💖 啖啖燕窩•足料甜品讓你由內靚到外💖 幸福就是甜品的味道;每一道甜品都有一個故事。「啖啖燕窩」出品一向深受小編喜愛。這次小編再訪新蒲崗店,為大家介紹一系列美食,店內運用粉紅色設計,仙氣滿滿。一系列的燉品、甜品和滋味小食,高質又美味,喜歡打卡又熱愛美食的小仙女們一定會喜歡這裡。
♡⃛ 招牌椰汁燉雪燕 $58椰汁燉雪燕即開即食,真材實料,每一口都散發出陣陣椰汁香味,養顏首選。♡⃛ 芝士奶蓋燉蛋 $58芝士奶蓋燉蛋是店內超熱賣款式。燉蛋滑溜,奶蓋香濃綿密,雙重美味互相配合,讓人一試愛上。♡⃛ 膠原蛋白濃雞湯 $68濃香奶白得雞湯可加熱即食,非常方便。雞湯入口順滑,濃郁美味,感覺充滿膠原蛋白。♡⃛ 麻辣爆汁牛丸 $45/半份爆汁牛丸非常爽彈多汁,麻辣辣度十足,惹味好吃,嗜辣人士必試。🍽 餐廳 :啖啖燕窩🌐地址 :新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖🐮 #cowing好物推介 #cowing吃在新蒲崗#hkkol #852kol #hkinfluencer #hongkongblogger #hkblogger #啖啖燕窩
💖 啖啖燕窩•足料甜品讓你由內靚到外

♡⃛ 招牌椰汁燉雪燕 $58

♡⃛ 芝士奶蓋燉蛋 $58

♡⃛ 膠原蛋白濃雞湯 $68

♡⃛ 麻辣爆汁牛丸 $45/半份

🍽 餐廳 :啖啖燕窩

🐮 #cowing好物推介 #cowing吃在新蒲崗

2024-03-02
人氣燉品店 ❛啖啖燕窩❜ 喺新蒲崗開立新分店,主要提供即食花膠、燕窩、桃膠、雪燕等,除咗外賣返屋企享用,同觀塘分店最大嘅分別係增設咗更多堂食位置🫶🏻環境乾淨企理,以粉紅色同白色作主調,充滿少女心💗🐥蒜辣雞翼尖 ($25)雞翼尖份量唔少,隻隻都幾多肉🤣蒜香味好重,不過味道偏辣,唔食得辣嘅朋友要注意一下,食得辣就會覺得好惹味🤤買定一包返屋企,想食宵夜話咁易!🥛3.6牛奶木瓜燉雪燕 ($58)好滋潤嘅一碗糖水🥰牛奶味香濃,入口順滑,味道唔會過甜,雪燕口感好爽,仲有香甜嘅木瓜增添層次感😆🐥膠原蛋白濃雞湯 ($68)呢碗雞湯好清甜,一啲都唔油膩😍雖然啲料唔多,不過有滿滿嘅骨膠原!飲落真係好舒服,完全唔係味精湯👍🏻🥚芝士奶蓋燉蛋 ($58)上層芝士奶蓋充滿鹹香味,而且奶香十足,一打開就𢳂咗啖食;下層燉蛋有啲似海綿蛋糕質地,比較鬆軟~總結:放工食完飯再嘆個燉甜品,超級滿足🥹

🐥蒜辣雞翼尖 ($25)

🥛3.6牛奶木瓜燉雪燕 ($58)

🐥膠原蛋白濃雞湯 ($68)
芝士奶蓋燉蛋

🥚芝士奶蓋燉蛋 ($58)

