2024-03-28 232 瀏覽
餐廳位於青棉徑, 整條街都是美食專區, 環境營造工業風水泥牆、帶點時尚風, 特設梳化椅, 主打西式料理、扒類、意粉、小食及酒精飲料, 非常適合朋友聚會的好地方✨我們點了ғᴜsɪᴏɴ避風塘軟殼蟹意大利粉🍝 大大的軟殼蟹賣相已經加了分, 炸得酥脆內餡帶點軟嫩, 意粉帶點蒜香味, 十分惹味😍是日餐湯配蒜蓉多士🥖蘑菇湯味道濃郁非常ᴄʀᴇᴀᴍʏ巴拿馬火腿瑪格麗特比薩🍕 薄餅即叫即製作, ᴘɪᴢᴢᴀ批邊脆卜卜, 超薄香脆餅底、風乾火腿份量多、非常香口飲品ᴠɪᴄᴛᴏʀɪᴀ ʜᴏᴛᴇʟ sᴇᴄʀᴇᴛ🥃 夢幻水晶球配紫色玫瑰花的賣相, 打卡一流, 是由伏特加、荔枝及蔓越莓汁, 果香清甜味道, 入口冰涼清爽, 酒精不算太濃, 非常適合女任飲用甜品ᴄʀᴇᴀᴍ ʙʀᴜʟᴇᴇ x ᴄᴜsᴛᴀʀᴅ ᴘᴜᴅɪɴɢ 🍮店員會跟據客人喜好繪畫甜品圖案, 非常適合慶祝生日及紀念日💕雞蛋香味、布丁般的滑潤口感, 加上焦糖脆片, 清爽香甜又不太膩這間餐廳是寵物友善餐廳, 特設室外位置, 可以帶毛小孩一同用膳, 枱與枱之間空間感十足, 食物賣相很吸引、高質素性價比高, 店員由帶位至用餐完都招呼周到, 上菜有效率, 值得再回顧💕

我們點了

ᴠɪᴄᴛᴏʀɪᴀ ʜᴏᴛᴇʟ sᴇᴄʀᴇᴛ🥃

甜品

• 避風塘軟殼蟹意粉
  • 甜品
琴晚諗住慶祝一下過左個試收工先打電話去book枱同request生日畫盤我想要隻一男一女既獅子 whatever咩樣呢個要求有啲抽象 所以都無咩特別idea但我知道成品一定係靚既因為我係OpenRice既comment睇過啲作品.去到野食都好高汁,普通甜品都100分!!!.炸物拼盤好酥脆有三款醬 一啲都唔寡淡.豬肋骨啖啖肉!薯條多到好似唔洗錢咁.避風塘軟殼蟹意粉好食既,但略嫌分量有啲少.甜品焦糖燉蛋外型100分就唔洗提個燉蛋原來以為係普通野又唔係wo~唔會太死甜 又香香地口.呢間餐廳星2夜晚去 都坐到8成枱係現今既香港黎講算優秀咁相信落左唔少苦功例如畫盤既師傅絕對唔可以失去佢!!同埋值得一讚既係畫盤隻碟好輕,呢個小巧思要加分令人可以拎黎拎去影相見過有啲甜品碟重到hihi.最後比少少comment兩個男仔侍應們可以主動幫手影下相...畢竟個畫盤靚成咁同埋餐廳可以提供即影即有服務唔好話10蚊 20蚊我都肯買好想將個畫盤永遠留低 想錶起佢
琴晚諗住慶祝一下過左個試
收工先打電話去book枱同request生日畫盤
我想要隻一男一女既獅子 whatever咩樣
呢個要求有啲抽象 所以都無咩特別idea
但我知道成品一定係靚既
因為我係OpenRice既comment睇過啲作品
去到野食都好高汁,普通甜品都100分!!!
炸物拼盤好酥脆
有三款醬 一啲都唔寡淡
豬肋骨啖啖肉!
薯條多到好似唔洗錢咁
避風塘軟殼蟹意粉
好食既,但略嫌分量有啲少
甜品焦糖燉蛋
外型100分就唔洗提
個燉蛋原來以為係普通野
又唔係wo~
唔會太死甜 又香香地口
呢間餐廳星2夜晚去 都坐到8成枱
係現今既香港黎講算優秀
咁相信落左唔少苦功
例如畫盤既師傅絕對唔可以失去佢!!
同埋值得一讚既係
畫盤隻碟好輕,呢個小巧思要加分
令人可以拎黎拎去影相
見過有啲甜品碟重到hihi
最後比少少comment
兩個男仔侍應們可以主動幫手影下相...
畢竟個畫盤靚成咁
同埋餐廳可以提供即影即有服務
唔好話10蚊 20蚊我都肯買
好想將個畫盤永遠留低 想錶起佢

