餐廳: 小黑糖 (葵涌廣場)
資訊:

2024-04-17 17 瀏覽
行葵廣又行到好攰,個人又開始熱🥵🥵🥵🥵🥵就想買啲甜甜地嘅野飲,行過二樓見到呢間小黑糖,我就叫左伯爵珍珠奶茶,微糖少冰,我覺得珍珠個黑糖味好出,但甜左少少,珍珠口感都算煙韌,有咬口,好在杯嘢飲係叫微糖,所以個甜度先可以平衡返,茶味都算出,下次應該揀半冰就會好啲,少冰都係感覺多左少少冰,天氣熱會好快溶同會變淡。🧋🧋🧋🧋🧋🧋🧋🧋🧋🧋下次試吓葡萄柚四季春先🙈🙈🙈🙈🙈
下次試吓葡萄柚四季春先🙈🙈🙈🙈🙈
2023-12-07 90 瀏覽
早知相信最新個個食評😂諗住見佢個樣幾靚,諗住差都有個譜,點知咁難飲。又唔平😅呢間真係唔會再飲。。其實叫既野飲都叫左9杯。但真係暫時朋友都無好既評價,好失望。
呢間真係唔會再飲
。。
2023-04-17 284 瀏覽
成杯無茶味,無奶味,無黑糖味,又唔俾少冰!俾錢又攪左幾耐。成杯水咁。唔知自己飲緊乜。垃圾。嘥我時間之餘仲要嘥埋我錢。超難飲,飲左幾啖,掉左入垃圾桶。永遠唔會再幫襯。
2023-04-16 170 瀏覽
平時去葵涌廣場掃街,都一定要買手搖飲品飲!!!今次經過小黑糖,心思思想飲黑糖鮮奶(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)小黑糖最出名係黑糖鮮奶,另外都有多款茶類飲品,大大杯性價比高!!葵涌廣場呢間店員態度好好,好有禮貌收銀有一個每週排行榜,諗唔到食咩時可以參考吓(•̀ᴗ• )我就叫咗排行第二同埋第四嘅飲品!!☁️小黑糖珍珠厚鮮奶推薦!!!必叫飲品~外表都幾靚打卡able。叫咗半糖,珍珠煙煙韌韌,有好香甜黑糖味!!鮮奶用4.3牛乳,超級香濃๐•ᴗ•๐☁️ 葡萄柚四季春好大杯,味道有點驚喜!!難怪是排行榜第二名( ᵒ̴̶̷̤ꈊ˂̶̤̀ )✧貨真價實,真係會有一粒粒嘅葡萄柚果肉!!飲落酸酸甜甜,四季春好清香,整體感覺比較清爽清新。

☁️小黑糖珍珠厚鮮奶

☁️ 葡萄柚四季春
2023-03-11 161 瀏覽
最近去咗「小黑糖」,黑糖珍珠算係同區最好,出名keep得好水準。試咗佢哋嘅曲奇鮮奶($32)同埋台式烏龍珍珠奶茶(大杯)($30)小黑糖曲奇鮮奶:佢嘅口感好柔軟,曲奇味同鮮奶味好好咁配合,食完之後都想再嚟一杯。另外,份量真係夠,仲可以加厚鮮奶(+$2)。如果想加料(黑糖珍珠、布丁、仙草、愛玉、蘆薈、紫米),可以+$4,仲可以揀甜度同冰量。台式烏龍珍珠奶茶:佢嘅味道好濃郁,烏龍茶嘅苦味同埋奶茶嘅甜味平衡得好好,一口口飲落去都可以感受到好豐富嘅茶香啊。珍珠都好Q彈,口感好好。❤️小黑糖 (葵涌廣場)地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2016號舖

❤️小黑糖 (葵涌廣場)
地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2016號舖

2023-03-04 107 瀏覽
葵廣好多嘢飲選擇,今次揀咗呢間係2樓扶手電梯口嘅小黑糖💛💛百香果多多綠茶💛💰$32(大杯)叫左少糖半冰都仲係有啲甜(fyi平時去天仁飲半糖少冰)🫠佢用咗有百香果籽既百香果糖漿,所以店員都提醒我哋飲之前搖勻🤣但可能搖得唔係好夠,第一啖真係好甜😂成口都係百香果糖漿🥹之後搞多幾下好少少~推薦程度:🔆🔆🔆(5個🔆為滿分;🔅為半分)可能下次會試第二款🤣聽人講佢既黑糖珍珠好好飲🥳
葵廣好多嘢飲選擇,今次揀咗呢間係2樓扶手電梯口嘅小黑糖💛