總結:放工食完飯再嘆個燉甜品,超級滿足🥹

芝士奶蓋燉蛋
2024-05-01 0 瀏覽
🩷3.6牛奶木瓜雪燕口感順滑,面層鋪上雪燕和牛乳滋潤木瓜,整體奶味香濃,甜度剛好,整體層次豐富,養生養顔🩷黑糖桃膠燉蛋燉蛋香滑,口感細緻,每口充滿蛋香且甜度適中,口感味道可媲美法式燉蛋,配上黑糖桃膠,女生養顏恩物🩷麻辣雞翼雞翼配上秘制麻辣汁,非常惹味,放冰格更可保存三個月,徹底加熱後即可食用🩷膠原蛋白濃雞湯 營養豐富,雞湯濃而不膩,味道鮮甜,滋補養生之選啖啖燕窩(新蒲崗店)📍新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3鋪
🩷3.6牛奶木瓜雪燕

🩷黑糖桃膠燉蛋
黑糖桃膠,女生養顏恩物

🩷麻辣雞翼

🩷膠原蛋白濃雞湯
營養豐富,雞湯濃而不膩,味道鮮甜,滋補養生之選

啖啖燕窩(新蒲崗店)
📍新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3鋪
2024-04-11 29 瀏覽
說真的duckduck想食呢間好耐好耐,有邊個唔想食住靚喎呢間既食品仲要日日新鮮製造✨ ❤️3.6牛奶木瓜雪燕滿滿既雪燕,木瓜好甜,配上3.6牛乳,超重奶味,好食😋 💛膠原蛋白濃雞湯老火湯!完全感受到真材實料,雞味濃之餘,飲落超級重膠質感,會漿口果種! 💚芝士奶蓋燉蛋奶蓋好厚,芝士味好濃,好好食🤤燉蛋有啲似慕絲 💙蒜香花膠好香蒜味,花膠煮得啱啱好,又入味又軟淋,唔會有腥味👍🏻今次真係愈食愈靚啦✨_________________________ 總結:真材實料,而且新鮮製造,有誰不愛😍 推介指數 :🐥🐥🐥🐥🐣/5
說真的
duckduck想食呢間好耐好耐,有邊個唔想食住靚喎
呢間既食品仲要日日新鮮製造✨

❤️3.6牛奶木瓜雪燕
滿滿既雪燕,木瓜好甜,配上3.6牛乳,超重奶味,好食😋

💛膠原蛋白濃雞湯

💚芝士奶蓋燉蛋
奶蓋好厚,芝士味好濃,好好食🤤燉蛋有啲似慕絲

💙蒜香花膠
_________________________

總結:真材實料,而且新鮮製造,有誰不愛😍

推介指數 :🐥🐥🐥🐥🐣/5
  • 芝士奶蓋燉蛋
  • 膠原蛋白濃雞湯
4月9日揾食肥華和靚媽,首次光顧呢間,無論店名及舖外,舖内裝修格局,都似是一間新派甜品店,的食店,食晚餐,因從社交平台上知道此店,除甜品外,喺有米線及其他小食類,食品供應,而且口碑甚佳,故肥華特帶靚媽去品嚐。而今餐肥華所點嘅食品,以個,蒜香雞子,最出色,原本味淡嘅雞子配此店呢個,蒜香汁,可以講喺天作之合,喺一個A+級食品,而個碗麻辣花膠米線及辣味魷魚,味道亦佳,俾A級評分亦算恰可,至於另一碗,麻辣牛肉米線,啲牛丸和米線口感甚佳,但個蕃茄湯底,唔喺佢差,喺肥華唔識欣賞此款湯,所以不敢妄下評話,而兩個甜品都得到,鍾意食清淡少甜食品嘅,靚媽歡心,而此店食品雖獲好評,但選擇唔多,肥華和靚媽再來光顧,可能在一年半載之後!
2024-04-06 16 瀏覽
特濃蕃茄湯澳洲嫩牛小排米線必試!強烈推介大家點蕃茄湯,湯頭非常濃郁鮮甜,澳洲嫩牛小排的鮮嫩口感與蕃茄湯的濃郁味道完美結合,米線q彈份量多,很有飽足感特濃3.6牛乳鮮奶凍味道濃郁,質地柔軟順滑。鮮奶的香氣充滿口腔3.6牛奶木瓜燉雪燕木瓜的自然甜味和雪燕的滑順口感相輔相成,超級美味,喝完想再來一碗紅豆薏米茨實茶紅豆和薏米的結合為茶增加了口感層次,而茨實的加入帶來一絲果香啖啖燕窩新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖
特濃蕃茄湯澳洲嫩牛小排米線
必試!強烈推介大家點蕃茄湯,湯頭非常濃郁鮮甜,

