2021-09-24 457 瀏覽
呢間大型日式餐廳😊聽過好多次講,啲人都係話好好食~等我試吓先,開咗咁耐我都冇食過,因為成日都要排長龍,我最怕排隊㗎啦。入到去餐牌款式好多,所以我睇咗好耐先落單,希望幾好食啦。日式牛肉鍋 配白飯 $47湯底過分鹹,而且牛肉得好少,真係三片好薄好細嘅肥牛。其他配料有糖心蛋 、粟米、木耳、金菇、椰菜,配料都算豐富。可能因為自己唔想食咁多碳水化合物,所以主要淨係食個鍋,覺得都算少嘢食,食完其實唔太夠飽,但勝在價錢親民,貼地。

日式牛肉鍋 配白飯 $47
2021-09-10 440 瀏覽
🍜日式牛肉鍋什炊(小麻辣湯)轉烏冬本來想食牛肉飯,但見到其他食客都叫呢個鍋,好奇既小編都想試下。湯底係熟悉既味道,隔離位話似譚仔🙃我認同既~小麻辣都幾mild, 食到一半先感受到佢既辣~牛肉有d鞋口,其他餸幾似打邊爐既配料,有豆卜,粟米🌽蟹柳等等🍚麻辣牛肉飯加藤屋主打日式牛肉飯,2年無食吉x家既我,好懷念牛肉飯既味道~麻辣牛肉少少辣🌶幾惹味,食落幾開胃,牛肉份量都幾多,鋪滿成個碗,正😋洋蔥煮熟左,甜甜地,好食👍如果牛肉汁多少少就更加jeng!
🍜日式牛肉鍋什炊(小麻辣湯)轉烏冬
既配料,有豆卜,粟米🌽蟹柳等等

🍚麻辣牛肉飯
更加jeng!
2021-08-12 626 瀏覽
有好幾間分店的加藤屋一直都想試下,今日經過深水埗就決定試試。一間集吉×家,壽喜燒,pepper Lxxxh同銀×喱於一身的店舖,感覺有D似去左food court,令到你樣樣都好想食,唔知點揀好,最後我地揀左和風咖喱唐揚同日式牛肉鍋定食。日式牛肉鍋不過不失,但如果個湯底能夠再濃一點會更好,而和風咖喱唐揚反而幾有驚喜,個唐揚炸得幾好同埋上枱個時仲係好熱,唔係一早炸定,食落口唔"鞋",真心唔錯。店舖方便都算整潔,價錢亦非常平民,所以值得再黎醫肚。
  • 和風咖喱唐揚
2021-08-02 3012 瀏覽
🥘牛肉鍋 x 牛肉丼🍚推介指數❤️❤️❣️🤍🤍睇game睇電子產品其實好多地方都有,但總係去下深水埗逛下黃金逛下鴨寮街先有氣氛。而且有唔同食肆,支持小店或者掃港式小食都一定唔會餓😂四圍蕩下搵食,見到朋友之前提及過嘅加滕屋,原來深水埗都有分店,未試過就同朋友試下。Menu有唔少選擇,有飯類、鍋物、鐵板飯、咖喱飯等等。價錢親民款式多,難怪堂食外賣都源源不絕。🥘J1日式牛肉鍋定食配白飯同泡菜HKD47✨絕對真材實料,除咗肥肥牛、仲有溏心蛋、金菇、蟹柳、粟米、獅子狗魚蛋、豆腐、雜菜等。套餐有飯、泡菜同汽水。飯屬於微溫,比較乾同硬,加啲湯食好啲,🍚A2野菜牛肉飯配汽水HKD45✨牛肉丼飯,水準正常發揮。如果飯可以熱啲同多啲牛肉汁更好。整體食物質素正常,鍋物同丼飯價錢差唔多,比較之下好抵食。一份錢一份貨,肥牛係肥嘅。服務有待改善😊總結:-食物❤️❤️❤️🤍🤍環境❤️❤️❣️🤍🤍服務❤️❤️❣️🤍🤍(有限時可以張貼清楚一點、收拾枱面從非隔版同食客中收取會更好).··🏠 加藤屋 (深水埗)📍深水埗元州街34號地舖
🥘牛肉鍋 x 牛肉丼🍚
推介指數❤️❤️❣️🤍🤍

