2024-03-06 1906 瀏覽
留意到銅鑼灣川粵菜名店三希樓於荃灣廣場新開了分店,便待父親大人生日作藉口,一嚐它的滋味( ⩌⩊⩌)✧⭐️招牌酸菜魚 $388酸菜魚的湯底是以鮮魚湯熬製,鮮甜得可以當湯飲,而且表面也不會有一層厚厚的油!湯底帶天然的酸香,椒麻和辛辣感慢慢滲出,什有層次!鱸魚片份量也不錯,滑溜無骨,唔怕腥👌🏻伴菜還有大量的鮮香的秀珍菇和雲耳~個人認為它是走天然香料路線,吃出食材的原味道,入口是健康無味精的酸辣味,不過對老公而言,少了一份惹味感,表示比較喜歡街頭風味的酸菜魚|ω•)🌟火爆鴛鴦蚌 $298去飲宴的好喜歡的一道菜🥰珊瑚蚌同貴妃蚌炒得爽脆鮮甜,數量也不少!綠色的蔬菜覺得有一份熟悉的陌生感,原來是改用了萵筍,岩哂唔愛吃西芹既我💯連埋雲耳,大家都吃得乾乾淨淨٩(´・ω・`)و🌟乾鍋鮮田雞 $228本餐的MVP🏆田雞皮薄香脆,仿如吃炸雞皮般脆卜卜,肉質仍保持彈牙,也不怕乾柴;調味夠辣夠香,愈食愈辣相當有刺激感又惹味🤤在外面吃乾鍋通常都要尋寶,但這裡的份量也不欺場,食極都仲有,很足量,推介🫶🏻不吃田雞的也不妨試試雞件或牛肉粒.ᐟ.ᐟ⭐️招牌咕嚕肉 $228媽媽必吃的咕嚕肉!咕嚕肉已去骨,炸得外脆內軟,豬肉又腍又
⭐️招牌酸菜魚 $388
🌟火爆鴛鴦蚌 $298
🌟乾鍋鮮田雞 $228
⭐️招牌咕嚕肉 $228
媽媽必吃的咕嚕肉!咕嚕肉已去骨,炸得外脆內軟,豬肉又腍又鬆化🐷表面再掛上酸酸甜甜的醬汁,十分開胃!而且是用辣鮮菠蘿炒呢ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)
🌟四川擔擔麵 $48
四川擔擔麵佈滿一層紅油,入口花生醬味濃郁,配微辣的惹味肉碎,非常邪惡!軟滑的麵條掛上濃稠湯汁,一起分享細細碗就沒那麼罪過lol
⭐️三希招牌炒飯 $148
招牌炒飯讓老公比喻為似沒有了荷葉的荷葉飯🙈炒飯粒粒分明,夠香夠乾身;配料有
彈牙蝦肉、臘肉等,十分惹味,我也吃了一碗( •̀∀•́ )✧
茶芥每位$22,四人消費連加一後$1562,個人認為合理,食物調味走精緻路線,碟頭也不欺場,服務有禮👍🏻加上當媽後外出用餐,要帶埋囝囝和他的座駕,找餐廳都要找一些空間寬敞的,這裡都很合適!推介喜歡吃辣的一家大細來試試看✌︎·͜·
  • 乾鍋鮮田雞
本身因為同事要飛英國,所以大家諗住開開心心食餐飯,就揀左試下三希樓。點心&小菜都幾好的、上菜又快、味道都好(除了甜品比較失色)但是當中最令人失望的是負責落單的某位男同事, 由落單那一刻起已經態度很差,本身已經看到他一面不悅的表情, 之後聽他語氣就是如出一轍(就是他心情很差)之前上菜呀,叫他幫忙拿較剪呀,也有一總想”飛”出去的感覺, 特別是那把較剪✂️。 不知他再大力點飛出去,是不是可以飛到我同事面前😀。之後我們再加單等等, 態度還是很差。所座所有同事都有一樣的感覺。令到我地覺得啲野係好食,但如果員工的態度咁,係咪真係要再黎食第二次。中午食左4000左右, 講多唔多 但講少都唔少。 但可唔可以態度好少少呢? 那位戴眼鏡又有點健碩的男同事?
點心&小菜都幾好的、上菜又快、味道都好
(除了甜品比較失色)

