餐廳: 天際咖啡室
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: 天際咖啡室
資訊:

2024-02-14 662 瀏覽
有優惠推介,兩位不用六百元可能比較隔涉,無咩人,我們被安排到圓拱卡位,好舒服。食物種類都可以,有沙律,牛油生菜,羅馬生菜,有不同種類的配料,有腰豆,粟米,煙肉粒,芝士都三款等,仲有好多sauces配,喜歡沙律的朋友,一定岩。魚生,壽司,翠翠螺,青口,凍蝦,熱葷都有唔少,雞,鴨,鵝,有龍蝦鉗,魚,牛肉,炒粉面飯,有印度咖喱同薄餅。 甜品都有各式蛋糕,豆腐花,焦糖燉蛋,pancake,蒲撻,仲有雪糕,今日情人節,有特別版心形sorbet.Overall評價都不錯,有下次
有優惠推介,兩位不用六百元
可能比較隔涉,無咩人,我們被安排到圓拱卡位,好舒服。

Overall評價都不錯,有下次
2024-02-14
情人節
團購
我同我媽媽去咗香港天際萬豪酒店裏面嘅天際咖啡室,打算慶祝佢嘅生日🎂🎉。我哋預約咗下午兩點,因為正常食下午茶☕️🍰一定會平啲不過,當我哋去到嘅時候,就發現事情唔係咁簡單😱😱😱。等待期間,我哋見到裏面冇乜人👥👥👥,仲以為要兩點先開始⏰⏰⏰。到兩點嘅時候,我哋跟佢哋講預約咗兩點嘅,但係服務員竟然話佢哋2:00就完喇😡😡😡,意思就係根本冇下午茶,只有午餐🍽🍽🍽。之後先明白點解我哋去到嘅時候已經見到冇乜人喺入邊。我唔明白點解可以book到兩點呢個時間🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️,所以基本上所有食物都冇喇😭😭😭,如果仲要食就馬上落單。最後我哋只好隨意落單啦,非常失望,無奈😞😞😞。食物方面,真係一般般👎👎👎,價錢又唔平💸💸💸。服務方面,都幾差勁👎👎👎。服務員態度唔好😠😠😠,唔細心😒😒😒,唔主動😐😐😐。我哋要求加水都要等好耐💧💧💧。而且佢哋對於預約時間設定都好有問題,令到我哋浪費時間同錢⌛️⌛️⌛️。總括而言,我覺得天際咖啡室係一個令人失望嘅體驗😢😢😢。佢哋既食物質素、服務水平、價格同氣氛都唔符合一間五星級酒店嘅水準⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️。如果你想食一個好吃又物有所值嘅下午茶,我建議你去其他地方啦👉👉👉。平價分數:⭐️⭐️

平價分數:⭐️⭐️
2023-09-17 2012 瀏覽
今日咁啱公司聚餐,老細揀咗呢一間酒店,因為佢有免費泊車。我哋一行16個人,都覺得回本位真係比較少。間餐廳好嘅地方係有嘢飲任飲,有咖啡,橙汁,菠蘿汁,蘋果汁。另外沙律同刺身都認真唔錯,兩樣嘢比較新鮮,但要留意番切嗰個人係邊個。我一開始係個阿姐喺度,切到碎晒😅跟住換咗個女廚師,即刻好睇咗好多😂😂😂 熟食嚟講,個燒羊架唔錯,唔騷而且嫩滑多汁。燒味方面有三樣嘢揀,分別係燒肉,豉油雞,同燒鴨。不過好似係限量供應,食到最尾都冇晒燒味變咗炸春卷。甜品方面真係算鬼數😅攞咗件Tiramisu蛋糕,點知食落餅底完全唔係嗰回事,似係啲麵包做餅底,而且冇咩咖啡香味🫠焦糖燉蛋亦都太甜。但好在佢甜品都有回本位-Häagen-Dazs雪條任食 🤤 我同事食咗四條,佢話其他都唔使食 🤣整體而言,我覺得冷盤同烤肉比較出色。其他嗰啲就見仁見智😬

