2023-07-15 228 瀏覽
呢間外賣店除咗出有海膽手卷、仲有玉子燒,見到其他人買都好大舊好吸引😍今次就試試軟殼蟹芝士口味($38)🦀一攞上手已經feel到超級熱,面頭除咗有半隻炸軟殼蟹、仲唧滿沙律醬,玉子外邊亦都煎到微微濃,賣相加埋香味真係滿分👍🏻軟殼蟹炸到變曬空心,好似食緊炸到透嘅蝦頭蝦尾,脆得嚟唔會成口粉漿,個人嚟講非常鍾意😆玉子燒就偏硬身,冇動L動L嘅感覺,但勝在蛋味幾濃又夠厚身🙈最估唔到嘅係玉子燒中間仲有飯,根本係個大型版軟殼蟹玉子壽司🤣不過芝士味完全被沙律醬掩蓋,亦都唔係拉絲嗰種,但整體嚟講都幾好味😋餐廳提供4款醬汁比大家自己加,因為沙律醬都好濃味,所以應該係加落丼飯/壽司,不過我好奇佢個特辣wasabi有幾辣,就加咗幾滴試😂結果攻鼻到瘋標眼水,平時唔食開真係唔好試🤪
2023-07-01 156 瀏覽
每次嚟葵廣掃街,都一定會想食啲日式卷物。呢間問卷開咗好耐,之前都幫襯過好多次。最特別係佢有得自己落唔同嘅醬汁,我最鍾意佢嘅黑松露沙律醬😋火炙芝士鰻魚太卷 HK$38 6舊今次我就叫火炙芝士鰻魚太卷,因為本人好中意食鰻魚~ 不過呢到因為係一人工作,所以落完單之後要再等多一陣。有鰻魚汁又有芝士,所以整體上好夠味!芝士係鋪面嘅,啲飯入面包住鰻魚同青瓜,咬落比較有口感~

火炙芝士鰻魚太卷 HK$38 6舊

2023-06-29
15 分鐘 (外賣自取)
之前食開既壽司店已經無做,今次就試下另一間好多人食既問卷先🌝叫左一件手卷同一份火炙等左15分鐘左右🕝🌋活火山(三文魚)火炙芝士蟹柳+三文魚太卷$45火炙好難唔好食🤣芝士蟹柳份量都好多,食落口感好豐富,加埋三文魚既油脂,下次會再食👍🏻👍🏻💫半板馬糞海膽手卷$53賣相麻麻地,一Patpat,海膽望落亦唔太新鮮,食落海膽應有既鮮甜味唔出,不過刺身呢類,質素不嬲唔太穩定,醋味比例岩岩好,有四條青瓜絲,手卷唔算好大件,應該要食三四件先夠飽⚠️⚠️要小心佢個勁辣wasabi 油食到我差啲升天👼🏻攻到個鼻好辛苦🤭控制唔到眼淚🥹

🌋活火山(三文魚)火炙芝士蟹柳+三文魚太卷$45

💫半板馬糞海膽手卷$53

2023-04-30 140 瀏覽
經過‘美食熊貓’叫咗個大少爺丼飯,平台價$72,魚生數量勁少,三文魚只有2片,厚度同平時壽司嘅三文魚差唔多,虎蝦2隻,少量玉子、蟹籽、中華沙律同埋一丁點海膽。至於三文魚算幾肥美,成碗飯最好係三文魚,虎蝦懷疑就係急凍貨,完全冇鮮味冇咬口,玉子同埋蟹籽普通質素,至於海膽唔係咁新鮮味道都係一般。白飯數量算OK,但係基本上白飯食到最尾要淨食,啲料完全唔夠搭嚟食,成碗飯都冇咩賣點食完都唔夠飽,X鮮40幾蚊嘅便當好食過佢同埋份量會多啲。
有時放假諗唔到去邊就會諗起葵涌廣場。。記得以前細個讀緊書嘅時候,都成日黎呢度,好多後生仔女都鍾意黎掃街😋😋超多嘢食揀!行行吓有D肚餓,我記得上次黎嘅時候,有幾間手卷好似幾好食嘅😀😀點解搵極都搵唔到嘅,唔知係咪轉咗舖頭?呢跟住上網 search 一下,原來地下有一間,個名就覺得有D搞笑… 叫做「問卷」🤣🤣🤣個名冇乜食日本野既味道喎!不過唔緊要啦~最緊要係食物好食啫🫢於是乎就嗌咗兩個佢哋主打嘅手卷一個叫做「問卷王」有蝦、蟹籽,同埋拖羅,原本係海膽嚟,但今日冇晒海膽就改咗拖羅。又嗌咗一款叫做「問后」D名都幾好笑😛就係蟹籽、帶子,同埋代替海膽嘅拖羅,不過味道就一般般啦😉可能因為我地太夜關係,唔係話特別新鮮好味,下次有機會早少少來試一試海膽😍😍
有時放假諗唔到去邊就會諗起葵涌廣場。。
記得以前細個讀緊書嘅時候,都成日黎呢度,
好多後生仔女都鍾意黎掃街😋😋超多嘢食揀!

