2024-01-20 177 瀏覽
屈機嘅一晚,走咗入去呢間餐廳嚟咀嚼令人心動嘅美食🌟。起頭就點咗份皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼,真係食得出廚房功夫,豬腩肉嫩滑得黎奧秘嘅煙燻香氣撲鼻,意粉竟然吸滿咗個豬腩嘅精華,吃落去滋味百分百!再嚟個卡邦尼pizza,啲餡好豐富噃,內藏嘅意粉層次分明,咬落去即刻叫人撐唔住讚好呢!🍕跟住新鮮嘅秘製手撕雞,每一口都喺雞嘅原汁原味之中游走,啲肉質絲滑到令我喊叫出嚟!呢啲實在係食貨嘅大滿足喇!🐔講到個令人驚喜嘅德式腸,腸仔做到外脆內嫩,啲香味混入口齒留香,完全係飲品嘅好拍檔。每次食完都令我有再嚟一輪嘅衝動!簡直係好過熱賣嘅綜藝節目既感覺嚟嘅!咁意想不到嘅味道組合,真係令人驚喜連連!🍻總之,呢間餐廳提供嘅食物真係由外到內,由上到下都令人讚歎喎!同朋友嚟食下,確保你嘅舌頭有個難忘嘅夜晚!下次仲要帶埋班友一齊嚟,搞大件事!🥳💯

天氣熱唔想喺屋企煮飯就直接出街食,先前喺網上有見到呢間餐廳嘅食評好似都唔錯,就入咗去點餐。🤪我覺得一定要試皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼,豬腩肉質素都幾高,超級新鮮,厚到痴咗線,一口下去好滿足。以為意粉🍝冇乜特別,點知配搭同用料都好好,令我一嚐口福。好食到食完先記得打卡🤣,基本上呢道菜係熱門推薦,很多人都慕名而來。👍🏻💚第二好食係卡邦尼pizza,pizza酥脆😚,份量超多🥰,食落幾香,入口都唔會有任何油益感覺,咬落夠香脆,食咗幾舊都冇腍到😛,口感非常豐富。🤩Pizza上仲大量意粉,增添矜貴感覺🥳,超級有特色❤️☺️。果然係眾望所歸的好餐廳😍,下次放假帶屋企人一齊嚟食。

果然係眾望所歸的好餐廳😍,下次放假帶屋企人一齊嚟食。
爸爸琴晚生日諗住同佢好好慶祝!!點知佢一早選好咗一間心水餐廳🐌,好!一於就帶佢去試!一行入去feel到環境雅致幾chill,有唔少經典嘅意式菜。😎😎♨️Daddy覺得皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼係佢嘅心水菜式❣️。煙燻豬腩肉酥脆,脆口得嚟食到好香嘅豬肉味,好特別。卡邦尼意粉本身較軟🙌✨,老少咸宜🤍,唔會黐牙,🤍🤍食多幾啖都唔會寡。♨️我自己就鐘意慢煮法式豬鞍架同埋♨️秘製炸雞。✌🏻😂💞豬鞍架味道香口,鹹香惹味,多肉飽滿好juicy💦,食多都唔覺太濃味😛,豬鞍架外皮微脆,內裡保持肉汁,真係絕世美食。炸雞調味幾有心思,食到淡淡雞汁嘅香味,賣相都好吸睛,超級容易入口😝✔️🎉!☀️💯爸爸話今餐食得好開心,價錢方面都比較合宜,大家想食就嚟試吓啦!

