2024-03-20 98 瀏覽
自從得知在阿士厘道開業半世紀的日式料理Osaka結業後在尖東富豪酒店重開,一直渴望前往緬懷過去那正宗的日本味道和擠滿食客(特別是日本人)的氣氛。日前終於起行,和家人一行3人去吃午餐,誰知道在酒店一樓兜兜轉轉,走了一圈又一圈也找不到餐廳所在,最後才發現原來餐廳已經轉手三次,三月初連名字也改了⋯⋯雖然餐廳仍然保留原有的和式裝修,但已經是今非昔比,從前的熱鬧氣氛不再,別提日本人,就連食客也少得可憐。食物方面,鐵板燒、刺身、壽司跟和食都應有盡有,而且午餐lunch set的性價比高,二百多元的刺身定食和吞拿魚四色飯的魚和海產都新鮮肥美,而魚生師傅更細心地給我們奉上爽脆的蘿蔔,說是幫忙除去油膩的感覺,而$108的澳洲和牛湯烏冬更是重質又重量,另外還點了當天特價$398的原隻龍蝦,今次捨刺身而選燒的做法,結果上枱時才發現更像芝士焗龍蝦,兩件大大的開邊龍蝦用碟上,還配以刀义給我們,殷勤的侍應向我們解釋餐廳最近引入西式元素,希望可以加強客路,雖然香口味美,但已經不再是日式料理。整體而言,這裡的食材新鮮味美,性價比高,但如果想尋找從前的大阪日本料理就肯定會失望透了⋯⋯
雖然餐廳仍然保留原有的和式裝修,但已經是今非昔比,從前的熱鬧氣氛不再,別提日本人,就連食客也少得可憐。食物方面,鐵板燒、刺身壽司跟和食都應有盡有,而且午餐lunch set的性價比高,二百多元的刺身定食
刺身定食
刺身定食
吞拿魚四色飯
澳洲和牛湯烏冬
2024-01-30 76 瀏覽
The standout dish is undoubtedly the salt-grilled white eel skewer. The ample portion of eel impressively lacks any fishy taste, a crucial detail considering past encounters with overly fishy grilled eel affecting subsequent sashimi experiences.The beef udon soup features a clear and sweet broth, complemented by tender beef that's blissfully free of any toughness – each bite presents a harmonious blend of beef and noodles.A must-try is the beef tongue skewer, providing a subtly crispy texture, h

A must-try is the beef tongue skewer, providing a subtly crispy texture, heightened by a sprinkle of salt that accentuates the rich beef flavor.

Concluding with sashimi and sushi, despite ordering seemingly similar dishes, the selection is diverse. My preferred choice was the delectable botan shrimp, its sweetness and succulence standing out. The chef's addition of freshly grated wasabi elevated the entire experience. The assortment of sashimi is subject to the daily availability of fresh seafood, ensuring consistently top-notch quality.
Overall, my experience at this establishment was thoroughly enjoyable. The exceptional service and commitment to using fresh ingredients guarantee my return.
2024-01-19
2024-01-01 77 瀏覽
尖東開業半世紀日式餐廳~ 大板一入門口水吧位置見到好多支14代刺身拼盤超級新鮮~刺身厚切~ 池魚好出色刺身拼盤內~海膽好creamy 刺身拼盤牡丹蝦頭~ 餐廳侍應主動問我哋需唔需要2 食炸出嚟脆卜卜生蠔六隻~ 夠大隻呀,不過味道略嫌淡味咗少少~不過價錢非常抵食~ $268 仲跟一支300毫升嘅清酒~ 自家製免治雞肉串~ 口感唔錯~ 碟都好靚加州卷份量好大~ 味道正常最後餐廳經理送豆腐雪糕🍦~ 口感細滑得來仲有香濃嘅豆腐味~ 好滿足呀
尖東開業半世紀日式餐廳~ 大板

