今日嚟將軍澳探朋友,上次嚟過『初心』都好滿意☺️因為可以同一時間滿足我幾個願望,又可以食刺身,又可以食海鮮🌶️又可以食雞煲🐔又可以打邊爐,超滿足🩷超開心😆三文魚刺身好新鮮,非常好食😋仲有5款小食,黑松露蝦多士超正😍雞煲啲雞炆到好入味🐔雞肉好嫩滑多汁,雞煲啲汁又好惹味和辣辣哋😋好食到唔停口😆湯底我哋揀咗四川麻辣鍋🌶️仲有海鮮🤤有廣島生蠔🦪海蝦🦐翡翠螺🐚鮑魚🐟龍躉件,全部都好新鮮😍打邊爐點少得肥牛😆呢個係安格斯牛小排🥩啲油脂分布好靚,好重牛肉味,超好食😋另外,推介手打牛丸和水餃皇🥟超大粒仲好有口感🥰蔬菜都好新鮮🩷同埋竟然有我至愛嘅菜心😍食完咁正嘅邊爐,仲有好好味嘅甜品😚令呢一餐畫上完美嘅句號😆今日星期日全場爆滿🥳可想而知呢度嘅邊爐有幾吸引👍🏻呢度嘅食物高質又多款式👍🏻仲有新鮮刺身和海鮮食😋性價比超高👍🏻非常推介大家嚟食☺️

三文魚刺身好新鮮,非常好食😋

仲有5款小食,黑松露蝦多士超正😍

湯底我哋揀咗四川麻辣鍋🌶️

另外,推介手打牛丸和水餃皇🥟超大粒仲好有口感🥰
蔬菜都好新鮮🩷同埋竟然有我至愛嘅菜心😍

食完咁正嘅邊爐,仲有好好味嘅甜品😚令呢一餐畫上完美嘅句號😆

今日星期日全場爆滿🥳可想而知呢度嘅邊爐有幾吸引👍🏻
2024-04-28
2天前 0 瀏覽
今日我同我老婆去咗將軍澳拍拖搵到間放題火鍋🥘我哋就揀咗個$298蚊有雞煲任食雞煲都ok味道香濃 仲有餐前配菜六款每款小菜味道都不錯 食咗個雞煲跟住就打邊爐湯底款式選擇夠多 我哋揀咗蟲草花南瓜鍋宮廷款湯鍋非常靚湯底好清甜火鍋配料十足海鮮拼盤有班片、花螺、蝦、鮑魚、生蠔、魷魚鮑魚夠大隻 非常新鮮仲有好靚嘅雪花牛肉同埋黑毛豬飲品任飲 真的能吃回本😊😊📍初心 (將軍澳)將軍澳唐俊街18號The Parkside地下G09號舖
今日我同我老婆去咗將軍澳拍拖
我哋揀咗蟲草花南瓜鍋
宮廷款湯鍋非常靚
湯底好清甜
火鍋配料十足
海鮮拼盤有班片、花螺、蝦、鮑魚、生蠔、魷魚
鮑魚夠大隻 非常新鮮
仲有好靚嘅雪花牛肉同埋黑毛豬
飲品任飲
真的能吃回本😊😊