2023-08-04 203 瀏覽
平時喺將軍澳其實食黎食去都係嗰啲嘢,今次俾我哋搵到一間西式餐廳,即刻約埋同事中午lunch去食😂🤤好彩唔使太等位,但係入面其實都有少少full㗎唔好講咁多,我哋嗌咗三樣嘢食。第一樣,皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼。薄薄地嘅豬腩肉好爽口,口感無得頂,卡邦尼啲汁仲要多到不得了,每一啖都係有濃厚嘅醬汁包住意粉🍝👍🏻第二樣,慢煮法式豬鞍架。食豬肉最怕攝牙罅🦷今次豬鞍用慢煮嘅方式,完全唔會鞋颯颯🐷脂肪同族嘅比例大概係3:7,比例夠均勻,色落去嘅豬油香味好香,滑得來唔會覺得肥膩🧈薯條仲要用咗粗身嘅,食落脆卜卜去正🍟第三樣,卡邦尼pizza。用咗卡邦尼醬汁做底料,on top會有水牛芝士、意大利煙肉🥓、黃金蛋黃🥚、巴爾馬乾酪🧀️批底比較薄身,所以成口都係滿滿嘅餡料,口感豐富,好好味😋😋

唔好講咁多,我哋嗌咗三樣嘢食。
2023-08-04 162 瀏覽
今日由阿妹請食生日飯飯😋開心開心🥳,我地同啊媽去到位於將軍澳唐德街。枱與枱之間好闊落,坐得都好舒服,成個感覺好寧靜好chill。⭐️ 銀河 -檸檬梳打 漸變色一流,清甜香口又足料⭐️ 菊花蜜非常之鮮甜可口😋味道好清香,加咗蜂蜜就好似飲緊健康版嘅菊花茶⭐️ 特色朱古力 勁多奶,飲下飲下會成杯飲晒,好邪惡😋🍸⭐️ 慢煮法式豬鞍架經過長時間慢煮既過程之後,肉質鬆化又多汁。配埋特色醬汁,突顯出豬鞍的味道濃郁,入面全熟都仲有肉汁🐷⭐️ All day breakfast 整體唔錯,照燒汁雞扒厚厚的窩夫,真係好滿足而且好飽肚;炒蛋 好滑好香,一定有品質保證。薯餅少少油但脆卜卜,食得我地好Happy⭐️皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼意粉煙韌彈牙,燻豬腩肉肉質都唔錯不過就偏鹹咗少少,大致上俾想像中好。呢間餐廳果然好睇又好食,值得嚟食☺️👍🏻多謝阿妹做好Research帶我地去Enjoy呢餐甘Jeng既生日飯。
⭐️ 銀河 -檸檬梳打 漸變色一流,清甜香口又足料
⭐️ 特色朱古力 勁多奶,飲下飲下會成杯飲晒,好邪惡😋🍸
⭐️ 慢煮法式豬鞍架
⭐️ All day breakfast
⭐️皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼

2023-08-03 122 瀏覽
今日咁岩約左朋友食生日飯,佢住係將軍澳又話想食西式野,所以去左將軍澳中心太平洋酒吧, 見佢menu 都幾吸引, 加上之前一直都有其他friend話呢間幾唔錯,今次終於可以試一試啦😄我朋友好鐘意食雞🐤, 一坐低就即刻點左個秘製炸雞, 炸雞外脆內嫩,肉質仲會有汁,唔會太dry,香氣四溢, 呢個好推薦👍🏻之後我地就試佢既卡邦尼pizza🍕 皮底唔厚, 幾好食, 又唔算好大塊, 最岩我地幾個女仔分, 又唔會太飽, 又可以試下其他野食既👍🏻 係食pizza期間, 我地見到隔離枱有碟一口德式腸, 幾特別, 所以我地又order咗黎試試。又係勁適合女仔食, 因為佢切得好細黎整, 最岩我地邊食邊吹水, 一口德式腸配上蕃茄醬汁, 令味道不錯🥰最後我地當然order埋餐廳既皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼🍴推薦大家一定要去試!🤩一上枱我同fd都聞到意粉勁香, 食落去有少少唔同既口感, 因為佢主打煙燻豬腩肉來整, 加上意粉上面有勁多芝士粉,撈埋一齊食,超香濃勁Juicy,意粉口感適中, 好好味🤤🤤食完成餐lunch,我同朋友都食得好開心😁超級推薦幾個女仔過黎邊girls talk邊食飯👍🏻