特濃3.6牛乳鮮奶凍
味道濃郁,質地柔軟順滑。鮮奶的香氣充滿口腔

3.6牛奶木瓜燉雪燕

紅豆薏米茨實茶

新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖
3.6牛奶木瓜燉雪燕
紅豆薏米茨實茶
特濃3.6牛乳鮮奶凍
澳洲嫩牛小排米線
澳洲嫩牛小排米線
之前我成日幫襯啖啖燕窩觀塘店,最鍾意食佢地整既雪燕、桃膠同燕窩😍佢地每日新鮮製造🥳啲試品好養生同好味😋知道最近係新蒲崗都開左鋪,果日去開附近就順便幫襯下❤️原來新蒲崗分店仲多左米線套餐🥰食完米線再食埋甜品就完美😍3.6牛奶紅棗杞子燉雪燕3.6牛奶的奶香味好濃🥰紅棗和杞子的甜味岩岩好,而且雪燕口感好滑🥰紫薯雪燕奶凍燉蛋胖胖杯超有營養價值😛紫薯香甜,濃濃既牛奶香味,配埋好滑既燉蛋,口感豐富😌膠原蛋白濃雞湯雞香味濃,仲帶有淡淡的膠原蛋白味道,好多骨膠原😚蒜香花膠蒜香味好重,花膠完全無腥味,又好厚肉🥰啖啖燕窩📍新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖📍觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室
佢地每日新鮮製造🥳啲試品好養生同好味😋

3.6牛奶紅棗杞子燉雪燕

紫薯雪燕奶凍燉蛋胖胖杯

膠原蛋白濃雞湯
雞香味濃,仲帶有淡淡的膠原蛋白味道,好多骨膠原😚

蒜香花膠
蒜香味好重,花膠完全無腥味,又好厚肉🥰

📍新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖
📍觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室
今日放工陪港女朋友食甜品,佢會為咗一碗糖水專程去到新蒲崗,可想而知質素應該好高!啖啖燕窩,粉紅色仙氣裝修,配搭多款燉甜品、湯包、滋味小食,打卡心食。
這家店舖的甜品每天新鮮即做,一定要盡快食用,呈現甜品本身最好的原汁原味,食完就可以由內靚到外。3.6牛奶紅棗杞子燉雪燕高質又美味的 3.6牛奶紅棗杞子養顏燉品,我個人覺得是招牌人氣之選。3.6牛奶 陣陣奶香味,紅棗杞子真材實料,燉雪燕 是養顏的首選,加上即製即食,非常新鮮,每一口都散發出幸福的味道。胖胖杯黑糖桃膠滑蛋奶凍好鍾意佢哋嘅玻璃甖,環保又實用,一打開就食到份量慷慨的黑糖桃膠,Q彈軟滑。中層的滑蛋奶凍,口感細膩,感覺滋補,養顏好清甜。麻辣爆汁牛丸麻辣的辣度十足,撈麵食一流。爆汁牛丸,爽彈惹味,多汁好吃,辣到滴晒汗。膠原蛋白濃雞湯膠原蛋白聽到都興奮,濃雞湯 急凍保存,加熱即食。倒出來看得出的奶白顏色,雞湯濃郁,入口順滑,健康美味。充滿膠原蛋白的滋味。

