餐廳: 天際咖啡室
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: 天際咖啡室
資訊:

2018-10-01 2178 瀏覽
We have booked buffet dinner for 10 persons at least 3 weeks ago, and the staff gave us the worst table out front by the entrance. We complaint and the staff told us the seating arrangement has nothing to do with when we made our reservation. This is the worst hotel service we ever experienced. Wonder what criteria the hotel used to distinguish its customers? The locals don't have priority?
2018-09-08 3045 瀏覽
要選一定選午市自助餐,因為較晚市健康 今天OpenRice 有不少正面食評試試不妨接待的女士態度不錯 , 很快安排了位置先看看食物近門口放了飮品。各式果汁不缺, 可自行取用。咖啡☕️茶都可自行選擇正如其他的食評所提的沙拉選擇算多,也味美。冷盤海鮮份量足夠沒有生𧐢,不過蟹腳味道鮮甜,是近來吃的最佳的長腳蟹,蝦就普通。當然壽司魚生不缺的八爪魚刺身味道不錯日式食品我最愛的拖羅沒有踪影太可惜了!至於熱盤有心思, 不過只是淺嚐即止燒味 炸雞 火腿 炒飯 點心不缺咖哩也有多樣 但吃不到了把空間留給甜品五光十色吸引許多蛋糕都小小的 可試試 全部都可口最後加上一杯咖啡因為有promotions 所以298➕一也每位只需275其實以這價錢是不錯的了全埸滿八成左右因地方大不覺侷促也一點都不嘈吵 享受悠閒周六不錯地方大夥兒到來也很合適看到不少枱都十多個一起價格是一大考慮吧本來覺得不是很方便原來在地鐵有車直達更免費只約十五分鐘在機場附近是個不錯的選擇
要選一定選午市自助餐,因為較晚市健康
今天OpenRice 有不少正面食評
試試不妨

接待的女士態度不錯 , 很快安排了位置
先看看食物
近門口放了飮品。各式果汁不缺, 可自行取用。
咖啡☕️茶都可自行選擇

正如其他的食評所提的沙拉選擇算多,也味美。
冷盤海鮮份量足夠

當然壽司

魚生不缺的

八爪魚刺身味道不錯
日式食品

我最愛的拖羅沒有踪影太可惜了!

