2023-06-16 18 瀏覽
今日中午同老公落樓又唔知食咩好,見到呢間酒吧裝修佐又有午餐食既酒吧,就入黎試下!👏🏻一口德式腸腸仔煎好之後切到一粒粒先上枱,上枱果陣仲見到有煙出黎,本身腸仔既調味已經做得好好,加上啲肉本身既鮮味,每一粒都好咸香好入味,惹味到爆!👍🏻秘製炸雞炸雞份量絕對唔少,大大粒既炸雞,炸粉唔多唔厚,薄薄咁包住雞肉,炸到好脆,但雞肉仲好嫩,又夠晒熱,真係新鮮即炸,仲有蛋黃醬可以點住黎食,滿分小食呀!🫶🏻皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼卡邦尼意粉落足忌廉去煮,又香又滑,意粉麵質好好,配料既豬肉亦係好香,仲有啲蘑菇,亦有唔少得既芝士,所以味道更香更濃,但又唔會太咸太滯,出色好食!
👏🏻一口德式腸
👍🏻秘製炸雞
🫶🏻皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼
👅專登放假行街街,好多年都無嚟過將軍澳,呢度都幾多商場,另外仲有好多美食,跟朋友來到將軍澳中心,行左好耐都唔知食咩好,巧合有緣見到呢度幾好咁,呢度既等餐時間都好正常,唔會太慢,慢煮法式豬鞍架真係絕對係份量級,豬鞍肉既份量好勁,旁邊仲有暑菜添,另外仲唔少得有沙律,靜係單食呢一碟,已經好飽肚了。因為其實我地都好熱愛芝士既,當中既卡邦尼pizza都係我地見到會流口水既pizza,送到埋嚟熱辣辣同時散發著好香濃既芝士味,佢既餅皮脆脆地中間又夠軟腍,成塊都唔會過厚,總個個感覺同口感都好好啦。皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼呢個真係好濃郁既白汁芝士味道,加上豬腩肉,好好食,佢既豬腩肉係經過煙燻製作出嚟,所以食完都唔會覺得熱氣,仲有陣燒烤香,成個卡邦尼都好好食!味道指數😋😋😋😋😋推薦指數😋😋😋😋😋
味道指數😋😋😋😋😋
推薦指數😋😋😋😋😋
2023-05-15 145 瀏覽
😥😥😥呢排反工太辛苦,成日都OT。好彩終於過左PEAK SEASON, 所以想約朋友食好野,對自己好啲,去食好西! 今次俾我搵到呢間餐廳就最適合喇,裝修主打型格風格,神秘得黎又夠feel.我地最印象深刻就係,炸芝士塊,🐟好大快,醬汁增加鹹香惹味。皇牌煙燻豬腩片卡邦尼口感豐富,既有咬口,豬腩片用煙熏既效果更加幹身入味。🍁特製熔岩芝士肉醬pasta,肉醬鮮美,超級多芝士認真足料,所以我地都食得好滋味。最後來個pasta,有好多大蝦同埋慢煮雞胸肉,食完真系大滿足。每次上菜既節湊都岩岩好,而且食物擺盤、質素都屬於高水準,下次會再來。