一入門口水吧位置見到好多支14代
刺身拼盤超級新鮮~刺身厚切~ 池魚好出色
刺身拼盤內~海膽好creamy

自家製免治雞肉串~ 口感唔錯~ 碟都好靚
加州卷份量好大~ 味道正常
2023-11-13 908 瀏覽
位於尖沙咀富豪九龍酒店一樓的大阪日本料理前身是大和飯店後改名為大阪飯店,在亞士厘道經營接近半世紀後因成本上升及租約到期才搬到現址餐廳以木系和風裝修,秉承過往以傳統味道新演繹為概念,提供各式日本料理極上刺身盛(9點18切)有四款時令刺身,包括:三文魚、油甘魚、吞拿魚腩及牡丹蝦,另外以海膽再搭配四種刺身,包括:深海池魚、帆立貝、金目鯛及黑鯥魚,總共九款,款款都非常新鮮肥美,尤其是海膽非常新鮮,配搭紫菜同食,入口軟綿甘甜火炙三文魚卷外層三文魚經過炙燒後魚脂甘香,配搭卷着的玉子燒及忌廉芝士,一甜一滑味道豐富大阪壽司料理長發辦(12款)跟據時令季節發辦的十二款壽司有油甘魚、大拖羅、中拖羅、三文魚、牡丹蝦、深海池魚、三文魚籽、帆立貝及海膽,另外仲有鯛魚、鰈魚及黑鯥都是比較稀有的魚種,一次過可以試到十二款不同的壽司非常滿足鰻魚飯鰻魚飯搭配埋沙律、味噌湯及漬物非常豐富鰻魚燒得香口,油脂豐富,而且肉厚肥美,入口即化,配埋醬汁更加美味黑芝麻雪糕飽餐後店員仲免費送上黑芝麻雪糕做餐後甜品,超滿足呀!

極上刺身盛(9點18切)

火炙三文魚卷

大阪壽司料理長發辦(12款)

鰻魚飯

鰻魚飯搭配埋沙律、味噌湯及漬物非常豐富

黑芝麻雪糕

飽餐後店員仲免費送上黑芝麻雪糕做餐後甜品,超滿足呀!
2023-11-12 77 瀏覽
大阪日本料理位於尖沙咀麼地道富豪九龍酒店主打日本傳統家庭式料理大阪日本料理屹立尖沙咀黃金地段接近半世紀早前不敵租金以及成本上升壓力結業直至近排原址重開極上刺身盛六百幾蚊齊集吞拿魚腩、三文魚、油甘魚、牡丹蝦以及海膽配搭金目鯛、黑鯥、深海池魚同埋帆立貝四款時令刺身總共九點十八切勁抵大阪壽司料理長發辦大阪壽司料理長根據季節時令發辦十二貫壽司包括大拖羅、中拖羅、海膽、牡丹蝦、油甘魚、三文魚籽、帆立貝、深海池魚、三文魚以及相對比較高級或者稀有食材例如鰈魚、鯛魚同埋黑鯥選擇困難症患者必點火炙三文魚卷三文魚魚肉柔嫩同時脂肪豐腴經過火炙油潤甘香配括玉子燒以及忌廉芝士綿軟經盈同時層次豐富鰻魚飯鰻魚飯魚肉肥厚焦嫩同時膠原蛋白豐富混合醬汁濃稠鹹甜跟配味噌湯以及沙律同埋漬物超級滿足P.S.結尾奉送黑芝麻雪糕

極上刺身

大阪壽司料理長發辦

火炙三文魚卷

鰻魚飯

P.S.結尾奉送黑芝麻雪糕
  • 極上刺身盛
  • 大阪壽司料理長發辦
  • 火炙三文魚卷
ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧呢間餐廳真是方便啊,就係富豪酒店入面,種類超多,有刺身、炸物、日本料理,仲有串燒添裝修和環境都好有格💕座位多又寬敞,燈光令人覺得好清爽😳仲會提供熱茶和紙巾,上菜速度超好快,食物來得及時,真係好正!跟住落嚟係我哋食嘅食物🥳你哋都係參考一下➰大阪壽司料理長發辦(12件)$468 壽司拼盤真的超級豐盛,一共有12件,包括蝦、油甘魚、海膽、三文魚籽、中拖羅、大拖羅、三文魚、鯛魚等等。份量適中,款式多樣化,係壽司愛好者嘅天堂!😚➰A5日本和牛 200g $790 和牛燒得剛剛好,肉質鮮美又嫩多汁😍配上椒鹽牛味更加濃郁,附送炒雜菜➰大阪燒$$98 好耐都冇食過大阪燒😍呢個勁yummy~呢個大阪燒真的是滿滿的蔬菜,搭配上大阪燒醬汁唔知係咪太耐冇食真係覺得勁正➰牛肉鐵板炒麵$138本身我想食炒飯朋友就想食炒麵~但係估唔到佢嘅炒麵一勁香甜又有很多牛肉超滿足💕當然除咗呢啲仲有其他美食🙉但係我隨意叫幾款都幾好食😋