3.6牛奶紅棗杞子燉雪燕
胖胖杯
黑糖桃膠滑蛋奶凍
麻辣爆汁牛丸
膠原蛋白濃雞湯
  • 冰糖紅棗杞子燉雪燕
2024-04-03 10 瀏覽
屯馬綫開通之後多咗去鑽石山,今次嚟到 ✨啖啖燕窩✨食下午茶,唔好以為得甜品食啊,仲有米線㗎!🍜叫咗碗 🍲澳洲嫩牛小排米線 配 特濃蕃茄湯🍅牛小排油花分佈均勻,所以口感柔軟嫩滑加上蕃茄濃湯,酸酸地好開胃🤤我鍾意辣辣地就叫咗份🍲世一無敵牛丸米線配 金蒜豬骨濃湯底BB辣🌶️先飲一啖微辣湯頭,刺激味蕾而肉質彈牙嘅世一牛丸,真係無敵👍🏻第三款湯底係🐟海鮮辣湯🦐每碗米線都送無糖冷泡茶🍵蜜桃烏龍茶淡淡蜜桃清新🍑 烏龍茶濃厚甘香🍵紅豆薏米茨實茶利水祛濕,健脾養胃😊當然唔少得 甜品🍧🏅招牌椰汁燉雪燕味道清甜,美容養顏三層顏色呢樽係💜紫薯滑蛋奶凍雪燕紫薯+ 奶凍+滑蛋,三重享受BB樽係💛3.6牛乳燉蛋平時買黎送禮就fit👍🏻
屯馬綫開通之後多咗去鑽石山,
今次嚟到 ✨啖啖燕窩✨食下午茶,
唔好以為得甜品食啊,仲有米線㗎!🍜

叫咗碗 🍲澳洲嫩牛小排米線
配 特濃蕃茄湯🍅
牛小排油花分佈均勻,所以口感柔軟嫩滑
加上蕃茄濃湯,酸酸地好開胃🤤

先飲一啖微辣湯頭,刺激味蕾
而肉質彈牙嘅世一牛丸,真係無敵👍🏻

第三款湯底係🐟海鮮辣湯🦐
每碗米線都送無糖冷泡茶
🍵蜜桃烏龍茶
淡淡蜜桃清新🍑 烏龍茶濃厚甘香
🍵紅豆薏米茨實茶
利水祛濕,健脾養胃😊

當然唔少得 甜品🍧
🏅招牌椰汁燉雪燕
味道清甜,美容養顏

三層顏色呢樽係💜紫薯滑蛋奶凍雪燕
紫薯+ 奶凍+滑蛋,三重享受

BB樽係💛3.6牛乳燉蛋
平時買黎送禮就fit👍🏻
啖啖燕窩我時不時都會送貨去屋企同家人分享前排散水都係訂佢地既心意樽~同事們都話好食而且連樽都唔放過(我都將自己存落既樽分晒比同事🙈)觀塘鋪基本上時不時都會去新蒲崗鋪多數叫外賣特色米線真係好正🤤又可以加半份小食話說前排送貨有送到卡仔要去新蒲崗門市先可以換北海道3.6牛乳鮮奶凍,所以趁今日放假去一轉。一入到去真係好少女粉😍好多肥燕呀~嚟到又點會唔幫襯揀左最愛之一既蒜香花膠$108麻辣花膠我都好鍾意不過遷就家人唔太食得辣(反正外賣我成日叫麻辣花膠米線),無論蒜香定麻辣花膠份量都係好多,蒜味香濃,絕對可以嚇退🧛‍♂️🧛‍♀️口感滑而有咬口,滿滿骨膠原。膠原蛋白濃雞湯$68/包雪櫃仲有3包存貨打算今晚飲~家下買包補一補倉先,收工番嚟當宵夜~飲完皮膚好似姪女咁滑嘟嘟。飲過呢都知係勁黏口,香濃雞味,精華所在。迷你芝士奶蓋燉蛋$48舊樽果陣已經食過,太大杯食到中間太膩食唔晒,兩個人一杯又爭d,今次出迷你杯,睇下會唔會剛剛好。呢款要即日食,第二日口感會差少少,因為我試過貪心買左幾杯唔係即日食。正常口感係蛋滑芝士奶蓋香濃,舊樽食口晒果陣……我仲試過食到尾沖咖啡加雪糕燉蛋一齊先食得晒🤣蜂蜜3.6牛奶燉雪燕$58
啖啖燕窩我時不時都會送貨去屋企同家人分享
前排散水都係訂佢地既心意樽~
觀塘鋪基本上時不時都會去
新蒲崗鋪多數叫外賣
特色米線真係好正🤤又可以加半份小食