@w@意粉控出動四處尋寶,今次畀我哋三個搵到呢間幾唔錯嘅pasta餐廳,所以決定介紹下畀大家。今次呢一間酒吧位於將軍澳,四點前就關門,環境唔錯,而我哋就睇中咗佢有意粉食。❤️❤️*頂級西冷牛扒 配 忌廉BB菠菜意粉*首先賣相紅紅綠綠咁都幾靚。先食下個意粉好香嘅菠菜味,軟硬度適中,外面係充滿忌廉汁又滑又濃郁,係唔錯嘅意粉。再試牛扒真係如其名頂級高質,絕對唔會有筋。//。*皇牌煙燻豬腩片卡邦尼意粉*意粉配卡邦尼可算係經典嘅組合,呢度水準都保持到ok。意粉本身都夠滑,配埋個卡邦尼汁唔多唔少份量剛好。豬腩片方面亦都唔差,微微咁煙燻過有少少鹹,連埋個汁食就更加口感豐富。//。*慢煮雞胸 配 龍蝦汁大蝦pasta***呢個係龍蝦汁嘅意粉,意粉本身質素都ok,龍蝦汁唔太杰唔太稀,味道亦唔會太咸,仲有淡淡嘅鮮味,兩者配合相當唔錯。雞胸都非常出色,經過慢煮嘅烹調,完全係散發出由內而外嘅嗰種味道。//。評價:Chery 7.8/10Daisy 8/10Sally  7.9/10
*頂級西冷牛扒 配 忌廉BB菠菜意粉*
*皇牌煙燻豬腩片卡邦尼意粉*
*慢煮雞胸 配 龍蝦汁大蝦pasta***
評價:
Chery 7.8/10
Daisy 8/10
Sally  7.9/10
鍾意食意粉嘅朋友留意啦🔉🔉我要推介俾大家我私藏嘅餐廳,大大碟好足料嘅意粉,一定可以滿足到意粉控嘅要求🤩🍴特製熔岩芝士肉醬意粉⋯⋯ 肉醬醬汁香氣濃郁,芝士炙燒後更正,入口充滿著豐富嘅口感🤭成碟意粉都有好重芝士同醬汁嘅香味,令人食指大動💛🍴忌廉BB菠菜意粉⋯⋯ 菠菜意粉相對較清新🌱意粉煙UN有咬口,味道平衡,食得好舒服☺️🍴皇牌煙燻豬腩片卡邦尼意粉⋯⋯ 濃厚嘅蛋黃汁包住每條意粉,仲撒上大量巴馬臣芝士同香草,邪惡但好食🤤餐廳仲有張桌球枱🎱,食飽飽可以同朋友打返場波,有得玩有得食,點可以唔嚟啊🤩
今日去搵地方食午餐,🪄大家都住附近,當然會係返將軍澳度食,我朋友話想去太平洋酒吧食午餐,我心諗,吓咁早去酒吧?跟住佢講,🪄佢日間係食西餐,去到四點架,🪄係餐廳黎架,原來係咁,🪄我都比較少出街食,所以今日就同好友一齊去入到去環境上都好寛敝,🪄我地坐卡位,坐位上都係梳化質地,坐得好舒服,而且唔會話好迫,職員之後呈上餐牌,🪄款式選擇比較多,🪄都睇了一輪先知道自己食邊款,侯餐時間尚快我個人食過覺得唔差,🪄首先我叫了「頂級西冷牛扒的忌廉BB菠菜」,食第一啖真係要小心熱阿,西冷牛扒既肉又真係好靚,肉質好嫩,好有牛味,🪄就係見佢咁特別,有埋菠菜,菠菜溝埋忌廉原來又真係好好食,芝士味好香,平時都鐘意食芝士,好有水準「特製熔岩芝士肉醬pasta」職員一送到上枱已經嗅到超香,🪄成碟都係滿滿既芝士,再加埋肉醬同pasta,芝士味濃得來又唔會食濟,大廚技術到家🪄「炸芝士塊」只係食正餐邊夠,🪄當然要叫一道小食啦,即叫即做,咬落去裡面滿滿都係芝士,食得好滿足🪄「Lemon soda」有好清新既檸檬味,🪄加上梳打,感覺好開胃又唔會好多汽聚係肚內 🪄「熱菊花蜜」有好香既菊花味,🪄係好天然既感覺,飲晒成杯,好清新好舒服

