2024-03-14 536 瀏覽
☺️荃灣有間酒樓門面幾靚,裡面好大,比人一種高級酒樓既感覺,位於荃灣廣場裡面,門口好大,好易睇到,未咁早開工,同個朋友係度試過,不論係枱同埋環境都好乾淨,職員姐姐人手都好足夠,呢間酒樓味道唔錯好食⋯⋯「燒賣皇」⋯⋯近來食過既酒樓都算係數一數二,味道好食之外服務都用心,燒賣皇熱度十足出晒煙,一整粒都好肥大,裡面既燒賣都好有味道😉⋯⋯「蒜香鮮蝦春卷」⋯⋯蒜香同鮮蝦既味道都鮮明,好香口既一個小食,春卷包得好大卷,口感脆卜卜絕對惹人歡喜😁⋯⋯「極品溜沙飽」⋯⋯睇上去一個白色既飽好似無特別,但食入口好有驚喜,裡面既醬好飽滿,食到中間都有好多醬想流出來,加上棉棉既包,好好食🤤⋯⋯「鮮蝦腐皮卷」⋯⋯呢個腐皮卷好特別,擺脫傳統既春卷,佢既外型好似印度薄餅咁,裡面有好多蝦,加上腐皮一齊食,好有風味。
⋯⋯「燒賣皇」⋯⋯
⋯⋯「蒜香鮮蝦春卷」⋯⋯