得閒氹自己開心🥳間唔中都會買啖啖燕窩返屋企同家人開心SAHRE 💗每日鮮製甜品口碑甚佳,門市亦愈開愈多,夠哂方便👍🏻🔹3.6牛乳木瓜奶凍雪燕女士滋補首選呢款3.6牛乳木瓜奶凍雪燕,口感香滑濃稠,甜度適中。木瓜除具抗氧化功效,更可改善便秘、腹脹,岩哂多肉少菜既都市人!加入3.6牛乳製成奶凍更可養顏抗老,食完皮膚都滑啲!仲有絲絲晶瑩剔透既雪燕,口感細滑有彈性,富含珍貴營養💁🏻‍♀️🔹招牌椰汁燉雪燕揀咗呢款比媽媽,係佢最愛既椰汁燉雪燕~具平民燕窩之稱既雪燕係養生滋補聖品,除可滋補美容,更可調節人體膠原蛋白、使皮膚回復飽滿有彈性。食落椰香味濃甜度低,大量雪燕超足料,絕對係滋補美顏好選擇😁🔹啖啖香芒shake shake 飲shake shake 飲係新品,即刻買返支黎試吓~有齊雪燕、西米、芒果3.6牛奶、芒果粒,芒果味道濃郁香甜,仲有唔少西米MIX雪燕,口感層次相當豐富🥭🔹澳洲嫩牛小排米線估唔到而家出埋米線!真係夠哂多元化~米線爽口唔會煮得過淋,特濃蕃茄湯湯底超足料,散發超濃茄味!澳洲嫩牛小排軟嫩多汁,肉質扎實有彈性😋啖啖燕窩✨📍新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3鋪

🔹3.6牛乳木瓜奶凍雪燕
🔹招牌椰汁燉雪燕

🔹啖啖香芒shake shake 飲
🔹澳洲嫩牛小排米線

啖啖燕窩✨
📍新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3鋪
2024-02-03
啖啖燕窩喺新蒲崗開咗分店啦,而家呢一間地舖位置寬敞,店內用餐區仲好舒適添😊🫶🏻超多款式選擇,除咗燕窩,另外仲有多款燉湯,小食,燉蛋等。最啱買畀你靚靚嘅女朋友同屋企人滋潤補身。3.6牛奶木瓜燉雪燕3.6牛乳同木瓜呢個組合真係好滋潤,木瓜好清甜,再配埋燉雪燕,雪燕份量都幾多,我真係好鍾意食呢個啊。芝士奶蓋燉蛋Creamy嘅芝士奶蓋配上滑溜燉蛋,燉蛋味香,買返屋企做飯後甜品一流。膠原蛋白濃雞湯超推介呢款膠原蛋白濃雞湯,膠原蛋白滿滿,飲落口好清甜,女仔一定要飲呀❤️😆蒜辣雞翼尖份量夠多, 有外賣包裝超方便,隨時喺屋企都食得。蒜蓉味辣得過癮,雞翼尖份量都唔少,好食。

