千之味一直都係觀塘區食壽司刺身既平靚正之選!之前幫襯既時候,見有新poster,新出品做埋火鍋同火鍋外賣!!天寒地凍都可以有野啱食🤩終於早2日夾到時間買黎試試😋2人外賣火鍋套餐,比想像中份量多!🛍pack好曬會有一個大冰袋(好細心!仲有冰袋keep住d冷藏食物)+另一大袋,留意都有少少重🏋但佢有得外送全港‼️成個套餐好方便,送到返屋企就可以即刻開餐!🥘有4款湯底揀:昆布清湯底/海老麵豉湯底/醬油湯底/+$10京都雞白湯。好似我咁想食sukiyaki,就可以揀醬油湯底。💯值得一讚佢啲包裝好細心,而且非常乾淨👍湯袋一大袋,易開易倒既包裝,份量足夠。連個鍋都有,係個大既可加熱錫紙兜,直頭露營想打邊爐都得呀!👍😂而且仲有分齊切好既各樣調味料,eg. 蒜蓉,炸蒜,青葱,辣椒。仲要俾埋豉油碟、湯勺,真係完全冇得彈💯👍✨️食物質素都不錯,有牛、有丸、有魚皮響鈴、 墨魚滑蝦滑 、各式蔬菜,又有烏冬,仲包埋2罐汽水!菜色同份量都‘’灼灼有餘‘’!👍😂個份量我諗3-4個人一齊食都夠!d牛好靚,墨魚滑同蝦滑都勁好食!入面真係食到粒粒彈牙嘅墨魚/蝦仁😋如果想打邊爐,又唔想買、洗、切一大輪功夫嘅話,呢個火鍋套餐真係
千之味一直都係觀塘區食壽司刺身既平靚正之選!
之前幫襯既時候,
見有新poster,
新出品做埋火鍋火鍋外賣!!
天寒地凍都可以有野啱食🤩
終於早2日夾到時間買黎試試😋

2人外賣火鍋套餐,比想像中份量多!
留意都有少少重🏋

但佢有得外送全港‼️
成個套餐好方便,
送到返屋企就可以即刻開餐!

好似我咁想食sukiyaki,
就可以揀醬油湯底。

💯值得一讚佢啲包裝好細心,而且非常乾淨👍
湯袋一大袋,易開易倒既包裝,份量足夠。

連個鍋都有,
係個大既可加熱錫紙兜,
直頭露營想打邊爐都得呀!👍😂
而且仲有分齊切好既各樣調味料,
eg. 蒜蓉,炸蒜,青葱,辣椒。

仲要俾埋豉油碟、湯勺,
真係完全冇得彈💯👍✨️

食物質素都不錯,
菜色同份量都‘’灼灼有餘‘’!👍😂
個份量我諗3-4個人一齊食都夠!

d牛好靚,

墨魚滑同蝦滑都勁好食!

入面真係食到粒粒彈牙嘅墨魚/蝦仁😋

如果想打邊爐,又唔想買、洗、切一大輪功夫嘅話,
呢個火鍋套餐真係好好!
外送全港,喺屋企印印腳等佢送貨就開得餐!
朋友聚會都好啱!順手仲可以訂埋壽司開party!
黎緊新年諗得過👍💛

2024-02-06 149 瀏覽
朋友話呢一間火鍋外賣好食所以趁假期經過觀塘就嚟試一試佢二人外賣火鍋呢個不得了,最唔鍾意洗碗嘅我,佢竟然包埋個火鍋盤同蓋,連湯殼都有埋,調味料同豉油碟等等都有齊,最啱懶人🤣而且二人火鍋嚟講,佢嘅份量都非常足,冇呃秤!蝦湯底+醬汁佢個湯底係多用唔哂晒嘅,結果第二日攞咗嚟煮麵,湯底夠濃夠鹹,點都好過清雞湯啦!蔬菜拼盤全部蔬菜都新鮮👍🏻👍🏻炸魚皮響鈴炸魚皮好食,唔會太鹹,而且粉薄,響鈴正常發揮,唔係新鮮炸嘅。墨魚滑蝦滑呢個真心有驚喜,墨魚滑啖啖墨魚,勁新鮮有咬口,蝦滑啲蝦又多,啲蝦仲係彈牙同鮮甜嘅,全餐最好食係佢!雜錦丸正常嘢,不過有芝士獅子狗😍烏冬二人餐竟然有四個烏冬🤣食唔晒,第二日攞返個湯底嚟煮烏冬,抵咗肥牛肥牛嘅份量都算多,有牛味有雪花,唔係一味得個肥字,質素超出我預算,厚切👍🏻👍🏻
朋友話呢一間火鍋外賣好食

