餐廳: 十三姨酸菜魚 (置富都會)
資訊:

2024-03-15 196 瀏覽
-我諗最近都好多人去紅館睇演唱會🤪睇演唱會之前都想醫飽個肚就喺紅館附近個商場入邊搵嘢食俾佢個酸菜魚吸引咗點知真係超伏!!極不推薦去食!!六點幾嘅時間明明成間餐廳冇乜人用餐限時一個鐘🥲食完走果陣仲係有好多位🫠另外啲野難食 野食陣味怪怪地肚痛咗幾日唔知關唔關事好少可我會覺得啲嘢好難食🥹如果我覺得難食啲嘢就真係好難食😥最後真係頂唔緊 冇食晒就走咗啦😥我好少會食唔晒啲嘢就走😭仲要食唔飽😭😭-招牌酸菜魚 $198嗌咗中辣 點知一啲都唔似中辣譚仔10小辣咁😥😥 而且明明係酸菜魚湯 一啲都冇酸菜湯又麻又辣又酸嘅味道🫠浸味仲要唔係酸菜味 奇怪嘅酸菜味道🫠🫠入邊啲料都有基本上要有嘅嘢薯粉 酸菜 魚 啲魚嘅份量都算多仲有蓮藕 薯仔 萵筍 不過真係超薄😥-椒鹽小酥肉 $68食咗幾舊都係炸皮超多!!啲肉真係好似手指甲咁細🥲掉埋啲辣椒一齊炸 唔食辣嘅真係會俾佢跣一跌上枱嗰陣仲要唔係熱辣辣 好快就凍晒了😥呢碟野真係食幾嚿就冇食了🫠🥲😥-擂椒松花皮蛋 $38味道超怪!!!!!我唔識形容😥唔係皮蛋本身嗰浸味總之食落就好怪 同行朋友一致認為好奇怪!唔係醬汁問題!-啖啖無骨雞(口水汁) $78又係一道味道好奇怪嘅嘢食🥹我
我諗最近都好多人去紅館睇演唱會🤪
睇演唱會之前都想醫飽個肚
就喺紅館附近個商場入邊搵嘢食
俾佢個酸菜魚吸引咗
點知真係超伏!!極不推薦去食!!
六點幾嘅時間明明成間餐廳冇乜人
入邊啲料都有基本上要有嘅嘢
薯粉 酸菜 魚 啲魚嘅份量都算多
仲有蓮藕 薯仔 萵筍 不過真係超薄😥
椒鹽小酥肉 $68
食咗幾舊都係炸皮超多!!
啲肉真係好似手指甲咁細🥲
掉埋啲辣椒一齊炸 唔食辣嘅真係會俾佢跣一跌
上枱嗰陣仲要唔係熱辣辣 好快就凍晒了😥
呢碟野真係食幾嚿就冇食了🫠🥲😥
擂椒松花皮蛋 $38
味道超怪!!!!!我唔識形容😥
唔係皮蛋本身嗰浸味
總之食落就好怪
同行朋友一致認為好奇怪!
唔係醬汁問題!

