2024-03-18 51 瀏覽
日式牛肉鍋定食(轉烏冬) $47壽喜燒湯 以前好中意食某間連鎖日式餐廳嘅火鍋不過之後越嚟越貴同越嚟越唔好食之後就無再食過有次經過加藤屋見到有類似嘅嘢食就試下,然後就愛上咗佢每次嚟都會嗌佢! (但都會係其他款之間猶豫好耐XD)價錢又唔貴,有段時候係我嘅飯堂所以之後無得再食都有啲唔開心 而家轉晒用app落單有另一個好處就係可以自己揀要唔要某種配菜無論係烏冬定係肉份量對我嚟講都幾大份,但都可以啱啱好食晒配菜都好多,超滿足! 和風咖哩豬扒飯 $48 個咖哩都幾辣,但又好過癮每個套餐都包一杯汽水/一碗麵豉湯/一杯熱玄米茶已經嗌咗汽水,但都係辣到要另外叫多杯先得豬扒炸到好脆好香口 另外仲加咗兩串脆炸旋獨薯棒(加購價$14) 每個餐都可以用優惠價加購一樣,除咗薯棒仲有好多小食,之前都有食過炸雞依個都係每次必點!!!但試過依個之後就無再試過其他超好食!!! 好食到我要自己食一串(但最後食埋另外果串XD)炸到超香口,個形狀好少見好有趣,食落都好似同平時脆薯嘅感覺好唔同同埋可能因為佢每一啖都算扁身,每啖都好夠味雖然一睇就知好肥仔,但偶爾食一次都唔過分 而且之後都無得再食啦QQ希望有緣再見啦~
日式牛肉鍋定食(轉烏冬) $47
壽喜燒湯

以前好中意食某間連鎖日式餐廳嘅火鍋
不過之後越嚟越貴同越嚟越唔好食之後就無再食過
有次經過加藤屋見到有類似嘅嘢食就試下,然後就愛上咗佢

每次嚟都會嗌佢! (但都會係其他款之間猶豫好耐XD)
價錢又唔貴,有段時候係我嘅飯堂
所以之後無得再食都有啲唔開心

無論係烏冬定係肉份量對我嚟講都幾大份,但都可以啱啱好食晒
配菜都好多,超滿足!

和風咖哩豬扒飯 $48

個咖哩都幾辣,但又好過癮
每個套餐都包一杯汽水/一碗麵豉湯/一杯熱玄米茶
已經嗌咗汽水,但都係辣到要另外叫多杯先得
豬扒炸到好脆好香口

另外仲加咗兩串脆炸旋獨薯棒(加購價$14)

依個都係每次必點!!!

但試過依個之後就無再試過其他
同埋可能因為佢每一啖都算扁身,每啖都好夠味
雖然一睇就知好肥仔,但偶爾食一次都唔過分

而且之後都無得再食啦QQ
希望有緣再見啦~
2024-01-29 410 瀏覽
黎到深水埗行一行就順便搵下野食食一個午餐啦, 行到呢邊見到有加藤屋又有位就去食下啦,不過呢一個午餐比較失望,失望在太少汁,少到沒有汁咁劑 變到好乾,唔好味。點了野菜雞肉飯,可樂。野菜雞肉飯,一上不過沒有汁,所以叫佢比汁,不過都係比左一碟仔好細碟既汁,唔足夠了,令到飯都係有點乾。雞肉味道正常,飯份量就一般吧。都唔算大碗,不過食雞肉唔夠汁真係比較難食一點。可樂就一杯上。總結黎講,份量係有點點唔夠不過因為唔夠汁既關係,令到味道唔好之餘有點太乾了。。。

點了野菜雞肉飯,可樂。

可樂就一杯上。

2024-01-18 244 瀏覽
中午經過,見好多人幫襯,就試下。入到去叫左個餐,諗住去廁所同洗手。入到廁所冇廁紙,問員工,回覆是「前檯買,$2包」我第一次在香港遇到餐廳吾提供紙巾,提供廁所但冇廁紙,我係咪去左大陸啲公廁…吾講係咪去廁所,食完野冇帶紙巾就冇得抹嘴…餐廳黎架咩?食物不過不失,OK的。不過記得帶紙巾先好去食。我就吾會再幫襯。
中午經過,見好多人幫襯,就試下。

入到去叫左個餐,諗住去廁所同洗手。
入到廁所冇廁紙,問員工,回覆是「前檯買,$2包」

吾講係咪去廁所,食完野冇帶紙巾就冇得抹嘴…餐廳黎架咩?

