2024-03-05 282 瀏覽
店內走和式風格,雅致舒適,整齊清潔,卡位的大玻璃對著彌敦道大馬路,繁華閙市仍有清靜地方可同朋友晚飯暢談。菜譜簡單易明,款式很多,日式食品應有盡有,定食和單點任客人自選。1. 雙重芝士厚鰻卷$68擺相很精緻,芝士和鰻魚原來非常夾,入口芝士軟滑,鰻魚肉嫩彈牙,配上日本珍珠飯粒,可口又美味。2. 火炙三文魚脆脆卷$72(6件)三文魚略略燒焦,令魚油透亮,提升魚脂鮮味,卷上舖滿蟹子和沙律醬,使口感更豐富突出。3. 牛肉壽喜燒鍋$128冬天喜歡吃燒鍋,暖笠笠感覺很舒服,牛肉壽喜燒鍋材料非常豐富:有金菇、秀珍菇、冬菇、娃娃菜、京蔥、雞蛋、牛肉、還有吸入湯汁彈牙滑粉絲,調味適中,非常滋味。金龍卷$68(6件)上枱時非常吸引,卷內有天婦羅蝦,炸至脆脆金黃,蝦肉鮮甜多汁,不可不提卜卜脆蟹子和沙律醬舖滿在卷物上,提升豐富口感盡在不言中。熱柚子蜜$18來一杯熱柚子蜜飲品,香濃柚子味,清甜又舒服,為這餐劃上美滿飽足的句號。
店內走和式風格,雅致舒適,整齊清潔,

菜譜簡單易明,款式很多,
日式食品應有盡有,定食和單點任客人自選。

1. 雙重芝士厚鰻卷$68
擺相很精緻,芝士和鰻魚原來非常夾,
入口芝士軟滑,鰻魚肉嫩彈牙,配上日本珍珠飯粒,可口又美味。

2. 火炙三文魚脆脆卷$72(6件)
三文魚略略燒焦,令魚油透亮,提升魚脂鮮味,
卷上舖滿蟹子和沙律醬,使口感更豐富突出。

3. 牛肉壽喜燒鍋$128
冬天喜歡吃燒鍋,暖笠笠感覺很舒服,
還有吸入湯汁彈牙滑粉絲,調味適中,非常滋味。

金龍卷$68(6件)
上枱時非常吸引,卷內有天婦羅蝦,炸至脆脆金黃,
蝦肉鮮甜多汁,不可不提卜卜脆蟹子和沙律醬舖滿在卷物上,
提升豐富口感盡在不言中。

熱柚子蜜$18
來一杯熱柚子蜜飲品,香濃柚子味,
清甜又舒服,為這餐劃上美滿飽足的句號。
2024-01-16
  • 雙重芝士厚鰻卷
  • 火炙三文魚脆脆卷
  • 牛肉壽喜燒鍋
  • 金龍卷
2024-03-03 161 瀏覽
信和中心隔離的商業大廈,都有幾多食肆,食得多大商場,試下呢d樓上店當探下險😎餐廳不是太大,走日式家庭風裝潢,有3張卡位及幾張大枱,見同場都有d疑似大學生十個咁開開心心坐係中間大枱開緊餐!不意外,用手機scan QR code落單,種類都幾多,有滋味一人鍋、刺身、壽司拼盤、小食、沙律、軍艦、串燒、卷物,飲品有酒精無酒精清酒都有,都真係幾岩一大班人黎Gathering👨‍👩‍👧‍👧👨‍👩‍👦‍👦👨‍👩‍👧‍👦明太子玉子燒玉子味鮮甜,頂層配上一大層明太子醬,濃濃的,十分Juicy 💦厚燒鰻魚壽司經過香煎的鰻魚,入口甘香,肉身厚度十足三文魚脆脆卷三文魚卷食得多,呢款卷物就加入了天婦羅沾粉,少許沙律醬及蟹籽,一次過呈現三種口感,紫菜,脆口三文魚及壽司飯,同一時間滿足三個願望✅️牛舌串燒師傅推介,都係筆者喜愛之物,火喉剛好,牛味出👍牛肉壽喜燒鍋材料多多的sabusabu,牛肉片都有至少4-5塊,鍋內有齊雞蛋、大白菜、金菇、草菇及冬菇,必食之選!芝士蛋糕賣相好靚仔,食落味道都一致,芝士香而不膩,價錢都係實惠($4x)

