2024-05-09 0 瀏覽
觀塘區好正嘅一間樓上任食火鍋,主打花膠鍋,鍾意飲靚湯嘅啱晒。花膠雞鍋 無限時任食 $298呢個花膠雞鍋任食太餐雖然平時都有,但今次撞正餐廳慶祝4週年仲會送三點刺身1份。刺身跟住餐廳建議次序先食三點刺身,有北寄貝、三文魚同大蝦,全部食落都非常新鮮,特別係三文魚夠晒厚身肥美。花膠雞湯飲落完全無腥味,有好正嘅雞肉同花膠鮮甜味,湯嘅質感亦夠晒濃郁,雞肉口感都夠滑,飲咗幾碗之後就可以將雞肉先攞起再加湯,準備食火鍋。海鮮拼盤有魚肉、生蠔、海蝦、青口同蜆,食材新鮮之餘夠晒大隻,當中最正就係海蝦,肉質彈牙又鮮甜。牛盛盤牛肉雪花均勻,份量都唔少,完全唔會有冰鮮味,肉味好足夠。自助火鍋料丸類、蘿蔔、蔬菜類、響鈴支竹等應有盡有,最重要係佢哋嘅食材全部都好新鮮,絕無欺場👍🏻。甜品有幾種唔同味嘅雪糕,少量糕點同泡芙,推介試試益力多味雪糕,酸酸甜甜好正。飲品汽水果汁啤酒全部任飲的。一本食堂 (觀塘)觀塘鴻圖道30號3樓

花膠雞鍋 無限時任食 $298

刺身

花膠雞湯

海鮮拼盤

牛盛盤
牛肉雪花均勻,份量都唔少,完全唔會有冰鮮味,肉味好足夠。

自助火鍋

甜品

飲品
汽水果汁啤酒全部任飲的。

一本食堂 (觀塘)
觀塘鴻圖道30號3樓
聽朋友介紹觀塘有間日式餐廳<一本食堂>最近新出左邊爐放題,除左有無味精花膠雞湯之外,仲包左一份刺身🐟、海鮮🦪、牛肉拼盤🥩同荔枝蝦球🦐花膠雞湯🐔好足料同好滋潤,無味精唔油膩仲好濃骨膠味,兩份食每人飲成5碗先飲曬刺身有三文魚🐟、赤蝦🦐、北寄貝,全部睇落好新鮮,無雪藏味,三文魚亦切得好厚身海鮮有生蠔🦪、小蝦、青口、鯇魚片、扇貝款式好多樣同好新鮮,生蠔青口扇貝無沙牛肉🥩拼盤肉質好靚,有肥牛片同埋牛柳粒,全部脂肪分佈均勻,肉色鮮紅唔暗淡🤩荔枝蝦球🍤小食口感鬆脆彈牙,有好濃嘅荔枝味自助區仲有好多野任食例熟炸小食、前菜、火鍋配料、飲品、甜品、雪糕其中火鍋配料豚肉和三文魚鰭肉質幾靚平日晚市人均價錢:成人$298+10%餐廳:一本食堂🕋地址:觀塘鴻圖道30號3樓

海鮮有生蠔🦪、小蝦、青口、鯇魚片、扇貝
款式好多樣同好新鮮,生蠔青口扇貝無沙

荔枝蝦球🍤小食口感鬆脆彈牙,有好濃嘅荔枝味

其中火鍋配料豚肉和三文魚鰭肉質幾靚

平日晚市人均價錢:成人$298+10%

餐廳:一本食堂
🕋地址:觀塘鴻圖道30號3樓
2024-05-02
2024-05-04 0 瀏覽
早前放工的時候,老闆帶我們來過觀塘的花膠雞鍋放題極吸引,而且無限時自助餐打邊爐🍲,有《滋補養顏花胶雞湯》,熬足原汁原味無添加任何味精,我便先飲湯,再打邊爐😋!我看到原來價錢只需$2xx 便食到都好優惠!時令海鮮🦞拼盤5款同頂級牛盛盤4款 除了雞鍋吸引,仲食咗不少新鮮海鮮及牛牛🐮!更有各種前菜,火鍋食物,啤酒🍻甜品🍮及飲品任飲任食🎉一本食堂.Itsupon Syokudou地址|觀塘鴻圖道30號3樓全層
我看到原來價錢只需$2xx 便食到都好優惠!