至於熱盤有心思, 不過只是淺嚐即止
燒味 炸雞 火腿 炒飯 點心不缺

• 蛋糕
  • 長腳蟹
  • Coffee
2018-08-30 2537 瀏覽
小編之前預訂天際咖啡室食中午自助餐,環境都不錯,服務都好好,可惜刺身沒有油甘魚,中午估唔到有羊扒食,真係好難得,甜品沒有朱古力慕絲,如果增加芒果布甸會比較好,希望可以增加多少少食材,飲品提供都唔錯,款式比較多,雪糕供應都好正,雖然款式都唔多,咁啲價錢,都食到高質雪糕,如果下次再去,睇來要食下晚餐先得,希望晚餐會多d款式刺身,會有朱古力慕絲,希望小編可以抽到時間再去食~~
2018-08-29
$219.3
團購
2018-08-10 3485 瀏覽
$300可以食倒Marriot既自助餐, 抵食到你唔信! 有朋友係機場做野, 話附近酒店食自助午餐好食又抵食, 極力推介Marriot. 因為有朋友結婚係果度擺酒, 試過佢既中餐都覺得唔錯, 又心郁郁想係暑假食餐自助餐 (慶祝放假?), 加埋hsbc卡有全單9折, 就叫埋一埋親朋戚友黎試! 老實講我感覺有點矛盾的, 因為marriot一向都以質素見稱, 但價錢咁平, 都有少許擔心會一分錢一分貨, 而且午餐自助餐一般選擇較少, 可能到頭來唔岩食, 咁就唔抵了.去到餐廳門口, 見倒有個小丑同小朋友玩, 仲好有心機咁扭波波 (佢竟然可以扭倒幾像真既機關槍). 餐廳裡面, 小朋友雖然多, 走黎走去, 但係全部都好自律好有禮貌! 餐廳環境好光猛, 地方都幾大, 枱同枱之間不是太近, 可能因為大部分地方都放枱, 放食物既地方有點細, 拎海鮮要排隊拎, 但食客都好斯文好禮讓, 值得一讚! 食物方面, 沙律吧既生菜都算齊全, 羅馬生菜, 火箭菜, 羽衣甘藍…都有, 食落口夠凍又爽口, 感覺係新鮮生菜. 意料之外旁邊有個芝士位, 有cheddar, gouda同埋emmental, 要自己切果種, 格黎
去到餐廳門口, 見倒有個小丑同小朋友玩, 仲好有心機咁扭波波 (佢竟然可以扭倒幾像真既機關槍). 餐廳裡面, 小朋友雖然多, 走黎走去, 但係全部都好自律好有禮貌! 餐廳環境好光猛, 地方都幾大, 枱同枱之間不是太近, 可能因為大部分地方都放枱, 放食物既地方有點細, 拎海鮮要排隊拎, 但食客都好斯文好禮讓, 值得一讚! 食物方面, 沙律吧既生菜都算齊全, 羅馬生菜, 火箭菜, 羽衣甘藍…都有, 食落口夠凍又爽口, 感覺係新鮮生菜. 意料之外旁邊有個芝士位, 有cheddar, gouda同埋emmental, 要自己切果種, 格黎提供埋cracker餅比你夾埋芝士食,有誠意! 魚生選擇唔多, 一般三文魚, 吞拿魚, 八爪魚…都有, 帶子, 海膽…貴價食材就冇喇! 魚生味道幾好, 同出面酒店自助餐食既冇分別, 好味! 冷盤唔小得既煙三文魚都夠新鮮, 鹹味同油脂都好夠.海鮮位有青口, 蟹腳, 海蝦, 需要排隊, 蟹腳有驚喜, 拆肉出黎好易(新鮮), 而且隻腳都幾粗, 絕唔係平價細蟹! 青口完全冇味, 唔好食.熱盤方面, 因為本身唔太中意食中菜, 只係食左少少. 但我見佢中菜位後面既開放式廚房, 真係師傅即煮完後放入前面既盤裡面 (當時我見倒炒飯), 我覺得喜歡中菜既一定會喜歡食新鮮熱辣辣既食物, 好有誠意. 我當日試左咕嚕肉, 幾好味, 炸得皮薄又脆, 肉本身冇隔夜味, 咕嚕汁甜酸適中, 正! 燒賣好食過好多中菜廳, 鮮嫩多汁, 好好味!! 另外食左個炒豆角, 裡面好juicy, 咬落去仲唔小心吱倒對面既朋友, 哈哈…!
我本身好中意食甜品(西式), 芝士蛋糕, 朱古力brownie, 忌廉筒, 棉花脆脆米通, 葡撻, 心太軟…食晒所有之後, 我覺得葡撻同埋朱古力brownie最好味, 葡撻有牛油同蛋香, 而且撻皮又薄又鬆軟, borwnie甜味同朱古力味都好足, 而且質地軟滑又實淨, 有d似食緊軟心朱古力, 正! 另外芒果糯米飯同豆腐花都好味, 豆腐花滑到好似食緊燉奶咁! 心太軟本身都滿心期待的, 質地幾好, 可是太甜了, 可可味冇乜! 另外雪糕是haagen dazs, 只有3款, 朱古力, vanilla 同cookie & cream, 味道同出面食既一樣, 冇乜特別.