一入到去真係好少女粉😍好多肥燕呀~
嚟到又點會唔幫襯

揀左最愛之一既蒜香花膠$108
麻辣花膠我都好鍾意

膠原蛋白濃雞湯$68/包
雪櫃仲有3包存貨打算今晚飲~

迷你芝士奶蓋燉蛋$48

蜂蜜3.6牛奶燉雪燕$58/碗
我超鍾意佢地隻蜂蜜,問過客服原來係荔枝蜜,清香得嚟唔會太甜又唔會搶左牛奶味,已經同老細敲碗要買。
觀塘同新蒲崗店既店員都好nice~
而我新工又好近新蒲崗店
搵日拉埋同事過嚟食晏先😆

2024-03-30
  • 蜂蜜3.6牛奶燉雪燕
  • 蒜香花膠
  • 膠原蛋白濃雞湯
  • 北海道3.6牛乳鮮奶凍
  • 芝士奶蓋燉蛋
原來新蒲崗新開咗呢間🌼啖啖燕窩🌼,之前見到啲friend都有買,行過見到梗係要買返啲啦,呢間超搶眼嘅粉紅色小店🩷裏面有座位可以堂食,佢哋呢度嘅招牌產品一定係燕窩啦😍除咗唔同嘅甜品之外原來仲有滋潤燉湯同埋惹味小食等,而我就買咗幾款甜品同小食🧀芝士奶蓋燉蛋 $58 :甜品方面就試咗呢一款芝士奶蓋燉蛋,係小店推介佳品,佢哋係用咗新鮮嘅cream打出嚟,芝士奶蓋嘅味非常香濃😋,以燉蛋方面甜度啱啱好👍🏻,食落非常滑順,一匙插到底可以有雙重嘅滋味😆,而甜品杯仲係玻璃度做,夠晒硬淨,食完洗好可以循環再用添🤣🍰冰糖木瓜燉雪燕 $58 :另外呢一款係新鮮嘅冰糖木瓜燉雪燕,款式種類繁多,有唔同味道嘅甜品可以揀選桃膠,雪燕又或者係燕窩,佢哋既甜品聽聞仲係每日新鮮製造😍絕冇添加嫁👍🏻,我就揀咗木瓜燉雪燕,甜度適中,就咁睇已經見到木瓜果肉,雪燕方面都唔少🤤,每食一啖幾乎有雪燕喺度,火候十足,非常滋潤🧡🐔膠原蛋白濃雞湯 $68 :試埋佢哋嘅滋補燉湯先,有三款湯選擇,都係好似湯包咁,唔需要解凍直接原包放入水加熱,呢一款大概3分鐘就有得飲,非常方便👏🏻,唔好睇佢淨係得雞湯,飲落相當滋潤,每一啖帶有重重嘅膠原蛋白,飲完

🐔膠原蛋白濃雞湯 $68 :試埋佢哋嘅滋補燉湯先,有三款湯選擇,都係好似湯包咁,唔需要解凍直接原包放入水加熱,呢一款大概3分鐘就有得飲,非常方便👏🏻,唔好睇佢淨係得雞湯,飲落相當滋潤,每一啖帶有重重嘅膠原蛋白,飲完個嘴仲係黐立立,證明好足料👍🏻,明顯睇到有浸雞油喺面,百分百純雞湯👍🏻