食物不過不失,OK的。

不過記得帶紙巾先好去食

我就吾會再幫襯
日式豚肉鍋
餐廳服務很好,無視客人不健康的要求,一定要食洋蔥,故特此寫最少80字稱讚。牛肉飯有很香的洋蔥味,雖然本人很拒絕洋蔥的味道,但也覺得很香,然後邊食邊有反胃的感覺,實在相當刺激,希望大家都黎試下👍🏻
牛肉飯
2024-01-07
20 分鐘 (外賣自取)
2023-10-01 461 瀏覽
「唔通餐餐都大魚大肉咩?」其實已經幫襯過好多次,不過第一次寫食評。而家全部自助落單,都幾方便。鐵板黑椒牛肉飯 $58🍚平時我都好鍾意食鐵板牛肉飯,熱辣辣嘅鐵板上面有肥牛,配合粟米同埋黑椒粒 ,再加上燒汁,底層都有少少飯焦,味道都唔錯,唔會太過鹹 ,肥牛就真係偏肥咗少少,但呢個價錢質素算係咁。日式牛肉雜炊 (轉烏冬 ) 湯底:壽喜燒日式濃湯配料都算夠多:粟米、半隻蛋、娃娃菜、芝士狗,和豆卜都齊,有時候想一個人食火鍋,呢個就係一個好好嘅選擇。烏冬雖然唔係讚岐,但起碼浸耐咗都唔會淋到超難食。檸檬茶🍋原來唔係汽水,係茶餐廳嗰隻,但好淡唔好飲 。呢個係平食之選,有時候想簡簡單單食一餐,呢個都係一個好選擇。另外麻辣牛肉飯都好好食,推介。-
「唔通餐餐都大魚大肉咩?」

其實已經幫襯過好多次,不過第一次寫食評。

而家全部自助落單,都幾方便。

鐵板黑椒牛肉飯 $58🍚

日式牛肉雜炊 (轉烏冬 )
湯底:壽喜燒日式濃湯
烏冬雖然唔係讚岐,但起碼浸耐咗都唔會淋到超難食。

檸檬茶🍋
原來唔係汽水,係茶餐廳嗰隻,但好淡唔好飲 。

另外麻辣牛肉飯都好好食,推介。
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷 加藤屋 (元州街) (深水埗)@katoya.official支持良心小店,現時店內推出和風咖哩激安祭,所有套餐只要$45,勁抵食啊🤞🏻🤞🏻💁🏻和風咖喱豬扒飯 $45💁🏻和風咖喱牛肉飯 $45和風咖喱比起普通咖喱口感偏甜,辣度任選,朋友仔揀咗中辣,非常開胃,而我揀咗正常,味道👅,甜甜地送飯一流豬扒感覺到佢係新鮮即炸,脆卜卜超級好食,而入邊塊豬扒非常軟滑,相當不錯💁🏻田園西生菜 $20💁🏻脆炸旋風薯棒 $24生菜由於係白灼既關係,味道不過不失,輸返反而有驚喜,新鮮出爐脆卜卜,重好重薯蓉味,配埋茄汁更加出色💁🏻凍檸茶 跟餐+$3是否推薦↩️?✅ys, 必食良心小店,抵食之餘仲要好味,咖哩🍛送飯一流😋😋😋
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷 加藤屋 (元州街) (深水埗)

@katoya.official

是否推薦↩️?
和風咖喱牛肉飯
脆炸旋風薯棒
2023-09-30 159 瀏覽
店內顏色以黃色為主,帶眼罩大頭公仔最明顯🤣和風咖喱雞扒飯咖喱的味道非常濃郁,味道唔會偏甜,我選中辣,白飯沾滿咖喱醬汁,雞肉嫩滑。和風咖喱豬扒飯咖喱醬汁的口感濃郁而滑順,豬扒的外層煎至金黃酥脆,肉質厚度適中,肉質唔會過乾。日本南瓜薯餅(1件)南瓜薯餅的口感相當豐富,外層酥脆,咬下去時會發出脆脆的聲音,內裡嘅南瓜蓉則柔軟綿密。薯絲蝦(2件)金黃色的薯絲包裏著鮮嫩的蝦仁。薯絲蝦咬口酥脆,而蝦肉嫩滑,外層的薯絲炸至酥脆,咬下去時好香脆。凍檸七喜x2有汽飲品配炸物好正。
店內顏色以黃色為主,帶眼罩大頭公仔最明顯🤣