總結黎講, 呢個用餐經驗好好, 呢個價錢食今酒店質素既食物實在太抵食了, 而且選擇又多, 我一定會再黎食!!
葡撻 & 朱古力BROWNIE
燒賣
2018-08-05
葡撻 & 朱古力BROWNIE
燒賣
2018-07-24 2612 瀏覽
要接夜機,所以試下呢間buffet. 用openrice book位有8折,抵。食物一般合格的,此價錢算抵。最難得的是這裡並不多強國人,大部份也是香港人,原來是入會著數,聽落好抵,但我很少去到咁遠食飯,所以無join到。另外,酒店有shuttle往返機場,非常方便!
食物一般合格的,此價錢算抵。
另外,酒店有shuttle往返機場,非常方便!
2018-07-22
2018-07-11 2744 瀏覽
適逢父母結婚30周年小妹用openrice訂了天際萬豪酒店的自助餐,並特意請求安排沙發座及慶祝周年紀念的小蛋糕餐廳職員很有善和主動安排從機場二號客運大樓的29-30號車站有免費接駁車逢10、30、50分開到酒店,回程是20、40、00分開出更有來往東涌的接駁車其實餐廳真的很大,不論Buffet Bar或座位都十分大還有一些給十多人的大圓枱和大長枱,而且佈格很美食物選擇多尤其是海鮮和魚生十分鮮甜不論是生蠔、翡翠螺、蟹腳都很鮮甜三文魚油份足,牡丹蝦有手掌大也很鮮甜小妹很欣賞這裡的沙律🥗多款式選擇之餘,更放置一個木碗供自行把沙律配料與醬汁拌勻熱食和甜品的款色也很多食物質素高環境舒適服務優質可Encore
適逢父母結婚30周年
餐廳職員很有善和主動安排
更有來往東涌的接駁車
其實餐廳真的很大,不論Buffet Bar或座位都十分大
還有一些給十多人的大圓枱和大長枱,而且佈格很美

食物選擇多
尤其是海鮮和魚生
十分鮮甜
不論是生蠔、翡翠螺、蟹腳都很鮮甜
三文魚油份足,牡丹蝦有手掌大
也很鮮甜

• 生蠔
  • 翡翠螺
  • 牡丹蝦
  • 自製沙律
staycation weekend with my parents 👩‍❤️‍💋‍👩brkfast buffet $248@ 10%早餐中西食物都好多款、☺️我自己鐘意一次過攞晒唔洗行幾轉、💕但因為碟細都分左兩次取。生果新鮮、西柚好酸☹️。茶佢會裝埋一pot俾你自助。粉麵多選擇、比起機場lounge得魚蛋河多款、湯都有味。芝士正!款仲多過金鐘marriott dinner buffet $6xx@。都入座有一半、但waiter 黎取碟同加熱水都密。比起rens hotel in wan chai 、呢間酒店多服務員係菲律賓籍、酒店分層裝修、房都比rens hotel 大、但就仲有裝修味、未去gym、轉頭睇埋gym正唔正😆wifi good enough toonot too many times of having brkfast at hotel . once was in thailand 5 star hotel , both were so coolthis time more frequent service is experienced
brkfast buffet $248@ 10%
2018-06-23
$250 (早餐)
2018-03-31 4516 瀏覽
終於等到爸爸放假一齊出外走走,揸車來到附近,今晚book咗中菜廳,原來skycity午餐buffet都非常抵吃。今日復活節期,有個小丑哥哥,周圍扭公仔,為小朋友帶來歡樂,也有幫小朋友畫面的攤位,增添不少節日氣氛午餐同晚餐分別不大,依然有老公喜歡的長蟹腳,魚生,各款沙律都非常醒胃,熱盤及湯與dinner的都差不多,飲品如菓汁,咖啡,奶茶,熱朱古力,檸檬茶自助任飲。今次還有阿女喜愛嘅羊肉批,濃濃的羊騷味。好欣賞呢度嘅冷麵汁係冰凍㗎海鮮另外有翡翠螺。印度咖哩都非常出色。青口牛柳粒都炒得好香。點心,炸蝦餅好欣賞這裏的麵檔,麵身幼爽,叫多碗銀針粉畀阿女,清雞湯加條菜,健康。必吃甜品:燉蛋白葡撻及雪糕