墨魚滑蝦滑
蝦滑墨魚滑

雜錦丸
雜錦丸

正常嘢,不過有芝士獅子狗😍

二人餐竟然有四個烏冬🤣
食唔晒,第二日攞返個湯底嚟煮烏冬,抵咗

蝦湯底
蝦滑墨魚滑
  • 墨魚滑蝦滑
2024-02-06 96 瀏覽
呢間餐廳之前好出名外賣壽司,點知發覺佢連外賣火鍋都做埋🤣價錢公道,所以試吓佢!$428 2個人,又唔使落街買餸,好方便!選咗蝦湯底,湯底勁濃郁,濃郁到我嗰晚瞓唔着覺🤣好明顯嘅真材實料!牛肉高質素,有足夠油脂分布,但又唔係得個肥字,食落仲有牛味!本身驚牛嘅份量比較少,所以仲自己加底,但係最後發現份量真係足夠!大贊墨魚滑同埋蝦仁滑,煮完後超彈牙,感覺到材料好新鮮,可能因為本身做開刺身?🤣再讚埋有誠意嘅丸類,竟然係芝士獅子狗😍炸魚皮唔錯,響鈴可能焗耐咗爭少少蔬菜拼盤份量足夠,配搭都唔錯👍🏻其實本人覺得外賣邊爐,最重要都係外賣佢個湯底,然後自己再加料同屋企人一齊share。呢間嘢完美做到我嘅諗法,而且食材方面都係比想像中出色!

$428 2個人,又唔使落街買餸,好方便!

再讚埋有誠意嘅丸類,竟然係芝士獅子狗😍

炸魚皮唔錯,響鈴可能焗耐咗爭少少

蔬菜拼盤份量足夠,配搭都唔錯👍🏻

2024-02-01 85 瀏覽
💡邊爐外賣之選近排天氣咁凍,當然最好打番個邊爐暖一暖,但又唔想出去同人迫,今次「千之味」推出抵食火鍋二人套餐,重點係全港直送🛵,今次真係可以坐係屋企等食🤣🤣二人外賣火鍋套餐 $428湯底有四個可以選擇,選左昆布清湯🍽安格斯牛肉+特選美國肥牛🐂牛肉份量有好多,兩個人足夠食。而且牛味香濃,油脂分泌平均,入口即融。🍽野菜拼盤🥬蔬菜有幾款且新鮮,有金菇,娃娃菜,生菜,栗米🌽,萵苣🥬等,岩曬打邊爐。🍽黃金炸魚皮+ 響玲魚皮好香脆,響玲吸收曬湯精華。🍽特級墨魚滑+ 特級蝦仁滑🐟🦐真材實料,入面有大大粒墨魚粒和蝦肉在內,好有咬口,彈牙好吃🍽丸類🍥特級花枝丸+日本蟹柳+魚皮餃+日本芝士竹輪卷+蜂巢豆腐+廚師腸每樣有兩款🍽手打烏冬配了2個稻庭烏冬,十分Q彈,唔洗驚唔夠飽。
💡邊爐外賣之選

