2024-02-28 9 瀏覽
啖啖燕窩之前都有食過 keep住間唔中都有買 見佢宜家多左唔小新產品就買黎試下開左新舖之後大左靚左又方便左 由鑽石山站行過去都係7分鐘左右膠原蛋白濃雞湯超級鍾意買即食湯包 非常方便加熱就可以飲 成份上都標明加重左骨膠原成份 湯非常濃稠 感覺好養生 我仲拎左黎加落麵度做湯底3.6牛奶木瓜奶凍雪燕份量都幾大 牛奶木瓜入面有好多木瓜肉 奶凍好滑溜好香 成個配搭都好清爽 唔heavy嘅一個甜品 雪燕都幾多啖啖都有芝士奶蓋燉蛋奶蓋非常濃郁 有小小蓋過左蛋嘅味道 但口感好rich 個芝士奶蓋味道好香 蒜辣雞翼尖超級正嘅開胃小食 鍾意食蒜辣嘅人可以常備呢個係屋企 因為真係又重口味又方便 想食就可以即刻加熱 係存放日期上亦無太大限制甜品係新鮮制作所以可以放嘅日子就短D 最好買完就即刻食

膠原蛋白濃雞湯

3.6牛奶木瓜奶凍雪燕

芝士奶蓋燉蛋

蒜辣雞翼尖

甜品係新鮮制作所以可以放嘅日子就短D 最好買完就即刻食
最愛食燕窩及奶凍,上網尋找那裡有好味,滿足願望去品嚐,發現新蒲崗有一間特色的「啖啖燕窩」,每日鮮製甜品,食材新鮮,享受美食的好地方。進入燕窩鋪以粉紅為主調,好靚的環境,即時想進入去打卡。3.6牛奶木瓜燉雪燕熱食的3.6牛奶木瓜燉雪燕,濃濃的木瓜味,木瓜清甜,入面的雪燕很剔透,口感滑溜,十分養顏,最值得一讚。招牌椰香奶凍雪燕雪燕美顏滋補,份量好多,真材實料,椰香味好濃,甜度剛好,芳香的味道仍在口中留戀。麻辣鮮鮑魚鮮鮑魚的麻香及辣度十足,非常惹味,口感層次相當豐富。膠原蛋白濃雞湯適合冬天進補,雞湯非常香濃,啖啖飲下來散發膠原蛋白味,口腔中的香味久久不散。啖啖燕窩(新蒲崗)地址:新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3鋪

進入燕窩鋪以粉紅為主調,好靚的環境,即時想進入去打卡。

3.6牛奶木瓜燉雪燕

招牌椰香奶凍雪燕

麻辣鮮鮑魚

鮮鮑魚的麻香及辣度十足,非常惹味,口感層次相當豐富。

膠原蛋白濃雞湯

啖啖燕窩(新蒲崗)
地址:新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3鋪
2024-02-21
這裡離屯馬線站非常近,是午飯或與朋友聚餐的理想選擇。除了他們招牌的燕窩甜品外,他們還推出了令人垂涎欲滴的米線套餐!1. 麻辣花膠米線 + 金蒜豬骨濃湯(BB辣)$68這道套餐的亮點在於麻辣花膠,花膠具有嚼勁且富含骨膠原,搭配香辣的口味,米線的軟硬度剛剛好,絕對能滿足你的味蕾!2. 澳洲嫩牛小排米線 + 特濃蕃茄湯$108如果你喜歡牛肉,這道套餐絕對不能錯過!嫩牛小排肉質柔軟,搭配濃郁的特濃蕃茄湯,米線吸收了湯汁的美味,每一口都讓人垂涎欲滴。當然,來到啖啖燕窩,甜品也是必點之一!3.6牛奶紅棗杞子燉雪燕/冰糖紅棗杞子燉雪燕 各$58我個人推薦的是3.6牛奶紅棗杞子燉雪燕,紅棗的微甜和牛奶的濃郁香氣相互融合,口感順滑,絕對是甜品愛好者的最愛。如果你喜歡清爽口感,也可以選擇冰糖紅棗杞子燉雪燕,清甜可口,絕對不容錯過。最後,如果你還有一點甜點的空間,不妨試試他們的3.6牛乳鮮奶凍,每個只需$18,份量剛剛好,奶味濃郁,柔軟嫩滑,是完美的結束。除了美食,啖啖燕窩的店內裝潢也非常可愛,以粉紅色為主調,充滿了少女心。一進門口已經有一個粉色的扭蛋機,別忘了打卡!

1. 麻辣花膠米線 + 金蒜豬骨濃湯(BB辣)$68

2. 澳洲嫩牛小排米線 + 特濃蕃茄湯$108

當然,來到啖啖燕窩,甜品也是必點之一!