「特製熔岩芝士肉醬pasta」
「炸芝士塊」
「Lemon soda」

「熱菊花蜜」
有好香既菊花味,🪄係好天然既感覺,飲晒成杯,好清新好舒服 🪄
嚟到酒吧除咗同朋友飲酒🍺仲可以食返個下午飯,傾吓計chill下,仲有得聽歌添🎤今日就去咗喺將軍澳中心嘅呢間🌟太平洋酒吧🍸忌廉BB菠菜意粉🙌🏽從來唔中意菠菜果種菜澀味,意粉亦都唔係我飛佛,但係呢碟忌廉BB菠菜🥬意粉,忌廉汁又發揮作用,濃郁嘅芡汁蓋過哂菠菜澀味,而菠菜🥬又切到極碎,減底咗唔少菜澀味,意粉沾滿忌廉汁變得惹味😻話咁快我就成碟食晒😹皇牌煙燻豬腩片卡邦尼🙌🏽 經典意粉口味加上煙燻豬腩片鹹鹹地好好食,佢既忌廉醬好濃郁,好滋味😻搞到我越嚟越想食😹炸芝士塊🙌🏽可以做到外脆內軟,一口咬落去,裏便啲芝士🧀會溶出嚟,送酒最啱👍🏽每樣菜式既做法都好特別,真心推介呢間高質嘅西餐🍽️酒吧 👍🏽
我哋三人今日難得出嚟將軍澳,預先網上已經搵定有咩早餐好食,比我哋發掘到呢間太平洋酒吧幾唔錯。🤩一入到去見到環境都ok大,骨子整齊,仲有電視睇。我哋三人都各自嗌咗一個早餐set。1⃣如果覺得早餐唔可以冇薯餅就一定要嗌“薯餅煎煙肉茄汁焗豆”。佢有兩大塊薯餅真係超滿足🤤,質素同出面嘅都差唔多,非常之香脆。煙肉都有好幾塊,又唔會太鹹,配埋茄汁焗豆食就係好滿意嘅一餐。2⃣如果偏好薯條多啲嘅話就可以試下”薯條照燒汁雞扒茄汁焗豆”。可以見到薯條嘅份量都幾多,配埋茄汁。薯條每一條都好香脆又唔會太鹹。雞扒方面亦都擔擔肉而且夠大塊🐘,仲好細心咁已經切好曬一舊舊,方便入口。3⃣如果想食有窩夫嘅就可以試下“炒蛋窩夫炸魚茄汁焗豆”。首先窩夫都幾唔錯嘅,係好鬆軟嘅麵包皮嘅感覺😌,可以夾埋啲炒蛋入去一齊食。而塊炸魚係超大塊所以好抵食,食嘅時候仲係熱辣辣,而且唔會話得啲炸粉,裏面嘅魚肉都係好足嘅。4⃣飲品小小介紹:熱菊花蜜、銀河 -檸檬梳打、牛奶奇亞子甜麥皮。全部都係好特色嘅嘢飲,大家都可以嗌黎試下。

一入到去見到環境都ok大,骨子整齊,仲有電視睇。
我哋三人都各自嗌咗一個早餐set。

2023-05-08 17 瀏覽
將軍澳成日都俾人話係美食沙漠🏜️其實識得搵,都一樣可以搵到平靚正嘅嘢食🧚🏼‍♀️今日就同大家嚟到將軍澳中心✨Bar Pacific ✨食Lunch,絕對有驚喜❗️🥓皇牌煙燻豬腩片卡邦尼:招牌菜之一✨豬腩片經過煙燻處理,肉味更濃更惹味,意粉煮得剛好,有彈牙嘅口感,同醬汁完美地融合一齊❤️🦑秘製炸魷魚圈:炸到金黃香脆,內裡鮮嫩易咬✨配合香濃嘅蛋黃醬,味道更加美味❗️🥗幼苗凱薩沙律配頂級西冷牛扒:幼苗凱薩沙律清新爽口,沙律醬汁嘅酸甜度恰到好處,配合頂級西冷牛扒,既健康又飽肚🥩食咗咁多重口味嘅食物,最啱就飲返杯🌼熱菊花蜜清一清味蕾👅一個Lunch Set加埋飲品$100都唔使,名符其實平靚正❗️

2023-05-05 22 瀏覽
🥰今日節目真係好豐富,一早去睇戲,之後再食Lunch,我同男友行經商場,搵個舒服地方坐低食野,跟住再慢慢行街,☺️途經見到太平洋酒吧,裡面係食西餐,一向聽過個名都幾出名,於是就決定係度食😆環境上主要以黑色做主題,😝感覺上氣氛十分好,幾有情調,入去時店員立刻招呼我地,我地搵到個靚位,我地睇到餐牌中都比較多款式😚😋皇牌煙燻豬腩片卡邦尼😋每人叫了一碟意粉,呢個皇牌煙燻豬腩片卡邦尼真係好多料,芝士粉同意粉都超多,味道上,卡邦尼味道好濃郁再加上芝士味都好重,佢晚豬腩係用煙燻做出來,感覺特別好食😃😋特製熔岩芝士肉醬pasta😋呢個可以話有雙重芝士,芝士量都好足,味道一樣咁濃郁,加埋肉醬一齊食,味道真係好夾,一睇個表面就知有用火槍再燒一燒,令到味道再濃郁😃😋椰菜花湯😋呢個係餐湯黎,望上去既顏色白白地好舒服,飲落去時令到整個身體都好溫暖,好有椰菜花味,味道上剛剛好,質感好滑,亦唔會太甜😃我地食完都話好食,今餐食得好飽,應該可以捱到夜啲再食晚餐😎😗
😋皇牌煙燻豬腩片卡邦尼😋
😋特製熔岩芝士肉醬pasta😋

