2023-07-24 37 瀏覽
💓真係要養成食早餐既習慣,☪️今日假期,要改善良好生活習慣,就要由早餐做起,今日去到屋企附近既❣️將軍澳中心B1樓B02號舖(bar pacific),呢度只係做早、午市時段,見到有篤波枱同埋鏢機,夜晚應該係做酒吧💖🩷炸魚柳 (早餐) 💯👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽叫了一份炸魚柳,當中既魚柳好香脆,溫度黎講係滿分,當中仲有薯條、窩夫、沙律蛋,我就覺得好食,絕對唔係差,所以都值得到場食,呢份早餐好有水準,份量都食到好飽肚~🩷英式奶茶💯👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽平時都有試過好多唔同種類既奶茶,呢個就係伯爵茶,佢既茶味都比較清香,仲有啖啖既茶味,加埋奶,所以係好易入口,佢既質感做到好滑溜,其實飲多杯都唔過份~
🩷炸魚柳 (早餐) 💯👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽
🩷英式奶茶💯👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽
2023-07-21 41 瀏覽
分享一間喺將軍澳嘅餐廳🤩太平洋酒吧,位於將軍澳中心。餐廳裝修氣氛好好👍整體坐得幾舒服,就算一個人入坐都唔會比張好細嘅枱你😍啱晒自己一人簡簡單單食個brunch😘All breakfast (有炸魚柳 薯條 窩夫 沙律蛋):一上到嚟見到薯條份量勁多😍炸得啱啱好,唔會太過或太霖。有兩塊窩夫🧇可以配炒蛋一齊食。重點係炸魚柳到,勁大塊又炸得幾好👍推薦小食嗌咗一口德式腸同秘製炸雞,炸雞送到時仲係熱辣辣,點埋嗰醬非常惹味🔥腸仔真係一口就食得,味道濃郁,有肉香同香料嘅味👍環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
小食嗌咗一口德式腸同秘製炸雞炸雞送到時仲係熱辣辣,點埋嗰醬非常惹味🔥腸仔真係一口就食得,味道濃郁,有肉香同香料嘅味👍

環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-07-20 15 瀏覽
Weekends做完運動,我最鍾意周圍揾嘢食😆 呢度啲嘢食好特別,好想每樣都試匀晒😆今次都冇令到我失望🥰午餐有多款選擇,意大利麵選擇好多,扁意粉,闊條麵,長通粉都有,頗為經濟!🤩首先新品菜式當然要試下啦,好驚喜呀😍😍我都係第一次食卡邦尼pizza🥰薄批餅底脆度剛好,食落去第一啖覺得幾特別,材料厚厚的,估唔到呢個配搭會咁好食。非常滿足比薩係薄批底,咬落好脆口~店員推薦嘅皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼,鋪滿整個碟面,非常新鮮,意粉質地煙靭有口感。豬腩肉同意粉兩者配合起嚟好食,令味道更上一層樓。呢部飛鏢機作爲鋪頭signature,真係忍唔住都走左去玩下。👍🏻餐廳環境好舒服,再加上簡約工業風燈光,裝修好靚🌕好有驚喜👍🏻幾適合打卡🥰食物質素都幾好😋個人幾推薦卡邦尼pizza👍🏻

2023-07-20 14 瀏覽
自從Office附近開咗間新餐廳一直未有機會去食,同朋友打完排球就衝去食💗。所有食物擺上枱已經聞到陣陣香味,洗晒口水。🍕「卡邦尼pizza」🍕。第一次試卡邦尼口味薄餅,🪭🪭食下去味道帶鹹香,惹味香滑。望落份量幾大,都算幾抵食👍🏻,外酥脆內鬆軟嘅餅底同意味意外地夾!一秒挑起pizza癮!🪅🐥秘製炸雞🐥。肉質滑溜🔆,好有鮮味!脂分佈剛剛好,富油香嘅雞皮更能帶起肉味😛❤️‍🔥,感覺幾正!係經典但滿足嘅味道‼️🫘一口德式腸🫘唔好睇少腸仔,呢度嘅廚師連腸仔都落足心機煮🔝,香腸兩邊煎香,外皮硬脆,內裡鬆軟🔝🔝,咬一啖就覺得有好香嘅肉味🔝🔝🔝,口感味道一流🏆!住將軍澳嘅冇理由唔嚟食呢間野♥️♥️♥️,大家心動不如行動,🔶包你喺度享受到味覺盛宴。