3.6牛奶木瓜燉雪燕

芝士奶蓋燉蛋

膠原蛋白濃雞湯

蒜辣雞翼尖
下午茶
  • 芝士奶蓋燉蛋
  • 膠原蛋白濃雞湯
2024-02-08 6 瀏覽
呢間係一個好出名既燕窩鋪,我之前都係呢度買過唔同既燕窩同奶凍產品,d野真係好真材實料,啲甜品仲要係每日新鮮製造😍價錢又好合理,更加係打卡一流📸今次見佢係新蒲崗又開左間新鋪,簡係要試下啦,仲有米線提供添,入面仲要勁大,成個背景都係粉紅色,超岩打卡,d野食又好好食,真心推薦🌟3.6牛奶木瓜奶凍雪燕 入面既雪燕真係好多,食落去係濃濃既木瓜味,下面係奶凍,好濃既奶香味,仲有一舊舊既木瓜肉,好清甜,成個甜品食落去係唔會好甜,入面又係真材實料😍🌟招牌椰汁燉雪燕每一湯勺都係慢慢既雪燕,仲有淡淡既椰汁香味🥥唔會好甜,買來新年孝敬父母真係一流,又健康又好食🌟芒果西米飲呢個真係好推薦,飲落去好似只有芒果同奶本身既甜度,沒有加任何既糖漿🥭入面有煮到岩岩好又有嚼口既西米,又有芒果,d芒果真係好清甜,飲落去個芒果味真係好濃,仲帶點奶香🥛飲落去好似芒果西米露咁,又好滑,真係一流🌟海鮮麻辣花膠米線我第一次係呢度食米線,叫左個麻辣海鮮底,入面仲有好多海鮮,又魷魚同蜆🦑仲有大大舊嘅花膠,食落去好有嚼口,滿滿嘅膠原蛋白😜個湯底仲可以揀唔同既辣度,撈咪個米線一齊食真係好惹味,香辣,d米線又煮到好煙韌,仲要係即叫即整,分量又

🌟3.6牛奶木瓜奶凍雪燕

🌟招牌椰汁燉雪燕

🌟芒果西米飲

🌟海鮮麻辣花膠米線
我第一次係呢度食米線,叫左個麻辣海鮮底,入面仲有好多海鮮,又魷魚同蜆🦑仲有大大舊嘅花膠,食落去好有嚼口,滿滿嘅膠原蛋白😜個湯底仲可以揀唔同既辣度,撈咪個米線一齊食真係好惹味,香辣,d米線又煮到好煙韌,仲要係即叫即整,分量又好多,超推薦🍜

2024-02-06 8 瀏覽
新蒲崗啖啖燕窩店 ,✴️成間都係粉紅色好有少女心呀,經過鑽石山附近 , 好掛住佢哋嘅甜品呀 ,就行去新蒲崗。 店內提供 ✴️小食及甜品 ,我買了幾款同朋友品嚐 。 💞蒜香雞翼尖 , 👑雞翼尖 炆得好淋 配又香辣蒜蓉汁 真的很惹味 辣得好爽呀💞 芝士奶蓋燉蛋,甜品 ,這個面層鋪滿芝士奶蓋 ,香濃香滑嘅芝士 ,加上甜品奶凍非常香滑,甜到適中。💞 木瓜椰汁雪燕 份量好足 椰汁雪燕好滋補養顏, 啱曬而家咁凍嘅天氣 可以 補充骨膠原 ,皮膚都有光澤啲。💞 膠原蛋白濃雞湯 ,這個湯包很方便,用錫紙袋封口處理,啱曬冬天進補
新蒲崗啖啖燕窩店 ,✴️成間都係粉紅色好有少女心呀,
經過鑽石山附近 , 好掛住佢哋嘅甜品呀 ,就行去新蒲崗。
店內提供 ✴️小食及甜品 ,我買了幾款同朋友品嚐 。

2024-02-03 10 瀏覽
我哋試咗啖啖燕窩嘅出品:-🫶🏻 XO醬蘿蔔糕日本頂級宗谷北海道元貝內有粗條蘿蔔、慢慢臘肉、臘腸、櫻花蝦配搭上特製XO醬👍🏻 味道真係唔錯同埋好足料, 往時婆婆怕出面買嘅蘿蔔糕唔足料, 試完啖啖燕窩呢個蘿蔔糕, 我哋即刻叫婆婆今年可以休息下一齊食啖啖燕窩嘅蘿蔔糕🫶🏻 椰香奶凍雪燕一匙羹落去, 一次過有三種味覺嘅驚喜: 鮮奶凍嘅Creamy + 椰汁嘅濃香 + 雪燕嘅滑溜🫶🏻 淡雪牛奶雪燕飲淡雪配搭特濃4.3牛奶+自家製果醬👍🏻 牛奶果醬雪燕加埋一齊好夾, 食完即刻想encore
我哋試咗啖啖燕窩嘅出品:-