2023-08-03 50 瀏覽
今日一早就去左將軍澳附近上日文堂,落堂去咗一間餐廳食西餐,雖然餐牌款式不算太多,但系勝在簡單高質,可以享受一個悠閒既中午。 @@@@@@照燒汁雞扒+另加茄汁豆,炒蛋,窩夫,薯餅我特別推介佢哋家嘅招牌照燒雞扒,肉質幾有咬口,食得出新鮮、係真係幾好食,試過就會明。醬汁非常好味,配合茄汁豆,炒蛋,窩夫,薯餅,又飽又滋味的一餐。@@@@@炸魚柳 (早餐) +另加 薯條 窩夫 沙律蛋期待已久的炸魚柳,表現合乎預期,薄薄的炸漿裹著緊實的魚柳,入口亦算嫩滑,另外還有薯條 窩夫 沙律蛋,個薯條系粗身果種,所以特別厚身特別滋味,非常豐富!✔️整體黎講,呢間餐廳嘅食物口味唔錯,值得一試。
@@@@@@照燒汁雞扒+另加茄汁豆,炒蛋,窩夫,薯餅
@@@@@炸魚柳 (早餐) +另加 薯條 窩夫 沙律蛋

✔️整體黎講,呢間餐廳嘅食物口味唔錯,值得一試。
2023-08-03 49 瀏覽
照燒汁雞扒🪽☘️成個下午都未食過野,真係勁肚餓,呢盤照燒汁雞扒超級豐富,就咁睇已經胃口大開,入面既暑餅炸得好香暑味,出面仲脆脆地,好食,我就習慣將炒蛋加係窩夫一齊食,呢個配搭係好夾,諗起真係好耐無食過茄汁豆,最重要既雞扒,好大塊,雞肉好嫩滑,做得剛剛好🌷一口德式腸🪽☘️朋友比較鍾意食腸,呢個德國特式腸真好獨特,咬落去好有口感,而且外層特別香,裡面既肉好軟腍,完全係外國類型既腸🌷卡邦尼薄餅🪽☘️呢個卡邦尼薄餅原來好好食,薄餅中都比較高質,廚房既技術特別好,餅皮唔會厚,中間既材料夠豐富,最好就係咬咬都好新鮮🌷啤酒🪽☘️來到食西餐,點少得叫支啤酒飲飲,夠晒冰凍,又夠酒味,成個感覺都好輕鬆💐銀河 -檸檬梳打🪽☘️呢個特飲係特別吸引,首先佢顏色已經吸引著我,味道好清新,陣陣檸檬味又好夠氣💐
照燒汁雞扒🪽
一口德式腸🪽
卡邦尼薄餅🪽
啤酒🪽

銀河 -檸檬梳打🪽
2023-07-31 50 瀏覽
好耐無同男朋友係出面食,聽朋友介紹,今次特登搭一個站出將軍澳拍下拖食好嘢👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍👨❣️慢煮法式豬鞍架❣️法式燒豬鞍架散發出好大嘅燒烤香氣🐖勁嘅位仲要係肉質彈嫰,油香肉味豐厚,舌尖尾韻仲可以感受到肉嘅甘甜,鍾意食嘅一定會讚不絕口👍🏻👍🏻❣️卡邦尼pizza❣️即叫即焗,非常鬆軟,餅底口感煙韌,帶有麵粉香氣🍕🍕煙肉偏向鹹香,配上流心蛋同埋芝士🧀味道好正🫶🏻❣️一口德式腸❣️男朋友好鍾意食腸仔類,呢款嘅入面每一啖都係肉碎,每一啖都好紮實,同埋佢用小火慢慢煎,入面保持到好多水份,男朋友話俾100分💯💯💯
❣️慢煮法式豬鞍架❣️
❣️卡邦尼pizza❣️
❣️一口德式腸❣️
🙀今日全日都落大雨,呢個時份又要食啲嘢,行到將軍澳,有一間Bar pacific😼都幾多分店😸早前對呢間餐廳都幾熟悉,之前有來過,落大雨就更加咩都唔想諗😹店員態度非常好,幸好呢個時間未爆場,我地坐好之後就睇餐牌😼忽然間又想食下「秘製炸雞」😻佢既炸雞又真係好香,而且係即叫即炸,真係要吹一吹先放入口😻外皮好香脆夠晒惹味,雞肉嫩滑仲帶點油香,總知係食到停唔到😻另外點埋沙律醬,味道又增加 呢個「一口德式腸」都係我想食😻份量都好多,專加埋茄汁一齊食,鹹鹹地又帶點輕微酸酸地,多一種風味😻佢既外形唔係出面果種長條,而係一粒粒😻所以食起上來好方便,唔洗動刀 至於「皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼」😻都值得推薦試下,豬腩肉既卡邦尼,好好食😻佢既卡邦尼醬汁夠正😹每一條意粉都吸收晒卡邦尼,面層仲有厚厚既芝士粉😻呢個皇牌既意粉,質素可以話非常好🉐