啖啖無骨雞(口水汁) $78
又係一道味道好奇怪嘅嘢食🥹
我一夾起啲肉 就連埋隔離舊肉嘅皮一齊夾起
啲皮切唔斷🥹🥹
啲口水汁又係好奇怪😭😭
啲肉好嚡!!一啲都唔嫩!!仲要一大陣雪味!!
普通米線舖頭嘅口水雞仲好食過呢間😥
總括嚟講真係非常超級勁唔推薦唔建議去呢間度食😥
✨十三姨酸菜魚(置富都會)
地址 : 紅磡都會道6號置富都會7樓751號舖
時間 : 11:00-22:00
2024-02-08 314 瀏覽
今晚過嚟睇Twins 演唱會尾場,泊好架車之後,就係商場搵嘢食,第一次喺呢個商場食嘢。周圍間間餐廳都要排隊,行咗個圈,見呢間酸菜魚好似都唔錯?就排隊食呢間。排咗大概10分鐘左右就可以入座,店員話今晚取消左dinner set 🥲咁我哋就嗌咗個🐟招牌十三姨酸菜魚飯🍚$88啖啖無骨口水雞飯 🍚$88首先講一下個酸菜魚,我Request 咗中辣🌶️但係食落口,一啲都唔辣,而且好鬼死酸😖裏面其實唔係好多酸菜,但係唔知點解咁酸!😅唯一可以讚賞嘅係,入邊放咗好多薯仔🥔蓮藕同萵筍,入口爽脆,好過出面放勁多芽菜😂而且薯仔蓮藕同萵筍出奇地同呢碟酸菜魚味道好夾,竟然配菜仲好食嗰啲魚🤣真係意想不到…另外個無骨口水雞,肉質好嚡口😞而且個口水醬汁完全唔好食☹️最後,得個擂椒松花皮蛋$38稍為正常少少😉
今晚過嚟睇Twins 演唱會尾場,
泊好架車之後,
就係商場搵嘢食,
第一次喺呢個商場食嘢。
周圍間間餐廳都要排隊,
行咗個圈,
見呢間酸菜魚好似都唔錯?
就排隊食呢間。
排咗大概10分鐘左右就可以入座,
店員話今晚取消左dinner set 🥲
咁我哋就嗌咗個
🐟招牌十三姨酸菜魚飯🍚
啖啖無骨口水雞飯 🍚
首先講一下個酸菜魚,
我Request 咗中辣🌶️
但係食落口,一啲都唔辣,
而且好鬼死酸😖
裏面其實唔係好多酸菜,
但係唔知點解咁酸!😅
唯一可以讚賞嘅係,
入邊放咗好多薯仔🥔蓮藕同萵筍,
入口爽脆,
好過出面放勁多芽菜😂
而且薯仔蓮藕同萵筍出奇地同呢碟酸菜魚味道好夾,
竟然配菜仲好食嗰啲魚🤣
真係意想不到…
另外個無骨口水雞,
肉質好嚡口😞
而且個口水醬汁完全唔好食☹️
最後,得個擂椒松花皮蛋$38稍為正常少少😉

2023-12-24 452 瀏覽
📍十三姨酸菜魚 (粉嶺中心) (粉嶺)粉嶺新運路33號粉嶺中心地下149-151號舖超級寒冷氣流襲港 ❄️❄️ 食返個熱辣辣嘅 巴蜀烤魚 🐠又辣又熱 暖身一流 🤪🤪 五式拼盤 最適合我哋咩都想食啲 青瓜🥒清脆 蒜蓉香解辣一流 😍豬耳、牛舌 大大份 唔算好辣 作為前菜一流 🫶🏻🫶🏻巴蜀烤魚 🐠🐠 麻辣豆花 少辣🌶️ 選用魽魚 大大條魚 超厚肉 😌😌肉質鮮嫩皮滑 ,食到啖啖肉 😆😆 配菜都多架 - 有豆腐 、薯仔🥔 蓮藕 、萵筍、 芽菜 、青瓜🥳🥳 吸晒湯汁超好味 !!烤魚附送咗 蔬菜及川北凉粉涼粉幾特別 入口軟綿綿 滑捋捋 😜😜 食完魚就可以加湯底打邊爐啦 😙😙再加多咗牛肉及蓮藕 打邊爐點少得牛肉呢 😁😁 大大碟 份量都好多架 🫰🏻🫰🏻 椒鹽小酥肉要趁熱食啊 🤓🤓 熱食外皮脆卜卜架 肉軟 🫶🏻 桂花冰粉 冰粉QQ彈彈 桂花醬甜甜哋 好清新 配合得幾好,又唔甜 😋😋
📍十三姨酸菜魚 (粉嶺中心) (粉嶺)
粉嶺新運路33號粉嶺中心地下149-151號舖