呢間餐廳真是方便啊,就係富豪酒店入面,
種類超多,有刺身、炸物、日本料理,仲有串燒添

裝修和環境都好有格💕座位多又寬敞,
燈光令人覺得好清爽😳仲會提供熱茶和紙巾,
上菜速度超好快,食物來得及時,真係好正!

跟住落嚟係我哋食嘅食物🥳你哋都係參考一下

➰大阪壽司料理長發辦(12件)$468

➰A5日本和牛 200g $790
和牛燒得剛剛好,肉質鮮美又嫩多汁😍
配上椒鹽牛味更加濃郁,附送炒雜菜

➰大阪燒$$98
好耐都冇食過大阪燒😍呢個勁yummy~
呢個大阪燒真的是滿滿的蔬菜,搭配上大阪燒醬汁
唔知係咪太耐冇食真係覺得勁正

➰牛肉鐵板炒麵$138
本身我想食炒飯朋友就想食炒麵~
但係估唔到佢嘅炒麵一勁香甜又有很多牛肉
超滿足💕

當然除咗呢啲仲有其他美食🙉
但係我隨意叫幾款都幾好食😋
呢間大阪日本料理開咗好耐,最近搬咗去富豪九龍酒店,地方好闊落,坐得舒服,價錢合理,適合大夥兒食飯。去到日本餐廳梗係要食刺身啦,我哋叫咗個刺身拼盤,有九款刺身,刺身選料上乘! 三文魚好肥美,厚切嘅拖羅同油甘魚都好肥美,口感好好。侍應有介紹食魚嘅先後次序,由比較淡味嘅白身魚開始食就冇錯了。香蔥吞拿魚蓉卷亦唔錯,好足料!!!然後我哋點咗啲熱食,叫咗薄燒和牛、串燒同埋燒年糕。薄燒和牛好味,旁邊嘅配菜亦好有誠意;另外仲有鐵板燒雜菜,平衡和牛嘅肥膩。串燒亦好高質,牛舌係必食推介,好juicy的!最後食埋雪糕,好滿意!

去到日本餐廳梗係要食刺身啦,我哋叫咗個刺身拼盤,有九款刺身刺身選料上乘!

香蔥吞拿魚蓉卷亦唔錯,好足料!!!

最後食埋雪糕,好滿意!
2023-11-07
2023-11-10 56 瀏覽
有一次因為同屋企人食飯嘅關係,所以就發現咗呢間大阪日本料理,原來佢哋已經開業好多年,由山林道搬咗嚟富豪酒店,雖然喺酒店入邊,但係佢哋嘅價錢都仲係好親民~ 而且佢哋嘅食物種類都非常多,有一般居酒屋食到嘅串燒、天婦羅同炸物之外,壽司同埋鐵板燒佢哋都有提供~ 七味魚翅:絕對係餐前必點嘅小食~ 如果飲酒,就更加適合。串燒方面就叫咗兩款,免治雞肉同埋非常爽口嘅牛舌芯。兩款串燒都燒到微微焦香~ 鐵板燒我就揀咗佢哋推介嘅四頭鮑魚,配牛油黑松露醬,香口之餘,鮑魚亦都非常新鮮,每一啖都係彈牙嘅感覺。大蝦爽口而且蝦頭位置佢哋都整到非常香脆。雖然佢哋有配醬汁,但我覺得就咁食已經好夠味。雜錦天婦羅有一般嘅野菜~ 比較估唔到嘅係佢有一舊天婦羅三文魚,而佢哋嘅炸醬唔會整得太厚,整體嚟講都炸得脆脆的又香口~ 而且蝦天婦羅大大隻又爽口炒野菜同炸豆腐都好合我哋心水~ 銀雪魚西京燒嘅魚肉非常之嫩滑,西京醬汁甜甜的都醒胃~ 食完埋單之後佢哋仲送咗雪糕!超滿足,而且價錢亦都唔係好貴七味魚翅自家醬免治雞牛舌芯串鐵板燒南非四頭鮑魚(牛油黑松露醬)大蝦鐵板燒雜錦天婦羅炒野菜日式炸豆腐銀雪魚西京燒