男朋友難得浪漫,帶我去食一間好高質嘅酒吧餐廳,位於將軍澳中心~ bar pacific❣️餐廳環境都感有情調。我男朋友話聽聞賣相同味道都好高質,絕對值得一試呢度豐富早餐🥰同埋佢呢度座位又夠寬敞同舒適👍本來以為酒吧餐廳比較黑暗,但係可能我食早餐朝早嘅時間都比較光猛😆一入到去佢安排我哋坐有sofa嘅位置🤭佢亦都有bar位位置,場內仲有好多個TV mon 去播歌,有返啲情調,仲會有得玩飛鏢,超正🫶🏻當然到我哋嘅重點早餐,我地食咗照燒汁雞扒再另加茄汁豆,炒蛋,窩夫同薯餅🥰呢個係我最鍾意既早餐配搭🥣超豐富,滋味十足😋雞扒最緊要夠入味👍🏻薯餅又夠脆🤤yummy最後我自己order咗一杯英式奶茶,伯爵茶既香味好濃☕️佢用既比例黎調配,感覺剛剛好,奶香濃郁、絲滑順口。❤️食品高質,聊天約會一流❤️

❤️食品高質,聊天約會一流❤️
2023-07-27 33 瀏覽
朋友放假出開將軍澳整嘢,所以就順路搵我食飯,今次去呢間太平洋酒吧就啱晒🥰🥰日頭係餐廳🍴夜晚會變返酒吧🤪嚟到酒吧除咗同朋友飲酒🍻仲可以食返個下午飯,傾吓計chill下🤩食物質素有驚喜 全部都好食 😋味道方面先食All breakfast ,魚柳炸得金黃香脆💛好食😋窩夫口感鬆軟,估唔到仲有成堆薯條,好抵食!食落每一啖會更豐富🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️口感同味道都正常👍份量好多 好滿足yummy!😚我同朋友都立即決定要點呢個皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼🍝,用料上乘好正有口感💕份量都幾多 。汁醬很足夠,配上好Creamy嘅忌廉汁,條條麵都掛滿汁😍令到個味道更加出,超好食😋Bar Pacific XXI LOGO 燈好有餐廳特色再加埋西式設計都keep得新淨企理,令人用餐時好放鬆食得好舒服,可以慢慢chill住食🤤🤤整體來講嘢食正常水準,果然冇失望😍😍性價比還可以,如果想同朋友嚟食個Lunch傾吓計都係一個唔錯嘅選擇。
2023-07-27 32 瀏覽
前幾個星期病咗禁口咗好耐,今日終於可以大快朵頤,我同男友去咗食屋企附近嘅餐廳,都幾多人排隊,不過好快輪到我地。入到去見到餐牌上有各式各樣嘅食物,我哋order咗~~1️⃣《皇牌煙燻豬腩肉》一向不喜歡豬肉嘅男友都折服在呢道菜面前🆒,佢驚呼食落去食到好香香料味,外面微焦,內裡啖啖肉又唔會鞋。豬腩肉冇乜膻味,比較易入口🆙,份量多而且厚肉,男友表示食得好滿足。🍃🆕2️⃣《慢煮法式豬鞍架》中間少少厚身,好爽彈好滑油脂香加上味噌鹹香,好有法國地道風味🇫🇷。豬鞍架雜脆口同爽彈於一身,味道上乘🉑💝。3️⃣《卡邦尼pizza》🪄呢度特別地用上薄脆嘅pizza,一咬即時feel到濃郁芝士係口腔爆發,整個食物嘅滿足感即刻level up🆙,pizza迷可以嚟試下😙🎊!!!!!這間嘅食物好味程度爆燈,相信有不少回頭客!🫣😏🫣
入到去見到餐牌上有各式各樣嘅食物,我哋order咗~~