💛百香果多多綠茶💛
💰$32(大杯)
叫左少糖半冰都仲係有啲甜(fyi平時去天仁飲半糖少冰)🫠
推薦程度:🔆🔆🔆
(5個🔆為滿分;🔅為半分)

可能下次會試第二款🤣聽人講佢既黑糖珍珠好好飲🥳

百香果多多綠茶
1K
2023-02-15 84 瀏覽
葵涌廣場出名多小食同嘢飲 話就話仲係二月 着長袖已經開始出汗🥵 經過呢個商場要買番杯嘢飲先同朋友一人一杯🍑白桃烏龍 夠哂fresh 估唔到白桃同烏龍係咁夾 桃味中和左烏龍茶既苦甘味👍🏻黑糖珍珠厚鮮奶🧋甜度啱啱好 唔會太甜 夠晒好飲 個奶濃到不得了 杰身程度有d 似平時飲既奶蓋 今次係一整杯奶蓋🫡🫡🤤好似食得既奶咁😲😲份量好夠而且呢間舖頭嘅飲品選擇好多 味道又好🤤我諗唔到有咩原因唔再encore😍 👍🏻
同朋友一人一杯
2023-02-07 49 瀏覽
小黑糖不嬲都係我心目中黑糖珍奶嘅top🏆,飲過幾間分店都keep到水準。平時叫開小黑糖珍奶($32),今次試咗厚奶都唔錯😋。奶味更加香濃🥛,上面多咗奶泡。朋友叫咗紫薯於你加黑糖珍珠($34),紫薯幾綿滑🍠,不過飲完就真係唔洗食飯🤣。
2023-02-05 44 瀏覽
識開肥妹仔嘅朋友都知道肥妹仔鍾意飲珍珠奶茶,而近排肥妹仔真係飲多咗,仲要係呢一間專做黑糖台式飲品嘅小黑糖。肥妹仔叫咗兩杯,第一杯係小黑糖冬瓜鮮奶加仙草。肥妹仔好鍾意呢一間黑糖嘅味道,佢嘅水準好穩定,去到邊一間分店都差唔多。奶味岀,冬瓜茶嘅茶香亦都好夠,估唔到黑糖同冬瓜鮮奶係咁夾。另外肥妹仔仲叫咗一杯小黑糖栗子鮮奶微糖厚,厚奶即係奶蓋,肥妹仔第一試粟子味既鮮奶,好特別,粟子味好香,同鮮奶好夾,不錯。

2022-11-27
2023-01-03 59 瀏覽
我好喜歡飲葵芳有間飲品店, 平時去到葵涌廣場買完東西,都心思思要去埋呢間「小黑糖」飲料店買番招牌配料黑糖珍珠!今次我同朋友一齊去,我們想試下呢款紫薯鮮奶 及曲奇鮮奶🍪! 第一次買這兩款,選了7分糖,飲了有驚喜!不會比招牌珍珠奶茶差,紫薯鮮奶配襯到絕,是紫薯控一定喜歡!朋友買了曲奇🍪鮮奶都一樣香濃,他說少糖確剛剛好,因他不想太甜呢!下次都會再買呢兩款!小黑糖 葵芳分店:📍地址:葵芳葵涌廣場2樓2016號鋪

下次都會再買呢兩款!

小黑糖 葵芳分店:
📍地址:葵芳葵涌廣場2樓2016號鋪
2022-12-14 48 瀏覽
同朋友經過葵廣順便嗌咗杯小黑糖🤪 前排戒口有段時間冇飲嘢,今日心情唔錯一於破吓例~ 望吓餐牌發現原來都有幾多選擇,有選擇困難症嘅表示好辛苦呀🤣冬天限定小黑糖薑母鮮奶☺️ 啱晒好似我呢啲長期手動腳凍嘅人士~ 薑味幾出,鮮奶順滑,整體入口暖胃,感覺舒服又健康~ 唔覺唔覺就飲晒了啊哈哈💕四季春白鬍子就比較經典,茶底清爽解渴,配上濃郁又厚厚嘅芝士奶蓋,真係唔肥都難呀🐷 30幾蚊就有杯嘢飲都幾抵,唔錯唔錯👍🏻