🫶🏻 XO醬蘿蔔糕
日本頂級宗谷北海道元貝
內有粗條蘿蔔、慢慢臘肉、臘腸、櫻花蝦
配搭上特製XO醬

🫶🏻 椰香奶凍雪燕

🫶🏻 淡雪牛奶雪燕飲
淡雪配搭特濃4.3牛奶+自家製果醬
👍🏻 牛奶果醬雪燕加埋一齊好夾, 食完即刻想encore
之前去過觀塘嘅啖啖燕窩已經一試難忘,最近朋友喺網上介紹,係新蒲崗竟然發現佢哋嘅踪影,咁近我屋企,梗係去睇吓啦!店舖都係一樣咁吸精,粉紅色色調,仲有靚靚打卡位,當然都係每日新鮮製造啦,正呀👍💕3.6牛奶木瓜燉雪燕上次食過一定要再Encore ,皆因好足料,同舖頭名一樣,啖啖都係雪燕😍,木瓜清潤,牛奶味濃,好啱冬天乾燥嘅時食,十分滋補💕芝士奶蓋燉蛋估唔到芝士奶蓋同燉蛋會咁夾,咸咸地嘅芝士奶蓋,配上細滑嘅燉蛋,口感好滑,味道唔太甜,大人細路仔都啱食,十分”芝”味😋💕膠原蛋白濃雞湯勁方便嘅湯包,加熱♨️就飲得,真空包裝,衛生方便,🐓雞湯濃而不膩,而且啖啖膠原蛋白,十分滋潤💕蒜辣雞翼尖蒜味濃🧄,唔太辣,啱我呢啲唔食得太辣嘅人,小食、做餸都得,夜晚宵夜唔食太飽,呢款雞翼尖就啱晒😉

💕3.6牛奶木瓜燉雪燕

💕芝士奶蓋燉蛋

💕膠原蛋白濃雞湯

💕蒜辣雞翼尖
2024-01-29 8 瀏覽
👱🏻‍♀️補身養生好easy👱🏻‍♀️-陪老媽子辦年貨 除咗蔘茸海味 女士養生養顏 燕窩係首選 今日去咗間樓上燕窩店嘅新蒲崗舖採購 順便買外賣🥡返屋企歎-🥥椰汁木瓜燉雪燕甜品每日鮮製‼️ 滋潤養顏燉燕窩係孝敬老媽子嘅😘 燕窩碎白𠽌𠽌 木瓜清甜 味道少甜清清地 椰香豐富 啱晒佢心意-🍮木瓜奶凍奶凍自己食😬 每啖滑嘟嘟 奶味濃郁creamy 牛奶控必試‼️ 食完之後 仲可以留番個靚靚玻璃樽裝零食-🐔膠原蛋白濃雞湯呢個湯簡直係女士至愛😍 碗半份量一次過飲完 方便𢹂帶 擺兩包喺公司冰格再叮熱 滋補話咁易🥹 入口先有雞湯鮮甜 跟住係好重嘅膠質 飲完我又冇口渴喎☺️ 真材實料唔落味精-🍖蒜辣雞翼尖蒜末多🧄 蒜味重而濃 撈飯好正 配啤酒🍻做小食亦得 雞翼尖有麻油香-📍啖啖燕窩新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3鋪
👱🏻‍♀️補身養生好easy👱🏻‍♀️
🥥椰汁木瓜燉雪燕

🍮木瓜奶凍

🐔膠原蛋白濃雞湯

🍖蒜辣雞翼尖

📍啖啖燕窩
新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3鋪
2024-01-29 9 瀏覽
作為職業女性, 要返工邊有時間煮野食. 但成日食外賣又會嫌悶.啖啖燕窩其實都係一個品錯既選擇.可以買定啲冷凍食品,放係冰箱, 食飯時拎出黎加餸. 今日買左2 個「正餐」,2 個甜品!🐤酸辣雞翼尖($25/半份)雖然係半份,但係都夠兩個人加餸食~ 🥚芝士奶蓋燉蛋($58/一杯)鍾意奶蓋既朋友應該覺得奶蓋好濃味~ 加埋下面嘅蛋就啱啱好.唔會好「溜」🧡3.6牛奶木瓜奶凍雪燕($68/杯)想清清哋嘅可以揀呢一隻甜品.食落去甜甜地又養生
作為職業女性, 要返工邊有時間煮野食.
但成日食外賣又會嫌悶.
啖啖燕窩其實都係一個品錯既選擇.
可以買定啲冷凍食品,放係冰箱, 食飯時拎出黎加餸.