📍初心 (將軍澳)
將軍澳唐俊街18號The Parkside地下G09號舖
經OPENRICE買券2百幾蚊就享用到雞煲火鍋放題先黎一次性既刺身, 蝦多士, 避風塘三文魚粒, 雲耳冷盤, 醃製蕎頭, 麻辣豬紅前菜既蝦多士特別有記憶點,因為上面有黑松露沙律醬, 多士夠脆夠乾身, 唔會食到一口油味之後就係開始任食雞煲, 除左雞件仲有豬皮係裡面雞煲味道濃而不鹹, 豬皮同雞件都非常入味雖然已經飽左一半但都ENCORE左一次雞食飽雞煲就開始打邊爐, 揀完湯底先黎一個海鮮拼盤拼盤有鮑魚, 螺, 海蝦, 魚片, 魷魚, 蜆同埋蠔, 相當豐盛鮑魚爽彈新鮮, 蜆肉大大粒勁鮮甜之後再叫左D丸, 菜同埋肉,真心無諗過任食會有呢個水準牛肉有肉味唔會偏肥豬肉肉質爽口, 脂肪比例又係十分好最難忘係粒手打牛丸, 當粒牛丸可以咁有真正既牛味,真係唔會再在乎佢係咪彈牙因為我真係唔記得左佢既口感, 回憶裡面都係佢既肉汁完全0化學加工味道, 切切實實地同牛味令你記得佢!放題飲品都係基本的, 茶, 可樂都有齊餐廳除左放題仲有唔少人食小菜同套餐. 同樣平.靚.正!
經OPENRICE買券2百幾蚊就享用到雞煲火鍋放題
之後就係開始任食雞煲, 除左雞件仲有豬皮係裡面
雞煲味道濃而不鹹, 豬皮同雞件都非常入味
雖然已經飽左一半但都ENCORE左一次雞
食飽雞煲就開始打邊爐, 揀完湯底先黎一個海鮮拼盤
鮑魚爽彈新鮮, 蜆肉大大粒勁鮮甜
之後再叫左D丸, 菜同埋肉,真心無諗過任食會有呢個水準
牛肉有肉味唔會偏肥
豬肉肉質爽口, 脂肪比例又係十分好
因為我真係唔記得左佢既口感, 回憶裡面都係佢既肉汁
完全0化學加工味道, 切切實實地同牛味令你記得佢!
放題飲品都係基本的, 茶, 可樂都有齊
餐廳除左放題仲有唔少人食小菜同套餐. 同樣平.靚.正!
2024-05-03
6天前 0 瀏覽
呢日黎到將軍澳同朋友打邊粣, 估唔到唔係商場範圍都有間咁高質既餐廳! 呢度可以叫任食邊爐又或者係小菜, 我地想打邊爐既關係, 所以就叫左邊爐,我地揀左298$ 餐, 加多$80仲可以升級追加牛小排、蝦同蜆, 不過我地就冇追加, 佢本身個餐既肥牛質素都十分之OK! 呢度既雞煲係任食,我地就叫左小辣, 入面仲有好多支竹同豬皮,兩樣都索哂雞煲D 汁, 夠哂入味! 跟住就係前菜, 都係任食~ 有5款, 我最中意佢個蝦多士, 真係岩岩炸起熱辣辣! 因為想食多D 牛肉既關係,我地都冇再加雞, 食一轉雞煲就叫左個沙嗲湯打邊爐! 叫完冇耐個湯底同埋個海鮮拼盤就上菜啦! 今日既海鮮係蝦、蜆、龍躉、蠔、螺同埋鮑魚, 全部都好新鮮好好食! 跟住我地都叫左D 火鍋配料慢慢嘆, 真係大滿足! 仲有飲品係出面雪櫃自己拎任飲!

2024-05-05 0 瀏覽
喺屋企附近新開嘅呢間雞煲火鍋一條龍餐廳,海鮮同埋肉類都有,算係將軍澳區唯一一間滿足到我咁多個願望嘅餐廳。價錢上亦都十分合理,好抵食!三文魚新鮮夠厚,唔會差得過壽司店嗰啲好多。幾款前菜入面以松露蝦多士同椒鹽三文魚頭腩最出色,香口酥脆。雞煲配料十分豐富,枝竹豬皮煮得好入味,雞肉嫩滑,好足料。海鮮拼盤嘅份量驚入,鮑魚有半隻手掌咁大。廣島生蠔同海哯鮮味十足。湯底酸甜醒胃,由蕃茄同香甜粟米煮成。安格斯牛小排雪花紋平均,油脂香同牛味並重。最驚艷嘅反而係佢嘅手打牛丸,彈牙多汁。