超級寒冷氣流襲港 ❄️❄️
食返個熱辣辣嘅 巴蜀烤魚 🐠
又辣又熱 暖身一流 🤪🤪

五式拼盤
最適合我哋咩都想食啲
青瓜🥒清脆 蒜蓉香解辣一流 😍
豬耳、牛舌 大大份 唔算好辣 作為前菜一流 🫶🏻🫶🏻

巴蜀烤魚 🐠🐠
麻辣豆花 少辣🌶️
選用魽魚 大大條魚 超厚肉 😌😌
肉質鮮嫩皮滑 ,食到啖啖肉 😆😆

烤魚附送咗 蔬菜及川北凉粉

要趁熱食啊 🤓🤓
熱食外皮脆卜卜架 肉軟 🫶🏻

桂花冰粉
冰粉QQ彈彈
桂花醬甜甜哋 好清新 配合得幾好,又唔甜 😋😋
2023-10-06 563 瀏覽
服务态度巨差,酸菜鱼上来有些冷了,酸辣青瓜上成了蒜蓉黄瓜,酸菜鱼味道一般,有辣味酸菜味略淡,同前台说上错菜了 前台说“那你就是要上菜第一时间说才对啊”然后唤服务员过来,说“没上错,就是这个”然后前台还语重心长blabla……明明上的就是蒜蓉嘛,反正道歉是没有啦 问题也都是你的问题,我上错你怎么不第一时间说嘛,眼神态度充满了无语得,总之有咩前台就有咩店员喽总之十分港式服务得母鸡为何跟多人吃 总之是要味无味,要服务无味
总之十分港式服务得

母鸡为何跟多人吃 总之是要味无味,要服务无味
2023-10-02 403 瀏覽
踏入十三姨酸菜魚的大門,迎面而來的是濃濃的辣椒香氣,彷彿已預示著一場辛辣的饗宴即將展開。餐廳的裝潢簡潔大方,燈光柔和,營造出舒適愜意的用餐環境,讓人能夠專注地享受美食。外觀與口感:上桌的酸菜魚色澤鮮艷,濃郁的紅色醬汁包裹萻魚塊和蔬菜,讓人望而生畏。第一口入口,魚肉鮮嫩多汁,彈牙的口感令人驚艷。搭配上酸菜的酸爽與辣椒的刺激,一種獨特的風味在口中綻放,酸辣交織的滋味令人難以忘懷。醬汁與配料:+三姨酸菜魚的醬汁是其獨到之處。醬汁的口感濃郁,酸度適中,辣味十足,令人垂涎欲滴。而酸菜的醃製怡到好處,保持了其獨特的酸爽口感,與魚肉的香甜相得益彰。此外,餐廳還提供各種新鮮的蔬菜配料,如豆芽、黑木耳和豆皮,增添了口感的層次感,為整道菜品增色不少。服務與價格:在十三姨酸菜魚,服務態度親切熱情,服務員樂於解答客人的問題,並提供專業的建議。菜單上的價格合理,相對於餐廳的品質和用餐體驗,絕對是物超所值。此外,餐廳的環境整潔,餐具乾淨,讓客人能夠安心享用美食。

服務與價格:在十三姨酸菜魚,服務態度親切
2023-10-02 252 瀏覽
下午茶時段但又唔想食主打既酸菜魚咁heavy,米線可以係一個唔錯既選擇簡單叫了一碗三鮮組合米線(可轉幼薯粉) $58,由螺片、火腿、豬肚、小酥肉、鮮腐竹及靈芝菇作為配料再加上的魚湯的配搭,為選擇困難症的客人減少一點點煩惱湯底方面,起初只以為普通米線清湯底但第一啖入口已經有驚喜,估唔到湯底鮮甜濃郁,之後每食一淡米線都忍唔住飲一淡魚湯其他配料都好足份量,唔洗驚食完唔夠飽,而且飲品方面亦有套餐優惠,相當抵食