2024-03-20 238 瀏覽
全部主食可轉套餐,揀沙律 或 湯及蒜蓉包 當日飲咗蘑菇湯,口感比較香濃水感,唔會‘漿’住個口;蒜蓉包香脆好食👍🏻 亦有揀沙律,賣相都相當唔錯📍FUSION避風塘軟殼蟹意粉避風塘炸蒜+微辣風味炒出嘅意粉,味道相當融合軟殼蟹炸漿厚薄適中 #脆卜卜👍🏻📍頂級安格斯肉眼配薯角牛扒色香味都合格(唔知係咪咁啱chok到隱藏食法,轉薯條的話薯條熱辣辣即炸特別驚喜係熱朱古力,估唔到有隻狗仔圖案!雖然味道上只係一杯普普通通嘅朱古力,但小朋友飲得好開心😂
全部主食可轉套餐,揀沙律 或 湯及蒜蓉包
亦有揀沙律,賣相都相當唔錯

📍FUSION避風塘軟殼蟹意粉
避風塘炸蒜+微辣風味炒出嘅意粉,味道相當融合
軟殼蟹炸漿厚薄適中 #脆卜卜👍🏻

📍頂級安格斯肉眼配薯角
牛扒色香味都合格
(唔知係咪咁啱chok到隱藏食法,轉薯條的話薯條熱辣辣即炸

2024-03-02
2024-02-03 668 瀏覽
啱晒!今晚食咗個飽喺PillowTalk Restaurant & Bar,味道出奇地正!雙重芝士焗龍蝦🦞咁惹味,啖啖肉,芝士香得黎唔覆蓋龍蝦嘅鮮甜,咬落去卜卜脆嘅薯角真係夠晒口感。再嚟個春雞🐓,肉滑汁多,味到嗰啲香料嘅層次,加上啲黑椒汁,搞到我啲薯角都唔理唔加自己攞嚟吞!話事提拉米蘇,甜品係咪?外層掃咗啖酒,中間軟綿得滯,一啖下去,真係心花怒放😍。飲品樣樣齊,我揀咗個Falling For You mocktail,甜度啱啱好,酸酸甜甜,飲完個晚上都精神好多!整體黎講,餐廳氣氛好正,怪不得朋友成日提起。要係想食個家常但又唔家常嘅晚飯,呢度絕對係個唔錯嘅選擇!🧜‍♀️🍷🥘
2024-01-02 826 瀏覽
之前試過哩間西餐廳晚餐 環境乾淨 員工有禮咁岩屋企人入新界家庭樂又見到佢地社交媒體網站話新推出LUNCH🍽️專登過黎試下我地分別叫左兩份羊架🐑🐑 及 慢煮牛板腱忌廉長通粉🐂🐂 及 BBQ燒豬肋骨配薯條🐖🐖羊架$108 同燒豬肋骨$88 非常出色 到左先知原來星期一至五免加一 今日撞正星期二 哩個價錢超抵食 勁飽肚後尾加左 兩份甜品 Set Lunch 甜品+$38雖然無講要畫碟服務 但係員工勁有心思 送上兩個圖案 屋企人勁驚喜 服務週到!!Set Lunch 餐包松露忌廉湯及沙律 餐飲原本餐包Tea or Coffe嘅不過我點左杯Mocktails, Alone Together清新西柚香氣 甜甜橙味 酸酸甜甜 非常開胃如果大家晏晝想Chill下 哩到系不錯選擇👍真心個Lunch 超抵食👍超抵👍超抵食👍
之前試過哩間西餐廳晚餐 環境乾淨 員工有禮