三文魚新鮮夠厚,唔會差得過壽司店嗰啲好多。

幾款前菜入面以松露蝦多士同椒鹽三文魚頭腩最出色,香口酥脆。

雞煲配料十分豐富,枝竹豬皮煮得好入味,雞肉嫩滑,好足料。

湯底酸甜醒胃,由蕃茄同香甜粟米煮成。

初心 位於將軍澳的高質火鍋任飲任食食到飽👏🏻150分鐘慢慢食😆跟有刺身、海鮮🦞雞煲🐓火鍋🍲入座已經會上五小碟係可追加餐前小食天天換款👏🏻今晚來食有麻辣鴨血、漬牛膀、炸三文魚、涼拌雲耳同松露蝦多士👏🏻款款小食都好好味😋雞煲火鍋任食~自選辣度好貼心雞煲跟有豬皮、枝竹、雞件無限添加~食完雞煲簡火鍋湯底有8款湯底有辣有唔辣任君選擇👏🏻我地叫咗芫荽皮蛋湯😁環球海鮮拼盤🦞六款不同時令海鮮。大蝦。海蜆。翡翠螺。龍躉件。墨魚。廣島生蠔海鮮款款新鮮生猛👏🏻👏🏻再追加安格斯肥牛、豬腩片、水餃皇、手打牛丸真係絕對真材實料~水餃王係有鮮蝦肉大大粒手打牛丸~口感彈牙食到有牛肉味而且更設有卡座👏🏻環境舒服店員服務仲好好添~主動上嚟加湯同埋換碟性價比好高👏🏻而且食物高質👏🏻非常推介📍將軍澳唐俊街18號The Parkside地下G09號鋪
初心

位於將軍澳的高質火鍋
任飲任食食到飽👏🏻150分鐘慢慢食😆
跟有刺身、海鮮🦞雞煲🐓火鍋🍲

入座已經會上五小碟係可追加餐前小食
天天換款👏🏻今晚來食有麻辣鴨血、漬牛膀、
炸三文魚、涼拌雲耳同松露蝦多士👏🏻
款款小食都好好味😋

雞煲火鍋任食~自選辣度好貼心
雞煲跟有豬皮、枝竹、雞件

無限添加~食完雞煲火鍋湯底有8款湯底
有辣有唔辣任君選擇👏🏻
我地叫咗芫荽皮蛋湯😁

環球海鮮拼盤🦞六款不同時令海鮮

。大蝦。海蜆。翡翠螺
。龍躉件。墨魚。廣島生蠔

海鮮款款新鮮生猛👏🏻👏🏻

再追加安格斯肥牛、豬腩片、水餃皇、手打牛丸

真係絕對真材實料~水餃王係有鮮蝦肉大大粒
手打牛丸~口感彈牙食到有牛肉味

而且更設有卡座👏🏻環境舒服
店員服務仲好好添~主動上嚟加湯同埋換碟
性價比好高👏🏻而且食物高質👏🏻非常推介

📍將軍澳唐俊街18號The Parkside地下G09號鋪
屋企人聚會,今日就去左位於將軍澳的初心,餐廳主打雞煲火鍋任食放題,每日都用新鮮的食材,給顧客提供絕頂的味蕾👅超正~⋄假日晚上,有很多人在門外等候,建議大家預先打電話預留座位。⋄⋄===-===-===-===✦ 三文魚刺身 ✦三文魚刺身,鮮美滑嫩。每一片刺身展現出三文魚的鮮豔色澤和絲絲入味。搭配醬汁或芥末,帶來一口令人陶醉的美味享受🥰⋄✦ 椒鹽炸三文魚 ✦椒鹽炸三文魚,外酥內嫩。魚肉經過炸製後,表面金黃酥脆,內部保持著鮮嫩的口感。椒鹽的香氣和微辣的味道使得這道菜更加開胃😋⋄✦ BB辣雞煲 ✦BB辣雞煲 是一道經典的四川菜,由雞肉、辣椒和各種香料製成。以其麻辣鮮香的口味而聞名,惹味非常👍🏻❤️⋄✦ 海鮮拼盤 ✦海鮮拼盤包括蝦、蟹、魚、貝類等。海鮮拼盤營養豐富,味道鮮美,深受客人喜愛🤩====-====-====·📌店名:初心📍地址:將軍澳唐俊街18號The Parkside Mall地下G09號舖