七味魚翅:絕對係餐前必點嘅小食~ 如果飲酒,就更加適合。

炒野菜同炸豆腐都好合我哋心水~
銀雪魚西京燒嘅魚肉非常之嫩滑,西京醬汁甜甜的都醒胃~

食完埋單之後佢哋仲送咗雪糕!超滿足,而且價錢亦都唔係好貴

七味魚翅
自家醬免治雞
牛舌芯串
鐵板燒南非四頭鮑魚(牛油黑松露醬)
大蝦鐵板燒
雜錦天婦羅
炒野菜
日式炸豆腐
銀雪魚西京燒
【隱於酒店的大阪日本料理】大阪日本料理隱藏係富豪九龍酒店商場,提供各式各樣的日本美食,由鐵板燒、串燒、到壽司刺身都可以係哩到品嘗到😍 哩間日式居酒屋佈置雅緻簡約🏯 非常之有日式氣氛,空間寬闊,但價位好親民,性價比幾高~ 📍大阪壽司料理長發辦 (12件)料理長發辦共有12件壽司🍣 包括了三文魚、赤身、中拖羅、大拖羅、油甘魚等等,每款都切得厚實而均勻,米飯溫度適中👍🏻 我自己最鐘意中及大拖羅😍 拖羅油香在口中散開,入口即溶!📍自家醬免治雞串📍炸豆腐📍牛舌芯串小妹至愛的雞肉棒🥢以雞肉混合雞軟骨而成,有咬口,沾上自家製蛋黃醬帶蛋香更濃郁更正~ 炸豆腐外皮酥脆,內裡嫩滑,配搭日本醬汁,香氣四溢。 牛舌芯串肉質鮮嫩多汁,食落爽口彈牙~ 📍鐵板燒南非四頭鮑魚📍鐵板燒大蝦南非鮑魚肥厚彈牙,搭配上牛油黑松露醬調味十分鮮美。鐵板燒大蝦係一道不容錯過既菜色,大蝦去殼去腸後,在鐵板上快速翻炒,保留了蝦肉的甜美和彈性😋📍雜錦天婦羅雜錦天婦羅有2隻大蝦、三文魚、南瓜材料,外皮金黃鬆脆,內裡保持了食材的原汁原味~ 口香脆又唔油膩,十分美味最後店員仲送左雪糕俾我地做甜品~ 好滿足呀~
【隱於酒店的大阪日本料理】

📍大阪壽司料理長發辦 (12件)

大阪壽司料理長發辦

📍自家醬免治雞串
📍炸豆腐
📍牛舌芯串

📍鐵板燒南非四頭鮑魚
📍鐵板燒大蝦

📍雜錦天婦羅

最後店員仲送左雪糕俾我地做甜品~ 好滿足呀~

2023-11-04 45 瀏覽
這一間餐廳是在酒店的二樓,找起來會有少少困難,但是一到就會發現裡面坐滿人。 鹽烤白鰻串 可以肯定是這一間的招牌, 鰻魚的份量好大,吃起來完全不會有腥味 這一個是非常重要,之前吃左腥味的燒鰻 導致後面的刺身都不好吃。牛肉烏冬面是喝個湯底,喝起來是清甜的。 牛肉完全不會柴,一口牛肉一口面真是舒服。牛舌芯串都是必點之一的牛舌吃起來是帶少少脆的口感,再撒上少少鹽帶個牛味出來,不錯吃。最後就是刺身同壽司,雖然點左兩種相近的菜但是裡面的刺身都沒重疊。裡面我最喜歡的是牡丹蝦,吃起來是甜糯甜糯的。 刺身再點上師傅現磨的芥末吃起來好過癮,刺身裡面的種類是廚師看每日不同的新鮮直送海鮮所以鮮度上是沒問題的。整體上這一間我很喜歡,因為服務員的服務非常好,食材又新鮮。一定會再來第二次。

