2019-08-07 2763 瀏覽
pillow talk romantic cafe *同男朋友食暈全港九* 星期一入屯門做野,男友入黎接順便食埋野兜返歸。經過呢間餐廳幾多人食同感覺浪漫,就決定食佢。 環境幾舒服,樓底勁高,完全冇壓迫感,加上燈光暗暗的,岩晒細細聲傾下計,pillow talk下~我地叫左兩個餐,香草醬法式羊架配薯角及美式BBQ豬仔骨配薯條,upgrade 左,前菜一個跟沙律,一個跟餐湯,仲有甜品。沙律同湯餐跟蒜蓉包沙律係我食嘅,啲菜新鮮配日式芝麻醬,啱我健康之選。餐湯好似係蟹膏蘑菇忌廉湯,男友話蘑菇係新鮮打爛,加油蟹膏,一啲都唔求其,唔係出邊嗰啲罐頭蘑菇菇忌廉湯。點下脆脆蒜蓉包好味道。香草醬法式羊架配薯角好大碟,羊架有三件,仲有一對薯角,雞髀菇同埋菜。羊架要咗五成熟,剛剛好,外皮煎得有小小焦,所以個羊膻味更出,內面又有肉汁,好食。美式BBQ豬仔骨配薯條大舊豬仔骨,有8條骨,烤焗出來好香,加上肉上蘸上bbq醬汁,肉入口柔軟,有咬口,啖啖肉,又惹味,啃埋骨添。甜品-Tiramisu套餐跟的,Tiramisu不會太甜,入口即化,浪漫感覺提升晒!
pillow talk romantic cafe

*同男朋友食暈全港九*

星期一入屯門做野,男友入黎接順便食埋野兜返歸。
經過呢間餐廳幾多人食同感覺浪漫,就決定食佢。

湯律  餐湯  蒜蓉包
沙律

沙律同湯餐跟蒜蓉包
沙律係我食嘅,啲菜新鮮配日式芝麻醬,啱我健康之選。

餐湯

香草醬法式羊架配薯角
好大碟,羊架有三件,仲有一對薯角,雞髀菇同埋菜。

Tiramisu
Tiramisu