時令海鮮🦞拼盤5款同頂級牛盛盤4款
除了雞鍋吸引,仲食咗不少新鮮海鮮及牛牛🐮!

更有各種前菜,火鍋食物,啤酒🍻甜品🍮及飲品任飲任食🎉
一本食堂.Itsupon Syokudou
地址|觀塘鴻圖道30號3樓全層
今日收工約左媽咪出黎食飯,等佢休息一下唔洗煮飯☺️我地就去左呢間觀塘超抵食嘅火鍋放題~呢到地方夠晒大,坐得好舒服,同媽咪傾下偈好開心😁🐔🍲花膠雞鍋無限時放題 ($298 / 成人)🍤精緻前菜 - 荔枝蝦球🐮頂級牛盛盤 - 頂級prime牛小排、頂級prime牛肩胛、安格斯牛板腱🦞海鮮盤 - 時令海鮮5款我地叫左呢個火鍋任食,頭盤送左四款靚牛肉同五款海鮮,有超多膏嘅大蝦🦐、一粒沙都冇嘅蟶子🍴、海水味十足嘅生蠔🦪、勁新鮮嘅魚肉🐠同卜卜蜆🐚~另外係自助區都有唔同嘅熟食同邊爐配料可以揀,飲品除左想見嘅汽水、果汁、無糖茶之外,仲有啤酒任飲添呀😍🍻啱晒漫漫長夜同朋友屋企人邊飲邊傾啦!📍一本食堂觀塘鴻圖道30號3樓

🐔🍲花膠雞鍋無限時放題 ($298 / 成人)

🍤精緻前菜 - 荔枝蝦球
🦞海鮮盤 - 時令海鮮5款

📍一本食堂
2024-04-29 96 瀏覽
呢間日本餐廳最近推出咗無限時火鍋放題,花膠雞湯底養顏又養生,充滿骨膠原,非常足料👍🏻👍🏻👍🏻先飲湯,後打邊爐,忍唔住飲咗好多碗雞湯🥰湯底一啲都唔油膩,唔使怕肥😆.放題包咗一份牛肉拼盤同海鮮拼盤,海鮮幾新鮮,牛肉都好高質,牛味香濃,肉質軟稔,肥瘦適中!✨✨✨.自助區域仲有好多飲品、小食、前菜、甜品同雪糕,可以同朋友慢慢傾偈慢慢食😋豚肉質素唔錯,油麥菜吸收咗湯底嘅精華好好食🫶🏻🫶🏻🫶🏻.📍 一本食堂 (觀塘)觀塘鴻圖道30號3樓
📍 一本食堂 (觀塘)
2024-04-27 72 瀏覽
趁住宜家天氣仲唔太熱又去左打邊爐,最近發現係觀塘既【一本食堂】有任食花膠鷄鍋放題,仲要唔限時!!成人劃一價錢,送荔枝蝦球、時令海鮮拼盤同頂級牛盛盤,其他任食食材就自己出去攞。時令海鮮拼盤包括蟶子、蝦、鯇魚片、蠔同蜆;頂級牛盛盤包括頂級牛小排prime、頂級牛肩胛prime、安格斯牛板腱同雪花一口和牛。花膠鷄鍋可以先飲湯再打邊爐,本身湯無任何調味,可以自己加鹽。鷄湯非常濃但清甜。鷄肉大概有半隻鷄,非常嫩滑無鷄腥味。食物同火鍋食材最推薦荔枝蝦球、頂級牛盛盤、海鮮拼盤同蔬菜。荔枝蝦球造型好特別、蝦球彈牙。頂級牛盛盤肉質鮮嫩、牛味重、就算放耐少少都唔會硬。海鮮拼盤海鮮非常新鮮。蔬菜吸收曬鷄湯精華、非常鮮甜。個人覺得環境寬敞、價錢合理、而且唔限時,非常適合朋友聚會去食。