和風咖喱雞扒飯

和風咖喱豬扒飯

日本南瓜薯餅(1件)
南瓜薯餅的口感相當豐富,外
層酥脆,咬下去時會發出脆脆的聲音,內裡嘅南瓜蓉則柔軟綿密。

薯絲蝦(2件)
金黃色的薯絲包裏著鮮嫩的蝦仁。

凍檸七喜x2
有汽飲品配炸物好正。
2023-09-20 1340 瀏覽
加藤屋💛話咁快已開業7年,繼續平靚正受街坊歡迎,店主為貼合香港人口味嘅「和風咖喱」多次到日本取經學藝,推出7款不同食材配搭來個和風咖喱激安祭🍛全部7款都只係$45 加包野飲🥤CP 滿高。套餐包麵豉湯/玄米茶/16安士汽水/轉配其他餐飲🌶咖哩辣度分小、中、大辣三款,辣中帶甜味。採用多種獨特香料熬煮,上檯自然香氣撲鼻,入口濃郁順滑惹味軟熟珍珠米飯半圓形上碟,放上開胃日式漬物。🐽和風咖喱豬扒飯 $45推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️用即叫即炸嘅薄脆軟熟豬扒配上香濃咖喱汁,豬扒炸至金黃酥脆,咬落去保留左Juicy肉汁,係咖喱飯的最佳配搭。十分建議叫大辣,熱辣辣香噴噴加點刺激感🤤🍛和風咖喱牛肉飯 $45推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️加藤屋的半肥瘦牛肉本身無得輸,薄片鮮嫩多汁,結合咖喱汁就更加比牛肉汁完美掛汁吸收調味精華,美味可口。🍤薯絲蝦 +$14推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢款有驚喜,薯絲包住暖心蝦肉 ,外層脆卜卜,內層蝦肉爽口彈牙,香薯味絲絲濃郁油膩🤤🤤🥬田園西生菜 +$20推介:⭐️⭐️⭐️⭐️加點綠色健康D半個西生菜上碟,底汁可以選牛肉汁或豚肉汁,新鮮健康平衡之選~*所有和風咖喱套餐統一優惠價$45, 額外咖喱汁需另加$5*適用於加藤

加藤屋💛話咁快已開業7年,繼續平靚正受街坊歡迎,
店主為貼合香港人口味嘅「和風咖喱」多次到日本取經學藝,
推出7款不同食材配搭來個和風咖喱激安祭🍛
全部7款都只係$45 加包野飲🥤CP 滿高。
套餐包麵豉湯/玄米茶/16安士汽水/轉配其他餐飲

🌶咖哩辣度分小、中、大辣三款,辣中帶甜味。
採用多種獨特香料熬煮,上檯自然香氣撲鼻,
入口濃郁順滑惹味
軟熟珍珠米飯半圓形上碟,放上開胃日式漬物。

🐽和風咖喱豬扒飯 $45
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
用即叫即炸嘅薄脆軟熟豬扒配上香濃咖喱汁,
十分建議叫大辣,熱辣辣香噴噴加點刺激感🤤

🍛和風咖喱牛肉飯 $45
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
加藤屋的半肥瘦牛肉本身無得輸,薄片鮮嫩多汁,
結合咖喱汁就更加比牛肉汁完美掛汁吸收調味精華,美味可口。