2023-07-19 18 瀏覽
一日之計在於晨,唔食個靚早餐點開始個一日😉見今日唔使咁早返到公司,即刻帶埋媽咪落樓下食個靚早餐🫶🏻食完早餐個人會精神好多㗎🥰🥰我就叫咗個照燒汁雞扒,另加茄汁豆🥫,咁佢本身個餐都已經有炒蛋🥚、窩夫🧇、薯餅🥔,好豐富😌雞扒剪得好脆,皮脆肉嫰,薯餅即炸係好重要,呢間係即整,熱辣辣咁上枱🔥🔥茄汁豆都唔知太酸,全部嘢都岩岩好,呢個早晨好滿足👍🏻👍🏻媽咪就嗌咗炸魚柳嘅all day breakfast, 包埋薯條🍟、窩夫🧇、沙律蛋🥚,魚柳好厚身🐟無雪藏味,同埋好鎖住水份,切開勁多汁💦一大啖一大啖嘅肉好幸福💗薯條唔使講都係即刻炸嘅,仲要用咗粗薯條🤤🤤窩夫好值得一讚其實,因為真係好綿密💯
2023-07-18 12 瀏覽
同朋友買完靚衫經過將軍澳中心,搵左呢Bar pacific填飽個肚🤤,第一次食都覺得又幾好食,真係有驚喜😆我同朋友分別叫咗一個All breakfast 同皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼💖首先,講咗個All breakfast 先,入面有炸魚柳,魚柳口感外脆內軟,跟住仲有熱辣辣薯條,同埋牛油味好香濃嘅窩夫,仲有埋沙律蛋!一個人真係食唔晒,所以係兩個人一齊share食🙆🏻‍♀️然後,就係呢個皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼,卡邦尼意粉非常creamy,仲有好多芝士粉喺面,非常濃郁💁🏻‍♀️跟住就係小食,我哋叫咗秘製炸雞同一口德式腸!炸雞非常嫩滑,咬落去仲有淡淡肉汁!德式腸都非常之好味,一啖一舊,正👍🏻

2023-07-18 4 瀏覽
今日下晝放假,放工後差唔多時間食Lunch~難得有時間,當然要坐低慢慢嘆先寫意啦😙叫咗2個小食,首先係⚜️秘製炸雞⚜️,無骨啖啖都係肉,肉汁豐富,沾蛋黃醬食一流😋另一個小食係⚜️一口德式腸⚜️,德式腸有微微炸過,卜卜脆一咬好多汁,好想叫杯啤酒邊食邊飲😆主菜⚜️慢煮法式豬鞍架⚜️都幾大份,豬鞍架好腍,近骨位置好好啜,加埋薯條同沙律,飽哂!飲品方面有菊花蜜同特色朱古力,菊花蜜清甜滋潤,特色朱古力濃郁香醇,不錯🥰哩度坐得舒服,店員嘅服務周到有禮,食物當然都有返咁上下質素,哩個Lunch我俾滿分🤩

放假同男朋友瞓到自然醒之後落街食個lunch先~見到呢間多人推介嘅餐廳就決定試吓🐷一開始以為要飲酒,結果有驚喜❤️有得食午餐❤️❤️❤️一口德式腸❤️一口腸煎得啱啱好,口感鮮嫩,有嚼勁,令我哋食慾大增❤️秘製炸雞❤上菜嗰陣個員工用伏特加點着然後燒帶子,男朋友見到即刻wa一聲哈哈,帶子表面微微焦香,食落有啲酒味,大大粒。好食到我只係俾男朋友食一啖就全部都係我既嘻嘻😜❤️All day breakfast ❤️All day好豐富啊,有照燒汁雞扒,窩夫,炒蛋,薯餅。雞扒大大嚿雞皮燒到少少燶,配合埋照燒汁食簡直係一流😌仲有窩夫同炒蛋,窩夫好香牛油味😍薯餅炸到脆卜卜❤️ 皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼❤️呢個皇牌果然係王牌🃏意粉🍝面頭勁多芝士同香草🌿仲要每一條意粉都沾滿晒蛋黃醬🤤邪惡啊🤣豬腩肉好香,薄薄地一片❣️
❤️一口德式腸❤️
一口腸煎得啱啱好,口感鮮嫩,有嚼勁,令我哋食慾大增
❤️秘製炸雞