日式牛肉鍋定食
日式牛肉鍋定食

🥘J1日式牛肉鍋定食配白飯同泡菜HKD47
野菜牛肉飯
野菜牛肉飯

🍚A2野菜牛肉飯配汽水HKD45
✨牛肉丼飯,水準正常發揮。如果飯可以熱啲同多啲牛肉汁更好。

總結:-
食物❤️❤️❤️🤍🤍
環境❤️❤️❣️🤍🤍
🏠 加藤屋 (深水埗)
📍深水埗元州街34號地舖
  • 日式牛肉鍋定食
  • 野菜牛肉飯
-和風咖哩豬扒飯🍛($48)有6件炸豬扒❤️咖哩汁好香,幾惹味👅而炸豬扒外脆內軟,炸粉算薄,不錯👍依個價錢真係幾抵食😍-唐揚日式炸雞飯($45)一共有5件炸雞炸雞肉質嫩滑(*´꒳`*)皮薄又Juicy👅正☺️-日本南瓜薯餅🎃(1件)(+$8)買任何野食加$8 就有一件日本南瓜薯餅😋咬開有滿滿香濃的南瓜蓉☺️食落不會好油膩♪( ´▽`)好香脆👍🏻-PS 外賣每個餐減$10😱每個餐都有包飲品👻真係好平🥳-Name🏠::加藤屋 KatoyaLocation📌: 深水埗元州街34號地舖(港鐵深水埗站 C1 出口,步行約5分鐘)價錢💰: 和風咖哩豬扒飯($48),唐揚日式炸雞飯($45),日本南瓜薯餅(1件)(+$8)

和風咖哩豬扒飯🍛($48)
有6件炸豬扒❤️
咖哩汁好香,幾惹味👅
而炸豬扒外脆內軟,
炸粉算薄,不錯👍
依個價錢真係幾抵食😍
和風咖哩豬扒飯

唐揚日式炸雞飯($45)
一共有5件炸雞
炸雞肉質嫩滑(*´꒳`*)
皮薄又Juicy👅
正☺️
唐揚日式炸雞飯

日本南瓜薯餅🎃(1件)(+$8)
買任何野食加$8 就有一件日本南瓜薯餅😋
咬開有滿滿香濃的南瓜蓉☺️
食落不會好油膩♪( ´▽`)
好香脆👍🏻

PS 外賣每個餐減$10😱
每個餐都有包飲品👻
真係好平🥳
Name🏠::加藤屋 Katoya
和風咖哩豬扒飯
唐揚日式炸雞飯
2021-07-15 388 瀏覽
自從吉野家越做越平,質素都每況愈下,一路都好想食返高質又好食嘅日式牛肉飯,今日黎開深水埗,一於試吓呢間人氣熱點:加藤屋👍🏻👍🏻日式牛肉飯❗️❗️❗️❗️份量夠多,大食一族都會夠食,牛肉份量唔少,夠Juicy,加埋洋蔥份量啱啱好,配合埋牛肉,好有置身於日本嘅感覺😝😝😝😝😝😝價錢又一啲都唔貴,唔使$50😳😳😳😳整體來講質素好高,黎開深水埗,就一定要食啦❗️❗️🥰🥰🥰🥰
日式牛肉飯

日式牛肉飯❗️❗️❗️❗️

價錢又一啲都唔貴,唔使$50😳😳😳😳

整體來講質素好高,黎開深水埗,就一定要食啦❗️❗️🥰🥰🥰🥰
日式牛肉飯
  • 加藤牛肉飯
2021-07-03 654 瀏覽
當日睡到下午茶時間,我去咗位於深水埗的日式牛丼食個快午餐。看到貼喺門口的餐牌,估不到下午茶的嘢食咁抵食,真係平、靚、正呀!野菜牛肉湯烏冬 (下午茶餐價 HK$24).面頭鋪滿野菜、洋蔥片和多片牛肉,遮蓋晒底下的烏冬.烏冬份量都不少,軟滑有咬口的,幾高質.包一杯熱玄米茶日本南瓜薯餅 (+HK$8).點任何野食就可以以優惠價點一件日本南瓜薯餅.炸得酥脆不油膩.滿滿的南瓜蓉,一切即瀉出來.味道甜甜的,不錯㗎👍🏻