今日買左2 個「正餐」,2 個甜品
🐤酸辣雞翼尖($25/半份)
雖然係半份,但係都夠兩個人加餸食~
🥚芝士奶蓋燉蛋($58/一杯)
鍾意奶蓋既朋友應該覺得奶蓋好濃味~
加埋下面嘅蛋就啱啱好.
唔會好「溜」
🧡3.6牛奶木瓜奶凍雪燕($68/杯)
想清清哋嘅可以揀呢一隻甜品.
食落去甜甜地又養生
同屋企人喺附近食完飯見到呢間主打燕窩同甜品可以外賣返屋企食店內有堂食位置,佈置得好靚粉色嘅裝潢每張枱都有店舖嘅公仔...勁Cute✨牛奶木瓜燉雪燕雪燕同燕窩一樣滋補養顏加入牛奶同木瓜味道清甜,啖啖都有一絲絲雪燕冬季可滋潤肌膚.增強免疫力✨芝士奶蓋燉蛋面層舖滿厚厚嘅芝士奶蓋下面燉蛋口感幼滑兩者味道好夾✨膠原蛋白濃雞湯濃郁嘅雞湯充滿骨膠原同蛋白質放冰箱可以存放30日原包放在水中加熱就食得放喺公司同屋企,隨時都可以飲✨蒜辣雞翼尖充滿蒜蓉同辣味嘅雞翼尖用嚟做小食 或者 配啤酒真係一流一隻接一隻.食到停唔到口仲見到有賀年燕窩禮盒名貴又精美一於買嚟送比媽咪

同屋企人喺附近食完飯
見到呢間主打燕窩同甜品可以外賣返屋企食

店內有堂食位置,佈置得好靚

粉色嘅裝潢
每張枱都有店舖嘅公仔...勁Cute

✨牛奶木瓜燉雪燕
雪燕同燕窩一樣滋補養顏
加入牛奶同木瓜
味道清甜,啖啖都有一絲絲雪燕

冬季可滋潤肌膚.增強免疫力

✨膠原蛋白濃雞湯

濃郁嘅雞湯充滿骨膠原同蛋白質
放冰箱可以存放30日
原包放在水中加熱就食得
放喺公司同屋企,隨時都可以飲

✨蒜辣雞翼尖

一於買嚟送比媽咪
2024-01-27
宵夜
2024-01-26 5 瀏覽
同事周不時都會經過買來吃,特別欣賞餐廳的甜品每日鮮製~新鮮好味!🔸3.6牛奶木瓜燉雪燕 $58雪燕很多,加上3.6牛奶香滑口感同木瓜清甜,奶味香濃又清新,感覺特別養顏滋補🔸芝士奶蓋燉蛋(限量發售) $58奶蓋要跟燉蛋一起吃,每口都有芝士微微鹹味,加上燉蛋布甸似的彈滑質感,口感特別🔸膠原蛋白濃雞湯 $68濃雞湯成份簡單,無骨無渣,口感微微杰,每啖膠質感覺濃厚,可原包放入熱水加熱,好飲又方便~🔸蒜辣雞翼尖 $25加熱方便,買來晚餐加餸!蒜辣味十分均勻,每一只翼尖都十分惹味。