簡單叫了一碗三鮮組合米線(可轉幼薯粉) $58,

2023-10-01
2023-09-27 205 瀏覽
去玩之前 食啲嘢先平時好日都唔會嚟置富都會唔知有乜嘢好食 上網搵咗陣亂入咗呢間十三姨酸菜魚 見網上評價都唔錯入到去用QR code落單,方便,同埋都多選擇嘅叫咗個酸菜魚,個金湯望落唔錯幾吸引點知食落只有辣嘅味道 少少鹹酸菜呢? ? ? ?有少量酸菜,但係冇酸菜味魚就不過不失唯一可讚既係佢落左萵筍同埋好多芽菜加多碟雞翼 咁就過咗$100但個雞翼連底味都無 仲要炸到個皮好硬難怪佢個碟上面要俾d 五香粉 另外叫咗個椒麻雞飯 呢個還好 夏天熱辣辣食凍雞係幾舒服 個飯係珍珠米 係煙靭既跟餐叫咗個皮蛋皮蛋上面個醬幾特別 似麵豉醬 但皮蛋本身唔夠香,都係食醬料味道環境方面 位置都坐得舒服 但用餐途中 有個執枱姐姐每次都將啲污糟餐具掉落餐車度 噪音極大 唔止一兩次係咁 每次都大大力 有啲騷擾😓
去玩之前 食啲嘢先
平時好日都唔會嚟置富都會
唔知有乜嘢好食 上網搵咗陣
亂入咗呢間十三姨酸菜魚 見網上評價都唔錯
入到去用QR code落單,方便,同埋都多選擇嘅
叫咗個酸菜魚,個金湯望落唔錯幾吸引
點知食落只有辣嘅味道 少少鹹
酸菜呢? ? ? ?
有少量酸菜,但係冇酸菜味
魚就不過不失

個飯係珍珠米 係煙靭既
跟餐叫咗個皮蛋

環境方面 位置都坐得舒服
2023-08-13 356 瀏覽
都未攞位已經趕客!六點鐘到,眼見入座三成。唔該兩位,門口三個職員很不禮貌地話限時食1 小時。我問點解?回應今晚有演唱會!有冇攪錯!!!香港美食天堂大都會!就係俾呢啲餐廳攪死!紅館有演唱會關你餐廳咩事?不如你收入場費啦!請都唔食,介紹所有朋友,絕不光顧!香港旅遊業,飲食業就係呢啲「市儈」只看眼前的利益!唔專重飲食文化!影響哂香港人形像,如果我係遊客就真係唔知道你有咩食材咁巴閉,要人一小時限定,原因係隔離有演唱會!香港每晚都有「幻彩詠香江」,不如改限食半小時!不知所謂!
都未攞位已經趕客!
六點鐘到,眼見入座三成。
唔該兩位,門口三個職員很不禮貌地話限時食1 小時。
我問點解?回應今晚有演唱會!
有冇攪錯!!!
香港美食天堂大都會!
就係俾呢啲餐廳攪死!
紅館有演唱會關你餐廳咩事?
不如你收入場費啦!
請都唔食,介紹所有朋友,絕不光顧!
香港每晚都有「幻彩詠香江」,不如改限食半小時!
不知所謂!
2023-08-13
2023-07-14 475 瀏覽
#搞串個pantry有時lunch好趕😖,就會揀啲就腳,而且望落會好快手嘅餐廳🥢。今次呢間餐廳喺#紅磡 、#新蒲崗 、#粉嶺 、#葵涌 都有分店,餐廳招牌菜💥應該係酸菜魚🐟,不過今次就叫咗其他嘢💕。我哋今次就嗌咗兩個粉麵同一啲小食,🔴酸菜肥腸麵($42)、🟠番茄湯牛肉麵($48)、🟤十三姨秘製雞翼(加配$18)、⚫️擂椒松花皮蛋(加配$18)。兩樣小食都唔錯,雞翼🍗食落香口,肉質都嫩。而皮蛋質素都正常,不過啲辣油🌶️就無乜味。最值得講嘅其實係番茄湯牛肉麵🤯,個湯底唔知點解好甜🤯,甜到好似中式腐竹糖水咁🤯,再加上好濃淍,食嘅每啖麵都一定有陣腐竹糖水味🤯,好古怪🤯。唔知平時係咪都係呢隻味,不過呢日就係好甜,一啲番茄嘅感覺都無🤯。
#搞串個pantry