行行吓有D肚餓,我記得上次黎嘅時候,
有幾間手卷好似幾好食嘅😀😀

點解搵極都搵唔到嘅,唔知係咪轉咗舖頭?
呢跟住上網 search 一下,原來地下有一間,
個名就覺得有D搞笑… 叫做「問卷」🤣🤣🤣

個名冇乜食日本野既味道喎!
不過唔緊要啦~最緊要係食物好食啫🫢

問卷王

於是乎就嗌咗兩個佢哋主打嘅手卷
一個叫做「問卷王」有蝦、蟹籽,同埋拖羅,
原本係海膽嚟,但今日冇晒海膽就改咗拖羅。

問后

又嗌咗一款叫做「問后」D名都幾好笑😛
就係蟹籽、帶子,同埋代替海膽嘅拖羅,
不過味道就一般般啦😉

可能因為我地太夜關係,唔係話特別新鮮好味,
下次有機會早少少來試一試海膽😍😍

2023-01-14
$45 (宵夜)
2022-12-07 215 瀏覽
葵廣嘅問卷手卷專門店🍣,每次嚟都必食,雖然佢搬咗上3樓比較隱蔽嘅地方,但依然都冇阻大家要去食佢,我嘅愛一定係三文魚反卷同三文魚手卷🐟🍣,但胃就得一個😫,食唔到咁多,每次都選擇困難,唔知食邊樣好,今次就食咗三文魚反卷,員工好快手,基本上一俾錢1分鐘內就會有,佢一份係六舊,上面有滿滿嘅沙律醬,雖然細細舊,但係佢三文魚好肥美,油脂好足,入口即溶,配合埋沙律醬,一啖接一啖好快就食晒六舊,嗌完之後,見到其他人食火炙芝士🔥🧀都好似好吸引,下次等我試吓先
三文魚反卷
三文魚反卷
  • 三文魚腩手卷
2022-09-27 466 瀏覽
問卷手卷專門店💛小食: 軟殼蟹(2件) $32火炙吉列蝦太卷 $38人均消費: $35 (2人)-軟殼蟹(2件)🦀一般般(因為我哋抱住好想食軟殼蟹嘅心情🤤)佢成個都比想像中 有啲少肉個身比較多肉 但手手腳腳就冇乜肉🦀佢嗰啲炸 有啲似炸魷魚鬚嘅炸係我平時鍾意食嘅炸衣😋佢跟嘅嗰個醬汁一開始食係甜嘅但甜得嚟 食食吓又會覺得有啲鹹🤣上面嘅蟹籽唔係粒粒分明 而係一Pat整體唔會話特別好食 不過不過不失😝不過$32嚟講 可能有啲貴🥺因為佢唔算好大隻 比想像中有啲細隻·火炙吉列蝦太卷🍤🍣味道係🐱鍾意食嘅味道啲火炙好有火槍燒嘅味道🔥🔫燶燶哋嘅味道 好正🤤個吉列蝦味道都OK嘅食落去唔會話太鹹好好食😋而隻吉列蝦嘅炸衣係吉列嘅炸(Sor 我好廢🤣)睇得出佢入邊嗰隻蝦係有啲細不過食落去都OK 滿足嘅🥰·兩樣嘢食都等咗一排先有以為佢會好熱辣辣 點知又唔會佢有個位幾好嘅係👍🏽有啲醬料喺側邊 可以比自己落除咗Wasabi 豉油🧂仲有千島醬 紫菜粉等·以上評價 同🐱一齊寫所以帶返頭盔先👷🏽 -22/9/2022 ate-好味程度:🌕🌕🌕🌑🌑抵食程度:🌕🌕🌑🌑🌑環境靚靚:🌕🌕🌕🌑🌑服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑會回頭率:🌕🌕🌕🌑
問卷手卷專門店💛
小食: 軟殼蟹(2件) $32
火炙吉列蝦太卷 $38
人均消費: $35 (2人)