2024-04-21 124 瀏覽
原來一本食堂依間日本餐廳有打邊爐放題!真係勁興奮,所以我哋就即刻叫咗個打邊爐放題,湯底就揀咗一個花膠雞湯底。佢嘅花膠雞湯底冇落味精,所以相當之清甜,如果驚唔夠味嘅話,仲可以自己額外加鹽。而且佢哋食嘢仲會安排次序,首先有個前菜,然後會推薦你飲啖湯,食個雞先,再慢慢煮海鮮同埋食佢啲靚牛。食完佢頭嗰盆靚牛之後,就可以慢慢咁樣嗌放題食品,而且佢嘅總會有無限嘅甜品同飲品提供🥰🥰🥰佢食物方面都好高質,前菜有荔枝模樣嘅丸,雞嘅肉質都唔錯,海鮮勁豐富會有生蠔海蝦等等各式各樣嘅海鮮,而佢嘅牛肉味道都好好,有牛味!

見到網友介紹依間位於觀塘 "一本食堂" ,餐廳最新出 $298/位 花膠雞鍋任食好似幾正,仲要無限時,另外有丼飯、壽司、拉麵、串燒等各式日本料理,一於就去試吓啦!餐廳地方都好闊落,裝修充滿日式風情設計,仲有多個打卡位,影下相,環境十分舒服,感覺好relax!餐牌裡款式都好多,除咗剌身、壽司、天婦羅、燒物、定食、日式炒飯麵、卷物、日本酒、特飲等等之外,仲有新登場嘅花膠雞鍋任食無限時及火山岩石燒,真係好多選擇呢 ~花膠雞鍋包括 頂級牛盛盆 (1次性) : 頂級牛小排prime、頂級牛肩胛prime、安格斯牛板腱及雪花一口和牛粒。每款都係優質靚牛,牛味香濃,油脂分布平均,肉質鬆軟,非常多汁嫩口,食落唔會有油膩感,喜愛牛肉嘅人一定唔可以錯過喇。純雞湯底味道濃厚豐腴,加入多款牛肉及海鮮材料,帶有濃濃嘅香甜,十分鮮味,濃而不膩。大大塊花膠,口感黏黏嘅,好爽滑。雞件好鮮嫩,肉質彈性有咬口,富有雞鮮味,嫩滑好滋味。海鮮盆 (1次性),5款 : 白鱔片、蝦、半殻帶子、蜆及生蚝 ,海鮮味道鮮美,肉質爽口,帶點清甜。仲有前菜、甜品、汽水、火鍋配料,全部都可以任添。火鍋配料嘅魚餅、竹輪、響鈴用嚟打邊爐真係唔錯