不意外,用手機scan QR code落單,種類都幾多,有滋味一人鍋、刺身壽司拼盤、小食、沙律、軍艦、串燒、卷物,飲品有酒精

明太子玉子燒

厚燒鰻魚壽司

經過香煎的鰻魚,入口甘香,肉身厚度十足

三文魚脆脆卷

牛舌串燒

師傅推介,都係筆者喜愛之物,火喉剛好,牛味出👍

牛肉壽喜燒鍋

芝士蛋糕

2024-02-25
2024-02-01 51 瀏覽
以前都有去開旺角新城食嘢,最近見到呢間新開,就嚟試吓餐廳都幾大間,坐得都舒服嘅我哋先叫咗一客「原條池魚刺身」($218)呢個價錢,有成條池魚,真係無話可說,份量好足,有成二十幾片刺身,好抵食 池魚薄切,食到佢嘅油脂感同甘甜,加埋醋、薑同蔥,鮮味更出+$20仲可以整做兩食,唐揚炸骨,一啲都唔會浪費炸完好香脆,檸檬汁提鮮,送酒一流之後就叫咗一客「金龍捲六件」($68)餡料好豐富,有齊牛油果、蟹籽、炸蝦同蛋黃醬蟹籽口感豐富,炸蝦好滑身牛油果簡直係靈魂所在,令成個卷更清新,口感更幼滑🤤另一客係「火炙三文魚脆脆卷(六件)」($72)呢款卷物都好特別,火炙三文魚下包住嘅真係脆米,一入口好有驚喜,完全係喺個口入面爆發咁,十分過癮三文魚燒過會香口啲,成個配搭幾有玩味跟住叫咗「吉列廣島蠔(三件)」($42)廣島蠔好Juicy,同個酥脆的炸皮融為一體,呢度嘅炸物都炸得幾好,脆得嚟保留到入面嘅蠔汁最後叫咗一串「自家製免治雞肉棒」($38)配月見醬汁,十分濃郁,雞肉棒都厚實,加埋少少軟骨,口感豐富見到推廣like 社交平台仲送三件三文魚刺身 (原價$48)👍🏻三文魚都幾厚切,幾有咬口!呢間日本嘢真係幾抵食!
以前都有去開旺角新城食嘢,最近見到呢間新開,就嚟試吓
餐廳都幾大間,坐得都舒服嘅

我哋先叫咗一客「原條池魚刺身」($218)

呢個價錢,有成條池魚,真係無話可說,
份量好足,有成二十幾片刺身,好抵食
池魚薄切,食到佢嘅油脂感同甘甜,加埋醋、薑同蔥,鮮味更出
+$20仲可以整做兩食,唐揚炸骨,一啲都唔會浪費

炸完好香脆,檸檬汁提鮮,送酒一流

之後就叫咗一客「金龍捲六件」($68)

餡料好豐富,有齊牛油果、蟹籽、炸蝦同蛋黃醬
蟹籽口感豐富,炸蝦好滑身
牛油果簡直係靈魂所在,令成個卷更清新,口感更幼滑🤤

另一客係「火炙三文魚脆脆卷(六件)」($72)

呢款卷物都好特別,火炙三文魚下包住嘅真係脆米,
一入口好有驚喜,完全係喺個口入面爆發咁,十分過癮
三文魚燒過會香口啲,成個配搭幾有玩味

跟住叫咗「吉列廣島蠔(三件)」($42)

廣島蠔好Juicy,同個酥脆的炸皮融為一體,
呢度嘅炸物都炸得幾好,脆得嚟保留到入面嘅蠔汁

最後叫咗一串「自家製免治雞肉棒」($38)

配月見醬汁,十分濃郁,雞肉棒都厚實,加埋少少軟骨,口感豐富

三文魚都幾厚切,幾有咬口!