這間嘅食物好味程度爆燈,相信有不少回頭客!🫣😏🫣
嚟將軍澳搵朋友,朋友話去太平洋酒吧唔係飲酒而係食lunch😯咁就要試一試啦。入到去環境都幾大位置都多,坐得舒服。望一望個餐牌先,價錢都合理💯💗💗慢煮法式豬鞍架豬鞍架🐖經過慢煮後肉質鬆軟多汁,口感柔嫩,每啖都食到豬肉🐖既鮮甜滋味,食指大動啊👆仲有薯條蕃茄醬同沙律🥗令到豬鞍架既口感更加豐富。🍟既酥脆口感加上🥫既酸甜味道簡直係絕配。🥗則令到整個菜式變得清新啲更加美味💯絕對值得一試✨💗小食:一口德式腸& 秘製炸雞一口德式腸食落口感鮮嫩,肉質鬆軟,真係一啖就食到令我一口接一口欲罷不能🫣個秘制炸雞外脆內嫩,都算多舊,配合埋沙律醬食到👅舔舔脷💗All day breakfast 嗌咗有照燒汁雞扒,窩夫,炒蛋同薯餅既all day。雞扒超級大件,雞肉充滿肉汁,外皮煎到燶燶哋配埋個燒汁💯💯窩夫有兩塊,仲有薯餅同炒蛋,超級豐富呀😍😍💗嘢飲:凍菊花蜜 有朵菊花係入面,杯嘢好清甜,甜甜地甘甘地✨銀河 其實係檸檬梳打嚟,不過望落就真係好似銀河咁靚,味道都OK✨
💗慢煮法式豬鞍架
💗小食:一口德式腸& 秘製炸雞
個秘制炸雞外脆內嫩,都算多舊,配合埋沙律醬食到👅舔舔脷
💗All day breakfast
💗嘢飲:
凍菊花蜜 有朵菊花係入面,杯嘢好清甜,甜甜地甘甘地✨
2023-07-25 25 瀏覽
隨心喺將軍澳行吓,路過餐廳門口🍽️🍽️見到環境唔錯就入咗去,可能因為冇話好大期望,出到嚟反而更加有驚喜滿足感🥸😌「秘製炸雞」每一粒都做得非常之飽滿厚實,雞肉嫰口🐓外皮做得好脆,油都撇得乾,唔會話好油好肥膩👍🏻👍🏻「卡邦尼pizza」卡邦尼醬汁做base,食落口好creamy🧀🧀加埋煙肉蛋王同埋黑胡椒好香口,真係不停以為自己係食緊卡邦尼意粉🥓🥚🍝「一口德式腸」一口肉腸落肚實在係好滿足,神奇嘅位係食咁多肉都唔覺得好膩,可能因為隔離有得配蕃茄醬,酸甜同埋鹹口好夾🍅🤤😋「菊花蜜」女仔養生一定要嗌嘅一杯嘢飲,微微溫暖,帶有菊花嘅香甜🌼好潤喉

「秘製炸雞
「卡邦尼pizza」
「一口德式腸」
「菊花蜜」