花膠雞鍋包括

花膠雞鍋
牛盛盆
海鮮盆
仲有前菜、甜品、汽水、火鍋配料,全部都可以任添。火鍋配料嘅魚餅、竹輪、響鈴用嚟打邊爐真係唔錯。飲品柚子海鹽味汽水幾特別,鹹鹹甜甜,味道又好夾喎。甜品有雪糕、抹茶蕨餅、泡芙,雪糕雲呢拿同朱古力味各一,兩款都咁好味。
2024-04-17
花膠雞鍋
牛盛盆
海鮮盆
2024-04-15 142 瀏覽
黎到餐廳見到$298,就有任食火鍋放題!即刻心心眼😍😍😍 仲有一次性海鮮拼盤同和牛拼盤,CP值極高!.⭐️花膠雞鍋完全無味精,雞煮8分鐘就食得,超滑!超滑!超滑!連湯都想飲曬佢,花膠同雞既精華,超好飲🥹🥹.⭐️ 海鮮拼盤 & 和牛拼盤生蠔、扇貝、大蜆、蝦,樣樣都好新鮮!成個湯底變到好鮮味,和牛薄薄一片,淥一淥就食得🥰 和牛粒淥熟左都唔會鞋👍🏻👍🏻.⭐️荔枝蝦球好特別,外型好似荔枝,食落係啖啖蝦肉,正!.⭐️鹽酥雞第一次食咁好食既鹽酥雞!超級滑,呢到既雞真係好出色!.⭐️羊肉、豚肉、三文魚、雜丸任食選擇多,三文魚好新鮮,encore左幾次🤫
⭐️花膠雞鍋
⭐️ 海鮮拼盤 & 和牛拼盤
⭐️荔枝蝦球
好特別,外型好似荔枝,食落係啖啖蝦肉,正!
⭐️鹽酥雞
第一次食咁好食既鹽酥雞!超級滑,呢到既雞真係好出色!
⭐️羊肉、豚肉、三文魚、雜丸
任食選擇多,三文魚好新鮮,encore左幾次🤫
抵食$298/位花膠雞鍋😍任食無限時❗️ 觀塘《一本食堂》👍🏻先飲湯後打邊爐,大大粒花膠,啖湯好正!雞鍋仲包括包括:🌟頂級牛盛盆(1次性)頂級牛小排prime、頂級牛肩胛prime,安格斯牛板腱,雪花一口和牛粒)滿足食肉獸~我最鍾意牛小排及雪花一口和牛粒,濃濃牛脂香。🦞海鮮盆(1次性)5款白鱔片,蝦,半殼帶子,蜆,生蠔🦪最喜歡白鱔好肥美生蠔也好鮮美🌟其他前菜、甜品、水果、汽水、火鍋配料,全部都可以任添😋❣️送咗碟荔枝炸蝦球,外香脆,裏面彈牙爽口,好好味🤤🍉水果竟然有哈密瓜,食咗好多轉。🌟日式小番薯、炸魚皮、炸餃子,你打邊爐之前過足口癮。🍨甜品除咗雪糕之外,仲有泡芙,有雲呢拿味同朱古力味,我鍾意朱古力味,食咗兩轉。整體食得好開心,無限時可以慢慢嘆,價錢實惠,大人收費$298,小朋友收費$208,食物選擇亦頗豐富,最鍾意個養生花膠雞湯,性價比高❤️下次朋友聚會都會再選擇嚟呢度。
雞鍋仲包括包括:
🌟頂級牛盛盆(1次性)

滿足食肉獸~我最鍾意牛小排及雪花一口和牛粒,濃濃牛脂香。

🦞海鮮盆(1次性)

5款白鱔片,蝦,半殼帶子,蜆,生蠔🦪

最喜歡白鱔好肥美

生蠔也好鮮美
🌟其他前菜、甜品、水果、汽水、火鍋配料,全部都可以任添😋
❣️送咗碟荔枝炸蝦球,外香脆,裏面彈牙爽口,好好味🤤

🍉水果竟然有哈密瓜,食咗好多轉。
🌟日式小番薯、炸魚皮、炸餃子,你打邊爐之前過足口癮。

2024-03-20
  • 花膠雞鍋
2024-03-28 297 瀏覽
🚩一本食堂 (觀塘)〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️近排屋企人輪住病,真係要出去食返啲好嘢,飲啖靚湯補下身子🥹上個禮拜特登叫爹哋放工唔好返屋企住,一齊喺佢公司附近食埋嘢先走😎餐廳夜晚可以單叫日本野或者好似我哋咁食花膠雞火鍋放題 🐣每位$298,花膠雞就唔可以任添,不過其他配料都好豐富🤤坐低就上咗個鍋啦🍲店員話湯底係完全無添加,係純純淨淨嘅雞湯😌個人就覺得加啲鹽當堂好飲啲~我同爸爸每人飲咗兩碗先開餐💕每台都要有一碟牛肉拼盤同海鮮拼盤!爸爸痛風唔食得咁多海鮮,都話個海鮮拼盤好正人🤭蟶子同埋大蜆一啲沙都冇,夠晒彈牙可以任fill嘅羊同豬相當有驚喜💥羊味好香又有厚度🐏炸物一律新鮮炸起,夠晒誠意🔥另外店員服務態度超好,做野好快手‼️
🚩一本食堂 (觀塘)
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
每台都要有一碟牛肉拼盤同海鮮拼盤!

