤣Lunch hour 應該會平好多 如果有興趣大推佢地既吞拿魚蓉飯🫶🏻 同埋天婦羅都值得叫!

🐟 三文魚籽蔥吞拿魚腩蓉飯set $13x

🐟 北海道三色魚生飯set $13x

🍤 雜錦天婦羅 $8x

🍣 鵝肝帶子卷 $8x

2022-07-29 1187 瀏覽
紅磡呢間分店外面啲燈籠覺得好靚,有啲日本嘅感覺😆入到去坐得好舒服,木系嘅裝修真係好似喺日本咁。我哋星期五夜晚去,大約八點幾,唔需要等位就入到。個魚生刺身飯同埋鰻魚飯都好吸引!鰻魚飯個木盒同埋塊葉,感覺好似好用心,啲飯都好似真係香啲~魚生刺身飯份量好足,非常有驚喜牛舌嘅串燒都幾好!總括都幾推介去食,夜晚價位算係中等,如果中午去食應該更加平。見到個鰻魚飯都覺得好吸引❤️仲有啲蛋絲喺下邊,成個飯個口感都好好食!

牛舌
刺身魚生飯

刺身魚生飯
  • 活鰻魚朴葉飯
2022-07-13 1027 瀏覽
今次黎左黃埔分店,個人認為呢間食物質素比較穩定,而且裝修吸引同屋企人黎食晚餐,叫左個特盛壽司,一上枱既時候真係好壯觀我覺得每件壽司都好有水準,海膽新鮮,三文魚籽醃得好食,唔會太咸,帆立貝夠厚身,吞拿魚就算係赤身都有魚香唔腥,三文魚油甘魚都有水準,略嫌小卷份量太多另外都有叫到小食同炒飯,可惜唔記得影相。小食種類有好多,天婦羅、炸物、串燒一一俱全,水準亦有保證。主食方面有麵有飯,今次叫既炒飯亦麵色香味俱全呢個餐廳絕對係會不停encore

同屋企人黎食晚餐,叫左個特盛壽司,一上枱既時候真係好壯觀

呢個餐廳絕對係會不停encore
2022-06-26 1145 瀏覽
🍣海膽雜錦魚生飯$98🍱跟套餐有湯、燉蛋同沙律,有味飯底加上唔同刺身同大片海膽,再鋪上大量蟹子,刺身鮮甜新鮮。連同脆卜卜蟹子一齊食,實在絕配。🍣壽司10貫$143🍣都係跟套餐有沙律,味噌湯,茶碗蒸蛋。壽司包括吞拿魚,三文魚,帶子,熟蝦,海膽,吞拿魚蓉,三文魚子,魷魚,蟹柳。海膽鮮甜唔腥。🥚溫泉蛋天婦羅$58🍤簿薄脆醬包住流心蛋,外脆內軟,幾得意。🦪 黃金汁焗蠔$38🧀大量芝士洋蔥一齊焗,蠔肉肥美,鮮甜多汁。🏠環境有兩間舖面,門面裝修好有日式風。
🍣海膽雜錦魚生飯$98🍱

🍣壽司10貫$143🍣

🥚溫泉蛋天婦羅$58🍤
簿薄脆醬包住流心蛋,外脆內軟,幾得意。

🦪 黃金汁焗蠔$38🧀
大量芝士洋蔥一齊焗,蠔肉肥美,鮮甜多汁。

🏠環境
有兩間舖面,門面裝修好有日式風。