最後就是刺身壽司,雖然點左兩種相近的菜但是裡面的刺身都沒重疊。裡面我最喜歡的是牡丹蝦,吃起來是甜糯甜糯的。 刺身再點上師傅現磨的芥末吃起來好過癮,刺身裡面的種類是廚師看每日不同的新鮮直送海鮮所以鮮度上是沒問題的。

2023-11-03 41 瀏覽
估唔到尖東區酒店呢到食到古色古香的日本高級日本料理一入到去見到環境係充滿復古味道的和風佈置, 餐廳環境寬敞舒適,樓底高加上座位闊落,枱與枱之間有一定距離, 啱晒同家人、情侶、客人談天聚會餐廳員工好專業介紹時令食材,亦都好細心主動問我地有冇咩食物敏感,感覺到服務貼心✨刺身每件刺身好肥美,全部都厚切,帆立貝每件分開一半都非常厚身✨A5日本和牛足200g既鐵板燒A5日本和牛係成晚主角😍油脂分布平均,入口即溶,就咁原味都已經非常出色推薦和牛夾蒜片一齊食,更加突出牛味和多一層口感✨鐵板炒飯炒飯非常有鑊氣,鐵板燒炒得夠乾身,每一粒都有蛋香味同埋牛肉粒包着🤤鐵板炒飯可以揀牛肉/豚肉,我地揀左牛肉,牛肉同蛋份量好多, 廚師就咁加少少黑胡椒已經帶出到牛肉香味👍🏻✨大海花蝦天婦羅用花蝦整天婦羅同出邊食到完全唔同,每一隻花蝦size都大隻爽口,用花蝦特別突出食到蝦味天婦羅炸粉剛剛好唔會太厚粉
估唔到尖東區酒店呢到食到古色古香的日本高級日本料理

刺身
每件刺身好肥美,全部都厚切,帆立貝每件分開一半都非常厚身

✨A5日本和牛

推薦和牛夾蒜片一齊食,更加突出牛味和多一層口感

✨鐵板炒飯

✨大海花蝦天婦羅
天婦羅炸粉剛剛好唔會太厚粉

2023-11-03 38 瀏覽
激上刺身盛9點18切海膽配左紫菜可以包著食,牡丹蝦好新鮮好鮮甜,肉質非常爽彈。帆立貝好鮮甜而且又夠厚。估唔到仲有大拖羅油脂剛好夠淋滑,魚油好充分食到舔舔脷。油甘魚係厚切又大件。牛舌芯串 牛舌好軟好淋 熱辣辣咁燒起,食落仲有肉汁點小小檸檬汁更加滋味。鹽燒白鰻串鰻魚一點都不腥,燒過後好香有小小蕉香。牛肉烏冬牛肉好淋滑好香,好似和牛咁好食又有牛肉味。烏冬好有咬口而且好大碗,2個人食都好夠去分,最後食點熱食 暖一暖胃十分舒適。最後仲有雪糕做甜品 我就要左椰子味,唔會太甜又夠冰凍,幾好食為晚餐作結。
激上刺身盛9點18切

