2023-07-07 15 瀏覽
同男朋友係將軍澳中心食野,餐廳係酒吧風格,感覺好chille,成個環境好舒服。我哋叫左2份All Day breakfast🧇和一個小食,嘆住美食過左一個悠閑的下午!😎🍗秘製炸雞 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🐓照燒汁雞扒All day breakfast⭐️⭐️⭐️⭐️🐟炸魚柳 All day breakfast⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🍗秘製炸雞脆卜卜炸雞非常滋味,雞醃到夠晒味,即叫即炸,上枱仲係熱辣辣。雞肉充滿肉汁和油脂,又滑又香,配上蛋黃醬酸酸甜甜,味道一流!🧇All day breakfast 🐓照燒汁雞扒,🧇窩夫,炒蛋,茄汁豆,薯餅的All Day Breakfast,非常豐富。雞扒仲大過隻手掌,煎得非常靚。窩夫太好味啦,蛋香十足,又有口感,配蜜糖🍯食一流。薯餅香脆又有薯仔味。我覺得炒蛋炒得太乾,如果濕濕地有啲蛋液喺度就非常好食啦!🧇All day breakfast 🐟炸魚柳 🍟薯條 🧇窩夫 🥚沙律蛋!2塊脆炸大魚柳非常吸到,又脆又嫩滑。薯條新鮮非常脆。沙律蛋調配得非常好,同炸魚柳一齊食更好味!

🍗秘製炸雞 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🍗秘製炸雞
🧇All day breakfast
🧇All day breakfast
2023-07-06 13 瀏覽
前日同朋友約咗去呢間餐廳「Bar pacific」食飯,食物質素都相當之高質,幾好食🤤將軍澳中心嘅好選擇!💖菊花蜜&銀河 -檸檬梳打💖最後,仲叫咗呢兩杯飲品,涼浸浸咁夠晒解渴!推介大家試檸檬梳打,酸酸甜甜咁幾正!💖炸魚柳💖香脆嘅炸魚柳,配上薯條同沙律蛋,仲有埋窩夫!自己覺得食窩夫正過食多士好多❤️所以呢個配搭我都幾鍾意!💖秘製炸雞💖炸雞做到香脆而不油膩,仲係外脆內軟,肉汁豐富 !💖皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼💖皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼意粉軟硬適中,醬汁份量岩岩好,加上煙燻豬腩肉香味濃郁,真係好正😆💖一口德式腸💖鹹香味十足嘅德式腸仔,一啖一舊好快就清晒!

💖菊花蜜&銀河 -檸檬梳打💖

💖炸魚柳💖

💖秘製炸雞💖
炸雞做到香脆而不油膩,仲係外脆內軟,肉汁豐富 !

💖皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼💖

💖一口德式腸💖
鹹香味十足嘅德式腸仔,一啖一舊好快就清晒!
2023-07-06 16 瀏覽
聽講將軍澳中心入面有間Cafe嘢食高分,特別係Lunch Set好抵食款式多樣化,趁今日放假去試試佢咩料先🤪🤪首先有 照燒汁雞扒配窩夫、炒蛋同薯餅,每樣食材都好足料🤩窩夫烘得好脆,充滿蛋香🧇炒蛋用咗忌廉一齊炒,仲有啲蛋汁,正🍳雞扒好貼心已經幫你切好,煎得啱啱好熟,雞肉好滑👍🏻見到人哋嘅 卡邦尼pizza 好似好正,我哋都叫嚟試吓😆Pizza餅底走薄脆路線,好似食緊餅乾咁,上面有卡邦尼意粉嘅白醬,再加人滿滿煙肉同芝士,味道無得彈😋最後用兩杯靚靚嘅餐飲作結尾😍 銀河 依個名好靚,佢係檸檬梳打,酸酸maymay飲完好解喝🍋 菊花蜜 唔算好甜,有淡淡菊花香,養生人士首選😌
2023-07-05 9 瀏覽
成日嚟開將軍澳中心呢頭都唔知呢間有得食lunch,等我今次嚟試吓先🤤嗌咗以下三樣嘢🔥🥗🐖🥚/all day breakfast裡面有照燒汁雞扒,另加茄汁🥫豆,炒蛋,窩夫,薯餅,十分豐富。窩夫好鬆軟,薯餅好脆,雞排又大大件,不過係切咗嘅👍💯🥰/一口德式腸一口德式腸食得出好重香料同調味料味,風味感十足👍肉質鬆軟,口感豐富~~/慢煮法式豬鞍架成餐飯嘅重頭戲我認為係呢個豬鞍架,好大件。加埋用慢煮嘅方法製作,肉質鮮嫩,豬肉鮮美。加埋沙律同薯條,口感好豐富,一定要trytry😼😼/環境98/食物100/服務95會再次去食~~推薦~~
/all day breakfast
/一口德式腸
/慢煮法式豬鞍架