3.6牛奶紅棗杞子燉雪燕/冰糖紅棗杞子燉雪燕 各$58

冰糖紅棗杞子燉雪燕
  • 澳洲嫩牛小排米線
  • 麻辣花膠米線
2024-02-27 15 瀏覽
早前出開去新蒲崗搵親戚,竟然發現到 「啖啖燕窩」 係度😍仲推出左米線添😍諗住入去試一試,點知已經賣晒🫠🫠到底有幾好食🤤我下次一定要再黎試過😍食唔到米線都唔緊要,照食其他甜品加小食😆入面成個裝橫都係以粉紅同白色為主😍勁靚呀😍🥛 3.6牛奶紅棗杞子燉雪燕牛奶味好香濃,唔會比紅棗嘅甜味撞左,雪燕份量都好多😍完全勁足料👍🏻呢個我每次必點之選🌟🐝 蜂蜜菊花杞子燉雪燕同樣地雪燕份量都係好多,一黎到已經聞到好香既菊花味,食落去好清甜同埋好解辣🤣食完之後覺得喉嚨都好滋潤🌼🌶蒜辣雞翼尖好香濃既蒜蓉汁,每隻雞翼尖都勁入味,忍唔住食完一隻又一隻😍🌶麻辣花螺花螺肉質彈牙,鮮味十足👍🏻辣得好過癮😍🐔膠原蛋白濃雞湯一直未試過佢地既湯水就試下,點知有驚喜😍飲得出好足料,味道非常濃郁,味道唔會太淡或者太鹹.完全覺得飲左好多膠原蛋白落肚😆🥛特濃3.6牛乳鮮奶凍牛奶味好香濃,仲有蛋白既味道😍唔會太甜🥚3.6牛乳燉蛋都係好香既牛奶味,食落好香滑🥰個樽身外型都好可愛😆whatsapp 落單送上門就食得多,今次現場食都係咁好味😍下次我一定要試埋米線先☺️

🥛 3.6牛奶紅棗杞子燉雪燕

🐝 蜂蜜菊花杞子燉雪燕

🌶蒜辣雞翼尖
好香濃既蒜蓉汁,每隻雞翼尖都勁入味,忍唔住食完一隻又一隻😍

🌶麻辣花螺
花螺肉質彈牙,鮮味十足👍🏻辣得好過癮😍

🐔膠原蛋白濃雞湯
一直未試過佢地既湯水就試下,點知有驚喜😍

🥛特濃3.6牛乳鮮奶凍
牛奶味好香濃,仲有蛋白既味道😍唔會太甜

🥚3.6牛乳燉蛋
都係好香既牛奶味,食落好香滑🥰個樽身外型都好可愛😆

2024-02-24 14 瀏覽
之前係觀塘食過嘅⭐️啖啖燕窩⭐️原來係新蒲崗開咗分店啊!除咗招牌甜品 仲新增咗唔少熱食 💕澳洲嫩牛小排米線 $108揀咗金蒜豬骨湯底 小小辣好惹味 湯底好香濃 澳洲牛小排非常嫩滑 米線亦爽口彈牙 好味到一條都唔想留😋💕招牌椰汁燉雪燕 $58椰香味好正 每一啖都有滿滿嘅雪燕 好足料 💕北海道3.6牛乳鮮奶凍 $18香濃嘅3.6牛乳鮮奶凍好嫩滑 又唔到太甜 小朋友食到停唔到口呀😂💕蜜桃烏龍茶 $12茶底好清新 食完小辣米線之後飲岩岩好 可以解辣 ❤️仲有幾款都好吸引好想試 下次想試埋芝士奶蓋燉蛋同3.6牛奶芒果奶凍雪燕😋

💕澳洲嫩牛小排米線 $108

💕招牌椰汁燉雪燕 $58
椰香味好正 每一啖都有滿滿嘅雪燕 好足料

💕北海道3.6牛乳鮮奶凍 $18

💕蜜桃烏龍茶 $12
茶底好清新 食完小辣米線之後飲岩岩好 可以解辣 ❤️

平時都有買啖啖燕窩既燕窩甜品🧡速遞起屋企食~新蒲崗分店仲要裝修粉紅色好靚❣️🔥麻辣牛丸米線(海鮮辣湯)揀咗海鮮辣湯超惹味,入邊仲有少少嘅蝦魷魚同埋蜆😍米線份量都幾多,而且麻辣牛丸咬落去好多肉汁,完全唔輸蝕坊間米線專門店👍🏻🍑蜜桃烏龍冷泡茶隨米線附送,蜜桃烏龍感覺清新🫶🏻🥥椰汁燉雪燕份量好多,滑滑嘅雪燕配埋濃濃嘅椰汁,真係啖啖燕窩☺️感覺好養顏養生🥛特濃3.6牛乳鮮奶凍奶凍好香好滑,奶味好重,食完仲外賣多幾個返屋企俾🤤食太好味要回購Menu