❤️All day breakfast ❤️
❤️ 皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼❤️
我呢就超級鐘意去唔同餐廳食早餐,最近我試到一間幾唔錯嘅餐廳🔊🔊,位置方便近民居,次次都排長龍~!我同同事一人食咗一個餐。🉐首先不得不讚照燒汁雞扒(早餐),😻😻入面有茄汁豆,炒蛋,窩夫,薯餅,我都害怕老闆會不會蝕錢,份量俾好足,一定可以食得好full好滿足🤡🤟🏽👍🏼。薯餅外面香脆內裡creamy,雞排厚肉,加上香軟嘅茄汁豆恰到好處,雞排啖啖都是肉,肉質彈牙但唔會太韌,係一頓豐富又好味嘅高水準早餐。👏🏼🫰🏻另外炸魚柳 (早餐) 、薯條、窩夫和沙律蛋都係唔錯嘅選擇👐🏽:沙律蛋軟滑有蛋香,魚柳肉質細滑,調味剛好,👻食落彈牙又有油脂香。薯條外層脆口,內裡香甜軟熟,勁邪惡😈😈真心喜歡這裏的早餐,食物高水平有保陣,一啲都唔hea🫴🏻👅

真心喜歡這裏的早餐,食物高水平有保陣,一啲都唔hea🫴🏻👅
2023-07-14 8 瀏覽
今日行街去到將軍澳中心,見到呢間餐廳裝修得唔錯,而且價錢亦都可以接受,就入咗去試吓,座位都算幾闊落,好坐😆上菜時已被陣陣的肉香吸引,呢個All day breakfast 照燒汁雞扒超級厚切,而且啲肉好軟腍🤤配菜非常之豐富,有炒蛋同薯餅;窩夫啖啖鬆軟有蛋香。朋友點的小食,秘製炸雞 有Mustard 汁仲要好好味,我超推薦🏆啲雞大大舊,啖啖肉,個汁仲要辣辣哋,好惹味!絕對係惹味之選,皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼,全部俾我地清到一乾二淨😆💕!份量十足,令人吃得好滿足!炸魚柳 All Day Breakfast值得推介👍🏿炸魚柳炸得好香好惹味,火喉控制得剛剛好,唔會過火變老變硬。薯條內脆外軟,份量都好多呢!窩夫烘得金黃,微脆豐厚,沙律蛋加埋D菜新鮮清爽,中各返食完炸野巴感覺。總結✨ 食物質素有驚喜,環境氣氛好好好chilled,室內好適合情侶閏蜜食野談心,坐得好舒服,食物質素cp值好高,👍🏻👍🏻👍🏻一定推介啲朋友仔👍🏻👍🏻👍🏻

2023-07-13 7 瀏覽
同朋友聚會,去《太平洋酒吧》食飯,餐廳將軍澳中心B1樓,裝修好有復古的格調,環境舒服,一邊食一邊傾,賞心樂事!🍖一口一件德式腸,食得超滋味!腸仔切件再拎去炸,非常香口,腸仔充滿肉汁,點上蕃茄醬🥫更加滋味!🐖慢煮法式豬鞍架,超豐富嘅法式豬鞍架,juicy又惹味,仲有一堆新鮮沙律菜和炸薯條,整體非常豐富。🍕卡邦尼pizza,入邊有蘑菇🍄和煙肉🥓,用上忌廉汁做醬料,灑上超多芝士粉。餅皮的厚簿度非常好,唔會太簿亦唔會太厚,整體味道非常正!🍝皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼,又係巨多芝士🧀️的卡邦尼意粉,醬汁亦超多,食落去好creamy,仲有煙燻豬肉嘅鹹香味,味道非常豐富。

2023-07-12 11 瀏覽
屋企樓下嘅Bar pacific 晏晝有提供All day breakfast menu,嘢食份量十足價錢實惠,所以我哋久不久都會嚟食🍽️🔺一口德式腸·口痕想食所以嗌咗🙈腸仔粒煎得好香口,有少少香料味,食下一粒又一粒好快清哂👅🔺炸魚柳 薯條 窩夫 沙律蛋·2大件炸魚柳好鬆脆,配搭坊間比較少有嘅沙律蛋,可以放喺窩夫上面食,或者點魚柳食都得👌🏻🔺照燒汁雞扒 窩夫 炒蛋 薯餅·雞扒有甜甜嘅照燒汁味,炒蛋綿密順滑,仲有窩夫、薯餅、茄汁豆,份量可以俾2個人share食👭🏻每次食完依到嘅All day breakfast都飽到上心口,唔似喺啲貴價cafe到食完都唔知食咗咩咁,絕對係平靚正之選🐵

