5天前 0 瀏覽
員工表示兩點半下午茶 因為公司電腦上時間比起正常時間差距遲 10 分鐘 未能落下午茶單 本人只是想了解一下幾時可以落單 但員工態度非常惡劣 覺得電腦有問題係應該的 唔等得可以唔食 本人食過咁多間分店以來最差的一間 不知所謂!
2023-11-22 334 瀏覽
好耐都冇黎食米線🥺好掛住佢大大碗麵🍜因為我本身對餸冇乜大癮,加上唔想浪費食物,一般都唔加餸😝!不過今日去到,呀姨話唔加餸唔送野飲因為超級肚餓,所以就拿拿林嗌野食因為太肚餓😂都冇影到…一千零一枝黑豆漿係我前一個拎咗,我唯有飲白豆漿🥲我叫咗魚皮餃撈米線小辣,+$7有3舊魚皮餃,炸就唔夠個fd嗌2餸多😂(我覺得…)另一個嗌咗麻辣豬耳同牛柏葉薯粉😊份量其實都夠嘅…(女士黎講)暫時加1餸再送野飲都可以嘅…但吸引力就會細咗…
好耐都冇黎食米線🥺好掛住佢大大碗麵🍜
因為我本身對餸冇乜大癮,加上唔想浪費食物,一般都唔加餸😝!
不過今日去到,呀姨話唔加餸唔送野飲
因為超級肚餓,所以就拿拿林嗌野食

暫時加1餸再送野飲都可以嘅…但吸引力就會細咗…
2022-10-08 1457 瀏覽
呢間舖頭由細食到大!抵食撈薯粉🥰平時食得多撈薯粉今次食下湯米線!朋友食齋都有好多選擇!叫咗豆卜同埋金菇我就揀咗豬頸肉同埋腐皮分量超級大好抵食其實如果細食既朋友仔可以嗌一碗叫多啲餸下次想試吓食佢個酸菜魚
呢間舖頭由細食到大!
抵食撈薯粉🥰
平時食得多撈薯粉今次食下湯米線!

朋友食齋都有好多選擇!
叫咗豆卜同埋金菇

我就揀咗豬頸肉同埋腐皮
分量超級大好抵食

其實如果細食既朋友仔可以嗌一碗叫多啲餸

下次想試吓食佢個酸菜魚
2022-09-19 761 瀏覽
撈拉麵,加生菜丶肥牛同魚腐。喜歡吃撈拉麵,特別是夏天,撈麵唔會食到出曬汗。肥牛唔太肥,有口感。魚腐原來是魚豆腐,只得兩小舊,唔抵食。下午茶時段,揀免費黑豆漿。好味,經常吃!唔覺唔覺,撈拉麵加到 31蚊,每樣餸加左1蚊。一餐加左 5蚊,其實都幾多,份量都少左。下午茶,一麵三餸,送飲品HK$51。
2022-09-17
  • 撈拉麵
2022-05-24 804 瀏覽
週末在葵興附近做野,晚上沒啥好選擇看到熊貓🐼有外送同事見到有干撈薯粉,馬上心動了~以往食開佐敦堂食,無留意原來有分店~食米線,薯粉唔駛再要湯了尤其外賣,有時面都吸曬湯,影響口感,熱天食湯面又怕太熱,干撈就最好😁😁干撈系列建議選寬薯粉和手工拉面🍜寬薯粉唔係度度可以食,拉面配合干撈醬汁,每條面條均勻吸晒醬汁,簡直惹味😋😋可自選辣度及餸,牛柏葉及豬軟骨都出色👍🏻👍🏻值得推薦的川味面食
週末在葵興附近做野,晚上沒啥好選擇
看到熊貓🐼有外送
同事見到有干撈薯粉,馬上心動了~

以往食開佐敦堂食,無留意原來有分店~
食米線,薯粉唔駛再要湯了

干撈系列建議選寬薯粉和手工拉面🍜

可自選辣度及餸,牛柏葉及豬軟骨都出色👍🏻👍🏻

值得推薦的川味面食
外賣送餐
  • 干撈面食
  • 豬軟骨
2022-05-13 469 瀏覽
個阿姐態度奇差,都算啦⋯⋯食咗三份一都冇,明明已經有一張空枱,疫情期間都可以安排一個陌生嘅食客坐喺你對面,好似迫你走咁,咁咪即刻走,以後都唔會再嚟貼錢買難受⋯⋯
個阿姐態度奇差,都算啦⋯⋯