二人外賣火鍋套餐 $428
湯底有四個可以選擇,選左昆布清湯

🍽安格斯牛肉+特選美國肥牛🐂

🍽野菜拼盤🥬

🍽黃金炸魚皮+ 響玲
魚皮好香脆,響玲吸收曬湯精華。

🍽特級墨魚滑+ 特級蝦仁滑🐟🦐
真材實料,入面有大大粒墨魚粒和蝦肉在內,好有咬口,彈牙好吃

🍽丸類🍥
每樣有兩款

🍽手打烏冬
配了2個稻庭烏冬,十分Q彈,唔洗驚唔夠飽。

今日逛街完,肚仔餓得嗚嗚叫,就走咗入「千之味」朝聖。朋友一直推介佢嘅日式料理🍣🥢,話係又好食又抵食,我就落手試吓!首先,我揀咗個迷你魚生飯,佢啲三文魚同帶子真係軟滑得嚟又新鮮,好似係咬落去會爆汁咁 🤤;至於價唔貴嘅燒汁牛肉手打烏冬,啲牛扒條條分明,烏冬Q彈得很,燒汁嘅香濃令人垂涎三尺,食一啖麵,啖啖肉香,真係正!連埋我哋班小食客都滿意,佢哋鍾意兒童餐嘅軟滑蒟蒻啫喱,鰻魚卷又大件又入味,個個都食得津津有味。個腩薯仔又香甜透蜜,簡直係小朋友嘅最愛啊!順帶一提,今次我哋另外點咗四款卷物,個又是價錢相宜,味道一流,就連啲吞拿魚蓉軍艦都咁好食,軟中帶彈,鮮味係即刻四溢開嚟。湊埋呢個令人滿意嘅食物質素,我諗以後「千之味」嘅號碼肯定會係我嘅快速撥號名單入面㗎喇!好食、抵食還有親民價格,「千之味」絕對係食貨嘅天堂!下次再同好友嚟食,一齊share我砌嘅「美食滿分塔」,期待再次嘗試其他款式嘅美味!🍱😋🥰

2024-01-17 80 瀏覽
好正的外賣火鍋,消費滿$300便可以送貨上門😚 全港有多間分店,自取都好方便👍🏻 晚市人流多,氣氛熱鬧,好適合一班朋友聚會🍻 食物質素不錯,款式豐富,店員服務態度很好🥰二人晚市消費:外賣火鍋套餐 💰$428更送上齊全餐具、醬料、即棄金屬盤、火鍋勺,方便又衛生🥰套餐包括 好清甜的「昆布清湯底」😋仲有超豐富火鍋配料,每份都有獨立包裝盒~安格斯牛肉、特選美國肥牛、野菜拼盤 (1份)、黃金炸魚皮、響鈴 (1份)、手打烏冬(2個)、特級花枝丸、日本蟹柳、魚皮餃、日本芝士竹輪卷、蜂巢豆腐、廚師腸、粟米(4件)、萵筍、可樂(2罐)份量絕對夠兩個人食,仲要太多食唔晒😆 特別推薦兩款高質牛肉,鮮嫩又有咬口,口感一流!另有蔬菜都好新鮮,質素都很不錯👍🏻

二人晚市消費:外賣火鍋套餐 💰$428

更送上齊全餐具、醬料、即棄金屬盤、火鍋勺,方便又衛生🥰

套餐包括 好清甜的「昆布清湯底」😋

2024-01-16 48 瀏覽
走進「千之味」,心情立刻就興奮起來🎉!今次試嘅係,喂,真係大晒名嘅流心奶黃同埋伯爵茶奶黃酥皮月餅。話唔多講,就係咁吸引!流心奶黃一出爐,香濃奶味四溢,肚臍都快叫出嚟😋。酥皮嘅爆脆想象之中好滿足,啖啖奶黃流心,味嘅完美平衡令人無法抗拒,真係食完一個又攞第二個。另外嗰個伯爵茶奶黃,同樣好fit,伯爵茶嘅清香與奶味溶合得剛剛好,令人食落好舒服,一啖接一啖,幾時至夠啊?🤤最正嘅係,啲月餅包裝仲可以再利用,講到底,呢啲都係加分項目囉。好啦,講嘢講多都吾過係講,食完就知,下次會唔會幫襯?小編可以話你知,絕對會㗎!🥮👍