整體而言,我覺得冷盤同烤肉比較出色。其他嗰啲就見仁見智😬
  • 沙律
  • 烤肉
2023-07-19 2585 瀏覽
之前受疫情影響,無得去旅行!很久沒有去赤鱲角機場,之前去赤鱲角機場,都只係坐飛機,第一次在這個位置食自助餐,價錢不算貴,但質素也挺好!環境也一流,重點係服務很好,值得一去再去!
入去staycation,由於位置隔涉,所以基本上食飯都係酒店解決。第一餐經openrice訂檯,有75折優惠。lunch buffet原價每位$395+10%沙律選擇除平日提供嘅不同款式沙律菜,仲有泰式海鮮沙律,意粉沙律,酸醋汁燒牛肉、cold cut, 蟹子沙律蛋,選擇多元化刺身有三文魚、吞拿魚,鯛魚,叫做新鮮凍海鮮就只有蜆、翡翠螺、青口同凍蝦。雖然選擇唔多,但都算新鮮有鮮味Hot dishes 反而樣樣都唔錯、士多啤梨骨、焗三文魚柳、燒味、點心粉面檔,蜜糖火腿甜品都算一般standard, 有tiramisu, 蜜瓜、西瓜、菠蘿🍍,同各式蛋糕另有豆腐花,即叫即整嘅pancake飲品有樽裝維他奶,各式果汁同熱飲,全部放題任飲最驚喜嘅係有源源不絕嘅Haagen-Dazs 同 Movenpick雪糕雪條任食性價比唔算高,但一分錢一分貨。 食環境,食唔錯嘅招呼(執檯快,職員態度親切有禮、反應快捷),都絕對值得嘅⋯⋯

刺身有三文魚、吞拿魚,鯛魚,叫做新鮮

另有豆腐花,即叫即整嘅pancake

飲品有樽裝維他奶,各式果汁同熱飲,全部放題任飲

2023-04-07
2022-10-05 6147 瀏覽
自從沒得去旅行後,我已經好久好久沒去機場囉🙊~適逢假期,去東涌附近逛逛,再去鄰近機場的天際萬豪酒店吃自助餐囉~ 餐廳比想像中還要大,佔地相當寬廠,坐得超級舒適。而且能飽覽到機場美景,如果多飛機升降的話,相信風景會更美哦💕~ 餐廳即日起至10月30日,逢星期五至日及公眾假期的晚上6時至9時45分,舉辦 「 火熱亞洲自助晚餐🍽 」,$698/成人 & $638/長者 & $398/小童,網上預訂會有8折優惠哦🥳~ 先介紹人人必愛的凍盤環節,有波士頓龍蝦🦞、澳洲生蠔🦪、加拿大松葉蟹🦀、青口、鮮蝦🦐等等,而且無限量供應😆。即使被客人拿光了,也馬上有服務員補上,大家可以放心🥰。當中我最愛加拿大松葉蟹,真的超鮮甜又厚肉,大家記得試試囉!! 沙律方面也有大量選擇,除了有自製沙律,也有東南亞風味的沙律,例如 越式烤雞沙律、鳯爪沙律、印尼加多加多等等。每一種都甚有風味😗~ 主食方面,則比較推介燒牛肉、新加坡炒辣蟹、薑蔥蒸魚、豬肉燒賣、叉燒、豉油雞、巴東牛肉🍖等等,還有串燒也不錯呢~ 甜品環節,就有即叫即製的椰香班戟、豆腐花、芝士蛋糕、伯爵茶戚風蛋糕、芒果糯米飯、葡撻、哈根大師雪糕和ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ雪糕
自從沒得去旅行後,我已經好久好久沒去機場囉🙊~

甜品環節,就有即叫即製的椰香班戟、豆腐花、芝士蛋糕、伯爵茶戚風蛋糕、芒果糯米飯、葡撻、哈根大師雪糕和ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ雪糕🍦等等。種類也不少,小朋友們都吃得好開心呀~
2022-10-02
2022-09-12 4947 瀏覽
朋友book 了中秋節後即9月11日,食自助午餐,位於機場天際萬豪酒店天際咖啡店。朋友是會員,8折,折了一人360圓。刺身三文魚肥美,有玉子,好味,賣相都好新鮮美觀。壽司有捲物、三文魚壽司、墨魚、等等,好鮮味啲飯好黏口唔錯。熱盤,有卽場製車仔面,我要蝦仁,🐔蛋。燒牛肉都唔錯好大件好肥美。還有燒味叉燒、燒鵝和雞。一般燒味水準。最特別是有玻璃瓶維他奶,我童年回憶🤪。甜品,有tiramisu,Movenpick 雪糕、葡國蛋撻等等。都算多野食,今日星期日假期,都不算多人。