2022-03-18 480 瀏覽
因為疫情,沒有晚市堂食,最後選擇了撈紅薯粉,因為相信麵質無咁易浸淋發脹。我叫了一碗小辣粗紅薯加豬軟骨、牛栢葉。另一碗是唔辣幼紅薯粉加腩肉。經過半小時回到家,碗粉仍是熱燙燙的,麵質煙靭,依然彈牙。不論是粉,還是餸,都份量十足。可能因為經過30分鐘的浸焗,顯然兩碗紅薯粉都變得很大碗,食極都有似的。豬軟骨不會硬掘掘,肉地軟熟,十分入味。但牛栢葉就略為切得太細,若大一點,口感更佳。肉醬都很多,撈埋粉麵真的很惹味。兩大碗加埋都不用$80,實在很抵食。
2022-03-18
2022-01-30 388 瀏覽
川味美食地址: 葵芳禮芳街1號地下B號舖川味粉麵小店因夠正宗而出名,平時見好多人都有推介,今日就等我試下先。手工牛展拉麵 +腩肉 🥩🍜 $50牛展大大塊有厚度,咬落好淋身好入口,而且腩肉又唔肥,味道唔錯好香入味,再加上湯底炸醬足料唔會太少酸菜,啖啖酸辣味,不錯。秘製醬汁撈米線 🍝 $29正正常常,無太大特別,但佢啲秘製醬汁味道又真係幾麻香過癮。#nicefoodie葵芳
川味美食
地址: 葵芳禮芳街1號地下B號舖

手工牛展拉麵 +腩肉 🥩🍜 $50

秘製醬汁撈米線 🍝 $29
正正常常,無太大特別,但佢啲秘製醬汁味道又真係幾麻香過癮。

#nicefoodie葵芳

2022-01-22 244 瀏覽
行完葵廣之後去食吓,平時都有食吓雲桂香或傷心酸辣粉嗰啲,但呢間相對比較普通,湯底吾算好入味,配料都吾係好多,所以嗰湯底有啲淡,食咗腩肉呢個餸,但好乾,所以吾太推薦。薯粉口感好淋,口味見人見智。
2022-01-22
2021-11-15 394 瀏覽
川味美食嘅分店都有好多,葵芳分店依間份量好多,每次都好足料。如果臨近糧尾或者掃完葵廣啲小食,又想醫醫肚,可以考慮依間川味美食,地點都幾方便,葵廣一出天橋行兩步就到。今次我叫咗豬軟骨配豬紅粗麵,味道選咗酸辣。川味最特色嘅餸係佢嘅豬軟骨,佢嘅豬軟骨幾淋幾入味,入邊有3-5舊,啖啖肉。川味嘅豬紅都好出色,好爽口彈牙!我最鍾意係佢嘅炸醬,佢嘅炸醬俾譚仔更加入味,真係食到有肉粒喺入邊除咗平時食慣的紅薯粉,其實粗麵都係一個唔錯嘅選擇,佢食落口感有啲似刀削麵,比較適合配搭川味嘅酸辣風味。整體好抵食好足料,又平又好味

今次我叫咗豬軟骨配豬紅粗麵,味道選咗酸辣。

川味嘅豬紅都好出色,好爽口彈牙!