御品·千之味觀塘榮業街2號振萬廣場地下G號舖食物推介:2人外賣火鍋 $428可以外賣回家,並有4款高人氣湯底可供選擇,今次選了海老麵豉湯底,蝦味濃郁撲面而來鍾配合高級牛肉拼盤,鍾意shabushabu既朋友一定要試!套餐包安格斯牛肉(6片)+特選美國肥牛(6片)、野菜拼盤(1份)、黃金炸魚皮+響鈴(1份)、特級墨魚滑+特級蝦仁滑(1份)、手打烏冬(2個)、特級花枝丸、日本蟹柳、魚皮餃、日本芝士竹輪卷、蜂巢豆腐、廚師腸(6款各2件)、粟米(4件)+萵筍(6件)、可樂(2罐) ,非常豐富!安格斯牛肉:牛肉有優質及鮮美的口感,質地嫩滑,肉汁豐富,具有獨特的牛肉香味。放進火煱中淥兩淥即可入口,既能保持其原始風味,亦能帶來出色的味道享受,實在是令人滿意的滋味體驗。!特選美國肥牛:同樣是優質的牛肉,豐富的脂肪和嫩滑的口感令人喜愛。肥美的脂肪分佈在肉質中,使其更加多汁和鮮嫩。經過適當的火煱烹調,肉質更加嫩滑,口感一流!特級墨魚滑:可以食得出是精選的新鮮墨魚製成,具有柔軟的質地和獨特的鮮味,非常適合火鍋烹調,是原汁原味的海鮮享受!特級蝦仁滑:用新鮮蝦仁製成,具有嫩滑的質地和鮮美的口感,並能呈現出豐富的
御品·千之味
觀塘榮業街2號振萬廣場地下G號舖

食物推介:2人外賣火鍋 $428

特級蝦仁滑:用新鮮蝦仁製成,具有嫩滑的質地和鮮美的口感,並能呈現出豐富的蝦味,兼且非彈牙,夠哂滋味!
外賣送餐
外賣日式火鍋是一種方便又美味的選擇,可以讓你在家裡享受到日本料理的風味。我最近訂了一份外賣日式火鍋,名叫「御品·千之味」,位於香港觀塘榮業街2號振萬廣場地觀塘榮業街2號振萬廣場地,外賣火鍋 2人餐可以外送全港。這家店的特色是它提供了多種湯底和食材,讓客人可以自由選擇和搭配。我選擇了味噌湯底,配上牛肉、海鮮、蔬菜、豆腐、烏冬等食材。我覺得這家店的湯底很香濃,食材很新鮮,份量很足,價格也很合理。我只需要在家裡準備一個電鍋,就可以輕鬆地煮好火鍋,享受到溫暖和美味。我覺得這家店的服務也很好,外賣很快就送到,包裝很整齊,還附送了醬料和調味料。外賣日式火鍋的湯底和食材有很多種類,可以根據你的喜好和需求來選擇。選擇有: 昆布清湯, 海老麵豉湯, 醬油湯和京都雞白湯 。我選擇了醬油味底:這是最傳統的日式火鍋湯底,用醬油和味增調味,香濃鹹甜,適合各種食材。安格斯牛肉和特選美國肥牛是兩種高品質的牛肉,適合用來做日本火鍋。我嘗試了這兩種牛肉,感覺非常滿意。安格斯牛肉是來自於安格斯品種的牛,它們的肉質細嫩多汁,油花分佈均勻,風味濃郁。特選美國肥牛是來自於美國的牛,它們的肉質肥而不膩,油花豐富,口感彈牙。我選擇

安格斯牛肉是來自於安格斯品種的牛,它們的肉質細嫩多汁,油花分佈均勻,風味濃郁。特選美國肥牛是來自於美國的牛,它們的肉質肥而不膩,油花豐富,口感彈牙。我選擇了醬油味增湯底,配上安格斯牛肉和特選美國肥牛,只需要在湯裡稍微涮一下,就可以品嘗到牛肉的鮮甜和醬油的鹹香。我覺這兩款牛肉很適合喜歡傳統日式火鍋的人。