🐔麻辣雞翼尖 (半份)$25 :最後試埋佢個野惹味小食,分別有麻辣,酸辣同埋蒜香味道揀,雖然唔食辣嘅我,可以揀蒜香嘅味,不過我就揀咗麻辣雞翼尖比屋企人試吓,都係原袋包裝,放入水加熱就食得,雞翼尖大概15分鐘就可以,倒出嚟嘅時候已經聞到浸浸嘅香辣味😍,佢哋話唔錯,但係有麻辣香,雞翼尖口感唔錯,比較腍身,每一件都相當入味😋

其次佢哋仲新出咗有米線套餐食,下次一於嚟試吓🤣🤣
2024-03-29 12 瀏覽
呢間啖啖燕窩都幾吸引,所以今次去咗呢間到試,總之叫咗3樣嘢食😋🍽️芝士奶蓋燉蛋呢款芝士奶蓋燉蛋係店內熱門之選,食一啖後覺得燉蛋滑捋捋,蛋味好香,而且奶蓋香濃綿綿,將奶蓋同燉蛋夾埋一齊食,好match!🍽️膠原蛋白濃雞湯呢隻膠原蛋白濃雞湯係包裝嚟嘅,拆出嚟把能微波爐叮好快就已經可以食!非常適合忙住返工得閒煮飯嘅人,而且雞湯好香好濃,飲完之後覺得成個人充滿着膠原蛋白!😋🍽️惹味小食-麻辣雞翼尖呢款麻辣雞翼尖都係包裝嚟嘅,食完覺得好惹味,麻辣味都好重,平時煮麵食配埋呢個小食,簡直係好夾呀!

🍽️芝士奶蓋燉蛋

🍽️膠原蛋白濃雞湯

🍽️惹味小食-麻辣雞翼尖
養顏滋補必食燉品✨啖啖燕窩🩷ʕ๑’ㅅ’๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡啖啖燕窩喺新蒲崗開咗地舖啦 地點好方便!佢哋啲養生甜品非常之好味 ( ・∇・)✨最近仲大搞新意思 推出咗米線套餐 一樣咁正呀🍜▪️世一無敵牛丸米線估唔到呢個新系列嘅特濃蕃茄湯底超正❤️蕃茄味真係勁濃!鍾意蕃茄湯嘅人一定要試牛丸彈牙而且多汁 米線份量都夠多!配料仲會有啲芫荽🌿韭菜同芽菜~另外仲有金蒜豬骨濃湯或者海鮮辣湯揀!仲會贈送一枝無糖冷泡茶✨有四款:茉莉綠茶/紅豆薏米茨實茶/蜜桃烏龍茶/羅漢果金銀菊花茶我就揀春天最啱飲嘅紅豆薏米茨實茶祛下濕!▫️3.6牛奶紅棗杞子燉雪燕呢到嘅養生甜品咁吸引 點可以唔叫碗燉雪燕雪燕份量好多 好絲滑(・∀・)3.6牛奶真係特別濃郁✨加埋紅棗杞子夠哂滋補養顏🩷▪️滑蛋奶凍黑糖桃膠三層嘅漸層顏色 賣相好吸引✨面層有滿滿黑糖桃膠 超有口感🖤奶凍有香濃牛奶味配埋嫩滑滑蛋💛呢個組合超perfect 真係好好食!⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧啖啖燕窩 新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖
養顏滋補必食燉品✨啖啖燕窩🩷
啖啖燕窩喺新蒲崗開咗地舖啦 地點好方便!
佢哋啲養生甜品非常之好味 ( ・∇・)✨
最近仲大搞新意思 推出咗米線套餐 一樣咁正呀🍜

▪️世一無敵牛丸米線
估唔到呢個新系列嘅特濃蕃茄湯底超正❤️
蕃茄味真係勁濃!鍾意蕃茄湯嘅人一定要試
牛丸彈牙而且多汁 米線份量都夠多!
配料仲會有啲芫荽🌿韭菜同芽菜~
另外仲有金蒜豬骨濃湯或者海鮮辣湯揀!