今次還有阿女喜愛嘅羊肉批,濃濃的羊騷味。

好欣賞呢度嘅冷麵汁係冰凍㗎

海鮮另外有翡翠螺。

印度咖哩都非常出色

青口牛柳粒都炒得好香。

點心,炸蝦餅

必吃甜品:燉蛋白葡撻及雪糕

2018-03-30
2018-03-25 2245 瀏覽
這裏主打食海鮮魚生,今晚十一人食長腳蟹蟹腳,食咗可能有100隻,堅好食唔會太鹹海水味,鮮甜美味,唔會排唔到隊攞唔到。來個沙律,飲湯食包,增加胃酸,全力作戰。開咗支紅酒,ok啦,一般質素。生蠔好新鮮,以我目測,應該有兩款,一隻creamy啲,另一隻口感肉質甜啲。今晚真係好好彩,有牡丹蝦,甜,正,隻隻都具份量,其他魚生仲有三文魚,八爪魚,吞拿魚同油甘魚。這個釀雞翼後期先至出場,都好受歡迎!Pizza簿脆底,小朋友最喜歡。要讚的是幼麵,麵身特幼,爽滑,湯底可以揀豬骨湯/雞湯。這個西冷好正,揀冇咁熟粉紅底,好有牛肉味,加黑椒汁非常配。吃到甜品除咗有豆腐花,燉蛋白,葡撻之外仲有pancake,其他cakes都非常出色雪櫃有最新款嘅雪糕
唔會太鹹海水味,鮮甜美味,唔會排唔到隊攞唔到。
來個沙律,飲湯食包,增加胃酸,全力作戰。

開咗支紅酒,ok啦,一般質素。

今晚真係好好彩,有牡丹蝦,甜,正

這個釀雞翼後期先至出場,都好受歡迎!
Pizza簿脆底,小朋友最喜歡。

要讚的是幼麵,麵身特幼,爽滑,湯底可以揀豬骨湯/雞湯。

這個西冷好正,揀冇咁熟粉紅底,好有牛肉味,加黑椒汁非常配。

雪櫃有最新款嘅雪糕

2018-03-24
2018-02-22 4129 瀏覽
OpenRice 訂位有八折優惠,埋單每人大概450$,講下有乜嘢回本野啦,生冷野都幾多嘅,生蠔 係愛爾蘭石蠔,但係唔夠新鮮,反而小龍蝦 螺肉 蝦 同埋蟹腳,好唔錯!我食咗10幾隻蟹腳,鮮甜 肥美!😋飲品種類都幾多,有橙汁蘋果汁,最特別嘅係有熱朱古力任飲,仲有自製奶茶☕️!好好飲,奶味濃郁!最特別嘅係有齋菜,款式唔多但係好食!甜品方面就有 哈根大師雪糕 🍦,噴泉朱古力 嗰啲基本野啦!如果你好似我咁大食,就抵食嘅,而且外面仲有得免費泊車,不過喺東涌就有啲遠囉!有揸車嘅朋友都可以去試吓👍🏼🤤
OpenRice 訂位有八折優惠,埋單每人大概450$,

最特別嘅係有齋菜,款式唔多但係好食!

甜品方面就有 哈根大師雪糕 🍦,噴泉朱古力 嗰啲基本野啦!