係啊你冇睇錯!係將軍澳中心既太平洋酒吧 有得食lunch啊!!講咗環境先,10分舒服坐得都唔錯,嘢食選擇都算多,價錢合理。同朋友嗌咗2款小食,一個係一口德式腸,另一個係秘製炸雞。一口德式腸食落好嘢味,好厚肉香,點埋茄汁🥫更加入味。秘製炸雞就唔使多講,熱辣辣雞皮炸到脆卜卜,雞肉入面就滑嫩🐓份量都算多。我All day breakfast 就叫咗有照燒汁雞扒,窩夫,炒蛋🥚同薯餅嘅。窩夫好香,薯餅好脆,雞扒大大件,超級抵食🤪朋友就叫咗個皇牌煙燻豬🐖腩肉卡邦尼,呢個超飽肚。每條意粉都有芝士汁😍面頭仲沈滿咗好多芝士粉😍我同朋友都十分推薦👍🏻 CP值滿分📌太平洋酒吧地址: 將軍澳唐德街9號將軍澳中心B1樓B02號舖
我同朋友都十分推薦👍🏻 CP值滿分

📌太平洋酒吧
地址: 將軍澳唐德街9號將軍澳中心B1樓B02號舖
2023-07-10 16 瀏覽
估唔到係酒吧都有午餐食,呢度環境幾好,又有埋飛鏢機果啲,同朋友黎chill下食下野就岩晒!🧡一口德式腸呢個係小食黎既,腸仔好煙韌,切好左一粒粒,一口size,非常易食,每粒都好香豬肉味,燒到有啲脆,勁香勁惹味,仲可以點啲茄汁黎食,味道更好!💛慢煮法式豬鞍架豬鞍架好大份,上枱已經係燒好切開一件件,表面有啲焦香,慢煮既豬肉就仲係好嫩,仲有大份薯條伴碟,新鮮即炸,香脆得黎唔會油淋淋,仲有啲沙律菜,無咁油膩!❤️皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼叫得皇牌真係特別好味,煙燻豬腩肉先炸過再同意粉煮埋一齊,啲油香滲晒出黎,意粉煮得特別滑,仲有大量芝士,亦食到好香忌廉味,好食!🩷卡邦尼pizza中意食卡邦尼既我就試埋佢地既pizza,餅底好脆,唔會食到好滯,餡料好豐富,充滿蘑菇,忌廉,煙肉,芝士,口感味道豐富!
🧡一口德式腸
💛慢煮法式豬鞍架
❤️皇牌煙燻豬腩肉卡邦尼
🩷卡邦尼pizza
2023-07-10 5 瀏覽
要份量大又要好味既總係會諗起將軍澳中心的太平洋酒吧,即刻同同事入去再食多次吓佢哋嘅lunch set,果然KEEP住有驚喜!餐廳走悠閑型格風,聚腳Gathering 一流架!黎呢度一定要食呢個慢煮法式豬鞍架,簡直係全餐既MVP!你知啦豬鞍好易會好嚡口, 但呢度慢煮做得好好, 肉質依然保持鮮嫩,咬落去肉嫩又juicy仲有香甜濃郁醬汁味, 當然想重口d既仲可以蘸旁邊既醬。今次店員就係推介我地試新野,一上枱香氣撲鼻,超香濃的就係卡邦尼pizza。不過以我呢個食量略嫌唔夠飽肚🤣鹹鹹咁好過癮😇特色朱古力賣相令人心心眼, 比想像中嘅冇咁甜。銀河檸檬梳打唔太甜,幾refreshing,對我黎講就啱啱好喇😋有自然清新嘅甜味,解膩舒心!呢間估唔到佢睇得又食得💛環境好chill,坐得好舒服。今次呢個lunch set真係大滿足!最衰lunch hour唔夠時間,絕對會再encore😋等我下次happy hour嚟呢度玩埋佢哋嘅飛標😁