🍤薯絲蝦 +$14
香薯味絲絲濃郁油膩🤤🤤

🥬田園西生菜 +$20
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️加點綠色健康D

*所有和風咖喱套餐統一優惠價$45, 額外咖喱汁需另加$5
*適用於加藤屋全線分店
*優惠即日至 2023年10月31日 生效
2023-09-06 168 瀏覽
琴日經過深水埗諗住求其食餐快餐, 咁就見到一家門面好sharp嘅舖頭加藤屋咁就入去試下啦, 坐低睇menu都有好多唔同選擇, 我哋最後食了加藤牛肉飯和雞扒鍋定食, 分量和味道都非常好, 雞扒鍋定食還有很多餸菜在鍋裏, 值得推薦 👍
2023-08-15 153 瀏覽
🥩越來越多日式牛肉飯快餐連鎖店進駐香港,而且價錢越做越親民。加藤屋除了性價比高,選擇種類很多,除了典型的牛肉飯外,還有鐵板飯,鍋物定食,日式咖喱飯,沙律和各種小食。🍘加藤屋餐廳環境整潔乾淨,大至餐廳裝修小至餐具碗筷,均統一用了黑、灰、啡、黃色調。🥩野菜牛肉飯(下午茶)$29 配無糖百事可樂🥤一大塊一大塊牛肉鋪滿飯面,牛肉肥瘦均衡,下單時選和風牛肉汁多汁,非常惹味。飯以珍珠米煮成,細粒口感煙韌。🍗野菜雞扒飯(下午茶)$29配麵豉湯🥣雞扒煎煮時間很足,雞皮脆肉質嫩滑多汁。同樣下單的時候選擇多汁,輕輕鬆鬆干完一大碗飯。🍟脆炸旋瘋薯棒 (跟餐小食+$14)外型有點像長洲瘋薯棒,吃下去外脆內軟,薯仔肉一點都不薄切,每一啖都很有薯仔肉。如果加上調味粉或者茄汁會更好食。📍 加藤屋 (元州街) 🏠 深水埗元州街34號地舖⏰12:00 - 21:30🚙港鐵深水埗站D2出口#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hkfoodies #instafood #hkfoodbloggers #hkigers #ilovesharingfood #op

🥩野菜牛肉飯(下午茶)$29 配無糖百事可樂🥤

🍗野菜雞扒飯(下午茶)$29配麵豉湯🥣

🍟脆炸旋瘋薯棒 (跟餐小食+$14)

📍 加藤屋 (元州街)
🏠 深水埗元州街34號地舖
⏰12:00 - 21:30
🚙港鐵深水埗站D2出口

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hkfoodies #instafood #hkfoodbloggers #hkigers #ilovesharingfood #openrice #hkinfluencer #foodiehk #相機食先 #香港美食 #深水埗美食 #日式牛丼 #野菜牛肉飯 #野菜雞扒飯 #脆炸旋風薯棒 #加藤屋 #katoya #平民美食 #性價比高 #日式下午茶
2023-08-13
2023-08-03 149 瀏覽
熱到咁橫掂都係不如食吓鐵板飯啦 😆 加藤屋位於深水埗元州街 太子屯門都有分店 呢間平民日本菜真係平到令人好震驚😬🥳 食物款式非常之多 仲有好似PepperLunch嘅黑椒牛肉鐵板飯 個鐵板咋咋聲夠曬鑊氣 牛肉惹味配黑椒醬汁一啲都唔會乾 另外可以加車打芝士㖭 套餐包埋飲品 盛惠58大元 😆  鐵板黑椒牛肉飯 $58 (包飲品)地址 : 深水埗元州街34號地舖港鐵南昌站 D1 出口, 港鐵深水埗站 C1 出口#加藤屋 #katoya #鐵板飯 #鐵板黑椒牛肉飯#hkfoodie #日本菜 #平民菜 #深水埗 #深水埗美食

鐵板黑椒牛肉飯 $58 (包飲品)