🔥麻辣牛丸米線(海鮮辣湯)

🍑蜜桃烏龍冷泡茶
隨米線附送,蜜桃烏龍感覺清新🫶🏻

🥥椰汁燉雪燕

🥛特濃3.6牛乳鮮奶凍

Menu
2024-02-20 26 瀏覽
啖啖燕窩在新蒲崗開設分店,鄰近屯馬線站,和朋友一起來聚聚。除了甜品,還推出米線套餐。麻辣花膠米線+金蒜豬骨濃湯(BB辣)$68花膠有嚼勁,充滿骨膠原,麻辣味道香口,米線軟硬適中。澳洲嫩牛小排米線+特濃蕃茄湯$108牛小排肉質柔軟,湯底蕃茄肉充足,味道濃郁,米線吸收了濃湯,惹味開胃。3.6牛奶紅棗杞子燉雪燕 /冰糖紅棗杞子燉雪燕 各$58我選吃前者,紅棗微甜,牛奶香濃,口感順滑。後者友人說清甜可口。3.6牛乳鮮奶凍 $18/個吃過牛奶燉雪燕,想吃多一個甜點,奶凍份量剛好,奶味香濃,柔軟嫩滑。每個米線各跟1支跟餐無糖冷泡茶,我們選了紅豆薏米茨實茶和蜜桃烏龍茶,前者養生之選,後者解渴可口,適合用餐後飲用。全場以粉紅色為主,佈置可愛,阿強有馬甲線,名符其實。

麻辣花膠米線+金蒜豬骨濃湯(BB辣)$68
花膠有嚼勁,充滿骨膠原,麻辣味道香口,米線軟硬適中。

澳洲嫩牛小排米線+特濃蕃茄湯$108

3.6牛奶紅棗杞子燉雪燕 /
冰糖紅棗杞子燉雪燕 各$58
我選吃前者,紅棗微甜,牛奶香濃,口感順滑。

後者友人說清甜可口。

3.6牛乳鮮奶凍 $18/個

全場以粉紅色為主,佈置可愛,阿強有馬甲線,名符其實。
2024-02-20 18 瀏覽
二月農曆新年再加情人節💘見人見得特別多,係時候要保養下自己🫣見新蒲崗岩開左新分店,而且佢地既甜品都係每日新鮮制造,即刻去進補一下自己😋🍮招牌椰香奶凍雪燕 $68滿滿既雪燕😍每啖都係精華,奶凍夠哂滑,一匙插到底再搞均就可以同時食到粒粒既雪燕,椰奶既香和滑溜既奶凍😋🥭啖啖香芒 shake shake 飲 $58呢個搖勻就可以一次過食到芒果,西米露同雪燕,芒果好香甜☺️🧄蒜香花膠貪靚既我當然仲要食埋花膠先滿足😌花膠夠稔身但咬落去依然有煙靭既感覺👏🏻🐔膠原蛋白濃雞湯雞湯味好濃又鮮甜😳入口夠滑原來佢哋仲新出左米線套餐,可借今日食左晚飯先去,下次就可以晚餐同甜品可以同一間店舖完成🤩

🍮招牌椰香奶凍雪燕 $68

🥭啖啖香芒 shake shake 飲 $58
呢個搖勻就可以一次過食到芒果,西米露同雪燕,芒果好香甜☺️

🧄蒜香花膠

🐔膠原蛋白濃雞湯
雞湯味好濃又鮮甜😳入口夠滑

2024-02-15
外賣自取
今日Mina 去左新蒲崗上興趣班,等佢放學時,我同Mina 爸喺附近搵吓嘢食先,Mina 興趣班的大廈樓下,有間啖啖燕窩專門店,新年食咗咁多煎炸熱氣嘢係時候入去食返碗冰涼嘅燕窩同甜品先🥰啖啖燕窩裝修用左漂亮嘅粉紅色,加埋佢哋的吉祥物燕子公仔,好有少女心的裝橫🥰 ✨今次選咗以下食品✨🌟 麻辣花膠米線(蕃茄濃湯)大大舊的花膠,炆到好冧好入味,小小辣,唔算好辣,配埋熬製得好濃嘅蕃茄湯,養顏又養生的一碗米線🌟 澳洲牛小排米線(金蒜豬骨濃湯)有多片牛小排肉,金蒜豬骨濃湯,味道好香,米線整得彈牙爽口,Mina爸食到連個湯都飲晒🤣🌟羅漢果金銀菊花茶新年時食咗咁多煎炸熱氣嘢,今次就飲番杯羅漢果金銀花清下熱氣😁🌟招牌3.6牛乳燉燕窩將特濃牛奶配燕窩一齊燉,燕窩入口好嫩滑,牛奶味好香濃,每一啖都食到燕窩,美顏又養生。🌟特濃3.6牛乳奶凍個奶凍整得好香濃好滑,用咗特濃3.6嘅牛乳,所以奶味特別重,口感細滑,個人推介,必試👍