2022-12-04 48 瀏覽
🧋對珍奶控黎講😍珍珠奶茶就真係唔理天氣係熱🔥定凍🧊四季都唔可以缺少嘅完美飲品💯🉐今次就揀咗呢間係葵廣嘅「台北四大」黑糖手搖店試吓先🧋果然係過江龍🐲唔錯呀🥳🥳🧋小黑糖栗子鮮奶 (微糖) $32🌈珍珠奶茶就飲得多喇❤今次見到呢度🈶️栗子味鮮奶噃😍時令嘅口味我梗係唔會錯過啦❤我揀咗微糖我覺得呢個甜度對我已經足夠✅唔會過甜膩🥳讚讚讚😍🧋宇治抹茶歐蕾 (微糖) $30🌈超愛宇治抹茶🥳呢個宇治抹茶味道又香又濃郁👍甜度適中❤️濃郁香醇、回甘不澀😍抹茶控福音🥳🥳

🧋小黑糖栗子鮮奶 (微糖) $32

🌈珍珠奶茶就飲得多喇❤今次見到呢度🈶️

🧋宇治抹茶歐蕾 (微糖) $30

外賣自取
  • 小黑糖栗子鮮奶
2022-11-25 54 瀏覽
💛好味指數:4.8/5💛💜回頭指數:4.8/5💜行過葵廣夾公仔順便嗌咗杯小黑糖,好耐無飲過黑糖飲品,決定要放肆一下🫣✅紫薯於你$30採用日本明治4.3特濃牛乳,再配合紫薯蓉和黑糖,做到好靚嘅漸層之餘,仲好好飲😍紫薯蓉好新鮮,味道好重,真材實料😙✅小黑糖珍珠鮮奶$30選咗正常甜度,雖然比起平時飲品甜啲,但就係中意佢地嘅黑糖香,即使充滿罪惡感都好想飲🤣一樣都係用明治奶,品質有保證❗️🐻總結兩款都好好飲,比較中意紫薯個款,感覺健康啲可以成日飲🤔而且佢地開咗咁耐品質依然咁好👍🏻
💛好味指數:4.8/5💛
💜回頭指數:4.8/5💜

✅紫薯於你$30

✅小黑糖珍珠鮮奶$30

🐻總結
2022-11-20 48 瀏覽
Badboy已經有一段時間無嚟葵芳廣場,原來茶飲店多咗咁多間😨,咁多間選擇反而唔知幫襯邊間好😂行咗陣最後都係揀番以前有飲過嘅小黑糖。-🍠紫薯於你$30+布丁$4Badboy本身都鍾意紫薯味嘅嘢,但當日想食布丁多啲,所以明知紫薯同布丁一定唔係好夾都照加咗😎奶、布丁都好滑溜😋黑糖珍珠夠煙韌同q彈。-🍵宇治抹茶歐蕃$30朋友見badboy揀咗杯咁靚嘅紫薯於你又唔執輸,揀咗一樣咁靚嘅抹茶歐蕾。擺埋一齊打卡就啱哂喇😁。-印象中小黑糖都開咗好耐,仲keep到咁好水準真係難得。另外大家記得搖勻哂啲黑糖先好飲,badboy開頭貪靚無搖勻哂就飲,搞到個底太甜😂。
🍠紫薯於你$30+布丁$4
🍵宇治抹茶歐蕃$30
外賣自取
早排去完葵芳劇場睇解憂雜貨店🥹到依家內心依然好滾動呀!順便介紹一下果陣開𝐬𝐡𝐨𝐰前特登去葵廣買定杯手搖中場休息飲,呢杯手搖完全係同區小店最佳珍珠😋 ——— ✤ 小黑糖珍珠厚鮮奶|$𝟑𝟎 推薦一定要叫厚鮮奶🥛豐盈嘅濃滑奶泡撞入黑糖漿入面,充分攪拌均勻就可以得到極其濃郁嘅黑糖鮮奶一杯😆吸收曬黑糖嘅珍珠相當入味,口感保持煙韌唔會太稀巴爛👍🏻 ✤ 桂花烏龍|$𝟐𝟖呢杯就叫咗大杯。記得叫小甜😆清幽桂花糖漿配合茶香濃郁烏龍茶,好解渴🍵
———
✤ 小黑糖珍珠厚鮮奶|$𝟑𝟎