假日晚上,有很多人在門外等候,建議大家預先打電話預留座位。

===-===-===-===

• 麻辣雞煲
  • 尚盛刺身
  • 環球海鮮船
2024-04-27 0 瀏覽
初心火鍋的魅力在於其獨特的菜品和豐富的選擇。當我們走進這家火鍋店,我們迫不及待地點了他們的招牌菜「雞煲任食火鍋放題」,並期待著一場美味的火鍋盛宴。首先來到我們面前的是麻辣雞煲,這道菜以其辣而不激烈的口味而聞名。雞煲湯底中的辣椒香氣瀰漫著整個餐桌,吸引著我們的味蕾。我們將新鮮的肉片、蔬菜和豆腐放入湯底中,煮熟後品嚐,麻辣的滋味和雞煲湯底的香醇完美融合,令人陶醉。接下來是香茜皮蛋鍋,這道菜以其清新的口感和獨特的組合而受到廣泛的喜愛。皮蛋的豐富味道和茜葉的清香相互交融,為湯底增添了一份特殊的風味。每一口都讓我們感受到皮蛋的鮮美和茜葉的清新,讓火鍋更加豐富多樣。極品和牛是我們在初心火鍋中的下一個選擇,這是一道絕對不能錯過的菜品。每一片精心挑選的和牛都帶著豐富的肉汁,咬下去時嫩滑的口感讓人驚艷。我們將和牛片放入湯底中稍微燙煮,讓肉質更加鮮嫩多汁,每一口都是一種享受。最後,我們品嚐了火鍋中的海鮮拼盤,這是一個豪華的選擇。鮮蝦、扇貝和蟹肉等各種海鮮食材搭配湯底,為火鍋增添了豐富的口感和味道。每一口都讓我們感受到海鮮的鮮味和湯底的鮮甜,彷彿置身於海洋中。初心火鍋以其獨特的菜品和放題的服務,為我們帶來了

初心火鍋以其獨特的菜品和放題的服務,為我們帶來了一場美味的火鍋之旅。每一道菜都經過用心挑選和調配,確保了口感和味道的完美結合。我們在這裡享受到了火鍋的樂趣和美味,而初心火鍋也將繼續保持初心,不斷創新和提升,為更多人帶來美食的享受。無論是麻辣雞煲、香茜皮蛋鍋、極品和牛還是海鮮拼盤,每一道菜都是火鍋文化的精華,讓我們流連忘返。
2024-04-27
2024-04-26 0 瀏覽
又係happy Friday !兩個人想打邊爐,又想食多啲唔同款式,食火鍋放題就啱喇。所以我哋就去咗初心,食佢哋150分鐘嘅雞煲火鍋放題。舖頭好多卡位坐,就算唔係卡位其他位置都好闊落舒適,環境乾淨。三文魚刺身(限量-非任食):油脂豐富。三文魚片厚切,有咬口。宮廷小食(任食,每天五款):今日係涼拌雲耳,松露蝦多士,椒鹽三文魚頭腩,紅酒喬頭漬同埋麻辣鴨血。五款入邊我最鍾意係麻辣鴨血同埋松露蝦多士。鴨血唔會一夾就散,麻辣味香。松露蝦多士炸得鬆脆。三款熱食上枱嘅時候都仲熱,好有誠意。雞煲(任食):雞煲入邊有雞件,豬皮同埋腐竹。調味惹味。職員幫我哋控制雞煲開蓋嘅時間,所以食嘅時候唔會Overcook ,雞件仍然juice. 欣賞佢個豬皮,有一定嘅厚度,咬落帶點彈牙但又唔係硬嗰隻,同埋吸收晒醬汁嘅精華。澳門豬骨火鍋湯底:食完雞煲,職員幫我哋換咗一個宮廷火鍋。湯底有四/五大嚿豬骨同埋好多粟米,胡椒味好香。火鍋配料(除海鮮拼盤係限量-非任食,其他全部都任食)有好多選擇,當中我覺得最推薦既係以下items:- 海鮮拼盤:海蝦,鮑魚,魷魚,翡翠螺,蠔,龍躉片同埋大蜆。啲海鮮都好新鮮,當中最欣賞海蝦,龍躉片

- 海鮮拼盤:海蝦,鮑魚,魷魚,翡翠螺,蠔,龍躉片同埋大蜆。啲海鮮都好新鮮,當中最欣賞海蝦,龍躉片,同埋大蜆。龍躉片同海蝦都好彈牙,大蜆有鮮味。
- 極上肥牛:唔係平時任食嗰種一大條肥膏嗰種質素。以任食嚟講,呢個真係高質。
- 黑豚肉:豬味濃郁,咬落彈牙
-手打手丸:必點。牛丸爆肉汁。
- 水餃:內餡豐滿,蝦仁新鮮,木耳爽口。

