餐廳: 小黑糖 (葵涌廣場)
資訊:

2021-09-30 235 瀏覽
黑糖味道好重,唔會死甜,反而好香,飲落去好香鮮奶味 ; 紫米都煲到啱啱好,食落去好有咬口好味,有口感,份量好足,喝下去,但係一飲佢杯野係超級甜,係好似超糖一樣, 略嫌頗甜, 濃濃的黑糖香味, 珍珠很有咬口, 黑糖底照舊唔錯 ; 不過泰茶底就有啲失色。款式多多,好似小黑糖系列既珍珠富黑糖香而煙韌,失望係因為冰係固定份量,飲到最後冰融左,令到啲奶冇味,鮮奶雖然唔夠香,但都唔錯。

2021-01-03
2021-07-20 289 瀏覽
葵涌廣場一直都係新界人鍾意行街地方之一,皆因葵涌廣場內除左有唔同種類,而價錢相廉既衫褲鞋襪日用品外,仲有唔少過江龍級既外賣店進場而小黑糖就係其中一間支持香港人既台式飲品店。小編都幾鍾意薄荷系飲品關係,而既然小黑糖最近推出左薄荷黑糖鮮奶($28)關係,就梗係要借呢個機會試下先啦! 而台式飲品其中1個最大賣點就係珍珠,所以都特登加4蚊要多份珍珠。薄荷黑糖鮮奶當中,薄荷味可能因為俾黑糖既甜味恨恨搶走關係而唔係太濃,而黑糖既甜味非常香而滑;至於珍珠方面,黑糖珍珠煮出黎軟得黎又彈牙,好味! 下次有機會再經過葵涌廣場都會繼續試下呢間其他既飲品先!

題外話/補充資料: 黑糖鮮奶既冰量係固定,但甜度就可以調校,建議少甜 (70%)會令鮮奶味既味道更突出吧!
2021-07-19
  • 薄荷黑糖鮮奶
2021-06-09 268 瀏覽
號稱台灣四大黑糖珍奶之一,係葵廣新開左分店,#珍奶控既我緊係要試下啦~黑糖珍珠鮮奶(熱;少甜)由於叫左熱飲既關係,珍珠非常軟腍,但又保留到煙韌既口感,係唔錯既!雖然佢比我飲開既甜度再甜左啲,但黑糖味道好重,唔會死甜,反而好香,如果冬天飲係溫暖又幸福既感覺🥰我下次會叫半糖不過要留意既係,熱飲真係好熱,第一啖辣親我,真係要等一陣先飲...呢方面黎講,另一間台灣過江龍做得好啲😝總括而言,係會回購既店,但唔係香港最好飲既珍奶😝

號稱台灣四大黑糖珍奶之一,係葵廣新開左分店,
#珍奶控既我緊係要試下啦~

黑糖珍珠鮮奶(熱;少甜)

總括而言,係會回購既店,但唔係香港最好飲既珍奶😝

2021-05-10 294 瀏覽
lunch time想飲唔想飲凍飲,又想飲得健康少少,但又唔想成日飲珍珠奶茶?可以試吓揀呢間熱紫米鮮奶!小黑糖源自台北手炒黑糖,但因為周圍都手搖飲品店,好易還買到黑糖珍珠鮮奶/奶茶,所以我今次叫咗一杯熱紫米,試下好唔好味,結果要比100分!熱紫米鮮奶點咗一杯微糖30%嘅熱紫米鮮奶,飲落去好香鮮奶味,紫米都煲到啱啱好,幾好味,食落去好有咬口,十分有口感,而且份量都好足,飲到最後見到杯底都仲有紫米,十分滿足。

熱紫米鮮奶
2021-05-09
2021-05-03 226 瀏覽
葵廣特別多黃店,而珍珠奶茶店亦都有好多間。今次諗住試下「小黑糖」嘅黑糖珍珠鮮奶,特登叫左少甜(25%),但係一飲🤢 佢杯野係超級甜,係好似100%糖一樣, 就連我啲frd飲都話太甜🥲有啲失望,希望佢地有待改善🙈
葵廣特別多黃店,而珍珠奶茶店亦都有好多間。

2021-03-26 262 瀏覽
💛💛葵廣掃街點少得一杯野飲清下喉嚨(邪惡中😈😈)好耐之前行過見到佢試業價全店8折,$24有黑糖珍珠鮮奶,當然要試翻杯啦。店員好有禮貌。珍珠煙韌度唔錯🤓🤓,黑糖都幾多架,不過仲系微溫有啲唔夠爽。鮮奶就冰凍嘅,所以合埋都夠凍。鮮奶雖然唔系最香個隻,但都唔錯。
💛💛葵廣掃街點少得一杯野飲清下喉嚨(邪惡中😈😈)