如果你好似我咁大食,
就抵食嘅,而且外面仲有得免費泊車,不過喺東涌就有啲遠囉!
有揸車嘅朋友都可以去試吓👍🏼🤤
  • 蟹腳
  • 沙律
2017-12-26 3657 瀏覽
方便壽星女完成工作手尾所以選在酒店內的天際咖啡室內吃自助餐嚕!! 自助餐內有不少美食光是凍海鮮已有六款那麼多,包括有長腳蟹、藍青口、翡翠螺、小龍蝦、海蝦及生蠔真係好多選擇! 還有現成沙律、煙三文和魚牛仔肉。 還有海蜇、毛豆、齋粒、牛展、燻蹄,連我最喜歡的蕎頭也有供應又爽又酸好正斗呢! 仲有熱辣辣出爐點心,包括有叉燒包、牛肉燒賣、豬肉燒賣和珍珠雞,幾款質素都幾唔錯㗎! 亦唔少得有即製粉麵檔喜歡澱粉質的朋友可快樂,有很多生料可選還見到有我愛吃的銀針粉呢! 如果喜歡西式澱粉質最啱就係食餐包!同樣有數款選擇不愁沒選! 甜品區亦有不少選擇,光是這個鴛鴦的朱古力噴泉就已經夠吸引啦! 還有滋潤的燉蛋白及滑溜豆腐花,熱辣辣確是很吸引!! 葡式蛋撻看下去都十分誘人,希望稍後有位吃吧!! 還有這個可愛到不行的朱古力甜品,小朋友見到一定好開心死了! 櫃內有不少生果供應火龍果、蜜瓜、提子、西瓜和我最愛的菠蘿都新鮮企理,這個陣容已經夠我滿足了!但還有樓上的Cutcake及甜品太美滿了。 想吃特色些可以試這樣班蘭卷和椰汁糕,同樣美味可口又夠特色。 介紹完畢時不宜遲開餐啦喂!這個超大隻又美味的牡丹蝦實在令人欲罷不能

還有現成沙律、煙三文和魚牛仔肉。

如果喜歡西式澱粉質最啱就係食餐包!同樣有數款選擇不愁沒選!

還有滋潤的燉蛋白及滑溜豆腐花,熱辣辣確是很吸引!!

葡式蛋撻看下去都十分誘人,希望稍後有位吃吧!!

還有這個可愛到不行的朱古力甜品,小朋友見到一定好開心死了!

想吃特色些可以試這樣班蘭卷和椰汁糕,同樣美味可口又夠特色。

介紹完畢時不宜遲開餐啦喂!這個超大隻又美味的牡丹蝦實在令人欲罷不能,肥美肉厚、軟糯鮮甜的蝦肉,好吃得令人發癲呀!!

人多咪就係任性囉一大碟刺身有三文魚、吞拿魚、立魚及八爪魚,吃得大家也舐舐脷呀!!

而凍海鮮亦不輸蝕!生蠔肥美又新鮮,長腳蟹亦都鹹味恰好肉質紮實很有質素。

熱葷方面亦都有不少選擇,有魚有菜又有肉大家喜歡吃什麼便夾什麼啦!隨便吃唔好客氣啊~

為食的我們光吃自助餐食物亦未滿足!還要靛點兩款餐廳菜式,點了有材料豐富到不行的海鮮意粉,還有大大分的海南雞飯,真係吃得我哋好滿足啊!

這個時候最好就來一碟生果幫助消化,再迎接甜品時間。

甜品都係取許少大家一同分享,因為主角在下面呀!