2024-05-28 0 瀏覽
看見很多食評都讚三希樓的裝修靚,環境舒適,格調高級,食品精緻出色,於是慕名光顧。一進門口,印象有點落差,裝修環境擺桌都不見得怎麼特別,沒有高檔的感覺。食物方面,也不特別吸引。 水晶鮮蝦餃 $56比正常 size 畧小但有5粒,餡料並不飽滿,沒有蝦的鮮甜味,正常蝦餃擺放應該互相分開不黏連,但這籠有幾粒互相黏在一起。(見到其他食評的相片都是正常分開的)。 招牌燒賣皇 $48普通水準,沒有燒賣的獨特香味。 酒香豬潤燒賣  $56豬潤很爽口,但有一種不知是否醃料的味道,不似是酒香,可能我不懂。 香茜牛肉腸粉  $46送來時只是微暖,不夠熱,腸粉也不算滑。 蠔皇蜜餞叉燒包  $40包和餡都很普通,一般平民酒樓都吃到。 蒜香鮮蝦春卷  $42春卷水準最好,夠熱夠脆,蝦也飽滿爽口。 以這個價錢,食物不應該是如此水準,另外燒賣的蒸籠爛了/載茶杯的碟子崩了(沒有拍照)還拿來奉客,  是自降身價吧。反而職員的服務和態度都很好,只是茶市吃點心也來幫你換碟,值得一讚。

水晶鮮蝦餃 $56

招牌燒賣皇 $48
普通水準,沒有燒賣的獨特香味。

酒香豬潤燒賣  $56

香茜牛肉腸粉  $46
送來時只是微暖,不夠熱,腸粉也不算滑。

蠔皇蜜餞叉燒包  $40
包和餡都很普通,一般平民酒樓都吃到。

蒜香鮮蝦春卷  $42
春卷水準最好,夠熱夠脆,蝦也飽滿爽口。

2024-03-14 1170 瀏覽
今日想食好食嘅中菜,於是嚟咗呢間位於荃灣廣場,叫做三希樓食啦!✨ 鮮蝦腐皮卷。我想講係好好好食🤗🤗 個皮煎得啱啱好,再加足料彈牙蝦仁!外層煎到少少脆,金金黃黃,又靚又好食!🤠✨ 蒜香鮮蝦春卷 。喂,乜又係蝦嘅!🤭,份量超大,極大舊! 食落脆卜卜!10個脆有10個脆!😣😣好滋味✌🏼✨ 水晶鮮蝦餃。蝦蝦蝦。一不離二,二不離三!再整多籠水晶蝦餃!皮薄餡靚,大大粒!大滿足。😝蝦餃層皮一啲都唔厚超薄。🤛🏻✨ 極品溜沙飽。終於唔是蝦了,叫咗幾款都係蝦做餡嘅嘢食,而家就整返籠我至愛的流沙包。嗱!流沙包超軟熟,流沙餡非常香噴噴,口感層次豐富師傅整得好好,👍🙆‍♀️總括嚟講,點心整得10分精緻,皮薄餡靚,價錢合理,份量大,係一間值得推介嘅酒樓!
今日想食好食嘅中菜,於是嚟咗呢間位於荃灣廣場,
叫做三希樓食啦!

三希樓係位於荃灣,一間好出色嘅茶樓,環境方面非常之典雅高級,有別於一般傳統茶樓嘅感覺,所以我同朋友都好鍾意嚟呢到食嘢😍❤️❤️燒賣皇❤️❤️呢到嘅燒賣王真係好出色,大大粒燒賣賣相飽滿又吸引,上面仲放咗粒杞子做點綴,非常精緻。❤️❤️水晶鮮蝦餃❤️❤️蝦餃大大粒,咬開蝦餃皮入面有幾隻大蝦,超足料!❤️❤️蒜香鮮蝦春卷❤️❤️春卷好香脆,仲有啲蒜香嘅味道好惹味!❤️❤️極品溜沙飽❤️❤️平時多數都係食呢到嘅叉燒包,但係咁啱朋友話想食流沙包就叫嚟試下,味道都唔錯,又唔會太甜。❤️❤️涼伴雞絲鵝腸❤️❤️除咗點心好食之外,都比呢度嘅涼拌小食吸引住,我哋就揀咗呢一個涼拌雞絲鵝腸,辣味真係十足。

❤️❤️燒賣皇❤️❤️

❤️❤️水晶鮮蝦餃❤️❤️
蝦餃大大粒,咬開蝦餃皮入面有幾隻大蝦,超足料!