🔸3.6牛奶木瓜燉雪燕 $58

🔸芝士奶蓋燉蛋(限量發售) $58

🔸膠原蛋白濃雞湯 $68

🔸蒜辣雞翼尖 $25
2024-01-23 7 瀏覽
我由2019年開始幫襯最初開始係買燉湯、燕窩(五碗裝1060ml裝)之後就KEEP住買膠原蛋白濃雞湯仲陸續推出埋甜品、小食今次買咗幾款唔同產品嚟迎接今晚嘅露台私生活時間🤗🍽️膠原蛋白濃雞湯 ($68)好濃好香滑好漿口 重膠原蛋白真空包裝 可以放冰格30日 份量倒出嚟係一大碗 比起自己買隻雞返嚟做滴雞精方便簡單得多一人份量想幾時飲就幾時飲😋🍽️麻辣雞翼尖(半份) ($25)雖然話半份 但份量其實都好多蒜香加微辣 宵夜傾計噒下骨唔少得🫢🍽️北海道3.6牛奶木瓜燉雪燕 ($58)糧頭就食燕窩 糧尾就食雪燕 北海道3.6牛奶整嘅奶味都係比較香濃木瓜都係滋補物 雪燕緊緻肌膚 補水保濕 仲增強免疫力 好多女士都鐘意❤️🍽️芝士奶蓋燉蛋 ($58)第一次試胖胖杯上層芝士奶蓋好鹹香下層燉蛋好綿滑蛋味重🥚佢全部都係即日新鮮制造如果當日未食用 跟返紙上嘅提示就知道可以存放幾多日啦今晚有湯 有小食 有甜品又係開心嘅一晚🥰
我由2019年開始幫襯
最初開始係買燉湯、燕窩(五碗裝1060ml裝)
之後就KEEP住買膠原蛋白濃雞湯
仲陸續推出埋甜品、小食

今次買咗幾款唔同產品嚟迎接今晚嘅露台私生活時間🤗

🍽️膠原蛋白濃雞湯 ($68)
好濃好香滑好漿口 重膠原蛋白
真空包裝 可以放冰格30日
份量倒出嚟係一大碗
比起自己買隻雞返嚟做滴雞精方便簡單得多
一人份量想幾時飲就幾時飲😋

🍽️麻辣雞翼尖(半份) ($25)
雖然話半份 但份量其實都好多
蒜香加微辣 宵夜傾計噒下骨唔少得🫢

🍽️北海道3.6牛奶木瓜燉雪燕 ($58)
糧頭就食燕窩 糧尾就食雪燕
北海道3.6牛奶整嘅奶味都係比較香濃
木瓜都係滋補物 雪燕緊緻肌膚 補水保濕
仲增強免疫力 好多女士都鐘意❤️

🍽️芝士奶蓋燉蛋 ($58)
第一次試胖胖杯
上層芝士奶蓋好鹹香
下層燉蛋好綿滑蛋味重🥚

佢全部都係即日新鮮制造
如果當日未食用 跟返紙上嘅提示就知道可以存放幾多日啦
今晚有湯 有小食 有甜品
又係開心嘅一晚🥰
2024-01-22 4 瀏覽
又係時候夠鐘養顏食補品啦!我首先叫咗一個3.6牛奶木瓜燉配雪燕,養顏又好味由於係牛奶,所以唔會太甜味道啱啱好,而且雪燕嘅份量都好足夠。除咗燉品之外,我見到佢嘅胖胖杯超級邪惡,所以忍唔住買咗一個3.6牛奶芒果奶凍雪燕,芝士味非常之濃郁。啖啖燕窩嘅甜品雖然好好食,但有陣時食吓佢啲熱食都唔錯。所以我就特登買咗一包雞湯,有超方便嘅包裝湯水,只要加熱一下就飲得,而且佢雞味都好濃。飲完雞湯之後,我仲買咗個雞翼尖,個蒜香味都幾重,而且雞翼尖份量足夠,食得都好爽。