😋椰菜花湯😋

2023-05-04 21 瀏覽
忌廉BB菠菜意粉加頂級西冷💚估唔到菠菜意粉都咁好食,意粉整得好好,煙煙韌韌,軟硬度適中,亦都好濃菠菜味,再加埋意粉面頭仲有啲菠菜,另外亦都有啲巴馬臣芝士,成個意粉都好濃香,另外加咗西冷,啲肉好嫩,煎得好好,好有肉汁,亦都好腍,成個都好好食!特製熔岩芝士肉醬pasta❤️依個意粉既肉醬係牛肉,好有口感,亦都有適量嘅牛脂,充滿油香,同啲意粉煮埋一齊令到啲意粉都好香,再加埋熱溶咗嘅芝士,仲有啲巴馬臣芝士粉,成個意粉味道好好,超級美味!Tiramisu  waffle burger🤎呢個係一個豐富左成個午餐嘅甜品,waffle好鬆軟,好香好軟熟,tiramisu cream都好好,好濃味,再加埋朱古力雪糕,又凍又熱,口感味道都好有層次!
忌廉BB菠菜意粉加頂級西冷💚
特製熔岩芝士肉醬pasta❤️
Tiramisu  waffle burger🤎
2023-05-04 17 瀏覽
同老公去《太平洋酒吧》嘆早餐,餐廳喺將軍澳中心B1樓B02號舖。呢間餐廳嘅嘢食非常好味,因為係酒吧,所以餐廳嘅氣氛非常有酒吧特色,同時餐廳環境好開陽,所以坐得好舒服。炒蛋窩夫炸魚茄汁焗豆🥚炒蛋炒到半熟,仲有啲蛋液喺度,超級滑嫰,蛋味十足。🐟魚柳非常新鮮外層炸到超級香脆,入邊嘅魚肉爽口,新鮮又多汁,配沙律醬食好滋味!仲有兩塊大件嘅窩夫🧇好好味呀🤤薯條照燒汁雞扒茄汁焗豆雞扒超大件,外皮煎到香脆,雞肉充滿肉汁,嫰滑鮮美,配上照燒汁,甜甜地好好味😋薯條新鮮熱辣,超級香脆,有蕃茄醬同沙律醬可以點嚟食!熱菊花蜜熱菊花蜜有成朵菊花係入面,超靚,菊花蜜甜中帶甘,味道清香,入口好舒服。大黄蜂-熱情果益力多呢杯飲品顏色超夢幻,面層係帶透明的紫色,下面係鮮艷的黃色。微酸的熱情果和甜甜地的益力多,兩者配合清香又好味!
炒蛋窩夫炸魚茄汁焗豆
薯條照燒汁雞扒茄汁焗豆

熱菊花蜜

大黄蜂-熱情果益力多
其實我都唔去酒吧嘅,但朋友介紹到話晏晝都有酒吧餐幾好食,於是就去試下🤣🥬忌廉BB菠菜麵 + 頂級西冷牛扒🐂本人比較鍾意特別啲嘅野,於是嗌咗個綠色嘅菠菜麵。估唔到啲麵唔係齋得個綠色而係真係有菠菜味嘅,加埋啲忌廉汁簡直係一流啦。個西冷牛扒真係頂級,非常之淋滑軟身,唔會鞋口。🦞龍蝦汁大蝦pasta + 慢煮雞胸🐓意粉充滿茄汁同龍蝦汁味,軟硬度啱啱好;蝦嘅份量都唔少,仲已經剝曬殼,有淡淡嘅鮮味 ;整體嚟講都有龍蝦汁嘅鮮香。雞胸方面都非常香口,外皮略略煎過,而經過慢煮嘅烹調方法,亦都令到雞胸非常入味。🦑秘製炸魷魚圈🟤唔夠喉就可以嗌返啲小食,呢個炸魷魚圈都幾值得一試,唔會太油膩又夠脆口,點埋個醬仲正。***4點關門,要食記得早啲🤣