❤️❤️蒜香鮮蝦春卷❤️❤️
春卷好香脆,仲有啲蒜香嘅味道好惹味!

❤️❤️極品溜沙飽❤️❤️

❤️❤️涼伴雞絲鵝腸❤️❤️
2024-03-14 611 瀏覽
同朋友聚會係最開心架,今日過黎約佐啲好姊妹食飯,見到呢間咁特別既酒樓,裝修好靚,一啲都唔係普通舊式酒樓咁,好特別!先試咗佢哋嘅小菜,勝瓜洋蔥炒雲耳,味道好清爽好清香,啱晒鍾意素食嘅朋友,勝瓜同洋蔥都好爽口,雲耳亦好彈牙,成個味道好清淡,好健康😚跟住食咗幾款佢哋唔同嘅點心,有鮮蝦腐皮卷,燒賣皇,水晶鮮蝦餃同極品添沙飽,款款都好精緻!鮮蝦腐皮卷好出色,整得好靚,好似一個卷餅咁,炸到金黃香脆,咬落索索聲,皮好薄,入邊啲蝦好大隻,充滿蝦嘅鮮味,超香口🤓燒賣皇同水晶鮮蝦餃同樣都係好多蝦,啲蝦大隻鮮味,好爽口彈牙,而且蝦餃超級薄皮,燒賣皇亦有杞子做配搭,勁好食🤩極品流沙包就可以做甜品,流沙包真係好流心,熱辣辣咁食就啱啱好,好香甜,好濃香,甜甜地,做甜品真係啱晒😊