總的來說,我覺得「御品·千之味」是一家值得推薦的日本餐廳,讓我可以享受到不同的日本火鍋風味,還可以讓你在家裡享受到日本火鍋的美味和樂趣,也更可以滿足你的不同口味和需求。

2024-01-13 44 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨全港外送高質火鍋二人餐-千の味刺身壽司專門店🇭🇰 全港外送 🇭🇰-🏍 千の味壽司刺身到會大家就食得多, 佢地全新推出左火鍋外賣, 包埋保溫袋, 即棄金屬盆同火鍋勺, 不過我地係屋企打就用左私伙野😎🏍 火鍋套餐同壽司一樣, 都係滿$300起全港外送, 去到樓下車邊交收; 一個保溫袋裝晒係樓下拎得, 岩晒冇時間買餸既家庭都可以在家豐富打邊爐-🍱 👯‍♂️2人外賣火鍋套餐 $428-🍲 湯底4選1 💯4款都係幾主流既湯底, 昆布, 海老, 豉油, 雞白湯, 我地揀左豉油; 用一個有樽蓋既湯袋裝幾方便-🥩 安格斯肥牛6片 + 特選美國肥牛6片✨靚牛😍 兩款肥牛都唔算好肥, 肉味同油脂都幾平衡, 仲厚切幾有口感-🐠 黃金炸魚皮+響鈴💯脆同新鮮呀! 冇諗過外賣都咁高質, 特別欣賞個魚皮好鹹香-🦑 特級墨魚滑 + 蝦仁滑✨滑入面唔算好多魚/蝦粒, 但勝在打得滑身, 蟹籽都好重手-🍢火鍋拼盤💯花枝丸, 日本蟹柳, 魚皮餃, 日本芝士竹輪卷, 蜂巢豆腐, 廚師腸 各2件💯咁多款有齊一人一粒唔會悶, 芝士竹輪爆芝士漿好香濃-🍜 手打烏冬2個✨呢個勁驚喜! 同自己出面買果D急凍貨唔同, 佢係新鮮
👧🏻😋👅🍽✨

🥩
安格斯肥牛6片 + 特選美國肥牛6片

🐠
黃金炸魚皮+響鈴
💯脆同新鮮呀! 冇諗過外賣都咁高質, 特別欣賞個魚皮好鹹香

🦑
特級墨魚滑 + 蝦仁滑
✨滑入面唔算好多魚/蝦粒, 但勝在打得滑身, 蟹籽都好重手
🍢
火鍋拼盤
💯咁多款有齊一人一粒唔會悶, 芝士竹輪爆芝士漿好香濃
🍜
手打烏冬2個
✨呢個勁驚喜! 同自己出面買果D急凍貨唔同, 佢係新鮮腍身食落口感順滑, 用咁清既湯底淥完都唔會有雪味

🥬
野菜拼盤 粟米4件 萵筍6件
💯野菜拼盤有生菜, 大蔥, 金菇, 冬菇, 甘筍, 自己砌落個煲勁似人地出去打邊爐, 好有儀式感🥰
💯粟米同萵筍都好新鮮! 冇渣又清甜
🥤
可樂2罐
✨款式冇得揀不過唔緊要就算唔想飲可樂, 屋企都大把其他野飲可留返下次😂
外賣送餐
2024-01-10 47 瀏覽
御品·千之味觀塘榮業街2號振萬廣場地下G號舖 香港人之壽司店係觀塘碼振萬廣場既千之味(Manulife building對面),行完觀塘海濱,沿住海濱行番碼頭個邊就會見到,地點都唔算難搵,款式好多,有壽司拼盤,熟食,刺身,沙律....多到唔知點揀好。而家仲做埋火鍋外賣!!!!!! shabushabu!2人火鍋套餐,啱晒2口子個想係屋企打邊爐唔使買料唔使洗,其實佢份量好多,3/4個人一齊食都夠,聚會都啱。有4款湯底 昆布清湯底 海老麵豉湯底 醬油湯底 京都雞白湯安格斯牛肉+特選美園肥牛手野菜拼盤黃金炸魚皮+響鈴特級墨魚滑+特級蝦仁滑手打鳥冬特級花枝丸、日本餐柳、魚皮餃、日本芝士竹輪卷、蜂巢豆腐、廚師腸粟米 +萵筍可樂(2罐)就咁睇,都覺得很多,仲要每樣嘢都有分盒包裝,仲連埋湯底,有晒調味料同可以加熱嘅錫紙兜,非常乾淨。另外附送埋千之味logo外賣袋,一抽就走得,外賣自取話咁易。食物不錯,牛肉新鮮,打完煲湯都無浮游物。外賣火鍋必要一試,ichiban!仲可以另外加壽司,無得頂。
御品·千之味

