2018-11-23 200 瀏覽
薯條你就shake得多,海鮮你又shake過未?今日難得黎到灣仔莊士敦道,聽聞呢間Mr.crab 的海鮮包好出名,裏面更有濃郁滋味海鮮汁,撈埋一齊好好食!今晚約咗朋友食飯,所以就決定嚟呢度一嘗所願,試吓呢度嘅海鮮包!先講下裝潢,呢度嘅裝修好別緻,而且帶點可愛。餐廳充滿着海洋感覺,加上座位坐得舒適,絕對是和朋友相聚的好地方。餐廳食物選擇很多,有沙律,前菜,小食,到主食,甜品,各有特色,令我每樣都想試。卡疆蝦墨西哥軟玉米餅$98對於墨西哥餅,我情有獨鍾。鍾意佢夠多香料,而且餡多,味道層次豐富。鮮蝦用上香料腌制,非常爽彈!裏面更有新鮮感蔬菜,紫椰菜,菠蘿等等,酸酸甜甜,好好食!旁邊更配有番茄沙沙,牛油果醬和酸忌廉,配上這三個醬汁,感覺更有層次,絕對值得叫來吃!龍蝦湯$88龍蝦湯夠濃稠,味道香濃,忌廉味道較淡,而龍蝦味就超級濃郁。旁邊更配有龍蝦香脆多士,啖啖龍蝦鮮味!Signature Combo $360賣相絕對值得打卡影相,用一個漁袋裝住海鮮,未食都感覺到新鮮。海鮮有蜆,海蝦,青口。配菜更有香腸,新薯,粟米等等,絕對夠二人分享。總共有三種醬汁選擇,我就選擇了檸檬叼草忌廉醬汁。海蝦夠新鮮,很
薯條你就shake得多,海鮮你又shake過未?

卡疆蝦墨西哥軟玉米餅$98
卡疆蝦墨西哥軟玉米餅

龍蝦湯$88
龍蝦湯

Signature Combo $360
Signature  Combo

海蝦夠新鮮,很爽彈。再配上充滿洋蔥香氣的醬汁,檸檬更把海鮮的鮮味帶出。我很喜歡這個醬汁,清新惹味!

水牛城雞翼$88
水牛城雞翼

味道非常濃郁,略嫌鹹了些少。雞翼外脆內軟,沾上些少酸忌廉就剛好平衡。

新奧爾良污糟飯$108
新奧爾良污糟飯

所謂污糟飯即是墨汁炒飯,炒飯帶有些少辣,香氣十足。
加上墨魚汁的鮮香味,還有洋蔥,紅椒和香蔥,讓炒飯很香口,而且粒粒分明,做得很不錯!

Mr crab小甜點拼盤$128
Mr  crab甜品拼盤

分別四種甜點,朱古力慕絲,朱古力布朗尼,紅絲絨蛋糕和檸檬蛋糕。我很喜歡白朱古力慕絲,質感香滑,而且有香濃的白朱古力味,甜而不膩。

卡疆蝦墨西哥軟玉米餅
龍蝦湯