2024-03-14 536 瀏覽
☺️荃灣有間酒樓門面幾靚,裡面好大,比人一種高級酒樓既感覺,位於荃灣廣場裡面,門口好大,好易睇到,未咁早開工,同個朋友係度試過,不論係枱同埋環境都好乾淨,職員姐姐人手都好足夠,呢間酒樓味道唔錯好食⋯⋯「燒賣皇」⋯⋯近來食過既酒樓都算係數一數二,味道好食之外服務都用心,燒賣皇熱度十足出晒煙,一整粒都好肥大,裡面既燒賣都好有味道😉⋯⋯「蒜香鮮蝦春卷」⋯⋯蒜香同鮮蝦既味道都鮮明,好香口既一個小食,春卷包得好大卷,口感脆卜卜絕對惹人歡喜😁⋯⋯「極品溜沙飽」⋯⋯睇上去一個白色既飽好似無特別,但食入口好有驚喜,裡面既醬好飽滿,食到中間都有好多醬想流出來,加上棉棉既包,好好食🤤⋯⋯「鮮蝦腐皮卷」⋯⋯呢個腐皮卷好特別,擺脫傳統既春卷,佢既外型好似印度薄餅咁,裡面有好多蝦,加上腐皮一齊食,好有風味。
⋯⋯「燒賣皇」⋯⋯
⋯⋯「蒜香鮮蝦春卷」⋯⋯
⋯⋯「極品溜沙飽」⋯⋯
⋯⋯「鮮蝦腐皮卷」⋯⋯
2024-03-11 301 瀏覽
餐廳裝修乾淨企理,好高級feel !令人食落安心♦️ 招牌咕嚕肉 ♦️ 招牌咕嚕肉,外皮唔會太厚,炸粉亦都唔會太多!非常好👍酸酸甜甜😝😝😝好開胃🥳一啖青椒再一啖咕嚕肉好好食!咕嚕肉炸得好,外脆內軟😉黃黃金金⭐️賣相勁好!而家諗返起都好想再食過!👏🏼👏🏼♦️ 馳名樟茶鴨(半) ♦️果然係招牌菜!樟茶鴨,鴨味香濃!濃濃嘅茶味,苦苦澀澀,好特別非常驚喜!仲配埋啲包俾你夾住啲鴨食!超正!感覺得意😊包嘅軟腍🫶再加脆皮嘅將茶鴨配合得天衣無縫,食完一舊再想食第二嚿!整體都算大份,其實食完呢嚿將茶鴨都有半飽嘅感覺😤♦️ 青椒清香魚 ♦️呢個青椒清香魚,唔係度度都有得食到!今次都係第一次喺呢間叫做3希樓🏢嘅地方食!青椒好多,本身以為會好辣,但食落亦都唔算特別太辣!我自己本身都唔係食得好辣,都食到呢個餸!少少辣少少惹味咁麻麻香香,非常好食,又開胃!魚肉啖啖肉!唔會有骨,就唔使煩條魚嘅骨喺啲魚肉度啦!有時試過食到哽骨對魚都有少少驚驚!但呢個餸就冇依個問題🙋🏼‍♀️♦️ 勝瓜洋蔥炒雲耳 ♦️最後清清地,叫個勝瓜洋蔥炒雲耳清清腸胃先🥢!勝瓜非常爽脆,食落清新,🥗其實呢碟餸全部配料都係爽脆口感☘️雲耳啦勝瓜啦同洋蔥夾埋一齊嚟食,好鬼正
餐廳裝修乾淨企理,好高級feel !令人食落安心
♦️ 招牌咕嚕肉 ♦️
♦️ 馳名樟茶鴨(半) ♦️
♦️ 青椒清香魚 ♦️
♦️ 勝瓜洋蔥炒雲耳 ♦️
最後清清地,叫個勝瓜洋蔥炒雲耳清清腸胃先🥢!勝瓜非常爽脆,食落清新,🥗其實呢碟餸全部配料都係爽脆口感☘️雲耳啦勝瓜啦同洋蔥夾埋一齊嚟食,好鬼正!鍾意食爽脆嘢嘅朋友一定要叫黎試吓啦!
2024-03-11 218 瀏覽
三希樓有不同既川菜,非常正宗,讓人係舌尖上體驗到辛辣、麻辣既美味,同時亦兼備其他地方菜系既獨特風味,為食客們帶黎一場令人回味無窮既美食盛宴!先試佢地既霸王辣子雞,絕對係醇炙口味既代表之一,每一口雞塊都帶有濃郁既辣椒味道,雞肉鮮嫩多汁,配料有香蔥腰果,口感更加豐富,而佢既獨到之處在於辣椒既火候,既保留佐辣椒既香氣同味道,又避免佐過於辛辣,令人既能感受到火辣既刺激,又能品味到雞肉本身既鮮美🌶️🌶️跟住再試佢地既乾鍋豬大腸,同樣係川菜中既一道經典菜品,大腸既鮮嫩結合左乾辣椒既香辣,加上香蔥洋蔥,充滿層次既味道,而且大腸口感好煙韌好爽彈,好有嚼勁,超惹味🧄🌶️同時都有試佢地既瓦撐焗胡椒海蝦;新鮮既大蝦在係瓦煲中烹煮,結合胡椒,酥脆香辣,蝦肉保持爽口彈牙,用瓦煲去煮熱力就更均勻,味道更好🌶️🦐最後再試佢地既三式蛋浸時蔬,夠晒健康同有營養,蛋液既細嫩同蔬菜既清爽相結合,而且有雞蛋,咸蛋同皮蛋,不同口感味道,咸香鮮味🥚🥬
同時都有試佢地既瓦撐焗胡椒海蝦;新鮮既大蝦在
2024-03-11 226 瀏覽
😻即撞豆腐花👉🏻以甜品來講,豆腐花係我心頭好,一定會食,呢個豆腐花好滑,做到好有豆既味道,質感好滑,同時食到一份新鮮,通常都係加黃糖覺得絕配😻涼伴雞絲鵝腸👉🏻呢個菜係涼伴,凍食既,鵝腸味道好濃郁,夾上雞絲既嫩滑質感,整體來講係一道開胃小菜😻酒香豬潤燒賣👉🏻佢既豬潤好好食,而且仲有兩舊,中間仲有燒賣,食落口有陣酒香,開胃醒神😻蒜香鮮蝦春卷👉🏻春卷之前都有食過,咁高質素既春卷而家買少見少,睇上去係包得好靚,特別佢既春卷皮好香脆,蒜香為鮮蝦帶來了豐富味道😻烤椒桂花蚌👉🏻成個菜都用桂花蚌,搭配埋烤椒同桂花既香味,呢個咁有創意既菜式都比佢諗到,抵佢咁多人食既今日下午就係去三希樓食飯,好好食,就係叫了以上幾個菜式,份量足料食到好飽,好滿意😺