仲包埋非酒精飲品任飲,同每人一粒維他雪米糍。 食飽飽好滿足咁離開。

2024-04-25 26 瀏覽
First heart 初心🍲❤️The place to go when you have a big appetite! Just $318 for all you can eat chicken pot and hotpot! 👍🏻The best part is there’s a variety of appetisers as well 🤤 it comes with sashimi and 5 other small dishes! My favourite was the greater burdock. It was crunchy and tasty. For the chicken pot 🐓we opted for no spice 🙅🏻‍♀️🌶️ but they have a few level of spiciness which you can choose according to your preference. As for hotpot my favourites were the dumplings and beef balls🥩. Beef bal
First heart 初心🍲❤️

As for hotpot my favourites were the dumplings and beef balls🥩. Beef balls were one of the best I had! Very chewy and strong beef taste! The dumplings had a good texture and had the dumpling skin is thin!

初心 (將軍澳)將軍澳唐俊街18號The Parkside地下G09號舖食物推介:雞煲火鍋任食自助餐 $298宮廷小食:今日的配搭是松露蝦多士、涼伴雲耳、麻辣鴨血、漬牛膀及椒鹽三文魚頭腩,其中松露蝦多士及椒鹽三文魚頭腩尤其好味。松露蝦多士金黃酥脆,充滿了蝦肉的鮮嫩口感,松露的香氣與蝦肉的甜味相互融合,令人愉悅;椒鹽三文魚頭腩炸至香口,肉質鮮嫩多汁,椒鹽調味好味道!招牌雞煲:雞煲充滿了濃郁的湯汁,雞肉入味鮮嫩,搭配特製香料,帶來了滿滿的層次和香氣。每一口都能感受到湯汁的鮮香和雞肉的滋味,令人回味無窮!三文魚刺身:魚肉大大件,每片都維持著鮮嫩的口感,口感滑順,散發出誘人的鮮香,入口後像是融化在口中!環球海鮮拼盤:有生猛海蝦、大鮑魚、廣島生蠔、龍躉件、翡翠螺及海蜆,這些新鮮的海鮮食材組成了一道豪華的火鍋拼盤,每一種海鮮都保持了鮮美的口感,鮮嫩多汁,帶來了豐富的海洋風味!火鍋湯底:有10款湯底可供選擇,今之選了蕃茄美人鍋,湯底色彩繽紛、味道鮮美,番茄的酸甜味和濃厚湯底融合,增加了豐富的口感和味道,讓火鍋更加美味可口!❤️❤️❤️火鍋配料:有56款配料可供選擇,今之選了極上肥牛、黑豚肉、手打牛丸、脆炸
初心 (將軍澳)
將軍澳唐俊街18號The Parkside地下G09號舖

食物推介:雞煲火鍋任食自助餐 $298

招牌雞煲雞煲充滿了濃郁的湯汁,雞肉入味鮮嫩,搭配特製香料,帶來了滿滿的層次和香氣。每一口都能感受到湯汁的鮮香和雞肉的滋味,令人回味無窮!