/環境98
/食物100
/服務95
會再次去食~~推薦~~
2023-07-04 16 瀏覽
估唔到一間酒吧一早就開,而且環境又好,坐得好闊落,係度食下飯坐下都幾舒服!我地叫佐一個照燒汁雞扒all day breakfast,另加茄汁豆,炒蛋,窩夫,薯餅。雞扒都幾大塊,雞皮有啲焦脆,雞肉完全唔鞋口,好嫩好滑,配埋滑捋捋既炒蛋,脆口既薯餅,已經係好好既配搭,窩夫亦軟綿綿幾有咬口,同樣好食!另一個All day breakfast我地叫佐炸魚柳,配薯條,窩夫同埋沙律蛋,沙律蛋好綿滑,口感好好,薯條亦炸到好脆,魚柳都係一切落去就索索聲,但魚肉就好滑好嫩,成個配搭直情係元氣滿滿呀!小食我地食佐一口德式腸,一粒粒好易咬,煙煙韌韌,肉味濃郁,腸仔表面都係脆口既,口感一流呀!
2023-07-03 20 瀏覽
同朋友喺將軍澳行街,見到呢間呢間非常有特色嘅餐廳,入邊係係復古酒吧風格,好有氣氛!餐廳主要係食西式餐點,一於入去食少少嘢!☀️All day breakfast 照燒汁雞扒,窩夫,炒蛋,薯餅,茄汁豆,食All day breakfast真係一種享受,下晝都可以食到早餐。雞扒好大塊,又滑又有肉汁。雖然每一樣都好簡單,但係夾埋一齊就非常好食!🐓秘製炸雞呢個炸雞啖啖肉,炸得啱啱好,食落去又脆又嫩滑,淡淡都係雞肉嘅滋味。廚師加咗少少秘製調味粉上去,令雞肉嘅味道更加突出。配上沙律醬食又係另一種味道,因為沙律醬酸酸地,食落去感覺更加清新。🍕卡邦尼pizza好多芝士嘅薄餅,芝士同卡邦尼非常夾,將佢變成薄餅,用手拎住一塊塊咁食,真係可以食得好滋味!薄餅材料十足,一啖咬落去,蘑菇,煙肉,卡邦尼醬汁和芝士的味道👅一次過喺口入邊,好味到舔舔脷!
☀️All day breakfast
🐓秘製炸雞
🍕卡邦尼pizza
2023-06-30 21 瀏覽
同男朋友去左將軍澳中心呢間太平洋酒吧,餐廳價錢都合理,食物方面都算幾滿意💞🖤一口德式腸最鍾意食腸仔,呢個德式腸味道都幾香濃,外皮仲有少少脆脆地。❤️慢煮法式豬鞍架慢煮法式豬鞍架都好吸引,送到嚟已經見到大大塊扒,咬落去仲有滿滿嘅肉汁鎖住係豬扒裏面,再加上肉質非常之嫩,整體嚟講真係超級正。🧡皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼本身我都好鍾意食卡邦尼係,呢到嘅卡邦尼都好好食,除咗佢哋嘅意粉做到軟硬適中,而且仲非常掛汁,所以成個意粉都勁Creamy,又好香嘅芝士味道👅
🖤一口德式腸
最鍾意食腸仔,呢個德式腸味道都幾香濃,外皮仲有少少脆脆地。
❤️慢煮法式豬鞍架
慢煮法式豬鞍架都好吸引,送到嚟已經見到大大塊
🧡皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼
今日係family day👨‍👨‍👧‍👧所以一早同屋企人去左將軍澳行街,行到咁上下就有d肚餓, 於是我家姐上網搵下附近有咩好食推介, 於是係openrice一search, 見到Bar pacific, 撳入去, 見到有d特別, 佢係一間酒吧餐廳,入到去裝修都幾有feel, 所以我地揀咗呢間餐廳食個lunch👅我order咗3樣野食都係餐廳比較多人order, 所以自己都想試一試🤞一口德式腸😋廚師整到德式腸皮脆心軟有嚼勁,肉質Q彈, 超過癮, 佢又切到細細舊, 又容易食,真的是太好食, 佢會加埋ketchup放係旁邊俾大家配場黎食🥢皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼😍煙燻豬腩肉卡的油香係好重要既關鍵, 絕對係喜出望外。醬汁口感豐富, 味道濃郁, 意粉又唔會好乾身,芝士味都好足夠👍🏻卡邦尼pizza 🤩一見到個menu就覺得特別, 同出面食既pizza既味道好唔同, 出面好少食到呢個配搭, 而且佢焗到個pizza邊位好好食, 又夠脆同埋香口~佢仲加埋好多芝士超吸引,正阿🥰