牛舌芯串

鹽燒白鰻串
鰻魚一點都不腥,燒過後好香有小小蕉香。

牛肉烏冬

2023-11-02 38 瀏覽
再來生日飯,都是喜歡日本菜,來到這家位於尖東的大板日本料理。 燒明太子:我偏愛明太子,經過燒烤後,外表微焦帶有微妙的煙燻味,散發出濃郁的魚子醬風味,送酒一流。 雜錦天婦羅:天婦羅炸得金黃酥脆,內裡保持著食材的鮮甜與彈性。尤其大蝦很大隻,絕對抵吃。 鐵板燒鵝肝:鵝肝經過鐵板後變得外脆內軟,入口柔軟濃郁,濃濃的鵝肝迴旋在口裡,久未忘懷。 鐵板燒日本蠔:保持了鮮嫩的質感,帶有微妙的焦香味。每一口都能品嚐到海鮮的鮮甜。 鐵板燒南非四頭鮑魚: 肉質軟嫩,搭配上牛油黑松露醬,增添了豐富的風味。鮑魚的鮮美與黑松露的香氣互相輝映,真想多吃幾件。鐵板燒大蝦:師傅把大蝦燒得剛剛好,外皮呈現出金黃色澤,內裡肉質鮮嫩多汁,十分鮮甜。 蝦腳部份燒得香脆,十分惹味。 銀鱈魚西京燒:銀鱈魚不用說肉質嫩滑鮮甜,銀鱈魚和西京燒是絕配。 大板招牌炸雞:份量極之多,4個人吃差不多。炸雞炸得金黃酥脆,內裡還很juicy,搭配上醬汁更是美味十足。 蟹粥:用新鮮的蟹肉搭配上精心熬煮的高湯,粥的口感濃稠滑順,蟹肉份量不少,份量十足。 坐得亦十分舒適,絕對可以再encore!
燒明太子:
雜錦天婦羅:
鐵板燒鵝肝:
鐵板燒日本蠔:
鐵板燒大蝦:
銀鱈魚西京燒:
銀鱈魚不用說肉質嫩滑鮮甜,銀鱈魚和西京燒是絕配。
大板招牌炸雞
蟹粥:
坐得亦十分舒適,絕對可以再encore!
今日同朋友嚟到尖沙咀海旁,附近高級酒店林立,又比我哋搵到一間喺尖沙咀富豪九龍酒店嘅日本料理😲。門面好靚,仲要寫住since 1972🫣。事後搵返資料,原來餐廳一開始由日本人八尾健二創立,之後先交比對日本料理有要求嘅曾氏打理,餐廳而家已經傳到第二代😲我地叫咗海膽附紫菜60g、燒左口魚邊壽司、火炙三文魚卷、軟殼蟹牛油果卷、蔥吞拿魚腩卷🍣。除咗壽司,我哋亦都有叫到串燒,自家醬免治雞串、雞軟骨、鹽燒百鰻串🤤。最後仲叫咗兩客鐵板燒,大蝦🍤同埋。海膽附紫菜60g🤤 $208我比較鍾意呢一款嘅海膽,容易入口,亦都好鮮甜。我好驚食到好腥味又太濃嘅海膽。配埋紫菜式,一流!燒左口魚邊壽司🍣 $78呢一間嘅左口魚,真係入口即溶🥹。好記得之前食過一間,佢哋嘅左口魚燒得太過煙韌,浪費咗。依家啱啱好😲火炙三文魚卷🍣 $148而家睇返網上面嘅介紹,呢間日本料理一直以來都好出名,因為歷史悠久,所以好多日本人都將佢視為可以食到家鄉菜嘅地方🫣。但係佢哋亦都冇原地踏步,一直以來都有進步同推岀唔同嘅新菜式。呢一款火炙三文魚卷,用上最新鮮嘅三文魚,用火逼出三文魚嘅油香,下面嘅飯卷就包住紫菜同埋芝士😲。芝士唔會搶走三文魚嘅鮮

海膽附紫菜60g🤤 $208

燒左口魚邊壽司🍣 $78

火炙三文魚卷🍣 $148
而家睇返網上面嘅介紹,呢間日本料理一直以來都好出名,因為歷史悠久,所以好多日本人都將佢視為可以食到家鄉菜嘅地方🫣。但係佢哋亦都冇原地踏步,一直以來都有進步同推岀唔同嘅新菜式。呢一款火炙三文魚卷,用上最新鮮嘅三文魚,用火逼出三文魚嘅油香,下面嘅飯卷就包住紫菜同埋芝士😲。芝士唔會搶走三文魚嘅鮮味,反而令到壽司卷提升左一個層次😋