野菜牛肉湯烏冬 (下午茶餐價 HK$24)
.面頭鋪滿野菜、洋蔥片和多片牛肉,遮蓋晒底下的烏冬
.烏冬份量都不少,軟滑有咬口的,幾高質
.包一杯熱玄米茶

野菜牛肉湯烏冬  &  日本南瓜薯餅  &  玄米茶

日本南瓜薯餅 (+HK$8)
.點任何野食就可以以優惠價點一件日本南瓜薯餅
.炸得酥脆不油膩
.滿滿的南瓜蓉,一切即瀉出來
.味道甜甜的,不錯㗎👍🏻

2021-07-02
野菜牛肉湯烏冬  &  日本南瓜薯餅  &  玄米茶
日本南瓜薯餅
食牛肉飯又洗乜食吉x家,一站式食埋pepper lunch 鐵板飯都仲得呀。-🌖B5 特盛麻辣牛肉飯$58自從食過麻辣牛肉飯之後就返唔到轉頭,味道上多左層次,今次食大辣都仲接受到喎,辣味一入口時會有輕微衝擊醒一醒神,口腔同咀唇都會有少少麻,但食完餐飯就煙消雲散;不過洋蔥🧅有少少太闊,煮得唔夠未轉曬做透明。🌖X3 鐵板黑椒三文魚飯 $60 加芝士+$3第一次係加藤屋食鐵板飯,快手影兩張相就要拌飯。飯粒夠乾爽唔會濕笠笠;鐵板溫度啱啱好,有飯焦得黎又唔會燶,熔到芝士🧀但又唔會熔到變左芝士脆片;不過三文魚有點太鹹,同埋鐵板飯都有個通病就係太油🙈。-兩款都好食可以encore ,咁我幾時先試到鍋物同咖喱呀🙈🙈。
特盛麻辣牛肉飯
🌖B5 特盛麻辣牛肉飯$58
鐵板黑椒三文魚飯加芝士
🌖X3 鐵板黑椒三文魚飯 $60 加芝士+$3
2021-03-30
$60.5 (晚餐)
特盛麻辣牛肉飯
鐵板黑椒三文魚飯加芝士
2021-06-26 385 瀏覽
成日見到好多人食加藤屋,都想親身試吓。最近屋企果間好偏僻下🥲,於是搵左間近地鐵站,比較容易到達嘅😇。我點左個日式雞肉鍋定食,追加蝦薯絲。🏷日式雞肉鍋定食($45)日式雞肉🐥鍋定食包含一個雞肉鍋、一碗白飯、一小碟麻油泡菜同埋一杯玄米茶。原本個雞肉鍋嘅湯底唸住叫麻辣湯底,因為餐牌寫住「推介」兩個大字,最後落單果陣叫左壽喜燒湯底😂。個鍋一黎到,我第一時間試試個湯底嘅味度,哇~我飲到甜甜咸咸仲有鮮雞肉嘅味道,齋個湯底已經好鐘意😍。雞肉鍋裏面嘅餸料有新鮮滑滑雞肉、獅子狗、蟹柳、豆卜、金菇同埋配料(粟米🌽、紅蘿蔔🥕、椰菜、冬菇),非常豐富😋。另外都要提提個玄米茶,一般餐廳嘅玄米茶都係偏淡淡地味,但係依度嘅玄米茶出乎預料地濃🍵,真係落足料👍🏻。🏷蝦薯絲(原價:$20;驚喜價:$10)蝦薯絲外層嘅薯絲炸得好脆口,趁熱甘食嘅話,蝦肉係嫩口同埋非常軟熟,如果涼凍左甘食,薯絲依然脆口,蝦肉就比較厚實。*免加一服務費總括黎講依餐係非常抵食嘅😋

🏷日式雞肉鍋定食($45)

🏷蝦薯絲(原價:$20;驚喜價:$10)

*免加一服務費

總括黎講依餐係非常抵食嘅😋
2021-06-25
2021-06-07 728 瀏覽
雖然除了牛肉外,還有其他不用選擇,但始終覺得配牛肉還是最佳的😁選了兩款牛肉飯:鐵板麻辣牛肉飯(中辣)熱辣辣既鐵板上,圍滿了一圈既牛肉,微紅既牛肉再在鐵板上加熱,配埋香軟有咬口既米飯,拌和粟米跟香蔥,麻,辣,香,每一口都覺得 - 正👍野菜麻辣牛肉飯(小辣)滿滿既野菜跟牛肉鋪滿在米飯上,再加上麻辣既醬汁,辛香,麻香,加上清新野菜,濃香牛肉,配埋一齊食,雖然未至於食個不停,但還是想一試再試的。*麻辣口味滿口再配埋冰凍可樂,再咬一口香脆炸雞,係最正既享受😁
雖然除了牛肉外,
還有其他不用選擇,
但始終覺得配牛肉還是最佳的😁

選了兩款牛肉飯:

鐵板麻辣牛肉飯(中辣)
熱辣辣既鐵板上,圍滿了一圈既牛肉,
微紅既牛肉再在鐵板上加熱,
配埋香軟有咬口既米飯,
拌和粟米跟香蔥,
麻,辣,香,
每一口都覺得 - 正👍

野菜麻辣牛肉飯(小辣)
滿滿既野菜跟牛肉鋪滿在米飯上,
再加上麻辣既醬汁,
辛香,麻香,加上清新野菜,濃香牛肉,
配埋一齊食,雖然未至於食個不停,
但還是想一試再試的。