仲會贈送一枝無糖冷泡茶✨
我就揀春天最啱飲嘅紅豆薏米茨實茶祛下濕!

▫️3.6牛奶紅棗杞子燉雪燕
呢到嘅養生甜品咁吸引 點可以唔叫碗燉雪燕
雪燕份量好多 好絲滑(・∀・)
3.6牛奶真係特別濃郁✨
加埋紅棗杞子夠哂滋補養顏🩷

▪️滑蛋奶凍黑糖桃膠
三層嘅漸層顏色 賣相好吸引✨
面層有滿滿黑糖桃膠 超有口感🖤
奶凍有香濃牛奶味配埋嫩滑滑蛋💛
呢個組合超perfect 真係好好食!

新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖
外賣自取
早排經過見到🌟啖啖燕窩🌟系新蒲崗開咗分店,就順手入埋去補貨😋我買左:✨紫薯滑蛋奶凍雪燕 ✨$68呢杯有3個層次既甜品,層次好分明;打頭陣嘅系充滿住甘甜紫薯香既紫薯燉雪燕 ,中層系奶味香濃既軟滑奶凍,底層就系質感比較硬淨、超重蛋香味既滑滑燉蛋;三層口味各有特色,但都-致好食😋;將佢哋-羹到底一齊食,味道仲好有驚喜💕✨椰汁燉雪燕✨$58椰香十足既椰汁燉雪燕入面有好多-絲絲、滑捋捋既雪燕,可見店家用料絕對唔手軟,😍想養顏-定要整返碗❣️✨蒜香金𧐢 ✨$45獨立包裝既蒜香金𧐢肥美飽滿又大隻;-包入面有2隻,簡簡單單成包放入熱水度加熱一陣就食得,真係超級方便👍🏻放喺冰格入面仲可以保存到半年,真係要買定幾包放喺屋企丫🤣✨鮮燉燕窩 ✨💕$78 @1 $520 7樽呢碗鮮燉冰糖燕窩雖然有少少偏甜,但係入面嘅燕窩夠晒足料,絕對係養顏必備,物有所值🫶計我話,-個月-次邊夠架,每日都食-碗就差唔多🤣🩷啖啖燕窩📍新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖

我買左:

✨紫薯滑蛋奶凍雪燕 ✨$68

呢杯有3個層次既甜品,層次好分明

✨椰汁燉雪燕✨$58

✨蒜香金𧐢 ✨$45

放喺冰格入面仲可以保存到半年,真係要買定幾包放喺屋企丫🤣

✨鮮燉燕窩 ✨💕$78 @1 $520 7樽

計我話,-個月-次邊夠架,每日都食-碗就差唔多🤣

🩷啖啖燕窩

📍新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖
新蒲崗有一處令人心心眼打卡位(啖啖燕窩)粉紅系列,配上每日新鮮製作甜品和愛美女士favorite 燕窩🥰🥰❣️黑糖桃膠滑蛋奶一匙插到底搞匀三重享受😋😋,綿密滑順,入口即化。黑糖的香甜與桃膠的嚼勁完美結合,帶來濃郁的口感體驗。奶凍的滑嫩與蛋香相互融合,令人回味無窮。❣️北海道3.6牛乳鮮奶凍口感濃郁醇厚,帶有微微的甜味。牛乳的香氣瀰漫著舌尖,奶凍的質地細膩,入口柔滑順暢,讓人感受到純正的牛奶風味。❣️麻辣花螺花螺口感彈牙,肉質鮮嫩多汁。辣椒和香料的融合讓味蕾在刺激中舞動,帶來舌尖的快感❣️濃雞湯濃雞湯是貼心湯料非常適合上班一族的補品。湯汁濃稠滑順,充滿了雞肉的鮮甜與滋味。
新蒲崗有一處令人心心眼打卡位(啖啖燕窩)粉紅系列,

配上每日新鮮製作甜品和愛美女士favorite 燕窩🥰🥰
❣️黑糖桃膠滑蛋奶