刺身三文魚肥美,有玉子,好味,賣相都好新鮮美觀。

壽司有捲物、三文魚壽司、墨魚、等等,好鮮味啲飯好黏口唔錯。

熱盤,有卽場製車仔面,我要蝦仁,🐔蛋。

燒牛肉都唔錯好大件好肥美。

還有燒味叉燒、燒鵝和雞。一般燒味水準。

最特別是有玻璃瓶維他奶,我童年回憶🤪。

都算多野食,今日星期日假期,都不算多人。
2022-09-11
2022-07-23 3967 瀏覽
今次去食午餐buffet,所有食物同以往冇乜分別,但甜品方面就有驚喜,可能因為我愛古古力啦,多咗兩三款古古力甜品,一款似流心古古力,正,味道不錯,轉頭已沽清,另外雪糕有Ha記同Mövenpick兩隻揀,搞到我今次食多咗甜品。😋
2022-07-23 3803 瀏覽
我諗對上一次嚟係5,6年前嚟食Buffet,今日再嚟真係😂嚇親為大家送上環境照天際咖啡廳係一間幾大嘅F&B Outlet,當日去到有一半俾左機場附近工作嘅地盤工人食午餐飯盒,另一半就留俾Hotel Guest 同街客。可能真係因為疫情關係,呢間酒店主要serve air crew 同附近工程人員,食物質素比起我幾年前嚟真係差咗好多,我會話唔似係一間酒店應有嘅質素,連基本要求都meet唔到。主要嚟講,食物唔太新鮮,烹調方面好似無乜烹調技術?有某幾款食物直頭係難食,唔知係咪因為疫情失左鬥志?希望你哋加油。話晒都孭住Marriott個名😂講真,我都係因為有親戚有coupon 唔洗錢先入嚟食,如果唔係都唔會山長水遠入嚟食🥲不過又咁講,如果咁遠入嚟食,好好食,我都會同人講好正,所以你哋要加油,好嘛?

為大家送上環境照

2022-07-22
2021-12-29 3603 瀏覽
見到天際萬豪自助餐聖誕有9折,又順便去大嶼山玩就嚟試食吓,見到之前啲留言又話冇嘢食呀,性價比唔高呀,但我就覺得比想像中有驚喜。首先聖誕當日有好多幾代同堂嚟食,好多小朋友氣氛好熱鬧,餐廳每枱放咗啲聖誕派對用品,有頭cool、吹吹捲呀等,好多人都戴咗個頭cool周圍走。食食吓又會有聖誕老人出嚟派糖同影相,好有氣氛。食物方面種類雖然唔係特別多,但每款都有水準。一嚟最多人排隊嘅刺身海鮮類,食咗三文魚同蟹鉗,啖啖肉仲有d膏,另外仲有青口、蝦、吞拿魚等選擇。試埋煙三文魚同忌廉焗三文魚,前者唔會死鹹,焗三文魚就不過不失,呢個價位食聖誕自助午餐收貨wor又,試過食九龍君綽真係可以用難食嚟形容。想講周打蜆湯都足料,見到真係有蜆、魷魚咁,不過個湯同放碗個位有距離,想拎湯就要打擾到排緊海鮮隊嘅人龍,有d麻煩。佢配包得兩三款,但自助餐應該冇咩人食包,所以合理🤣有啲菜式覺得比之前食嘅自助餐岩口味,印度脆脆有啲地方會整得好鹹,但呢度唔會,平時飲橙汁蘋果汁會覺得好甜,但呢度都係唔會,同埋有樽裝維他奶又幾啱天氣凍飲wor🤣幾款點心我就揀咗食比較唔易飽嘅豬肉燒賣同魚肉燒賣,貼近平時酒樓質素,都見到會有人拎糯米雞同叉燒包

幾款點心我就揀咗食比較唔易飽嘅豬肉燒賣同魚肉燒賣,貼近平時酒樓質素,都見到會有人拎糯米雞同叉燒包,但真係驚一食就飽咗。又試吓燒味,有燒鴨、雞等,食落係普通嘅。

去到火雞、鴨胸係一啲都唔hai口,火喉控制得幾好,配搭啲粒粒紅蘿蔔好味,四季豆、奶油椰菜款式感覺上係普通但好食。同埋本身幾鐘意食冷盤,好似雲耳、青瓜同蓮藕,所以滿意。

最後甜品環節,我覺得真係要試吓豆腐花,好有豆味。pancake可以揀落cream定紅豆,我揀咗紅豆,好大粒吓。蛋糕仔果度area係細,但會換唔同款式嘅甜品上去,香蕉蛋糕、星星莓撻,仲有聖誕帽芒果布甸都唔錯,其實仲有薑餅人曲奇同鬆餅,但最後時段先去會比人拎晒。都有movenpick同哈根大師雪糕揀。不過水果款式冇跟季節,係食菠蘿、火龍果、哈蜜瓜同西瓜,可想而知唔當造就唔好食。