呢間日本嘢真係幾抵食!
2024-01-02 404 瀏覽
今日除夕,夜D就好多人食飯同倒數,老公話不如來個early dinner。呢個商場在信和旁邊,全幢是餐廳,我哋就揀左間食日本嘢嘅餐廳。餐廳唔細,日式木系裝修,地方乾淨整齊,坐位寬闊,坐得幾舒服。餐牌都幾多嘢食,呢度用QR code落單。主食可以+$20變套餐,套餐有什菜沙律、麵豉湯同茶蒸碗。除左主食,仲有串燒、小食同清酒等。最後我哋叫左兩個套餐,另外店員推介左仙台厚燒牛舌比我哋,咁就不如叫埋啦。前菜:酸蘿蔔酸酸地,幾開胃。什菜沙律:沙律菜洗得乾淨,簡簡單單加麻醬已經OK。麵豉湯:剛整起熱辣辣,唔太鹹,天氣咁凍飲就啱晒。茶蒸碗:有蟹柳、菇同雞肉,都係剛蒸起,調味幾好。仙台厚燒牛舌:平時食開係切一片片,呢度厚切,一粒粒。食落有口感,較嫩多肉汁,唔韌,點埋旁邊甜甜嘅醬汁一齊食,仲好味。三色刺身丼:有三文魚、鯛魚同甜蝦,魚生塊塊厚切,帶薄薄油脂,飯量多,整體唔錯。海膽炒飯:海膽大塊算多,食落新鮮,炒飯粒粒分明,唔太油。裡面有雞蛋、洋蔥同紅蘿蔔粒等,咬落爽口,有層次感,好香,幾好食。

前菜:酸蘿蔔酸酸地,幾開胃。
什菜沙律:沙律菜洗得乾淨,簡簡單單加麻醬已經OK。
麵豉湯:剛整起熱辣辣,唔太鹹,天氣咁凍飲就啱晒。
茶蒸碗:有蟹柳、菇同雞肉,都係剛蒸起,調味幾好。

2023-12-31
2023-12-24 282 瀏覽
居酒屋每日都有推介新鮮食材既食物,亦有酒放題。旺角分店特別在於有夾公仔機,好易夾中波波換取食物。仙台厚燒牛舌($148),必點,牛舌厚切成粒,第一口好爽口,之後係軟林口感 。師傅係日本學師後,再按香港人既口味,調製特色醬汁。牛舌放耐食,一樣好juicy,配搭既漬物清爽。一客份量足料添。炎~壽司盛8件($128),4款壽司每款2件,用長碟送上,好壯觀既感覺~其中,左口魚邊充滿魚油香,爽甜。鰻魚厚身,啖啖肉冇骨 。金龍卷($68),一客6件每件都卷得實又靚。炸蝦非常脆,唔油膩。放耐食一樣keep到。牛油果配千島醬,加上蟹籽一啖入口,口感豐富。串燒方面,鹽燒雞腎串、鹽燒日本雞心串各有千秋,雞腎爽,細細粒一口,佐酒小食一樣。雞心有咬口,燒得香口。吉列廣島蠔($42),廣島蠔鮮甜,炸衣好香口,炸得乾身,食完唔覺得膩。三文魚親子丼($88),三文魚刺身好肥美,每塊都厚切,而魚子大大粒,一咬口腔充滿海水鹹鹹地既味。一大碗足料飽肚。自家製免治雞肉棒($38),雞肉棒燒完外層脆脆地。醬汁鹹甜,攪拌雞蛋後配搭雞肉,嫩滑。另外,仲加左3%酒精青提子氣酒,入口清甜,果香味濃,好易入口,唔係死甜。用靚靚酒杯飲酒
居酒屋每日都有推介新鮮食材既食物,亦有酒放題