可以任fill嘅羊同豬相當有驚喜💥羊味好香又有厚度🐏
炸物一律新鮮炸起,夠晒誠意🔥
另外店員服務態度超好,做野好快手‼️
位於鴻圖道最搶眼嘅一棟樓鴻圖樓😎呢度附近都好多嘢食,好多收工約埋成班同事一齊食飯,一本食堂就啱晒成班朋友一齊聚會,午餐記得佢哋係食日本嘢,到夜晚佢哋就變咗😍冇限時火鍋放題😍我哋今次同成班朋友,就食佢哋嘅~花膠雞鍋~🐥花膠雞窩~$298位(份量唔少嘅花膠😍雞湯底廚師熬咗六個鐘👍🏻冇味精,冇鹽⋯鮮味十足,呢一啖湯係呢一餐好嘅開始😎)💫頂級牛盛盤(頂級牛小排prime,頂級牛肩胛prime,安格斯牛板腱,雪花一口和牛粒)💫海鮮盤(生蠔,半殼帶子,白鱔片,蝦,蜆)💫前菜,甜品,汽水,各款火鍋食品,熱食

位於鴻圖道最搶眼嘅一棟樓鴻圖樓😎
😍冇限時火鍋放題😍
我哋今次同成班朋友,就食佢哋嘅~花膠雞鍋~

🐥花膠雞窩~$298位

💫頂級牛盛盤

💫海鮮盤
(生蠔,半殼帶子,白鱔片,蝦,蜆)

💫前菜,甜品,汽水,各款火鍋食品,熱食
  • 花膠雞窩
2024-03-23 171 瀏覽
地方好闊落,坐得好舒服😌地方都算方便😊快啲同朋友一齊黎試下啦😌花膠雞鍋任食🤩佢地用左六個鐘頭熬湯底😍一定要先飲湯再食雞先最正😋估唔到又幾好飲喎,連埋雞一齊食,我地好快就食晒飲晒打邊爐😆仲有炸蝦球送😍外皮炸都好似荔枝咁好得意好好味😋小食鹽酥炸雞吉列炸蝦蟹籽沙律頂級牛盛盆(1次性)4款項級牛小排頂級牛肩胛安格斯牛板腱雪花一口和牛粒上台又靚,肉質品錯,好快我就清晒🤣海鮮盆(1次性)白鱔片蝦半殼帶子蜆生蚝海鮮都非常鮮甜,都算大隻🤤仲有前菜、汽水、甜品當然仲有好多火鍋食物特級肥牛,天然黑豚梅肉,五花胸豚肉片,雞内肉片,龍利柳,牛柏葉,鵝腸,雞子,三文魚頭,蟹柳,魚皮餃,珍寶黑椒台灣腸,芝士腸,午餐肉,日式餃子,魚餅,竹輪,貢丸,牛丸,猪肉丸,墨魚丸,小唐菜,油麥菜,冬菇,金菇,靈芝菇,粟米,芋頭,炸枝竹,響舒,百福豆腐,日式拉面,稻庭烏冬及芋絲😍

