今日逛街完,肚仔餓得嗚嗚叫,就走咗入「千之味」朝聖。朋友一直推介佢嘅日式料理🍣🥢,話係又好食又抵食,我就落手試吓!首先,我揀咗個迷你魚生飯,佢啲三文魚同帶子真係軟滑得嚟又新鮮,好似係咬落去會爆汁咁 🤤;至於價唔貴嘅燒汁牛肉手打烏冬,啲牛扒條條分明,烏冬Q彈得很,燒汁嘅香濃令人垂涎三尺,食一啖麵,啖啖肉香,真係正!連埋我哋班小食客都滿意,佢哋鍾意兒童餐嘅軟滑蒟蒻啫喱,鰻魚卷又大件又入味,個個都食得津津有味。個腩薯仔又香甜透蜜,簡直係小朋友嘅最愛啊!順帶一提,今次我哋另外點咗四款卷物,個又是價錢相宜,味道一流,就連啲吞拿魚蓉軍艦都咁好食,軟中帶彈,鮮味係即刻四溢開嚟。湊埋呢個令人滿意嘅食物質素,我諗以後「千之味」嘅號碼肯定會係我嘅快速撥號名單入面㗎喇!好食、抵食還有親民價格,「千之味」絕對係食貨嘅天堂!下次再同好友嚟食,一齊share我砌嘅「美食滿分塔」,期待再次嘗試其他款式嘅美味!🍱😋🥰