旺角分店特別在於有夾公仔機,好易夾中波波換取食物。

仙台厚燒律舌

金龍卷

三文魚親子丼

自家製免治雞肉棒

另外,仲加左3%酒精青提子氣酒,入口清甜,果香味濃,好易入口,唔係死甜。用靚靚酒杯飲酒,成餐飯食得好開心。

期間仲做promotion,優惠價買酒送杯添~好抵,送禮自用都一流。

整體,慢慢嘆日本菜,環境舒服亦夠大,價錢亦合理。值得再去~
2023-12-23
仙台厚燒律舌
金龍卷
三文魚親子丼
自家製免治雞肉棒
八居酒屋 (旺角新城)📍旺角彌敦道594-596號旺角新城5樓今日係旺角收工想同同事去間餐廳食下嘢傾下計,openrice 一search就見到有間樓上居酒屋,就決定去試下啦~餐廳係用QR CODE落單,食物種類都算多,有沙律、鍋物、壽司、丼飯、小食、串燒等等……一坐低店員就會主動向客人推薦的食物👍態度好好,好有禮貌👍泡菜豚肉鍋 $128🍲豚肉好大片,帶點肥肉但唔會覺得油膩,豚肉鍋上枱時已經熟曬,唔使驚會整唔熟,粉絲索曬泡菜湯嘅味道非常入味。鍋中仲有菜、冬菇、豆腐、蘿蔔、金菇,都幾足料👍推薦指數:8/10火炙三文魚脆脆卷 $78 (6件)🍣三文魚好厚切,加埋脆脆落壽司度令到成件事好有層次👍好特別🥰推薦指數:8.5/10自家製玉子小卷 $24(6件)🥚自家製嘅玉子甜甜地,一啖一件,好快就食曬😆推薦指數:8/10火灸三色丼 $98丼飯分別有三文魚、左口魚裙邊同埋鰻魚,每樣都大約有2片,三種魚都非常之肥美,全部魚都有輕輕火炙過,令到魚嘅油香散發出嚟,非常好食😆推薦指數:8.5/10白桃乳酸梳打梳打大大杯,白桃味啱啱好唔會太甜👍好適合一邊食壽司一邊飲🍑🍹推薦指數:8.5/10整體黎講,八居酒屋
八居酒屋 (旺角新城)
📍旺角彌敦道594-596號旺角新城5樓

泡菜豚肉鍋 $128🍲
推薦指數:8/10

火炙三文魚脆脆卷 $78 (6件)🍣
三文魚好厚切,加埋脆脆落壽司度令到成件事好有層次👍好特別🥰

自家製玉子小卷 $24(6件)🥚
自家製嘅玉子甜甜地,一啖一件,好快就食曬😆
推薦指數:8/10

火灸三色丼 $98

白桃乳酸梳打
推薦指數:8.5/10

整體黎講,八居酒屋食物種類多,位於鬧市中的樓上舖,食物味道好食,適合同朋友收工黎食飯傾下計👍
2024-04-24 8 瀏覽
呢間餐廳睇完openrice 食評 就係Openrice 訂枱 因為想睇下係咪cp值咁高呢 食完真心推薦啊佢地4月做緊128 兩小時任飲松竹梅清酒 啤酒果酒 果汁 我地都想假日chill 下 就決定嘗試 實在太多款 真係花多眼亂 我地叫左嵐山 清清地 幾易入口 又嘗試桃汁 真係一d都5假桃味 值得嘗試 10點後98 tim 不妨去嘗試食得太多不能盡錄 三個人食左咁多 所以大家量力而為啊講食物先呢個一卷既魚 有驚喜 之前係第間食過 魚油太漏 但食呢個又5覺太漏 正常發揮好creamy 不爽口 睇你中意咩口感雞皮餃子 樣5太令 但味道好白色薄切魚 好好口感 紅色皮魚 味道更重 有驚喜 不妨試牛舌必食 爽口又好嫩呢個牛旁 調味好夾 推薦