2021-02-17 304 瀏覽
建議:出發前可以睇睇睇葵聯黃個post 上舖頭既艾豬睇下啟市日子🧧Fifthfloor 仝人祝各位牛年工作順利 快快樂樂🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️以前飲小黑糖都係去開尖沙咀店,今日打算去葵廣食重慶撈面 (2樓),係正隔離就有間小黑糖😌唔係特別好黑糖既 #試伏專員 K君表示如果要揀黑糖飲,只會飲小黑糖🙈 因為佢地既點糖唔會淨係爆甜,仲會有少少柴香味 (?!)😂 配埋奶真係唔差👍今次試左:泰好喝 (HK$32)黑糖底照舊唔錯,不過泰茶底就有啲失色。飲唔到泰茶個種特別香味,比較似顏色濃啲但淡味既台式奶茶🤔 宇治抹茶 (HK$33)顏色有層次,幾靚。不過偏奶味,蓋過左抹茶既味道。應該都幾岩鍾意淡淡抹茶既人。

今次試左:
泰好喝 (HK$32)

宇治抹茶 (HK$33)
2021-01-22 252 瀏覽
小黑糖 - 小黑糖鮮奶珍珠 $30葵廣有不少茶飲店, 而這次我們便選了這家在lihkg上看到很多好評的小黑糖!🧐 既然店名是叫小黑糖, 那我們當然是點它們的招牌 - 小黑糖鮮奶珍珠 $30 我們用了GoodMailing 的優惠, $24 便能買到了🤓 他們的冰度是固定的, 而甜度我們則選了半糖👀 一喝下去, 略嫌頗甜, 很濃濃的黑糖香味, 珍珠很有咬口, 完全感受到珍珠和黑糖完全融合在一起的感覺!😳 杯子的份量比平時的比較少😢 但珍珠卻有很多! 整體來說, 都是不錯的!👀 .(💛💛💛💛💛為滿分)味道:💛💛💛(💛)價錢:💛💛💛 環境: 💛💛服務: 💛💛💛Ig-able:💛💛💛💛 .小黑糖💛葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2016號舖尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖
小黑糖 - 小黑糖鮮奶珍珠 $30
(💛💛💛💛💛為滿分)
味道:💛💛💛(💛)
價錢:💛💛💛
黑糖珍珠鮮奶  2.0
黑糖珍珠鮮奶  2.0
  • 小黑糖鮮奶珍珠
2021-01-22 133 瀏覽
葵廣搵食,今次黎主要幫屋企人買d野,順便買杯野飲下,見到呢間小黑糖💛又點可以唔支持下呢款式多多,好多都想試,好似小黑糖系列咁,可惜d人話大肚婆唔飲得黑糖,茶類又最好少飲,所以最後就揀左應該實穩陣嘅紫薯於你🍠可以揀熱飲,甜度都可以揀,最後當然係要熱飲,微糖✌🏻個杯都好靚,縱使無力 仍需堅持估計應該係用心手寫,而非印製上去好治癒嘅紫💕💕第一次飲微糖,比我想像中可以接受,唔會無味;始終紫薯自己本身都有甜度,所以微甜都好好飲😋

可以揀熱飲,甜度都可以揀,
最後當然係要熱飲,微糖✌🏻

個杯都好靚,
縱使無力 仍需堅持
估計應該係用心手寫,而非印製上去

好治癒嘅紫💕💕
下午茶
📍小黑糖 ᴮᴬᴿᴼᴺᴱˢˢ (葵芳) 葵廣又有新開既茶飲店啦!👑 小黑糖係台灣黑糖珍奶界四大王牌之一,佢地主打以古法手炒黑糖汁,加入烹煮二小時的黑糖珍珠,炮製出招牌既黑糖飲品,絕對給你一個重新愛上黑糖鮮奶的機會🤤。而且佢地既珍珠富黑糖香而煙韌,調飲比例更經台灣始創人多年改良,值得一試呀!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:💛 黑糖拖肥鮮奶 - 常溫 ($28)唔知道大家細細個有冇食過拖肥糖呢?🍬我細細個就好鐘意食,今次發現小黑糖竟然有拖肥鮮奶就決定要試下!常溫飲落去暖笠笠,拖肥既味道較黑糖味道突出,焦糖味道好香~🥰呢個仲要好似係冬季限定,想試既話就要快d啦!💛 小黑糖Oreo鮮奶 - 冰 ($32)Oreo鮮奶既奶味並唔突出🍼,比黑糖味道搶左風頭,但係都好好飲。黑糖味道好香濃,而且會配上超多Oreo碎碎,Oreo迷有福啦!💛 芋見了你 - 常溫 ($30)暖暖地既芋頭奶永遠係最正既!入面有好多芋頭粒粒,飲落感覺好幸福,💗芋香滿滿。甜度選擇左微甜,但係甜味主要來自芋頭,所以飲落岩岩好。💛 小黑糖栗子珍珠鮮奶 - 冰 ($36)粟子味道好濃好香,入面仲會有少少栗子碎,鐘意食粟子既你地可以試下!🧋而
📍小黑糖 ᴮᴬᴿᴼᴺᴱˢˢ (葵芳)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
💛 黑糖拖肥鮮奶 - 常溫 ($28)
黑糖拖肥鮮奶