三希樓價錢💲: $398/ $388/ $42/ $42/ $98/ $72/ $38/ $38好味程度😋: 4/5 (豆腐花/流沙包都5/5!)服務🍴: 4/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 3.4/5回頭率😚: 3.7/5-傳統老字號川菜三希樓呢排開到去荃灣廣場lu。襯lunch time去試試先!除左晚市menu,lunch仲就有得飲茶食點心。大班人就可以試多啲啦!侍應叔叔們都幾好客又多野講,唔怪得之都幾多熟客回頭咁。環境比想像中細但比平時的酒樓靚啲。平日午市都幾full,想食的最好book位!-✅三希樓水煮魚。見到咁多🌶️都唔洗怕,因為店員會幫你先撈走再食。魚片無任何雪味/漂味,係高質的魚類🥰 魚肉滑得來結實。另外入面仲有小小鴨血/ 薯粉!呢個湯底雖然充滿辣味,但辣油的份量覺得可以接受🤩 呢隻辣唔係死辣,係辣得香口而有麻味的辣,都有層次🤭 叫佢做最小辣就啱啱好!-🆗招牌酸菜魚。呢個魚塊唔多…秀珍菇仲多過魚😒 魚肉同水煮魚一樣高質,但佢份量小,同埋個湯底都係淡🥺唔係平時酸湯咁鮮。酸菜撕成一絲絲的。-✅家常酸辣麵。比起擔擔麵個人更愛呢個!因為濃味d😂雖然可以更酸,但而家酸度得宜,中辣左右
三希樓
好味程度😋: 4/5 (豆腐花/流沙包都5/5!)
服務🍴: 4/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 3.4/5
回頭率😚: 3.7/5

✅家常酸辣麵。比起擔擔麵個人更愛呢個!因為濃味d😂雖然可以更酸,但而家酸度得宜,中辣左右同水煮魚差唔多。最鍾意係麵條掛到個酸辣羹。辣味香得來又帶麻🥳
✅四川擔擔麵。兩款湯麵的麵條都屬於好幼的一種,但煮得好好地麵條完全唔lum唔一patpat😗 擔擔麵味道唔係好濃厚,顔色合格但味道有d淡,椒麻味隱約。食到有小小花生醬,但都唔係好濃。上面最濃味的係d肉碎,撈埋曬就好食小小。
✅香菇炒萵筍絲。萵筍絲無特別好食,都係食佢本體的雙脆度,同埋炒得夠翠綠😀 有d菇絲成碟會濃味小小。
✅✅木桶即撞豆腐花。木桶豆腐花店員已經熱心幫我地分好。呢個係我食過最綿密滑溜的豆腐花‼‼直接滑落喉嚨之餘,佢的密度係好高,完全唔會硬/鞋😳豆同石膏粉的比例剛剛好!同埋豆味都兼備😍 除左一般的黃糖,仲有桂花蜜提供,比黃糖的甜味會來得清甜,但桂花味就唔係好覺。

✅✅極品流沙包。流沙包熱辣辣,包皮好軟熟,皮薄餡多😋 流沙餡好澎拜!一mit開已經流出來。味道都唔會太甜,食到有鹹蛋黃味,鹹香鹹香😌

✅✅雷沙湯圓。呢個都做到芝麻餡好流心🤓 湯圓軟糯。黃豆粉包裹得足夠。
其實我地都試左其他小小點心,例如炒腸粉、鹹水角、珍珠鷄。全部都中上水平~ 同一大班同事食飯就無每樣都影到🙈 中午食可以夾雜d點心,價錢應該會平d。我覺得呢到完全係被豆腐花同流沙包耽誤的水煮魚店!! 🤪 個2樣真係太出色同有記憶點。
2024-03-08 185 瀏覽
今晚我同朋友來到荃灣大壩街4-30號荃灣廣場食飯,店鋪面積好大,地方好闊落,座位多。食物種類多。😋🍱~~~~~涼伴雞絲鵝腸,鵝腸的韌勁和雞絲的嫩滑相得益彰,配以涼拌的方式,清爽爽口,是開胃既最佳選擇。🍱~~~~~即撞豆腐花,以細嫩的豆腐花為主角,搭配鮮美的海鮮和醬料,口感細膩且鮮美。豆腐花的嫩滑與海鮮的鮮味相互融合,口感滑嫩且帶有絲絲的彈性。🍱~~~~~招牌咕嚕肉,肉質酥脆,外焦裡嫩,搭配濃鬱的咕嚕醬汁,每一口都能感受到肉質的鮮美和調味汁的濃鬱。🍱~~~~~勝瓜洋蔥炒雲耳,勝瓜的脆嫩與洋蔥的香甜相結合,雲耳的嚼勁豐富了口感。除此之外,🍤🍢餐牌仲有好多選擇,呢餐實在太抵,食得好滿足✨💯