整體好抵食好足料,又平又好味

外賣自取
2021-08-26 421 瀏覽
對川味既感情,就係果種好耐無見既朋友,你會突然諗起佢:嗯,依家好想食川味呀🤪平時都會叫撈幼既,但唔知點解每次食撈幼都好似吃極都仲有好多咁,食極都食唔完咁,痛苦,好飽。所以今日叫咗個「秘製醬汁撈紅薯粗粉」,小辣,炸醬,雞絲,粗粉好有咬口,唔會索太多汁,最仲意川味既炸醬,果種咸 香 辣,好食。雞絲本身無味,肉質唔會鞋,要加埋炸醬一齊食。
2021-08-22
外賣送餐
  • 秘製醬汁撈紅薯粗粉
2020-12-01 1492 瀏覽
話說嗰日咁啱想食米線,就用外買平台app去買了川味美食,送嚟嗰時仲熱辣辣,我同朋友一個買咗撈米線,一個買咗薯粉。撈米線就嗌左豬頸肉腩肉,薯粉就嗌左響鈴同腩肉做餸。兩個都係有少少辣,但其實我同朋友都係我唔食得辣嘅人,少少辣呢其實係好辣嘅程度,所以如果食唔到辣嘅朋友,最好就叫唔辣,因為本身腩肉已經有足夠辣味。餸嘅份量一點都不吝嗇,而且配料10分充足,花生,蔥,肉碎都好足夠,薯粉嗰碗一開啲湯就嚟要倒瀉。雖然薯粉和湯沒有分開上,但係每一條薯粉都吸晒酸辣湯嘅味道,所以食得好過癮,又酸又辣十分起勁。最緊要係窮人恩物,兩碗唔使100,簡直係月尾打工仔嘅福音。

外賣自取
2020-11-20 691 瀏覽
價錢經濟主要係真係好!大!碗!第一次睇嚇死我(~ ̄³ ̄)~蘿蔔多汁大大嚿✓芝心丸又好食✓ 而且唔使擔心入面太熱手工拉麵同河粉是常識吧(粗嘅紅薯粉好似食膠咁 頭兩條會好好咬口,但係其餘就食到好攰好冇癮 唔推薦食)通常我都叫撈河粉或者撈手工拉麵♡(ӦvӦ。)多青!!然後叫三個餸:蘿蔔 豬軟骨 芝心丸,( 豬軟骨會貴啲)我啲同學就會鍾意叫豬紅 牛柏葉 幼薯粉 大家可以參考下(*˘︶˘*).。*♡(*˘︶˘*).。*♡((荃灣嗰間環境會相比舒服D))
價錢經濟
主要係真係好!大!碗!
第一次睇嚇死我(~ ̄³ ̄)~
蘿蔔多汁大大嚿✓
芝心丸又好食✓ 而且唔使擔心入面太熱

手工拉麵同河粉是常識吧

我啲同學就會鍾意叫豬紅 牛柏葉 幼薯粉
大家可以參考下(*˘︶˘*).。*♡(*˘︶˘*).。*♡

((荃灣嗰間環境會相比舒服D))
2020-11-12 689 瀏覽
相信川味美食的米線及紅薯粉大家絕對不會陌生,百吃不厭。最重要是價錢非常便宜,比起其他連鎖米線鋪不斷加價,仍然非常抵吃。更加抵吃的是下午茶時段,星期一至日下午2:30至5:30 ,所有粉面送飲品,下午茶當晚餐或者當午餐是非常便宜的選擇。平時我多數會吃囉撈幼薯粉,配腩肉,送一支黑豆漿,承為$31,平到喊出黎今天改吃湯幼薯粉,最適合配通菜,我會選擇大麻小辣,非常過癮!所有配料:肉碎、酸菜、芫荽等等,配合麻酸的湯,越吃越過癮。總結,下午茶食川味是不二之選。

所有配料:肉碎、酸菜、芫荽等等,配合麻酸的湯,越吃越過癮。

總結,下午茶食川味是不二之選。
湯幼薯粉配通菜
黑豆漿
2020-11-10
湯幼薯粉配通菜
2020-10-19 489 瀏覽
一向都係米線控既我 點會錯過抵食又好味既米線 川味一向都係我既上班之選 今次係再度回顧!今次一來到就點左我最期待 大腸湯手工拉麵 中麻辣 佢哋既上湯係用豬骨淆成加上麻辣辣椒醬 清甜得來有充滿四川既重口味 手工拉麵麵身 有韌性!粗度似烏冬 個質感更好!驚人既係拉麵份量驚人 多到好似食極都食吾完!大食量既你一定吾會錯過!大腸方面亦都用左滷水去醃製而成 十分入味!加上都洗得幾乾淨吾會好污糟!另外見到餐牌入面既麵底有好多選擇 例如木薯粉 米線等 更有撈同湯選擇 係$3x幾一面單餸既選擇下 真係好扺 吾好唸住會好高級但絕對對得起個價