Le Viet

2017-08-04 111 瀏覽
今晚一行四人敘舊去食越南菜!朋友介紹先知The One裡面都會有好食又抵食嘅餐廳!餐廳環境都幾開揚幾舒服!先黎叫咗個精選拼盆,個拼盆有四款越式小食,炸蝦餅、春卷、燒豬頸肉同扎肉蒸粉包。我最鍾意係個蝦餅同燒豬頸肉,蝦餅好彈牙,豬頸肉燒得好香又唔會乾!個串燒就有牛肉、豬肉、雞肉各2串。平時我最愛牛肉但我覺得雞肉好得!串雞肉香口得黎又肉仲好滑!D串燒加上個醬汁好惹味!正!我成餐就最like碟辣椒膏炒大蜆!D蜆堅大隻!雖然叫辣椒膏炒但唔會太辣又keep到蜆D鮮味仲有勁多香料香菜一齊炒,勁足料!如果我冇叫個炒飯,我一定叫個白飯配佢!🙈其實個大蝦菠蘿飯都好好味😋,隻大蝦都真係幾大隻㗎!個炒飯都炒得幾靚又乾身又足料!我哋先冇菜就叫咗個椒絲炒通菜,佢有微微嘅辣又唔會好油!最後好飽但都忍唔住叫咗個香芒糯米飯!D糯米飯暖暖地又唔會好甜!好好味呀!😍

精選拼盆

串燒

辣椒膏炒大蜆

大蝦菠蘿飯

我哋先冇菜就叫咗個椒絲炒通菜,佢有微微嘅辣又唔會好油!
椒絲炒通菜

香芒糯米飯