🥬忌廉BB菠菜麵 + 頂級西冷牛扒🐂

🦞龍蝦汁大蝦pasta + 慢煮雞胸🐓

🦑秘製炸魷魚圈🟤

***4點關門,要食記得早啲🤣
2023-05-02 17 瀏覽
返工最期待嘅就係食晏,如果係嚟Bar Pacific食就更期待😙坐得舒服唔洗同人迫,食物大碟又好食,所以我哋都成日嚟食😚每次嚟我都一定食「特製熔岩芝士肉醬意粉」😎 面頭淋上濃郁的芝士肉醬,每一啖都能感受到肉醬同芝士的滋味,非常美味👏🏼同事叫嘅「忌廉BB菠菜意粉」都好有水準👍🏼 creamy嘅忌廉菠菜醬汁,口感綿密滑順😍菠菜嘅清香和忌廉嘅奶香結合得完美👍🏼加錢叫咗兩個小食😋「炸芝士塊」外皮酥脆,內裡軟糯,讓人一嚿接一嚿咁食🤭「秘製炸雞」內裡多汁嫩滑,配合獨特的醬汁同調味,味道更上一層樓🤟🏼依到嘅午餐菜道出色,特別係炸芝士塊和特製芝士肉醬意粉🤩份量十分足夠,令人食得好滿足🫶🏻

今次去左呢間環境好舒服嘅Bar pacific lunch 🌤️,餐廳食物質素都幾好,價錢方面都合理!炒蛋窩夫炸魚茄汁焗豆꒰⑅°͈꒳ °͈꒱・*♡♡♡呢個SET嘅主角炸魚好大塊,炸得好香脆,外脆內軟真係超美味🥰,仲要配左窩夫都好鬆脆,炒蛋都好香蛋味。薯條照燒汁雞扒茄汁焗豆꒰⑅°͈꒳ °͈꒱・*♡♡♡照燒汁雞扒又係大大塊,雞扒啖啖肉夠滑嫩,而且薯條都係炸到好香脆,份量又夠多。薯餅煎煙肉茄汁焗豆꒰⑅°͈꒳ °͈꒱・*♡♡♡煙肉煎到好香,同埋唔會太油,有少少香脆。配左香脆熱辣辣嘅薯餅同茄汁焗豆。牛奶奇亞子甜麥皮꒰⑅°͈꒳ °͈꒱・*♡♡♡呢杯甜麥皮好好飲呀,加左牛奶超濃,仲要有啲奇亞子好健康!銀河 -檸檬梳打꒰⑅°͈꒳ °͈꒱・*♡♡♡呢杯好似銀河咁靚嘅檸檬梳打,酸酸地正。大黄蜂-熱情果益力多꒰⑅°͈꒳ °͈꒱・*♡♡♡呢杯熱情果益力多夠哂酸酸甜甜😆
炒蛋窩夫炸魚茄汁焗豆꒰⑅°͈꒳ °͈꒱・*♡♡♡

薯條照燒汁雞扒茄汁焗豆꒰⑅°͈꒳ °͈꒱・*♡♡♡

薯餅煎煙肉茄汁焗豆꒰⑅°͈꒳ °͈꒱・*♡♡♡

牛奶奇亞子甜麥皮꒰⑅°͈꒳ °͈꒱・*♡♡♡
呢杯甜麥皮好好飲呀,加左牛奶超濃,仲要有啲奇亞子好健康!

銀河 -檸檬梳打꒰⑅°͈꒳ °͈꒱・*♡♡♡
呢杯好似銀河咁靚嘅檸檬梳打,酸酸地正。

大黄蜂-熱情果益力多꒰⑅°͈꒳ °͈꒱・*♡♡♡
呢杯熱情果益力多夠哂酸酸甜甜😆