手打鳥冬
粟米 +萵筍
可樂(2罐)

2023-09-14 383 瀏覽
今次自己收工叫外賣自取,打電話去落單,大概15分鐘之後拎得。有做緊限時優惠嘅人氣壽司拼盤餐A,$70都幾抵食。最欣賞係腐皮壽司,食落唔會太甜,幾好食。另外吉列炸蝦卷都推介,隻炸蝦唔喺好厚麵粉戈d。我另外叫咗火炙壽司拼盤配冷麵,冷麵拎到返屋企食,過咗一段時間,都唔會話黐埋一舊,配芝麻醬食一流。壽司飯都唔會話散開。👍🏼我每次食千之味都一定會叫嘅蒜香三文魚炒飯,好足料,有蟹籽,帆立貝,三文魚肉,仲有香濃蒜香,未食聞到都已經流晒口水。

• 蒜香三文魚炒飯
2023-09-11 245 瀏覽
咁啱今日經過觀塘碼頭,又想食下日本野,結果走左去千之味食。叫左個迷你吞拿魚蓉丼連幾件壽司,我好鍾意食吞拿魚,佢嘅魚蓉俾得唔少,食落好鮮好有口感,連埋飯,份量好充足。壽司包括三文魚、北寄貝、辣八爪魚、三文魚籽,全部都好正,成個set 好飽好滿足,性價比不錯呢! 👍🏻
迷你吞拿魚蓉丼
2023-06-26 296 瀏覽
# 93 用家感受,不是打手!Walk In 唔駛等。8️⃣0️⃣CP值,2023/5/16/15:09,平日下午茶時間二人埋單(免加一)HK$256,平均每人$128。位置算僻,所以下午茶時段得我一枱客。裝修正常,光猛乾淨。食物新鮮,路經個頭,會再去。8️⃣0️⃣迷你魚生飯組合$128(包1罐汽水)迷你三文魚粒粒海膽丼,正9️⃣0️⃣火炙壽司5件,正7️⃣5️⃣鱈魚西京燒定食$108(包1罐汽水),偏油。6️⃣0️⃣辣味雞翼3隻$20,好乾。
# 93 用家感受,不是打手!
Walk In 唔駛等。

8️⃣0️⃣迷你魚生飯組合$128(包1罐汽水)
迷你三文魚粒粒海膽丼,正
9️⃣0️⃣火炙壽司5件,正
7️⃣5️⃣鱈魚西京燒定食$108(包1罐汽水),偏油。
6️⃣0️⃣辣味雞翼3隻$20,好乾。
2023-05-27 281 瀏覽
觀塘碼頭個邊原來都有一間御品·千之味🍣放工後同家人一齊去食晚餐先回家。✪ 壽司餐 (10件)⌫ 💲103 + 20壽司餐包括三文魚、熟蝦、玉子、劍魚、吞拿魚、油甘魚、赤蝦、鰻魚、蟹籽軍艦,款式豐富。每款都好新鮮。追加嘅三文魚刺身好厚切,口感豐腴。✪ 照燒雞扒飯定食 ⌫ 💲73照燒雞扒的肉質鮮嫩多汁,燒得剛好,加上照燒汁好香甜。這道定食還附送了飲品和沙律同前菜。份量豐富。沙律味道清爽開胃。【御品·千之味】📌觀塘榮業街2號振萬廣場地下G號舖

壽司餐 (10件)⌫ 💲103 + 20

✪ 照燒雞扒飯定食 ⌫ 💲73