2024-01-22 1 瀏覽
觀塘小店「啖啖燕窩」已擴展到新蒲崗開分店,住在附近的我當然要去支持一下;新蒲崗店更提供座位供客人堂食,粉紅少女系的裝修風格,活潑可愛-🔹芝士奶蓋燉蛋 $58燉蛋細緻嫩滑,蛋香豐富,甜度剛好;加上濃厚又濃郁的芝士奶蓋,滋味無窮-🔹3.6牛奶木瓜燉雪燕 $58牛奶香濃細滑,加入清潤健康的木瓜及雪燕,甜度不高,口感豐富,味道一流-🔹麻辣雞翼尖 $25麻香及辣度十足,非常惹味,份量十足,抵食!-🔹膠原蛋白濃雞湯 $68雞湯濃而不膩,滋補養生又暖胃,營養豐富
🔹芝士奶蓋燉蛋 $58
🔹3.6牛奶木瓜燉雪燕 $58
🔹麻辣雞翼尖 $25
麻香及辣度十足,非常惹味,份量十足,抵食!
🔹膠原蛋白濃雞湯 $68
雞湯濃而不膩,滋補養生又暖胃,營養豐富
  • 芝士奶蓋燉蛋
作為啖啖燕窩既忠實擁躉一定要介紹下呢間集燉品、甜品、小食於一身既小店比大家除左觀塘之外 新蒲崗都有間新店啊.👅3.6牛奶木瓜燉雪燕 $58作為招牌產品之一 絕對係質素保證雪燕係純植物成份有助補給身體水分 調節人體膠原蛋白令皮膚回復飽滿有彈性咁健康有益 梗係我首選啦😍仲有少少蜜糖味 感覺超滋潤.👅奶蓋燉蛋 $68香濃又咸咸地既奶蓋本身以為同飲品已經好match點知同燉蛋都一樣咁夾啊加多左一層軟滑口感令燉蛋呢個甜品唔再單調.👅膠原蛋白雞濃湯 $68睇個名就知勁啦亦都係我最鍾意既product之一啖啖濃厚既雞湯係食得出既膠原蛋白有嗰種漿住口既感覺岩晒女士啊👍🏻👍🏻👍🏻.👅蒜辣雞翼尖 $25我勁鍾意食辣呢個都係我每次必叫之選辣得黎仲好強蒜味 真係超惹味.每款食品都有包裝 非常衛生有啲可以即食 有啲只要成包加熱就食得仲會附上簡單既食用說明小食類仲可以買半份咁就唔驚一個人會食唔晒啦食得放心之餘 又方便又好味
作為啖啖燕窩既忠實擁躉
一定要介紹下呢間集燉品、甜品、小食於一身既小店比大家
除左觀塘之外 新蒲崗都有間新店啊
咁就唔驚一個人會食唔晒啦
食得放心之餘 又方便又好味
2024-01-14
下午茶
呢間養生即食燉品專門店😝,我係2018年果時已經開始買😎,由網店發展到而家有兩間實體店🥹,真係唔容易😍,我知道佢地係新蒲崗開左新分店😈,咁近我公司就緊係要去支持下❤️- 北海道3.6牛奶木瓜燉雪燕☺️ $58奶香味濃郁🍼,雪燕質地滑溜,啜一聲就滑入口裹😛,雪燕份量很多,每一口都食到😍,加上清甜木瓜增加口感,感覺好滋潤🥰- 芝士奶蓋燉蛋🧀 $58濃稠鹹香芝士奶蓋🧀配上口感綿密嫩滑燉蛋🥚,蛋香混合奶香,入口即溶,好有滿足感😍- 膠原蛋白濃雞湯🥣 $68真空包裝設計,方便隨時翻熱👍🏻,雞湯濃郁鮮甜😝,入口順滑舒服,膠質重😗,有漿口感,飲得出用左好多材料熬製而成🤩,充滿大量骨膠原的感覺🥰- 麻辣雞翼尖🐔 $25雞翼尖帶有微微甜辣味🌶,加上大量蒜蓉調味🧄,味道香濃,雞翼尖炆到軟腍入味😋,十分惹味,我諗送酒應該是個不錯選擇🤣好開心見到佢地發展得咁成功😘,而家仲推出咁多新款式甜品、燉品、小食😈,等我下次再買多啲同屋企人Happy Share❤️📍 啖啖燕窩 - 新蒲崗新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖@damdambirdnest@damdamspk另有分店: 觀塘#justlinggg

- 北海道3.6牛奶木瓜燉雪燕☺️ $58

- 芝士奶蓋燉蛋🧀 $58