估唔到又幾好飲喎,連埋雞一齊食,我地好快就食晒飲晒打邊爐😆

仲有炸蝦球送😍外皮炸都好似荔枝咁好得意好好味😋

小食
鹽酥炸雞
吉列炸蝦
蟹籽沙律

頂級牛盛盆(1次性)
4款
項級牛小排
頂級牛肩胛
安格斯牛板腱
雪花一口和牛粒

上台又靚,肉質品錯,好快我就清晒🤣

海鮮盆(1次性)
白鱔片

半殼帶子

生蚝
海鮮都非常鮮甜,都算大隻🤤

仲有前菜、汽水、甜品

當然仲有好多火鍋食物
原來鴻圖樓上面,3樓有間好大、好寬敞嘅日式餐廳,餐廳入面有好靚櫻花同日式畫佈置。仲有房仔架,一大班人都好夠坐。可能天氣凍吧,原來除左壽司刺身,餐廳仲做埋火鍋!🥘🫕298/1位 花膠雞鍋任食無限時火鍋 店員會幫我哋落花膠同雞,要等佢滾十分鐘之後,先飲湯。花膠雞湯底,好黃好濃好味!店員話淆咗六個鐘,真材實料😋忍唔住飲晒d湯咁濟😆之後可加高湯繼續打邊爐。有一次性嘅海鮮盤,同頂級牛盛盤。海鮮盤有白鱔、蝦、帶子、蜆、生蠔,蜆超肥美鮮甜超好味!牛盛盤有牛小扒、牛肩胛、牛板腱、雪花一口和牛粒。基本上呢d都好夠飽。不過佢無限時,可以慢慢再食埋其他。有紙仔寫追加既食物,例如各類丸,牛柏葉等等一般火鍋食物。仲有熟食:鹽酥炸雞、吉列炸蝦可以畫紙仔叫,即炸熱辣辣。雪櫃有螺肉、中華沙律、芝麻八爪魚、蝦、甜品、雪糕、飲品,全部都任食自由拎。呢度開到22:30,觀塘友如果想食任食火鍋,呢度無限時慢慢食,諗得過!👍
原來鴻圖樓上面,
3樓有間好大、好寬敞嘅日式餐廳,
餐廳入面有好靚櫻花同日式畫佈置。

仲有房仔架,一大班人都好夠坐。

可能天氣凍吧,
原來除左壽司刺身
餐廳仲做埋火鍋

🥘🫕298/1位 花膠雞鍋任食無限時火鍋

店員會幫我哋落花膠同雞,
要等佢滾十分鐘之後,
先飲湯。

花膠雞湯底,好黃好濃好味!
店員話淆咗六個鐘,真材實料😋
忍唔住飲晒d湯咁濟😆

之後可加高湯繼續打邊爐。

有一次性嘅海鮮盤,同頂級牛盛盤。
海鮮盤有白鱔、蝦、帶子、蜆、生蠔,
蜆超肥美鮮甜超好味!

牛盛盤有牛小扒、牛肩胛、牛板腱、雪花一口和牛粒。
基本上呢d都好夠飽。

不過佢無限時,
可以慢慢再食埋其他。
有紙仔寫追加既食物,
例如各類丸,牛柏葉等等一般火鍋食物。

仲有熟食:鹽酥炸雞、吉列炸蝦可以畫紙仔叫,
即炸熱辣辣。

呢度開到22:30,
觀塘友如果想食任食火鍋
呢度無限時慢慢食,諗得過!👍
2024-03-19 132 瀏覽
午飯時間,聽講朋友嚟咗觀塘搵我,於是呢,佢幫我揀咗間日本餐廳食飯。呢度係鴻圖樓嘅3樓。入邊座位舒適,同埋整體呢都係光猛嘅。午飯時間去唔需要等好耐仲有下午茶,可以選擇。不過我去到嘅時候仲係12點幾,所以就嗌午市定食。價錢喺日本嘢嚟講都算係正常嘅,選擇都幾多。午市定食加$10有兩件壽司。加$6就有飲品。於是我叫咗個特級肥牛烏冬。三文魚壽司同埋無糖可樂,$72!食物質素都幾正常!肥牛嘅份量都算多!三文魚壽司都幾新鮮!性價比都幾高。

入邊座位舒適,同埋整體呢都係光猛嘅。

午飯時間去唔需要等好耐

肥牛嘅份量都算多!三文魚壽司都幾新鮮!性價比都幾高。