原來新蒲崗新開咗呢間🌼啖啖燕窩🌼,之前見到啲friend都有買,行過見到梗係要買返啲啦,呢間超搶眼嘅粉紅色小店🩷裏面有座位可以堂食,佢哋呢度嘅招牌產品一定係燕窩啦😍除咗唔同嘅甜品之外原來仲有滋潤燉湯同埋惹味小食等,而我就買咗幾款甜品同小食🧀芝士奶蓋燉蛋 $58 :甜品方面就試咗呢一款芝士奶蓋燉蛋,係小店推介佳品,佢哋係用咗新鮮嘅cream打出嚟,芝士奶蓋嘅味非常香濃😋,以燉蛋方面甜度啱啱好👍🏻,食落非常滑順,一匙插到底可以有雙重嘅滋味😆,而甜品杯仲係玻璃度做,夠晒硬淨,食完洗好可以循環再用添🤣🍰冰糖木瓜燉雪燕 $58 :另外呢一款係新鮮嘅冰糖木瓜燉雪燕,款式種類繁多,有唔同味道嘅甜品可以揀選桃膠,雪燕又或者係燕窩,佢哋既甜品聽聞仲係每日新鮮製造😍絕冇添加嫁👍🏻,我就揀咗木瓜燉雪燕,甜度適中,就咁睇已經見到木瓜果肉,雪燕方面都唔少🤤,每食一啖幾乎有雪燕喺度,火候十足,非常滋潤🧡🐔膠原蛋白濃雞湯 $68 :試埋佢哋嘅滋補燉湯先,有三款湯選擇,都係好似湯包咁,唔需要解凍直接原包放入水加熱,呢一款大概3分鐘就有得飲,非常方便👏🏻,唔好睇佢淨係得雞湯,飲落相當滋潤,每一啖帶有重重嘅膠原蛋白,飲完

🐔膠原蛋白濃雞湯 $68 :試埋佢哋嘅滋補燉湯先,有三款湯選擇,都係好似湯包咁,唔需要解凍直接原包放入水加熱,呢一款大概3分鐘就有得飲,非常方便👏🏻,唔好睇佢淨係得雞湯,飲落相當滋潤,每一啖帶有重重嘅膠原蛋白,飲完個嘴仲係黐立立,證明好足料👍🏻,明顯睇到有浸雞油喺面,百分百純雞湯👍🏻

🐔麻辣雞翼尖 (半份)$25 :最後試埋佢個野惹味小食,分別有麻辣,酸辣同埋蒜香味道揀,雖然唔食辣嘅我,可以揀蒜香嘅味,不過我就揀咗麻辣雞翼尖比屋企人試吓,都係原袋包裝,放入水加熱就食得,雞翼尖大概15分鐘就可以,倒出嚟嘅時候已經聞到浸浸嘅香辣味😍,佢哋話唔錯,但係有麻辣香,雞翼尖口感唔錯,比較腍身,每一件都相當入味😋

其次佢哋仲新出咗有米線套餐食,下次一於嚟試吓🤣🤣
外賣自取