軟殼蟹牛油果卷🦀 $148
呢間餐廳嘅壽司卷份量真係好勁,啲軟殼蟹多到就嚟要爬出嚟😂,鍾意食香口嘢嘅朋友一定滿意🤤

蔥吞拿魚腩卷🐟 $128
本身每一件紫菜卷入邊已經有吞拿魚腩,但係師傅仲要係每一件上邊放吞拿魚蓉🥹,食到停唔到口😋

自家醬免治雞串$38、雞軟骨$36、鹽燒百鰻串$88🤤
免治雞串,免治雞肉加入雞軟骨,食起上嚟好有口感,再配埋加埋原隻日本蛋醬,正☺️

鹽燒百鰻串,師傅用慢火🔥,燒到魚皮又薄又脆🤤,又唔會浪費咗新鮮嘅食材。

鐵板燒大蝦🍤 $268
師傅嚴選新鮮嘅食材,將大蝦燒到香脆,但係同時後都保留中間蝦肉呈半透明,新鮮又香口😋。另外大蝦絕對唔係普通貨色,好多蝦膏☺️!

南非四頭鮑魚😋 $238
師傅好細心,將四頭鮑魚切成薄片,再用牛油黑松露醬慢慢燒,既食得出鮑魚嘅鮮味,又有牛油香,回味無窮🥹

甜品🍨
師傅最後仲要每人送咗一客雪糕,有我最鍾意嘅豆腐味,為今晚畫上完美嘅句號☺️

2023-10-25
  • 海膽
  • 鐵板燒大蝦
  • 自家醬免治雞串
2023-10-29 26 瀏覽
《 😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie 》身邊朋友都知我鍾意食日本嘢🤭所以約食飯都會揀日本菜🇯🇵今次特登去尖東試吓呢間高級日本餐廳餐廳位於富豪九龍酒店原來一開始係由日本人創立之後再交比對日本料理甚有要求嘅曾氏打理宜家已經傳到第二代🤔除咗居酒屋食到嘅魚生、壽司、串燒外鐵板燒都係另一主打🤤海膽附紫菜60g🤤 $208一嚟先試吓個海膽有2款 我哋揀咗價錢平啲嗰款平時好怕食到好腥味又太濃嘅海膽呢款食落無腥味而且好creamy配埋香脆紫菜食更有口感火炙三文魚卷 $148軟殼蟹牛油果卷 $148蔥吞拿魚腩卷 $128 👍因為太肚餓 叫咗好幾款卷物🫣估唔到呢度嘅卷物都好有水準特別係吞拿魚腩卷😍每一舊卷都包住吞拿魚腩上面再放滿咗吞拿魚蓉🥹好食到停唔到口燒左口魚邊壽司🍣 $78左口魚邊燒後迫出魚油香食落口感煙韌鐵板燒南非四頭鮑魚 $238👍師傅好細心將四頭鮑魚切成片再用牛油黑松露醬慢慢燒既食得出鮑魚嘅鮮味又有牛油同松露香令人回味無窮🥹鐵板燒大蝦🍤 $268嚴選新鮮食材 將大蝦燒到卜卜脆同時保持蝦肉嘅爽口彈牙 鮮味十足仲有肥美蝦膏點綴 更上一層樓🤩鹽燒白鰻串 $88師傅用慢火🔥燒到魚皮又薄又脆
《 😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie 》
身邊朋友都知我鍾意食日本嘢🤭
所以約食飯都會揀日本菜🇯🇵
今次特登去尖東試吓呢間高級日本餐廳
餐廳位於富豪九龍酒店
原來一開始係由日本人創立
之後再交比對日本料理甚有要求嘅曾氏打理
宜家已經傳到第二代🤔
除咗居酒屋食到嘅魚生、壽司、串燒外
鐵板燒都係另一主打🤤

服務: 7.5/10
回頭率: 7.5/10

👍=必食

📍 大阪日本料理
地址: 尖沙咀麼地道71號富豪九龍酒店1樓106-109號舖
電話: 23763323