*麻辣口味滿口再配埋冰凍可樂,
再咬一口香脆炸雞,係最正既享受😁

2021-06-04 475 瀏覽
🍴日式牛肉鍋定食 壽喜燒 47 蚊🍚🐮壽喜燒個湯底個甜味夠幾香濃 有肥牛 木耳 流心蛋 蟹柳 🐂🦀 等等 要黎撈白飯唔錯 仲有 d酸菜調味都幾開胃🍴和風咖哩豬扒飯 48 蚊🐷 麵豉湯 🍜麵豉湯都幾足料 豬扒飯點左中辣其實唔算辣 佢個咖哩當然似係日本嗰 d甜咖哩 個密度偏高 豬扒炸得幾香脆 入面水份夠 所以豬肉都夠 juicy . 白飯粒係珍珠米 幾煙韌彈牙🍚#黃藍是政見黑白是良知 #黃藍是政見好食是良知 #壽喜燒 #牛肉 #珍珠米 #咖哩 #豬扒 #炸豬扒 #黃色經濟 Score 平均分 <7.6/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#加藤屋深水埗元州街34 號地鋪~~~~~~~~~~~~
🍴日式牛肉鍋定食 壽喜燒 47 蚊🍚🐮

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#加藤屋
深水埗元州街34 號地鋪
~~~~~~~~~~~~
2021-06-04
2021-05-27 344 瀏覽
好耐無黎深水埗食了 即刻去支持下加藤屋 一入去就嗌左我最鍾意既咖喱牛肉飯 水準都係保持到咁好 咖喱味十分香濃 牛肉又唔會煮到鞋口 真係好好味 最重要係價錢亦好親民 下次有機會要再食過
2021-03-19
2021-05-25 282 瀏覽
早幾日lunch時間同同事去左食呢間好多人幫襯嘅「加藤屋」!食左呢個平靚正嘅餐!😁首先講下啲服務先,啲姐姐好和藹親切!服務好好!令你有賓至如歸嘅感覺!😊跟住到嘢食啦,啲拉麵🍜唔會煮到好冧!岩岩好👍啲料又好足,好多料!價錢亦不太貴,唔怪之得呢間食肆會長期都好多人排隊!咁多人支持唔係冇原因架👍😂希望水準可以繼續保持!可以令附近街坊食到啲又好味又平又服務好嘅餐廳👍👍依家係香港好難搵得到🙈

2021-05-24 270 瀏覽
冇食吉X家好耐,想食牛肉飯但係又唔想係sukiya到排長龍食,就黎試下食加藤屋🤤一樣都係日本黎既牛肉飯專門店,但係人流就少好多。呢度食都好抵,價錢唔貴得黎,學生仲有得減6蚊!好誇張😲只要有學生證就有得減。間唔中想平平地食翻餐,黎呢度就啱曬!1⃣️日式牛肉鍋什炊($45)(+$2轉烏冬)有得揀清湯、味噌湯、壽喜燒日式濃湯或者麻辣湯。揀左壽喜燒湯底,甜甜地唔算好濃,幾好味唔會太鹹。入面啲配料都幾豐富,有野菜、粟米、木耳絲、蛋、豆卜、蟹柳🤩牛肉都有幾多片。烏冬幾煙韌。成個鍋都幾好食而且夠曬抵食!  另外飲品方面揀左麵豉湯,麵豉湯味道正常發揮,入面啲配料比較少,得幾片豆卜同海帶。不過以呢個價錢黎講都差唔多啦。  2⃣️日式豚肉鍋什炊($45)(+$2轉烏冬)(+$3轉凍檸茶)呢款揀左味噌湯底,基本上味道同碗麵豉湯既一樣,不過因為個鍋入面有好多唔同配料所以湯既味道會濃啲同埋鮮啲😋配料都係一樣,不過呢款就揀左豚肉。  飲品要左凍檸茶,偏甜左啲。  不過呢間真係好抵食,特別係學生仲有得再減六蚊,然後佢外賣自取好似仲有得再減😮

1⃣️日式牛肉鍋什炊($45)(+$2轉烏冬)

2021-05-15 433 瀏覽
🍜日式雞肉什炊(壽喜燒湯底和拉麵):配料非常豐富!有大量雞肉、椰菜,仲有流心蛋、粟米🌽粒、木耳、油揚和獅子狗卷。壽喜燒湯㡳唔會偏甜,易入口。雖然當日獨食,但身邊坐滿情侣和學生高高興興地用餐,彷彿置身於學校食堂,氣氛好好。拉麵餐: 拉麵+ 飲品/麵鼓湯味道:🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

拉麵餐: 拉麵+ 飲品/麵鼓湯

味道:🔅🔅🔅🔅