一口德式腸😋

皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼😍
,芝士味都好足夠👍🏻

卡邦尼pizza 🤩
2023-06-28 16 瀏覽
秘製炸雞😺炸雞一碟有幾粒,每粒都幾大舊,炸雞炸到皮脆肉嫩,仲要有啲蛋黃醬可以點住黎食,更香更美味!一口德式腸😸腸仔用燒烤既方法,無炸出黎咁熱氣,亦多佐份煙韌既口感,燒到岩岩好,一咬仲必晒啲汁出黎,腸仔既肉質都好柔嫩,非常唔錯既小食!卡邦尼pizza😻Pizza用既係好似餅乾咁既餅底,異常脆口,又唔會好飽好滯,配埋上面豐富的餡料,蘑菇,煙豬肉,芝士呢啲都齊,芝士仲要拉絲添,好滿足呀!慢煮法式豬鞍架😽豬鞍架因為係慢煮既關係,豬肉燒完仲係好柔嫩,好軟腍,豬肉唔會鞋口,保持到肉既鮮嫩,仲有肉汁添,伴碟既薯條好脆,係即叫即炸,仲要有多多沙律,沙律好新鮮,成碟大大份,share黎食就岩晒!
秘製炸雞😺
一口德式腸😸
卡邦尼pizza😻
慢煮法式豬鞍架😽
2023-06-27 17 瀏覽
終於考完試,約friend一齊喺將軍澳中心行街食嘢!佢介紹話呢間餐廳的All Day Breakfast超正👍,叫我點都要食,咁就約埋一齊啦!佢哋嘅座位係一張大大張好舒服嘅皮椅,一邊食一邊傾,非常嘆!All day breakfast 呢個照燒汁雞扒的All day Breakfast,賣相非常吸引!仲有窩夫,炒蛋,薯餅和茄汁豆,薯餅滿滿薯仔蓉,而且炸得非常香脆!另外,呢一個係炸魚柳的All day Breakfast,除咗兩塊大魚柳之外,仲有薯條,窩夫,沙律蛋。我發覺原來我好鍾意食炸薯仔,呢個薯條都超正👍沙律蛋入邊有雞蛋,粟米,通粉,滿滿醬汁非常好味!
All day breakfast
2023-06-27 14 瀏覽
行咗成日街,又係時候夠鐘醫吓肚,歇吓腳~依間Bar pacific地點就腳,📍將軍澳地鐵站一出就會搵到,非常適合喺將軍澳中心行完街之後食飯休息嘅地方🧡小食➡️秘製炸雞脆得嚟雞肉仲好多汁,而且雞肉仲連帶少少雞皮,特別好食🤟🏼主菜➡️慢煮法式豬鞍架熟度啱啱好,所以唔會好韌咬唔到😚 豬鞍架上放咗啲炒洋蔥,令到食豬鞍架時會帶有啲甜甜嘅洋蔥味,食落味道更有層次🫰🏻套餐➡️照燒汁雞扒,窩夫,炒蛋,薯餅大件夾抵食,雞扒真心整得幾好,肉有照燒汁味唔會淡而無味👍🏻意粉➡️皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼灑上好多巴馬臣芝士,每啖都好芝味😋意粉軟硬適中,掛滿卡邦尼汁超惹味🫢
2023-06-23 30 瀏覽