地址 : 深水埗元州街34號地舖
港鐵南昌站 D1 出口, 港鐵深水埗站 C1 出口

#加藤屋 #katoya
#鐵板飯 #鐵板黑椒牛肉飯
2023-07-22
2023-06-14 284 瀏覽
講起食烏冬.一定係加藤屋嘅牛肉烏冬.機本上每次嚟我哋都係主角都係佢(日式牛肉煱什炊壽喜燒日式濃湯烏冬或者拉麵)但我個人比較喜歡烏冬多啲.其次係拉麵.原因烏冬比較容易入味.把壽喜燒濃湯索左入去烏冬度.烏冬軟滑加埋壽喜燒濃湯.講起我又想再去啦!牛肉加上所有配料豐富足料.非常美味之滿足👍😋😋😋😍今晚三人行點餐如下:1. J4日式牛肉煱什炊壽喜燒日式濃湯配拉麵. X1 $52元餐飲:凍奶茶加$3元2. J4日式牛肉煱什炊壽喜燒日式濃湯配烏冬. X1 $52元餐飲:汽水忌廉(少冰)免費3. X1 鐵板黑椒牛肉飯餐飲:汽水無糖百事可樂.免費
今晚三人行點餐如下:
1. J4日式牛肉煱什炊壽喜燒日式濃湯配拉麵.
X1 $52元
餐飲:凍奶茶加$3元
2. J4日式牛肉煱什炊壽喜燒日式濃湯配烏冬.
X1 $52元
J4日式牛肉煱什炊壽喜燒日式濃湯配烏冬
  • 日式牛肉煱什炊壽喜燒日式濃湯配烏咚
  • 日式牛肉煱什炊壽喜燒日式濃湯配拉麵
2023-04-27 289 瀏覽
跟朋友去加藤屋食飯,本來叫左個日式雞肉味噌湯泡飯,店員上菜時講左句雞肉清湯泡飯,咁我咪舉手問一句:「唔該,係咪上錯左,應該叫左味噌湯」然後個店員話:「咁你飲一下啖湯先,睇下係咩湯?」而家去食個飯,都奉旨要受佢地氣? 即係唔係要求好好既服務態度,起碼我好聲好氣既時候,點解d店員既態度可以咁差? 一開始上菜的速度亦都唔算快。 1點落訂單,等到20分先上菜,隔離枱仲遲過我入來,都仲要快d有菜上。問店員係咪有漏單,然後個店員亦都態度好差咁話:「煮緊比你囉,等下啦」咁既服務態度真係永遠唔會再幫襯。
2023-04-27
呢幾年諗起牛肉飯都係食加藤屋!💛因為真係極平又大大碗🤩最近見到佢出左個上癮級別嘅麻辣牛肉飯🌶️去到今個月30號咋!見到又有鋪癮想去食,咁就同個食得辣嘅朋友一齊去挑戰下啦!🌶️🔥-「上癮級」麻辣牛肉飯 $39 d牛肉索曬d汁,真心好味wor呢個!🔥麻椒味會更濃,所以個汁聞落極香,食落過癮!可以揀小辣、中辣、大辣、特辣(+$1),我嗌小辣,朋友嗌勁辣🌶️🌶️🌶️多左d花椒同香料,所以食落會惹味d,唔會話辣到食唔到,我食開3小辣都頂到,大家可以挑戰下🔥然後d牛肉食極都仲有,真心勁抵,好過食乜乜家😂-🥔脆炸旋風薯棒 (更正係+$14)呢個我諗起長州旋風薯棒,呢個平好多😂佢唔會好薄所以就算外面脆口,裡面一樣食到薯仔嘅口感!-🐔辣酥雞 (+$12)估唔到咁香脆惹味,辣辣地我鍾意🍗肉質黎講好食過某連鎖店d雞😂
呢幾年諗起牛肉飯都係食加藤屋!💛
因為真係極平又大大碗🤩
「上癮級」麻辣牛肉飯 $39
d牛肉索曬d汁,真心好味wor呢個!🔥
麻椒味會更濃,所以個汁聞落極香,食落過癮!
然後d牛肉食極都仲有,真心勁抵,好過食乜乜家😂

🥔脆炸旋風薯棒 (更正係+$14)
呢個我諗起長州旋風薯棒,呢個平好多😂
佢唔會好薄所以就算外面脆口,裡面一樣食到薯仔嘅口感!

🐔辣酥雞 (+$12)
2023-04-05 207 瀏覽
#加藤屋 #加藤屋 #katoya 清明時節雨紛紛 總有一份悲傷心情。 出黎散散心 行行下去到深水埗見到一間好有heart既日本牛肉飯店。 就行左入去食 ~~果然飯多而香粒粒分明。再加上牛肉真心吾係透光, 洋蔥好實正 成條上,食落香甜 $48 真心收貨啦 ~~