主角使是這一個由甜魔媽媽及清麗村姑,遠道由元朗 Paperstone帶來的特濃朱古力紅莓蛋糕,作為壽星女的生日蛋糕。

在此祝福壽星女身體健康、工作順利、女兒聽教聽話,我們明年要再一起慶祝喔!
2017-11-30
2017-12-02 10542 瀏覽
很久以前,就覺得自己與 天際萬豪酒店 特別的有緣;早在2013年已開始來參加歡樂親子聖誕午餐,之後數年都有來參加聖誕亮燈儀式;事實上,每年來到天際萬豪酒店參加聖誕亮燈儀式,接著為靚媽預慶生日,已經成為比米芝蓮更重要的盛事了! 聖誕亮燈儀式其實也是一場熱鬧的派對,備有豐富的美食甚至是抽獎要節,大家都玩的很盡興!活動後除了在酒店大堂充滿氣氛的聖誕小屋中合照留念,更重要是一起擦餐勁!經商討今年不打算兜遠,再次返兜天際咖啡廳。 天際咖啡廳 除了供應豐富自助餐,也有提供散點的國際餐單,中、西、亞洲風味的美食都可以吃等到。時間8點多,沒有在 buffet table 拍照了,總之最大的亮點是生蠔、長腳蟹任食,刺身的選擇也非常新鮮又誘人;最後就是早午晚的自助餐都有中式點心供應! 在自助餐以外,我們又散點了份量頗巨的海南雞飯,以及用料十足海鮮意粉一起共享,加倍飽足又滿足! 坦白說,在聖誕亮燈儀式派對上,我已經吃到半飽;晚上再這麼一搞,很快就爆標... 所以只抽了少量甜品來試味,最讚估不到是楊枝甘露,此外朱古力心太軟、蘆薈清酒啫喱也好吃~ 飯後還有一個壓軸甜蜜驚喜,就是來自 Paperstone

飯後還有一個壓軸甜蜜驚喜,就是來自 Paperstone 的美味特濃朱古力紅莓蛋糕:這款蛋糕早幾天與妹妹吃過,朱古力小專家表示非常滿意,這天帶來一起分享,大家也讚不絕口!祝可愛的靚媽生日快樂!身體健康!永遠美麗!囡囡聽教聽話,升小、學業種種順順利利~有空再飲茶交流吧!
2017-11-30
2017-08-22 7676 瀏覽
年紀大了,食的分量不多,而且這個年代講求的是健康,常常食得太飽對身體也不好,不過自助餐就是在眼前擺放著豐富及各式各樣的美食,當然難以抵擋這份吸引力。這家位於機場附近的酒店,位置不就腳,若非朋友要求約在此食,根本好難會想起這酒店了。酒店所提供的自助餐食物種類也很多,海鮮、魚生、甜品等等基本也有提供,回本之作當然食海鮮,也是最重要一環,因為我覺得海鮮是自助餐的靈魂,好不好吃也會影響對餐廳的印象。這裏的生蠔size適中,味道尚算新鮮,只是欠了點海水味,較我印象中最好的尚有距離,如果有即場開蠔會更好,起碼可以提高氣氛。長腳蟹是一般的口味,沒有太深刻印象。另, 酒店提供無限量的haagen-dazs雪糕帶給小朋友驚喜。整體來說, 食物質素不錯,考慮的反而是地理位置。

2017-06-06 6170 瀏覽
Very good atmosphere, relax environment, food was excellentOpenRice provided wrong pricing information, which is what we paid two years before, looks like forget to update the website information and not matching restaurant's official website

2017-05-31
生日
信用卡優惠
可能位置偏遠在赤鱲角,12:00~2:30pm閑日的lunch buffet 只有三成滿,但餐廳環境非常寬敞及舒適,由於預早訂了sofa 位,空間感及私隱度也非常高,而且客人一半是外國人,很有度假feel,傾計一流.lunch buffet 的種類非常多,食材高質新鮮,自助果汁(蘋果汁,蕃茄汁,橙汁),茶,咖啡,鲜奶任飲。沙津bar 也有十多款選擇,點心有牛肉燒賣,豬肉燒賣,叉燒飽,糯米雞,燒味就有雞,鴨,脆皮燒肉 ,及多款高質孰食如炆牛尾,多款配料及醬油的即煮湯粉麵。還有多種冷盤,有煙三文魚,海蜇,凍蝦,翡翠螺 ,青口等等,而麵包種類也有8款,比高,德國及意大利香草飽等等,日本刺生有,八爪魚,及肥美三文魚……,甜品種類也超多,燉蛋白,葡撻,豆腐花,芝士蛋糕,紫薯蛋糕,(未切的蛋糕可隨自己喜愛切大份或小份),法式燉蛋,即整香蕉忌廉pancake,Haagen dazs雪糕。整體感覺,無論環境,食材也非常吸引 ,服務員的招待也很有禮貌,快手。真的物超所值
真的物超所值
2017-03-13