✨今次選咗以下食品✨

🌟 麻辣花膠米線(蕃茄濃湯)

🌟 澳洲牛小排米線(金蒜豬骨濃湯)

🌟羅漢果金銀菊花茶

🌟招牌3.6牛乳燉燕窩

🌟特濃3.6牛乳奶凍

2024-02-18
趁新年特登買燕窩甜品送俾親戚朋友,因為好鍾意佢嘅包裝,送俾人好得體😎買燕窩甜品又唔使自己煮🫣今次試咗幾款,都幾好食😍✨招牌椰汁燉雪燕之前試過唔同味道,今次試咗招牌都一樣好正,味道清甜,甜而不膩😆 重點係甜品是每日鮮製‼️‼️店員都會溫馨提示邊啲款式要即日食用💖小食都好特別✨麻辣牛丸✨膠原蛋白濃雞湯個人好鍾意麻辣牛丸,麻辣味好香,牛丸多汁!如果鍾意食辣嘅,真係要試一試😍😍雞湯味好濃郁,feel到好多膠原蛋白啊🤭

今次試咗幾款,都幾好食😍
✨招牌椰汁燉雪燕

小食都好特別
✨麻辣牛丸
✨膠原蛋白濃雞湯

雞湯味好濃郁,feel到好多膠原蛋白啊🤭
2024-02-06
今日經過鑽石山啟鑽苑嗰邊,係OpenRice搵到間係工業大廈地舖依間幾靚既餐廳,裝潢係採用少女最愛既粉紅色作主調,而且餐牌同餐桌都出現餐廳設計既卡通人物;而麵碗則係一隻攪笑大眼既公仔造型碗,樣樣都好得意😎。餐廳內除了堂食區有多個打卡位外,亦有個俾人等外賣既小座位,後面寫住:顏值愈大,責任愈大!另餐廳播著英文歌曲,令人感到放鬆。蒜香花膠米線🍜餐廳除咗多款小食外,同時亦有提供米線的主食。蒜香花膠米線好好食,湯底調得剛好唔會過鹹。花膠份量好足料,有幾塊大大片超冧身花膠讓我吸收骨膠原🥰,食完飲返杯凍無糖茶解暑![甜品]3.6牛奶木瓜燉雪燕牛奶好滑,配雪燕口感豐富,而且有幾舊甜甜既木瓜在內特濃3.6牛乳鮮奶凍味道是很重的牛乳味,奶凍口感QQ很彈牙

蒜香花膠米線🍜

甜品
3.6牛奶木瓜燉雪燕
牛奶好滑,配雪燕口感豐富,而且有幾舊甜甜既木瓜在內

特濃3.6牛乳鮮奶凍
味道是很重的牛乳味,奶凍口感QQ很彈牙
2024-02-16 13 瀏覽
甜品系每日新鮮製造,其他產品更不含味精,確實系健康之選🔸3.6牛奶木瓜燉雪燕($58)燉雪燕口感滋潤。牛奶香濃細滑🥛配上清甜的木瓜和份量十足的雪燕,甜度適中,口感豐富,味道一流。🔸芝士奶蓋燉蛋($58)燉蛋口感滑溜,頂部的芝士奶蓋厚實濃郁,十分creamy🧀配上燉蛋的香味作為飯後甜品最適合不過。🔸膠原蛋白濃雞湯 ($68)滿滿的膠原蛋白帶來滋潤的口感,特別適合女性飲用。雞湯鮮甜,口感濃郁,而且營養豐富,真材實料,不含味精。 隔住熱水加熱5分鐘就飲得更方便攜帶,無論系屋企定office飲都可以😆🔸蒜香花膠 (半份) ($55)花膠的口感豐富,厚實且具有彈性,蒜味十足,非常香濃。仲好適合送飯😋📍啖啖燕窩新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號鋪觀塘駿業街60號駿運工業大廈一樓B1室
甜品系每日新鮮製造,其他產品更不含味精,確實系健康之選