食得太多不能盡錄 三個人食左咁多 所以大家量力而為啊

• 日本桃汁
  • 仙台厚燒牛舌
  • 燒銀鱈魚乾
2024-04-18 7 瀏覽
樓下成日有姐姐派傳單,通常都快快腳行過,會miss左旺角新城,其實樓上都有好多野食!今日就同朋友食左e間日本居酒屋,裝修同佈置都有用心設計,門口既餐單已經有多款清酒供應,不愧係愛喝酒人士既好去處。同時餐廳仲做緊2小時無限飲既優惠,都幾抵。日式芝士年糕芝士好濃郁,口感都Q彈,鍾意芝士既你就唔好錯過!黎到居酒居,當然要試下啲串燒喇!我地叫左七味雞軟骨、鹽燒雞皮串、鹽燒雞翼串及汁燒日本魷魚串,當中魷魚串推薦👍🏽👍🏽個汁好食,份量恰當,口感豐富!另外仲叫左鹽燒鯖魚,肉質都嫩滑,而且都大條既,兩個人食岩岩好。牛肉壽喜燒鍋牛肉既份量都好多,雖然e個價錢做唔到入口即溶,但起碼份量都好足,食落都幾有口感。入面既粉絲索曬壽喜燒既汁甜甜地好好食可惜我最鍾意既味淋魚乾最後先上,雖然份量都係好足,味道亦好好,可惜我地已經飽飽地🥹對於想要放鬆飲酒食好西既人來講,e度絕對是一個值得一試既地方。

日式芝士年糕
芝士好濃郁,口感都Q彈,鍾意芝士既你就唔好錯過!

黎到居酒居,當然要試下啲串燒喇!
魷魚串推薦👍🏽👍🏽個汁好食,份量恰當
,口感豐富!

牛肉壽喜燒鍋
入面既粉絲索曬壽喜燒既汁甜甜地好好食

2024-04-11 8 瀏覽
今次朋友帶我去旺角新城5樓吃日本居酒屋「八居酒屋」,餐廳不太大,日式家庭風裝潢,以QR code落單,食物種類多,有鍋物、刺身、壽司拼盤、小食、沙律、串燒等,飲品有酒精及無酒精清酒,滿適合一班人黎聚餐。時令海膽三色丼 $158比我想像中細碗,但刺身份量算多。有吞拿魚蓉、海膽、三文魚籽和青瓜,刺身算新鮮,海膽帶有啖啖的海水鮮味,不腥。三文魚籽味道又鹹又甜,帶有海味。牛肉壽喜燒鍋 $128湯底清甜,牛肉份量多,而配料有菜、金菇、粉絲等。三文魚腩壽司(2貫)$32三文魚壽司(2貫)$24三文魚腩和三文魚一樣岀色,厚切得黎非常有咬口,又新鮮。原條穴子壽司 $22果然係原條穴子,真係非常大條。
今次朋友帶我去旺角新城5樓吃日本居酒屋「八居酒屋」,餐廳不太大,日式家庭風裝潢,以QR code落單,食物種類多,有鍋物、刺身壽司拼盤、小食、沙律、串燒等,飲品有酒精及無酒精清酒,滿適合一班人黎聚餐。

時令海膽三色丼 $158

牛肉壽喜燒鍋 $128
湯底清甜,牛肉份量多,而配料有菜、金菇、粉絲等。

三文魚腩壽司(2貫)$32
三文魚壽司(2貫)$24
三文魚腩和三文魚一樣岀色,厚切得黎非常有咬口,又新鮮。

原條穴子壽司 $22
果然係原條穴子,真係非常大條。
2024-04-07 10 瀏覽
喺旺角鬧市一間日本料理,真係有啲出色嘅料理等緊你去發掘!😍👌🏼呢間餐廳唔單止環境舒適,而且啲食物都係一級棒~☺️首先,佢哋嘅角切魚生飯真係令人驚艷❤️魚生新鮮爽口,配埋啲軟綿嘅飯粒,真係令人回味無窮~而且價錢$88都唔算太貴👍🏻除咗魚生飯之外,佢哋嘅明太子玉子燒都值得一試!🙆🏻‍♀️玉子燒軟滑多汁,而明太子嘅微辣味道又為整個菜式增添咗唔同嘅層次😆如果你想試下啲更加特別嘅料理,不妨揀返大根煮牛舌同火焰三文魚脆脆卷👍🏻大根煮牛舌帶有微微的甜味,加埋啲滑嫩嘅牛舌,真係入口即溶!!!而火焰三文魚脆脆卷則帶有獨特嘅風味,外脆內軟🫶🏻總括嚟講,呢間位於旺角嘅日本料理餐廳,絕對值得一試!無論係食物質素,定係服務水平,都絕對唔會令你失望!☺

