2022-10-14 1528 瀏覽
同小朋友上完堂經過黃埔附近就決定過黎食lunch順便同小朋友去冒險樂園放電🤣入座安排係門口附近卡位避免好多麻煩😂套餐包有:味增湯 & 飯 (烏冬❌)、沙律、甜品(上漏左,沒吃到🥴)、茶碗蒸蛋🍣讚岐牛肉烏冬配壽司大碗的牛肉烏冬 湯底甜甜的相信下了挺多蔬菜煮出來一顆糖心蛋 油光光躺在烏冬上好吸引人去吃掉🍣:熟蝦(媲美虎蝦size)、腐皮、三文魚🍱德美和食便當-刺身:三文魚、玉子燒(甜甜的)、蟹柳-炸物:吉列豬排(麵包糠很薄身,肉汁完美的保留了,醬汁有點像濃稠梅子醬-好吃😋)-小食:甜魚仔-燒物:秋刀魚(燒得皮香肉汁飽和,但碎骨比較多唔係好適合小朋友食)🍱日替便當三段-刺身:三文魚、帶子、甜蝦-天婦羅:茄子(雖油但我真係好鍾意果種軟脆口感🤤)、蕃薯、南瓜、蝦(感覺唔太新鮮,吖B一啖都唔肯食)-日替:汁煮豬軟骨(我試左少少,好入味)-鹽燒雞翼-🦪芝士焗蠔(燒完都仲比一個拇指size大,醬汁好惹味,送飯一流)-士多啤梨鵝肝(多士脆脆的,單食鵝肝有d膩,配埋醬汁後好dd)呢一餐食得好飽 好滿足但有一個侍應好似趕時間落場咁不斷係附近徘徊收碟影響左心情好彩之後幫手買單嘅侍應叔叔好人👍🏻出門口都提醒我地
同小朋友上完堂

大碗的牛肉烏冬 湯底甜甜的
相信下了挺多蔬菜煮出來
一顆糖心蛋 油光光躺在烏冬上
好吸引人去吃掉
🍣:熟蝦(媲美虎蝦size)、腐皮、三文魚

🍱德美和食便當
-刺身:三文魚、玉子燒(甜甜的)、蟹柳
-小食:甜魚仔

🍱日替便當三段
-刺身:三文魚、帶子、甜蝦
-日替:汁煮豬軟骨(我試左少少,好入味)

-鹽燒雞翼

-🦪芝士焗蠔
(燒完都仲比一個拇指size大,醬汁好惹味,送飯一流)

-士多啤梨鵝肝
(多士脆脆的,單食鵝肝有d膩,配埋醬汁後好dd)

呢一餐食得好飽 好滿足
但有一個侍應好似趕時間落場咁