軟殼蟹(2件)🦀
一般般
(因為我哋抱住好想食軟殼蟹嘅心情🤤)
佢成個都比想像中 有啲少肉

個吉列蝦味道都OK嘅
食落去唔會話太鹹
好好食😋
而隻吉列蝦嘅炸衣係吉列嘅炸
(Sor 我好廢🤣)
睇得出佢入邊嗰隻蝦係有啲細
#od葵芳覓食之旅 #od食掃街 #od食日本嘢
希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2022-09-22
葵廣有不少日本野、手卷嘅食店,今次試左呢一間:問卷。一去到店面前,最搶眼嘅就係呢d唔同味既醬,可以俾大家自由配搭,配唔同既食材,會有唔同既效果。金鋼太卷 $50主要分左3款卷,面頭分別有帶子、鵝肝、海膽,卷入面主要就有玉子、蟹柳、蛋。帶子都仲好冰,未解凍曬;鵝肝唔錯,煎得幾香,內裏好軟;海膽偏少,中規中矩,唔會苦澀。海膽手卷 $55 (第二件半價)因為即包既關係,紫菜脆既;海膽都甜,冇苦味,不過鋪曬係面,一兩啖食曬,下面d飯就冇曬海膽;不過佢贏在可以即場加醬,食到一半加左松露醬都幾好味!因為d卷係即包,門口有時會冇人,要耐心等候;)
葵廣有不少日本野、手卷嘅食店,今次試左呢一間:問卷。

金鋼太卷 $50

海膽手卷 $55 (第二件半價)

因為d卷係即包,門口有時會冇人,要耐心等候;)
2022-07-17
2022-05-01 420 瀏覽
諗住嗌加拿大海膽,點知佢話冇晒貨,得返馬糞海膽,咁就諗住試吓。豉油Wasabi,同埋有幾款醬料擺喺出邊俾人自己加,雖然可以自由選擇口味,但係見到有個客人,再返去加醬料落自己食剩嘅半個手卷度😰醬料樽口仲要掂住個手卷,有啲唔衛生😓雖然客人冇衛生常識,但都覺得店舖可以做好啲轉做提供獨立包裝豉油同Wasabi,始終呢啲時勢,衛生真係好緊要——————————————————————————聲稱半板馬糞海膽$50,成個手卷最出色就係紫菜仲係脆嘅👍🏻 證明係即嗌即包,海膽有少少苦,飯有啲軟爛,手卷面有薄薄一層海膽(未鋪滿),手卷中間有啲青瓜絲,個手卷食咗兩啖之後就剩返飯同紫菜,但啲飯太軟爛,根本就擺唔到落口所以就揼咗😥(叫做理解點解啱啱嗰個客人食咗半個都會再返去加醬料)——————————————————————————整體來講,試咗個伏唔值得嘥$50食一個手卷,相信其他嘢食應該唔錯嘅,不過壽司飯方面真係做得有啲差😅
——————————————————————————
馬糞海膽手卷

2022-03-05 342 瀏覽
呢間小店我已經食咗好幾年✨每次去葵廣都必食🤩而小店手卷嘅款式有好多選擇仲有卷物,玉子燒等😜🔸火炙芝士三文魚手卷🍣$25平時叫開就咁三文魚手卷但見到有芝士又想試吓👀但芝士唔太突出🧀個人覺得就咁三文魚就足夠🙌🏻而小店最特別嘅係有唔同嘅沙律醬同醬汁任’節’😚個人最鐘意黑松露沙律醬💓黑松露味好夠😆

🔸火炙芝士三文魚手卷🍣$25
2021-10-09 507 瀏覽
這間位於葵廣地下的人氣爆登壽司手卷黃店💛應該無人不知🍣手卷即叫點做,價錢平民,但食材新鮮,質素一樣得。.菜名很特別,我點了『葉問3』,是松葉蟹糕、海膽、三文魚腩、蟹籽的配搭,也只是$48。一次過滿足有選擇困難症的你!桌面上亦有很多醬汁供食客自己選擇。.松葉蟹糕濃濃海味,鹹香鮮美,口感濃郁,拌飯食一流;海膽份量多,雖然價錢低,但沒有將價就貨,一樣新鮮鮮甜,好驚喜!加上三文魚腩的油脂和爽口的蟹籽,一啖食落肚非常滿足。
2021-10-05 318 瀏覽
-{黃店💛葵廣日式手卷🍣}依間野又係開左好耐 但一直都未試過😜就試左個手卷☺️🤤海膽拼軟殼蟹手卷🤤 ($38)軟殼蟹入面有膏😋但個海膽苦味好重🥴不過加左松露沙律醬蓋過陣味好啲 食到後面得返勁大嚿飯🥺太dry真係放棄左👖褲評: 4/10極普通嘅手卷 有好多更好嘅選擇😂唔洗試~性價比: 6/10服務: 8/10環境: nil🚩問卷手卷專門店🚩地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A48B號舖#fuudjai #fuudjai黃店 #fuudjai小食 #fuudjai日本菜 #fuudjai葵芳
{黃店💛葵廣日式手卷🍣}
依間野又係開左好耐 但一直都未試過😜就試左個手卷☺️