而火焰三文魚脆脆卷則帶有獨特嘅風味,外脆內軟🫶🏻

2024-04-07 7 瀏覽
趁星期五收工多啲時間去左樓上鋪搵下有咩好野,見到老闆娘係門口極力推薦就入左去試。環境日本風,聽老闆娘講因為租金貴但又吾想用加價黎減成本所以新搬到嚟呢度 幾有良心👍見職員極力推介上面個厚燒牛舌同魚丼飯,我地就跟足指示落單😂先上個8件壽司,個人覺得最好食係帶子壽司同池魚壽司。帶子超大粒口感好有層次完全冇腥味,池魚就好香油香味。呢度嘅壽司有個特別處係個醋飯比平時出邊日本餐廳食嘅會細舊一啲,整體食落冇咁漏,值得一讚👌呢個魚丼飯性價比好高😋98蚊食到lam lam脷重點推介真係呢個牛舌,夠灑厚好有咬口,食落好爽想食完一舊即刻再食😭個人就會中意唔配芥辣醬,因為本身食材已經好好👍另外叫咗雞腎,豬腩肉串燒同炸蠔,同樣出色🫡最後配杯香印提子酒無得輸😎擺落枱果下香印味巳經撲鼻而湧整體用餐感覺好好,老闆娘周不時會過嚟同你傾偈😄

見職員極力推介上面個厚燒牛舌同魚丼飯,我地就跟足指示落單😂

呢個魚丼飯性價比好高😋98蚊食到lam lam脷

另外叫咗雞腎,豬腩肉串燒同炸蠔,同樣出色🫡

最後配杯香印提子酒無得輸😎擺落枱果下香印味巳經撲鼻而湧

整體用餐感覺好好,老闆娘周不時會過嚟同你傾偈😄
2024-04-07 8 瀏覽
星期五放工係旺角做facial,之後約左朋友dinner。去左間上樓既居酒屋, 旺中帶靜。 餐桌以木系為主,日式極簡風裝潢令人舒服自在。 食物種類非常多元化,有壽司、串燒、鍋物、丼飯等。明太子玉子燒 $60玉子燒蛋味香濃而且十分嫰滑,口感綿密鬆軟,仲要配搭埋明太子醬微微炙燒,咸香惹味。火炙三文魚壽司 $28肥美既三文魚 ,經火炙後鮮味提升,聞到陣陣焦香味,口感豐富。岩鹽炙燒三文魚腩壽司 $36三文魚腩炙燒後魚油更濃郁香氣,肥美嫩滑,入口即溶,加上岩鹽更顯油脂感,超級好味! 想再encore 😋!金龍燒 $75牛油果口感綿滑,中間捲住香脆既吉列炸蝦,口感豐富。面頭加上蛋黃醬作點綴,滋味滿滿。鹽燒牛舌 $58牛舌十分厚身😍,牛肉味夠晒濃郁,軟嫩多汁,豐富既油花,簡單以少量鹽調味已經好正!八居蟹王炒飯 $148見到呢款菜式係時令推介,果然唔錯!飯粒炒到粒粒通透乾身,夾雜住鑊氣同埋油香,仲有絲絲蟹肉同薑絲,非常惹味。

明太子玉子燒 $60

火炙三文魚壽司 $28

岩鹽炙燒三文魚腩壽司 $36

金龍燒 $75

鹽燒牛舌 $58

八居蟹王炒飯 $148
八居酒屋👻想食日本野係旺角好多選擇今次揀咗間性價比好高既居酒屋依個質素真係好抵食壽司串燒丼飯都有下次都可以再約frd黎食😙.🔅牛肉壽喜燒鍋 HKD 128鍋入面牛肉既份量都唔少雖然唔係入口即溶但係大大份都幾有口感個壽喜燒汁甜甜地唔錯整體黎講性價比幾高🤩🔅三色刺身丼 HKD 98三色刺身有三文魚劍魚同甜蝦刺身都係厚切一啲都唔孤寒最緊要係刺身夠凍甜蝦新鮮又好食🔅 香蔥拖羅蓉軍艦(2貫)HKD 42淡粉紅色既拖羅蓉真係好正入口勁creamy真係不愧為我最鍾意既壽司🤭🔅忌廉蟹肉薯餅(2件)HKD 32新鮮熱辣炸起入面忌廉同蟹肉好夾作為小食一流🔅鹽燒雞翼串(2隻)HKD 24🔅自家製免治雞肉棒(1本) HKD 38另外再加咗兩串串燒燒既火喉控制得幾好雞翼燒到外脆入嫩😛.整體來說:抵食之選 性價比高😚.🎈 八居酒屋 (旺角新城) (旺角)旺角彌敦道594-596號旺角新城5樓
八居酒屋👻