其實去到最後食甜品前已經幾飽吓,雖然食物款式唔係勁多,但志在每款都幾岩口味,整體上都幾滿意,見在場喺最後半個鐘好多已經食飽抖緊🤣而且唔少人專登揸車嚟食,冇前面啲comment講到咁差,服務態度都好好👍
2021-12-25
優惠券
2021-09-07 5033 瀏覽
早幾年入過這酒店的會藉一年,今年七月有SALES來電,見優惠比以往多,故又入會一年,以前是用一本代用劵,今年轉用電子劵,方便得多。上兩星期試了晚餐,失望,相比以往食物,無長腳蟹 翡翠螺 蒸魚 連燒肉都無,只係雪糕多了款式。以往無叉燒,見個樣幾得,點知會嚡口。牡丹蝦水準保持,食了十隻,好新鮮,正。入咗會就要密食,上星期再嚟食午餐,午餐居然有翡翠螺及燒肉,以往燒肉皮好脆,這次食既燒肉皮係稔。大部份食物都同前幾年一樣,無新意,再係咁,好難留客。
以往無叉燒,見個樣幾得,點知會嚡口。
牡丹蝦水準保持,食了十隻,好新鮮,正。

大部份食物都同前幾年一樣,無新意,再係咁,好難留客。
2021-09-05
2021-08-17 4094 瀏覽
幾年前做左會員2年, 對呢度有小小情意結, 今年有SALES再介紹覺得OK再入會, 星期日第一次番黎食BUFFET都有D失望, 一早知食物種類小唔多選擇, 但無諗到連長腳蟹都無左, 有D食物加得慢有D食完一轉就無換左其他, 幾年前黎食中午都有長腳蟹係好好既, 夠大隻又粗身所以次次必食, 但上年黎過就差晒係瘦弱之餘仲超咸, 瘦到營養不良咁, 點知今次連影都無.....其它熱食都係果D大路野, 十年不變, 但生果今次超讚, 西瓜同哈蜜瓜好甜, 希望酒店方面加番長腳蟹啦 !另外一提係而家疫情期間要取食物一定要戴口罩啦, 見有人係唔戴就行出去攞食物, 我亦有叫在場人仕戴回, 亦有同職員反映. 但有部份職員係見到有人無戴都直行直過當睇唔到, 所以最後向經理/主任反映情況, 好在都馬上叫人戴番, 但其實應該係由職員主動囉...希望餐廰有關方便嚴加管理 !
2021-08-15
優惠券
2021-08-11 3451 瀏覽
我們訂的staycation package包含了Dining Credit💰所以入住時就先去check in📝再吃著lunch buffet等候房間🔑星期日人流不算少🤭正價大人$368小童$238另收加一算不上便宜🙄食物種類多🆗但味道不過爾爾🤔唯一最讚是心太軟但廚師哥哥說是限定的派光了就沒有了👋🏻我們也沒拿到每人一個🙄雪糕都是原杯裝的Movenpick和Haagen Dazs👍小孩最滿意😋結論👉🏻若不是為了使用dining credit不值得一試😞
所以入住時就先去check in📝

若不是為了使用dining credit
不值得一試😞
2021-08-08
2021-04-23 7142 瀏覽
疫情下,難得一聚Join左member今個月有折當然要黎食下先黎食個頭盤有龍蝦,凍蝦,長腳蟹,螺,生蠔,魚生等等等等等(掛住食好多忘記影)之後飲左個南瓜湯,同試左個沙律,正常發揮(無乜驚喜)重有壽司,沙律忘記影相再到熟食區除左相中牛扒重有羊,雞,印度咖哩等等等等等再黎就有中式點心,小炒,炒飯等等等等等等甜品有心太軟,桃膠,cheese cake,H牌雪糕等等重有水果,咖啡,奶茶,果汁,檸茶,檸水任飲
疫情下,難得一聚

Join左member今個月有折當然要黎食下

之後飲左個南瓜湯,同試左個沙律,正常發揮(無乜驚喜
)重有壽司,沙律忘記影相

再到熟食區除左相中牛扒重有羊,雞,印度咖哩等等等等等

再黎就有中式點心,小炒,炒飯等等等等等等

甜品有心太軟,桃膠,cheese cake,H牌雪糕等等

重有水果,咖啡,奶茶,果汁,檸茶,檸水任飲
2021-03-26 6642 瀏覽
朋友跟我道別請我去天際万豪吃自助餐。我敢說這裏的自助餐絕對是香港性價比最高的其中一家。526元包加一已經可以有龍蝦, 生蠔, 松葉蟹腳,凍蝦,青口,牡丹蝦任吃。甜品有哈根達斯,而且還有全海景夜色和五星級酒店服務,這價錢實在冠絕全港。但一分錢一分貨,松葉蟹腳的質量一般,一吃就知道雪藏了很久不夠新鮮。其他的海鮮還可以,牡丹蝦質量不錯。熱食比較一般,沒有什麼特別好吃的,清蒸班魚都沒有,也沒有牛扒和鵝肝,感覺一般。不過這里沒什麼人,很多東西都不用排隊。要享受一頓海景自助晚餐確實不錯。

2021-03-26