2024-03-08 159 瀏覽
星期日去飲茶就試一試一間新嘅餐廳。無訂位要排隊,屋企人之前試過極力推介。屋企人好鍾意食蒸魚雲,侍應好好介紹我哋一個剁椒魚雲另外一個豉椒蒸,各有各好食,唔食辣嘅就可以order豉椒,食辣嘅可以order 剁椒魚雲,魚雲好滑好新鮮。仲有order咗個涼拌麻辣萵荀,見係川菜館就叫啲辣野食真係辣,唔食得辣就唔推介。仲叫咗魚湯魚滑米線,米線嘅質地都係煙煙韌韌係我鍾意嘅。仲有黑松露野菌餃、金沙鍋鍋貼。每碟上枱都熱辣辣,雖然星期日都好多人,但係侍應都照顧周到。
2024-02-18
2024-03-07 142 瀏覽
今日星期日放假,作為香港人,梗係同長輩們去菜樓嘆翻杯茶啦,見網上呢間菜樓新開,就嚟左試下🤪極品流沙飽—— 有細個食嘅風味,識食嘅一定知道流沙包係要趁熱食,一咬落去,wow奶黃已經湧緊出嚟,太治療了🫶🏻🫶🏻個皮又薄,真係好好食😋世一流沙飽❣️我仲叫多左籠再食🤣🤣鮮蝦腐皮卷——腐皮卷餡料豐富,不僅有彈牙的蝦仁、豬肉,咬到中間,仲有馬蹄,炸過嘅腐皮卷,外層金黃油潤,腐皮酥脆,肉鮮味美😎涼伴雞絲鵝腸——鵝腸腸厚鮮嫩爽脆,腥味🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️辣度啱啱好,雞絲仲比左好多添🙆🏻‍♀️烤椒桂花蚌——桂花蚌口感爽口彈牙,味道鮮甜美味,烤完之後仲更加鮮味❗️❗️香煎蘿蔔糕——外脆內軟,仲煎到金黃色,口感酥脆,蘿蔔絲綿密軟糯🤭

2024-03-06 165 瀏覽
1. 鮮蝦腐皮卷:一道攜帶著海洋鮮香的美味🌊鮮蝦腐皮卷完美融合新鮮既鮮蝦同脆爽既腐皮,帶黎一口有咬勁既口感,岩岩入口既瞬間,鮮蝦既鮮甜味撲面而來,鮮美既蝦香係舌尖上綻放,而內外相輔相承既口感結合就食得出口感好有層次!2. 蒜香鮮蝦春卷:蒜香與鮮蝦的火花碰撞💥切開春捲,鮮嫩多汁既鮮蝦隨著煙霧飄散,香氣四溢,爽口彈牙既鮮蝦同香完美融合,獨特既口味令人難以忘懷,春卷超級焦脆,加上蒜香既烘托,絕對係嘴饞既最佳選擇!3. 涼伴雞絲鵝腸:清爽雞絲搭配鵝腸的絕妙搭配🌈炎炎夏日,一份清爽解暑既美食非常必要,涼伴雞絲鵝腸就係最好既選擇!雞絲既嫩滑同鵝腸既韌勁完美結合,清爽夏日口感彷彿在口腔中跳躍,搭配上精選辣椒香油,享受到雞肉同鵝腸既互補美味,又香辣惹味,夠晒入味,都幾開胃添!4. 烤椒桂花蚌:獨特的香辣口感🔥最後就係品嘗別具一格既烤椒桂花蚌,蚌肉厚身鮮嫩,用烤椒去爆炒,為整道菜品增添一抹香辣既風味,令人回味無窮,感受到不同於傳統菜餚既爽辣美味,同時食到桂芯蚌既鮮味,帶黎全新既美食體驗!
1. 鮮蝦腐皮卷:一道攜帶著海洋鮮香的美味🌊
2. 蒜香鮮蝦春卷:蒜香與鮮蝦的火花碰撞💥