燒既火喉控制得幾好
雞翼燒到外脆入嫩😛
整體來說:
抵食之選 性價比高😚
🎈 八居酒屋 (旺角新城) (旺角)
旺角彌敦道594-596號旺角新城5樓
2024-04-03 15 瀏覽
復活節連續幾日假期,為避開人群,決定留港消費,這晚到了旺角的中心點,彌敦道信和中心隔鄰的樓上舖日式餐廳。甫踏出門就看到餐廳的宣傳牌。內裡地方寬敞,純日系裝修,感覺舒服。牆上還寫有當天餐廳推介,讓顧客一目了然。翻開餐牌,價格都是走大眾化路線。原來這裡還適合幾位老友把酒談歡,因餐牌有任飲推介,性價比絕對比得上一般酒吧,難怪鄰枱有幾位大男人在邊吃邊喝。開始到我們的正餐了,為了開胃,我們先點了一客芥末八爪魚,這個口感和味道,絕對適合佐酒之選,但可惜我倆都有輕微不適,還是留待下次再喝吧!再來仍是泠盤的芥末海鮮沙律,蔬菜和海鮮都十分新鮮。吃完冷盤是時候吃熱食了,點了這裡推介的牛肉壽喜燒鍋,份量認真不少啊!牛肉和配菜味道都十分入味。吃了熱食,應該吃點飽肚的吧,於是叫了一客角切魚生粒粒丼,同樣份量十足,三文魚粒新鮮味美。看見鄰枱有一份看似甜品的食物,一問原來是雙重芝士厚鰻卷,其他日式餐廳比較少看到,於是也點了一份,果然非常可口。

內裡地方寬敞,純日系裝修,感覺舒服。

牆上還寫有當天餐廳推介,讓顧客一目了然。

翻開餐牌,價格都是走大眾化路線。

再來仍是泠盤的芥末海鮮沙律,蔬菜和海鮮都十分新鮮。

2024-04-02 9 瀏覽
旺角新城樓上舖嘅居酒屋🏮位置都幾多而且坐得好舒服好闊落!QR落單,主打串燒,魚生但見到都有丼飯,如果唔食魚生都可以揀烏冬添同朋友叫左個蟹王炒飯炒得好香粒粒分明又乾身,而且都好多蟹肉食落好正👍🏻桃酒嘅桃味好香唔係好假嗰種而且甜度啱啱好,酒味唔會好濃好易入口仲試左杯香印提子酒比起桃味更加香甜但都好好味😌同朋友飲返杯但唔想咁重酒精味嘅呢啲絕對係推薦👍🏻-海膽三文魚籽茶碗蒸蛋又香又滑,海膽都好新鮮🤤牛舌好嫩而且燒得好香🤤🤤🤤芝士年糕4小件份量啱好唔會好油膩,煙煙韌韌-餐廳仲有啲二人套餐可以食到唔同菜式環境舒適好適合同朋友喺到食飯飲返杯☺️
旺角新城樓上舖嘅居酒屋🏮
位置都幾多而且坐得好舒服好闊落!

QR落單,主打串燒,魚生

但見到都有丼飯,如果唔食魚生都可以揀烏冬添
同朋友叫左個蟹王炒飯
炒得好香粒粒分明又乾身,而且都好多蟹肉食落好正👍🏻

桃酒嘅桃味好香唔係好假嗰種
而且甜度啱啱好,酒味唔會好濃好易入口
仲試左杯香印提子酒

海膽三文魚籽茶碗蒸
蛋又香又滑,海膽都好新鮮🤤

牛舌好嫩而且燒得好香🤤🤤🤤

芝士年糕4小件份量啱好唔會好油膩,煙煙韌韌