火鍋配料:有56款配料可供選擇,今之選了極上肥牛、黑豚肉、手打牛丸、脆炸魚皮、鮮鵝腸、唐山菜、娃娃菜、炸響鈴、生雞蛋、稻庭烏冬、鮮冬菇及金菇菜等,滿足極了!
這店舖環境舒適寬敞,清潔衛生。職員服務殷勤,而且經常有笑容。今晚我們點了雞煲火鍋任食,今晚是星期六成人價錢$328一位,平日星期一至四平了$30,只是$298一位。首先,職員奉上雞鍋煲、三文魚刺身和五款小食。我們點了不辣的雞鍋煲,雞的質地嫩滑,雞煲的味道合宜,不太鹹,也不太淡,煲內除了雞之外,還有豬皮,豬皮非常入味。三文魚刺身還不錯,可以媲美連鎖式壽司店的刺身。今晚的宮廷小食有松露蝦多士、椒鹽三文魚頭腩、涼拌雲耳、麻辣鴨血和漬牛膀。我個人比較喜歡松露蝦多士,蝦多士脆卜卜,松露味濃,正!至於火鍋湯底,我們就點了蕃茄美人鍋,味道清淡而且蕃茄味十足。這個火鍋的月亮點,當然是海鮮拼盤,真的值回票價。拼盤有生猛海蝦、大鮑魚、港島生蠔、龍躉、翡翠螺、海蜆。擺盤非常精緻之外,海鮮非常新鮮,鮑魚大大隻,生蠔富有生蠔味,龍躉魚爽脆鮮甜。原來,滿四位,就會送生牛肉蛋糕,滿六位壽星公免費。真的不錯,下次我會考慮和朋友在這裏慶祝!宮廷小食:每天五款,不定時轉換(可追加)松露蝦多士涼拌雲耳麻辣鴨血潰蘿蔔潰牛膀銀魚花生椒鹽三文魚頭腩日本紫薯紅酒橋頭潰三文魚刺身一客招牌雞煲-可選大辣、中辣、小辣、BB辣、走辣火鍋湯

三文魚刺身還不錯,可以媲美連鎖式壽司店的刺身

宮廷小食:每天五款,不定時轉換(可追加)
松露蝦多士
椒鹽三文魚頭腩
日本紫薯
紅酒橋頭潰

三文魚刺身一客

招牌雞煲-可選大辣、中辣、小辣、BB辣、走辣

火鍋湯底:養生蓮花鍋、藥膳醉雞鍋、澳門豬骨鍋、蕃茄美人鍋、蟲草花南瓜鍋、香濃沙嗲鍋、香茜皮蛋鍋、四川麻辣鍋、老壇酸菜魚鍋、椰子文昌雞鍋

另外,飲品任飲
2024-01-20 197 瀏覽
今日去將軍澳探朋友,朋友帶咗我去食一間叫初心的餐廳,有雞煲,有小菜,有火鍋,好多唔同嘅嘢食,好多選擇。今日揀咗椰子雞煲,先來一煲白雪雪嘅椰子湯,再倒入一個新鮮椰青水,當然再嚟就係主角,完全冇肥膏嘅文昌雞。水滾後落雞煮5分鐘,開始食喇!當然先飲頭啖湯,帶少少胡椒味,鮮甜可口。椰子味香,重點係文昌雞嘅雞肉彈牙爽口,一啲肥膏肥油都冇,咬落好有質感,再落埋啲青檸汁落鼓油度一齊食,超好味😋食完文昌椰子雞後加湯打邊爐再點咗牛小排,灼到剛熟即起,牛小排肉質嫩滑,好香牛味,入口即化。另一值得試嘅係手打牛丸,爽口彈牙,牛肉味濃。仲有貢丸,山药,金菇菜同西洋菜,全部都好正。餐廳仲有任點任食火鍋,保證能滿足你嘅口福。

當然先飲頭啖湯,帶少少胡椒味,鮮甜可口。

食完文昌椰子雞後加湯打邊爐
餐廳仲有任點任食火鍋,保證能滿足你嘅口福。
2023-12-11 173 瀏覽
看了網上的評分去吃,太失望了。服務差就算了,上菜速度慢。食物質素都差。雞煲沒入味。食物不新鮮,牛肉凍在盤上,都扣不下來。級度不新鮮,凍蠔豬完剩下米粒咁大。10個人去食,4個拉肚子。建議不大家考慮過後再去體驗。
2023-12-02 135 瀏覽
一家五口,早上行過了條將軍澳跨灣大橋之後大概10點,一同到初心吃早餐,我哋吃了孖寶,牛肉球,松茸棉花雞,臘腸雞煲仔飯,懐舊馬拉糕,灌湯餃和其他點心,只係用了百多元。大家吃得開心、滿意!爸爸喜歡普洱茶,媽咪喜歡,棉花雞和灌湯餃,因為有美味的食材和恰到好處的味道,不太咸!所以大家也十分滿意!真的要多謝初心的誠意和優質服務!

2023-11-27
早餐