💛 小黑糖Oreo鮮奶 - 冰 ($32)
小黑糖Oreo鮮奶

💛 芋見了你 - 常溫 ($30)
芋見了你

💛 小黑糖栗子珍珠鮮奶 - 冰 ($36)
粟子味道好濃好香,入面仲會有少少栗子碎,鐘意食粟子既你地可以試下!🧋而珍珠好有咬口,好有黑糖香,而口感好Q彈同煙靱。重點係珍珠份量超多,啖啖都可以食到珍珠,飲到最尾都仲有好多!
小黑糖栗子珍珠鮮奶

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2016號舖
Shop 2016, 2/F, Kwai Chung Plaza, 7 Kwai Foo Road, Kwai Fong
黑糖拖肥鮮奶
小黑糖Oreo鮮奶
芋見了你
小黑糖栗子珍珠鮮奶
2021-01-06 137 瀏覽
見到葵廣新開左一間就試吓~叫咗一杯黑糖珍珠奶茶,30幾蚊同出面嘅價錢差唔多杯嘅份量來講我覺得有啲少🙈因為我好鍾意飲大大杯嘢😂杯黑糖珍珠鮮奶拎上手嗰陣幾靚,有黑糖嘅花紋係個杯度撈勻之後飲鮮奶嘅甜度唔太甜,但啲珍珠好甜🙈所以一口珍珠一口鮮奶一齊飲就甜到啱啱好~珍珠嗰隻甜唔係死甜,好明顯食得出黑糖獨有嗰浸甜味🖤而且細細粒非常有咬口,所以珍珠非常好味✨俾個讚但有小小嘅失望係因為冰係固定份量,飲到最後可能因為啲冰融左,令到啲奶冇味😖但總括嚟講都推介嘅!最緊要佢係一間良心小店~大家一定要支持呀!
見到葵廣新開左一間就試吓~
叫咗一杯黑糖珍珠奶茶,30幾蚊同出面嘅價錢差唔多

杯嘅份量來講我覺得有啲少🙈因為我好鍾意飲大大杯嘢😂
杯黑糖珍珠鮮奶拎上手嗰陣幾靚,有黑糖嘅花紋係個杯度
2021-01-05 97 瀏覽
小黑糖係台灣黑糖珍奶界四大王牌之一🥰佢地以古法炒製黑糖汁聞名😋店鋪每日新鮮熬煮黑糖珍珠接近兩小時,供應多款招牌飲品🤤最近仲喺葵廣開咗新分店!仲要係黃店,一定要支持下💛店員仲係每個杯寫左字,勁有心思🥺小黑糖珍珠厚鮮奶($32)鮮奶香醇濃厚🥰珍珠口感煙靱Q彈,仲散發出好香濃嘅黑糖香味,而且份量都幾多🤤👍係小編喺香港飲過之中數一數二嘅黑糖珍奶!🧋宇治抹茶歐蕾($30)可以飲到抹茶嘅苦澀同回甘🍵口感順滑,奶味比茶味更突出🥳 鍾意抹茶嘅朋友都可以一試,小編叫咗少甜,但略嫌甜咗少少🤏🙈小黑糖📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2016號舖

小黑糖珍珠厚鮮奶($32)

宇治抹茶歐蕾($30)

小黑糖
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2016號舖
2021-01-04 85 瀏覽
Today i went to kwai fong with my friend to get some light food and drinks, when we passed through this shop, we thought it’s so pretty and the drinks look so tempting, so we ordered these two drinks, one is taru milk, one is earl grey bubble milk tea, of course they both taste so good
外賣自取
迎接新一年梗係要送D野比大家, 亦希望大家記得繼續支持良心小店💛 有興趣就去我地IG 參加啦😃限聚令加上冇晚市食堂, 冇咩地方好去, 我地又去咗葵廣掃街😂 「小黑糖」係葵廣開咗新分店, 梗係要支持下!小黑糖係台灣黑糖珍奶界四大王牌之一, 主打以古法手炒黑糖汁,加入烹煮2小時嘅黑糖珍珠,並推出特製調茶系列, 黑糖珍珠鮮奶系列係招牌飲品之一, 我地成日飲, 今次就試下另外2款!揀咗同屬店內推介嘅➡️"小黑糖冬瓜鮮檸", 冬瓜味好出, 甜度岩岩好, 又唔會蓋過檸檬味, 好清甜解渴, 係完美嘅配搭!抹茶控嘅我地點少得唔試埋抹茶系飲品, 今次叫咗招牌嘅➡️"宇治抹茶歐蕾珍珠", 珍珠好煙韌帶有黑糖香, 甜度揀咗少糖, 抹茶入口偏苦澀帶有回甘, 記得攪勻, 唔係飲到底就會有抹茶粉~ 小黑糖嘅茶飲種類都幾多, 我地好無聊地跟住個menu一數🤣🤣 有成40款以上, 水果特色調茶都有好多款, 連特別味道嘅紫薯/ 栗子/ 香芋/ 草莓都有, 真係飲多10次都飲唔晒😂

小黑糖冬瓜鮮檸

2020-12-24