2023-07-13
2023-07-02 392 瀏覽
向來超級無敵極喜愛💖吃酸菜🐟⋯⋯每次睇演唱會經過呢度都想試,但次次都超多人,用餐時又限時限刻,所以擱置了。❤️血來潮,即刻上網看看今晚7.1紅館🈶️無演唱會或回歸表演🎭。Good無任何節目安排,於是即刻去這裡吃晚飯。去到大約七點幾,直入(不用排隊)。那時,大約坐滿四成人。我哋叫了個二人套餐,主菜要了酸菜魚。小吃叫了🐷耳仔,青瓜🥒及皮蛋。真的沒想到小吃份量那麼多,真係好驚喜。個🐟好滑,真係好滑,好好味。酸菜又夠多,夠嫩。我哋要了中🌶️,但不是太辣,下次可要大辣了。湯的酸度可以再酸小小。但嫌個湯不夠熱。整體來說,味道不錯。CP值高,下次會再嚟。
向來超級無敵極喜愛💖吃酸菜🐟⋯⋯

去到大約七點幾,直入(不用排隊)。那時,大約坐滿四成人。

真的沒想到小吃份量那麼多,真係好驚喜。

個🐟好滑,真係好滑,好好味。

酸菜又夠多,夠嫩。

整體來說,味道不錯。CP值高,下次會再嚟。

2023-07-01
2023-06-18 339 瀏覽
我最近去左紅磡食酸菜魚,點左四人份的酸菜魚套餐。已經好雬山無食酸菜魚,真是太好味!一口咬落圠,酸酸辣辣的味道我已經流口水!而且魚肉都係無骨!食落都好方便。除此之外,口感吾錯既回鍋肉和口感鮮嫩既口水雞也非常好吃。椒鹽皮蛋同埋清爽可口的青瓜都係我個人非常喜歡既菜式。不過,我覺得雞絲粉皮有點普通,但總體黎講,依個套餐性價比算係幾高。每個人$130有咁既質素。最後叫左個紅糖磁粑,吾記得影相平時吾多食甜野既我不得不讚,依間餐廳效率真係好快!上菜既迅速都好快!總括黎講,依間餐廳的酸菜魚都值得推薦!吾算花太多錢,真係個吾錯既選擇。
我最近去左紅磡食酸菜魚,點左四人份的酸菜魚套餐。
已經好雬山無食酸菜魚,真是太好味!
最後叫左個紅糖磁粑,吾記得影相
平時吾多食甜野既我

2023-06-17
香港探店 | 性价比超高的酸菜鱼店🔥🔥要说在香港哪家店铺更吸引我,🐟当然是强烈推荐这家十三姨酸菜鱼呀,来吃过的顾客没有一个不是竖大拇指的,鱼肉真的是非常嫩滑鲜美了💖✅酸菜鱼饭酸菜鱼才是他们家的特色呢,🐟鱼肉裹满淀粉炸出来的,吃起来非常的嫩滑,没有刺的哦,搭配米饭🍚很不错✅鱼香茄子饭我很喜欢这里面的汤汁,真的很鲜美,🥩尤其是和米饭搅拌在一起,绝对妥妥下饭神器呀,茄子🍆软糯可口哦✅麻辣猪耳又麻又辣的猪耳,👀真的是下饭神器,吃起来香脆可口,软软糯糯很好吃哦✅红油猪肚这个猪肚真的跟它的菜名一样,🐷真的是上面铺了一层红油,猪肚清洗的非常干净,吃起来嫩滑多汁又香脆哦✨✅冷泡玫瑰茉莉茶吃这么油腻又麻辣的食物,🌸怎么能少了解腻小饮品呢,入口是玫瑰与茉莉香交织着,入口甘甜很解腻🌹🏡:十三姨酸菜鱼📍:红磡都会道6-10号置富都会7楼751号
香港探店 | 性价比超高的酸菜鱼店🔥🔥