🔸3.6牛奶木瓜燉雪燕($58)

🔸芝士奶蓋燉蛋($58)

🔸膠原蛋白濃雞湯 ($68)

🔸蒜香花膠 (半份) ($55)

📍啖啖燕窩
新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號鋪
觀塘駿業街60號駿運工業大廈一樓B1室
  • 芝士奶蓋燉蛋
2024-02-11 17 瀏覽
之前朋友請我食過鮮燉燕窩,原來除咗燕窩系列,仲有米線同小食。嗌咗世一無敵麻辣牛丸米線(特濃蕃茄湯) 一上枱就聞到好香,牛丸雖然切開一半,但咬落有口感,有牛肉味。米線唔會煮得太淋。湯底方面帶小小麻辣嘅味道,忍唔住飲咗幾啖。食完麻辣米線就飲返杯無糖冷泡茶。嚟到呢到點可以唔食甜品呢招牌椰汁燉雪燕椰汁味濃,超多雪燕係入面,好滋潤嘅感覺。另外嗌多個特濃3.6牛乳鮮奶凍奶味香濃,入口滑溜Q彈啖啖燕窩 (永顯工業大廈) (新蒲崗)新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖

嗌咗
世一無敵麻辣牛丸米線(特濃蕃茄湯)
食完麻辣米線就飲返杯無糖冷泡茶。

嚟到呢到點可以唔食甜品
招牌椰汁燉雪燕
椰汁味濃,超多雪燕係入面,好滋潤嘅感覺。

另外嗌多個特濃3.6牛乳鮮奶凍
奶味香濃,入口滑溜Q彈

啖啖燕窩 (永顯工業大廈) (新蒲崗)
新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖

2024-02-10 7 瀏覽
️朋友介紹下得知呢間糖水鋪仲有幾款小食及主食真材實料 性價比幾高😍🥛特濃3.6牛乳鮮奶凍 $18奶味好重😍細細杯過吓口癮唔會太漏🥭淡淡香芒shake shake 飲$58飲前記得要搖勻🤤成樽有幾層 芒果十分香甜 中間有西米露及雪燕 🥥招牌椰汁燉 $48椰汁味濃郁十分滋補 粒粒阿膠😳🍜蒜香花膠米線 $68完全出乎意料之外 好有驚喜估唔到蒜蓉都可以配米線未打開已經聞到陣陣嘅香味~裏面嘅花膠份量好多 亦好稔身 好易咬開成個蕃茄湯底都係精華😍唔會覺得濃味 又無味精 值得一試‼️

朋友介紹下得知呢間糖水

十分滋補 粒粒阿膠😳

🍜蒜香花膠米線 $68
完全出乎意料之外 好有驚喜
估唔到蒜蓉都可以配米線
未打開已經聞到陣陣嘅香味~
裏面嘅花膠份量好多 亦好稔身 好易咬開
成個蕃茄湯底都係精華😍
唔會覺得濃味 又無味精 值得一試‼️

2024-02-10 6 瀏覽
啖啖燕窩,燕窩、燉品、甜品每日新鮮製造,足料食材新鮮,私心推介。訂購方便,網上、whatsapp下單免費送貨,外賣自取、門市堂食或送貨都可以!位於新蒲崗新分店均可堂食或外賣,相當大的堂食空間,座位寬闊,空間感十足,環境乾淨,而且設多個粉紅少女風打卡位,不容錯過。❤️3.6牛奶木瓜奶凍雪燕口感順滑,面層鋪上雪燕和牛乳滋潤木瓜,底層是香滑奶凍,奶味香濃,甜度剛好,整體層次豐富,養生養顔❤️芝士奶蓋燉蛋燉蛋香滑,口感細緻,每口充滿蛋香且甜度適中,口感味道可媲美法式燉蛋,配上奶味香濃既奶蓋,入口順滑,滋味無窮❤️蒜辣雞翼尖雞翼尖配合濃郁蒜辣汁非常惹味,放冰格更可保存三個月,徹底加熱後即可食用❤️膠原蛋白濃雞湯 營養豐富,雞湯濃而不膩,味道鮮甜,滋補養生之選啖啖燕窩(新蒲崗店)📍新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3鋪

❤️3.6牛奶木瓜奶凍雪燕

❤️芝士奶蓋燉蛋
奶味香濃既奶蓋,入口順滑,滋味無窮

❤️蒜辣雞翼尖

❤️膠原蛋白濃雞湯
營養豐富,雞湯濃而不膩,味道鮮甜,滋補養生之選

啖啖燕窩(新蒲崗店)
📍新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3鋪