🤤海膽拼軟殼蟹手卷🤤 ($38)

👖褲評: 4/10

極普通嘅手卷 有好多更好嘅選擇😂唔洗試~

性價比: 6/10
服務: 8/10
環境: nil

🚩問卷手卷專門店🚩
地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A48B號舖

海膽拼軟殼蟹手卷
2021-08-21 419 瀏覽
#問卷 💛今次講嘅係位於葵芳葵涌廣場地下嘅壽司手卷黃店💛💛問卷😽😽佢係一間專門食唔同壽司嘅舖頭嚟㗎‼️每次經過見到都大排長龍🙈🙈今次小編特登早啲去😋😋等一陣就有得食☺️☺️店員態度好好🤍而且啲野食真係好好食 特登去呢間舖係值得架🤪🤪小編建議想食嘅朋友快啲去懲罰下佢🧚🏻‍♀️金剛太卷 $48💰(8.5/10)❤️聽個名已經覺得特別😋係由三款卷物製成🤤分別係海膽✨帶子✨鵝肝✨每款兩舊🤍卷物係有青瓜🥒蟹柳 同玉子🍳三種配料 ❤️帶子方面 好鮮甜 面頭有啲蟹籽💗食落去會多一種口感😋😋而鵝肝就係入口即溶😭😭好正😍😍海膽都好鮮 🥰🥰簡單啲來講就係好好好好食😚真心推介大家嚟食 睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️推薦指數🌟 8.5 / 10 🌟💛#巨B食黃店📍#巨B覓食葵芳 #巨B覓食葵興 問卷手卷專門店 (葵芳)⚜️葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A48B號舖⏱星期一至日 1300-2230

#問卷 💛

金剛太卷 $48💰(8.5/10)❤️

推薦指數🌟 8.5 / 10 🌟

💛#巨B食黃店
📍#巨B覓食葵芳 #巨B覓食葵興

問卷手卷專門店 (葵芳)
⚜️葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A48B號舖
⏱星期一至日 1300-2230

金剛太卷
金剛太卷
上個星期六去咗葵廣掃街,假日嘅葵廣真係多人到年宵咁😂由於太肚餓,第一站就去咗 位於地下嗰層嘅「問卷」!上個月見💛Youtuber - Sunny arho 同 Creamy 有介紹過佢地嘅海膽手卷,所以今次親身黎試下!本身諗住叫有2款海膽(加拿大產同馬冀海膽)係同一個手卷嘅《加馬膽手卷》,點知冇晒加拿大海膽,唯有下次再試啦!最後嗌咗一個《三文魚海膽手卷》、一個《半板馬冀海膽手卷》。最後埋單大約80幾蚊,都唔係特別平㗎,不過勝在啲海膽同三文魚又真係幾新鮮。本人好怕食海膽食到苦腥味,呢度嘅海膽算唔上好鮮甜,不過都對得住個價錢,最重要係食到一半都仲依然食到少量海膽。三文魚海膽手卷就更加出色啦,老細有推薦我哋加少少錢轉三文魚腩,不過我覺得三文魚係配角就冇特登加到。呢款手卷明顯食到手卷底部都仲食到三文魚!都幾足料!我略嫌塊紫菜唔夠爽脆,揸喺手冇耐就已經好難咬開🥲不過整體質素同CP值都屬於中上,唯獨美中不足係需要企喺舖頭旁邊食,星期六日人流多嘅時間,都幾狼狽,如果住得近嘅朋友嗌外賣返屋企食可能會更加好啦!👍🏻👍🏻

最後嗌咗一個《三文魚海膽手卷》、一個《半板馬冀海膽手卷》。

我略嫌塊紫菜唔夠爽脆,揸喺手冇耐就已經好難咬開🥲

2021-07-31 246 瀏覽
之前係食開大滿足既,大滿足執咗,但又想食軟殼蟹手卷,就唯有試吓問卷。叫左個軟殼蟹手卷,$28,好細件,食半隻軟殻蟹,唔熱又唔脆,食咗兩啖已經唔想食。壽司飯似白飯,冇咩醋味,壽司豉油都唔香。以前大滿足既軟殼蟹手卷都係$28但係即炸同原隻既。無下次了。見到有個女仔叫左海膽手卷,都係得幾塊海膽,陰功,真係唔明白點解呢間嘢開咗咁耐都仲係度。
軟殻蟹手卷