同好姊妹行開見到呢間酒吧竟然中午都有開,又有飛鏢機,又多梳化位,我地就決定去試下!呢度既小食相當高質,秘製炸雞同一口德式腸都要試呀,炸雞就有嫩口既雞肉,皮又脆,腸仔就一粒粒咁食入口,都幾彈牙既腸仔,啲肉有豬肉雞肉mix埋一齊,口感好好,無咁單調,兩款都係香口既小食,朋友食住黎傾下計就岩啦( ^ω^ )主食既皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼都係好好食架,意粉唔會太軟太硬,煙豬肉又香,啲豬肉既油香滲晒落意粉,令意粉更滑,面頭仲有海量芝士,味道更香濃,兩個人share黎食就唔會太飽,份量岩岩好(≧∇≦)All day breakfast既炸魚柳,配薯條,窩夫同埋沙律蛋都好有驚喜,全部即叫即整,魚柳炸得脆之餘又唔會油淋淋,薯條都係新鮮炸起勁脆口,窩夫口感都好好睇,沙律蛋亦唔會好滯,反而好香好滑,好味道呀(。・ω・。)另外一個照燒汁雞扒all day breakfast同樣有水準,配有另加既茄汁豆,亦有炒蛋,窩夫,薯餅,茄汁豆唔會太甜,味道岩岩好,炒蛋又夠晒滑,唔會太熟太老,主角既雞扒都係大大塊,充滿肉汁又焦香,窩夫同薯餅亦都整得好好,相當好食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
2023-06-19 26 瀏覽
今次lunch去到位於將軍澳嘅一間餐廳,真係食到大滿足!😆網上見到評論一直都唔錯,但系未有時間來探個究竟,今日終於有機會喇!首先試嘅係【慢煮法式豬鞍架】,醬汁好開胃,令人食欲大增,旁邊既配菜加上少少檸檬汁,好清新。豬鞍好入味,肉質鮮美🌱接下來,嚐了【秘製炸雞】,味道都好正,炸雞外皮夠脆雞肉夠鮮甜、香辣多汁,真係好味道!😇我地不知不覺食左好多,好想encore多一份。更加要推介嘅係【菊花蜜】,食左甘多主食,當然要飲一杯菊花蜜清喉嚨,入口有帶少少菊花香味,好舒服!🤭食物質素:☀☀☀☀☀推介指數:☀☀☀☀☀總分:☀☀☀☀☀
食物質素:☀☀☀☀☀
推介指數:☀☀☀☀☀
總分:☀☀☀☀☀
2023-06-19 21 瀏覽
好耐沒甘早起身,今日好早起身跑步,之後就去左呢間西餐廳食個早餐,美好的一天當然要由美食開始喇!。😌首先想特別講下❤️照燒汁雞扒 ❤️,賣相都幾靚幾吸引。味道方面,醬汁嘅味道都幾出,雞扒肉質煙煙韌韌嘅,彈牙入味。我另外加左另加茄汁豆,炒蛋,窩夫,薯餅等等。❤️炸魚柳❤️都幾推薦可以一嗌,因為佢一大碟分量都幾多,如果多人食呢個都幾抵食。另加 薯條 窩夫,薯條好新鮮好滋味,又唔肥。🍟。沙律蛋相當大兜,蛋亦都切得夠薄夠滑,口感一流。總括而言,位置方面,食物質素高,性價比幾高既選擇。不錯不錯。

2023-06-16 35 瀏覽
見到社交平台上,朋友一直都推介呢間餐廳,LUNCH時間經過,相請不如偶遇,好耐冇食西餐,就入去試下喇😍🥳🥳✨ 皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼 ✨💋他們使用了煙腩片、煙肉,讓肉味香濃,一吃時,發現煙肉更用楓糖煎得香噴噴,特別誘人。麵條方面,也是誠意滿滿,麵質有爽口,不會過軟,也混入了生雞蛋和芝士調配的蛋汁,蛋香四溢。 ✨ 慢煮法式豬鞍架✨,豬鞍超級鮮甜,肉質入口即溶;隔離嘅醬汁點綴鮮味,非常掛汁。我最喜歡是它豐富而鮮明的調味,輕輕的酒香,恰好的黑椒,配上檸檬百里香的點綴,清新又可口,豐盈而不膩。所有食材都好新鮮,製作用心!十分照顧客人需要,一定會再來!🍣