✅冷泡玫瑰茉莉茶
🏡:十三姨酸菜鱼
📍:红磡都会道6-10号置富都会7楼751号
2023-03-19 921 瀏覽
因為要去紅館睇演唱會,所以一早去咗位於紅磡都會置富商場,好多餐廳門外都已經排長龍,呢間亦都唔例外,但係人流算好快,雖然有幾十人喺門外排隊,但係都唔使15分鐘就已經可以入座。叫咗一個酸菜魚加水晶粉,同埋一碟麻辣豬耳,酸菜魚正常味道,唔會比其他更出名嘅酸菜魚店差,魚肉非常嫩滑,而且全部都冇骨,所以都幾出色,水晶粉亦都有咬口唔會煮得太過熟,最後想講嘅係麻辣豬耳,豬耳嘅麻辣醬做得好好,味道非常惹味,豬耳都非常爽口
  • 酸菜魚
2023-02-26 712 瀏覽
突然好想食酸菜魚 睇左好多間土瓜灣紅磡附近有酸菜魚既餐廳 發現大部分都唔太抵食 於是聽男友話去左佢推介既呢間十三姨酸菜魚 雖然住土瓜灣要搭巴士黎 不過呢一餐令我哋覺得完全值回票價 CP值十分高 價錢絕對係近年食過最抵食 咁等我慢慢講下我哋叫左個二人餐食左啲咩啦~首先二人餐$238 可以揀A款1個, B款1個, C款2個 各人包1碗飯或轉薯粉 各人包1杯飲品可揀A款我哋揀左招牌酸菜魚 果然係招牌 酸度十足 辣度可以揀小辣/中辣 我哋揀小辣 食落岩岩好冇蓋過魚味 魚量亦比外面專食酸菜魚既魚多B款我哋揀左椒麻雞 呢個真係非常岩配飯 好惹味又有啲蔥油醬料醃係雞件上面 好入味雞肉都滑 建議配飯食 否則有啲咸C款我哋揀左雞絲涼皮 加泡椒雞腳 雞絲涼皮十分滑 麻香拌料配涼粉真係好夾 有種番左大陸食川菜既味道 味道正宗;泡椒雞腳 由於我哋食哂其他餸先食呢款雞腳 所以略嫌有啲唔夠辣同濃味 不過飲多幾啖茶清清味蕾再食就會食到淡淡既泡椒味總括黎講 非常好味十分抵食 平時一盤酸菜魚2人份都近$300 呢個套餐2人份包飯包薯粉包飲品 亦有另外3款小菜可選 而且質素亦好好 絕對唔係馬虎之作 員工亦好有禮貌介紹和人
總括黎講 非常好味十分抵食 平時一盤酸菜魚2人份都近$300 呢個套餐2人份包飯包薯粉包飲品 亦有另外3款小菜可選 而且質素亦好好 絕對唔係馬虎之作 員工亦好有禮貌介紹和人手協助下單 我哋有時間一定會再黎食過 可以話係近年酸菜魚世一之選
招牌酸菜魚
椒麻雞
雞絲涼
泡椒雞腳
招牌酸菜魚
雞絲涼
泡椒雞腳
🐟招牌十三姨酸菜魚配水晶粉 ($198/二人份)我地先飲一啖個湯,我地一齊忍唔住話係呢陣味啦❗️咁先係酸菜魚架嘛🤭湯底好香酸度岩岩好,小辣嘅辣度都好岩(10小辣👧🏻都食到),啲魚好厚肉好滑🤩配菜有酸菜、芽菜、蒿筍、水晶粉,水晶粉好滑好煙韌,份量都好充足😋麻辣豬耳 ($48)呢個比起酸菜魚辣好多,比10小辣再辣啲,但幾香幾過癮🤭豬耳好爽脆,份量都唔少😋🥤冷泡玫瑰茉莉茶飲唔到玫瑰味🌹🥲佢只係一個無糖茉莉茶🥲但唔係難飲,都幾解辣😂總括黎講,價錢同味道都合理,睇演唱會之前不妨考慮下😋

🐟招牌十三姨酸菜魚配水晶粉 ($198/二人份)

麻辣豬耳 ($48)

🥤冷泡玫瑰茉莉茶

總括黎講,價錢同味道都合理,睇演唱會之前不妨考慮下😋
  • 酸菜魚