千之味一直都係觀塘區食壽司刺身既平靚正之選!之前幫襯既時候,見有新poster,新出品做埋火鍋同火鍋外賣!!天寒地凍都可以有野啱食🤩終於早2日夾到時間買黎試試😋2人外賣火鍋套餐,比想像中份量多!🛍pack好曬會有一個大冰袋(好細心!仲有冰袋keep住d冷藏食物)+另一大袋,留意都有少少重🏋但佢有得外送全港‼️成個套餐好方便,送到返屋企就可以即刻開餐!🥘有4款湯底揀:昆布清湯底/海老麵豉湯底/醬油湯底/+$10京都雞白湯。好似我咁想食sukiyaki,就可以揀醬油湯底。💯值得一讚佢啲包裝好細心,而且非常乾淨👍湯袋一大袋,易開易倒既包裝,份量足夠。連個鍋都有,係個大既可加熱錫紙兜,直頭露營想打邊爐都得呀!👍😂而且仲有分齊切好既各樣調味料,eg. 蒜蓉,炸蒜,青葱,辣椒。仲要俾埋豉油碟、湯勺,真係完全冇得彈💯👍✨️食物質素都不錯,有牛、有丸、有魚皮響鈴、 墨魚滑蝦滑 、各式蔬菜,又有烏冬,仲包埋2罐汽水!菜色同份量都‘’灼灼有餘‘’!👍😂個份量我諗3-4個人一齊食都夠!d牛好靚,墨魚滑同蝦滑都勁好食!入面真係食到粒粒彈牙嘅墨魚/蝦仁😋如果想打邊爐,又唔想買、洗、切一大輪功夫嘅話,呢個火鍋套餐真係
千之味一直都係觀塘區食壽司刺身既平靚正之選!
之前幫襯既時候,
見有新poster,
新出品做埋火鍋火鍋外賣!!
天寒地凍都可以有野啱食🤩
終於早2日夾到時間買黎試試😋

2人外賣火鍋套餐,比想像中份量多!
留意都有少少重🏋

但佢有得外送全港‼️
成個套餐好方便,
送到返屋企就可以即刻開餐!

好似我咁想食sukiyaki,
就可以揀醬油湯底。

💯值得一讚佢啲包裝好細心,而且非常乾淨👍
湯袋一大袋,易開易倒既包裝,份量足夠。

連個鍋都有,
係個大既可加熱錫紙兜,
直頭露營想打邊爐都得呀!👍😂
而且仲有分齊切好既各樣調味料,
eg. 蒜蓉,炸蒜,青葱,辣椒。

仲要俾埋豉油碟、湯勺,
真係完全冇得彈💯👍✨️

食物質素都不錯,
菜色同份量都‘’灼灼有餘‘’!👍😂
個份量我諗3-4個人一齊食都夠!

d牛好靚,

墨魚滑同蝦滑都勁好食!

入面真係食到粒粒彈牙嘅墨魚/蝦仁😋

如果想打邊爐,又唔想買、洗、切一大輪功夫嘅話,
呢個火鍋套餐真係好好!
外送全港,喺屋企印印腳等佢送貨就開得餐!
朋友聚會都好啱!順手仲可以訂埋壽司開party!
黎緊新年諗得過👍💛