2020-06-14 852 瀏覽
今晚放工約咗朋友去九龍城食泰菜,甘多間泰國餐廳,唔知邊間好食。同事就介紹南角道 泰象館,上網睇返d口碑都唔錯!即刻喺openrice 訂位先,仲可以賺埋飛行里數!餐廳 裝修充滿泰國地道特色,連廚師都係泰國人,真正食到泰國風味! 座位大約有廿零個,都幾多人幫襯,我哋七點之後要等位!天氣炎熱,食泰菜飲Singha啤,感覺與別不同,咁先夠地道,冰涼解渴!串燒三拼豬牛雞合共6串有豬、牛、雞可供選擇,燒烤焦香撲鼻,乾身唔油膩,無骨啖啖肉大快朵頤。個人最喜歡它的沙爹醬汁,辣裏帶甜,仲食到碎碎的花生粒,稠身惹味,送酒一流!炸蝦餅拼春捲蝦餅肉質新鮮,爽滑彈牙有蝦味,脆炸香口惹味。春卷是我喜愛的食物,香脆可口,內有雲耳、粉絲、青菜、蘿蔔絲 ,感覺清新健康!紅咖哩雞朋友建議叫咖哩點薄餅。薄餅熱辣辣,香脆鬆化,有牛油味。紅咖哩,辣中帶甜有淡淡嘅椰汁香味,濃郁稠身,用來醮點 薄餅真是絕配!整體食物質素不錯,份量充足,不收加一,確係幾經濟實惠!

串燒三拼豬牛雞

炸蝦餅拼春捲

紅咖哩雞

整體食物質素不錯,份量充足,不收加一,確係幾經濟實惠!

• 串燒三拼
  • 薄餅