• 餐湯
  • 沙律
  • 豬仔骨
2023-11-20 1110 瀏覽
當晚原本訂了7:30食飯,但因為有事,所以打去延遲到8:00.餐廳員工很有善幫忙更改時間.一去到員工很細心安排較入面的座位,說出面座位的比較大風.食物方面雖然選擇不算多,但所叫的都很美味.另外由於當天是生日飯,員工很細心地先問生日主角喜歡什麼人物,之後在網上找尋圖像代為畫上甜品上.公仔亦畫得相當靚.總結而言此餐飯食物好味,員工細心有禮,圖畫精美.很滿意的一餐生日晚餐!
總結而言
  • 豬手
2023-11-05 1023 瀏覽
假期專登走入屯門搵食,見食間BAR REST環境氣氛唔錯就嚟試下。訂咗6點食,時間尚早冇乜人。靜靜地可以慢慢傾慢慢食,可以舒舒服服唔駛咁趕👍🏻#松露忌廉湯幾香松露味,唔會水汪汪唔錯,配埋脆卜卜蒜蓉包,幾好👍🏻#美國安格斯肉眼配薯角叫咗Medium rare但過熟有D韌,肉味比較淡但勝在夠大塊。蒜片脆口夠香幾好,不過不失。#法式羊架配薯角羊味唔重,冇乜肉汁比較失望⋯服務嚟講幾好,可能由於唔多人,點餐上菜都算快,又唔會催埋單,不過食物嚟講就感覺一般。以依個價錢嚟講中規中矩,不過以小區嚟講都叫可以接受。
假期專登走入屯門搵食,
見食間BAR REST環境氣氛唔錯就嚟試下。
訂咗6點食,時間尚早冇乜人。
靜靜地可以慢慢傾慢慢食,
可以舒舒服服唔駛咁趕👍🏻

#松露忌廉湯
幾香松露味,唔會水汪汪唔錯,
配埋脆卜卜蒜蓉包,幾好👍🏻
黑松露忌廉湯

#美國安格斯肉眼配薯角
叫咗Medium rare但過熟有D韌,
肉味比較淡但勝在夠大塊。
蒜片脆口夠香幾好,不過不失。
美國安格斯肉眼配薯角

#法式羊架配薯角
羊味唔重,冇乜肉汁比較失望⋯
法式羊架配薯角-薄荷醬

服務嚟講幾好,可能由於唔多人,
點餐上菜都算快,又唔會催埋單,
不過食物嚟講就感覺一般。
以依個價錢嚟講中規中矩,
不過以小區嚟講都叫可以接受。
黑松露忌廉湯
2023-09-05 1046 瀏覽
Pillowtalk Restaurant & Bar 📍屯門青棉徑5號金寶大廈地下6號舖餐廳燈光較浪漫,頗有情調,亦報置了不同的裝飾品,如80-90年代風格的掛畫,整體的氛圍很適合情侶拍拖。香蒜辣口欖欖油大蝦意大利粉($158)意大利粉配上香蒜和欖欖油的味道十分之香口和開胃,再加上大蝦十分之鮮甜多汁彈牙,份量亦十分之多,整體而言,十分之推薦。燒原條豬肋骨配薯條.秘製烤肉醬($208)豬肋骨的口感較有咬口,秘製烤肉醬有很重的蕃茄味道配上豬肋骨別有風味,薯條上沽著烤肉醬亦很夾。美國安格斯肉眼配薯⻆($248)依$248而言,肉眼的份量十分之巨大,份量大到大過成隻手,肉質吾會太靭,十分岩岩好,而且好有牛味,薯⻆十分鬆脆,是一個抵食之選。Special Chocolate Waffle ($78)朱古力醬既味道吾會太甜,好岩岩好,Waffle是口感是較煙靭,幾好食。🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️好味程度:4/5 扺食: 5/5 環境:4/5
Pillowtalk Restaurant & Bar
📍屯門青棉徑5號金寶大廈地下6號舖

香蒜辣口欖欖油大蝦意大利粉($158)

燒原條豬肋骨配薯條.秘製烤肉醬($208)

美國安格斯肉眼配薯⻆($248)

🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️

好味程度:4/5
扺食: 5/5
環境:4/5
2023-08-31 576 瀏覽
📸:德 國 豬 手 · 法 國 羊 架 · Woody with Tiramisu 生 日 畫 碟 🥰主 菜 我 地 點 了 兩 個 Main 好 大 份 飲 品 Cocktail and Mocktail 各 有 不 同 杯 既 外 型 好 特 別 不 得 不 提 就 係 最 重 要 生 日 畫 碟畫 得 好 靚 完 全 符 合 我 想 要 既 Woody 無 論 邊 個 角 度 睇 都 咁 靚 and Tiramisu 都 好 好 味 ♥️ 好 開 心 屯 元 天 搵 到 間 咁 靚 慶 生 餐 廳

Cocktail and Mocktail 各 有 不 同

杯 既 外 型 好 特 別

不 得 不 提 就 係 最 重 要 生 日 畫 碟

畫 得 好 靚 完 全 符 合 我 想 要 既 Woody

慶 生 餐 廳

2023-08-30
2023-08-31 529 瀏覽
同朋友一行3人慶祝生日,食物好好食,餐廳環境舒服叫左肉眼扒同豬仔骨,跟餐有得揀湯/沙律,同埋蒜蓉包+野飲肉眼扒同豬仔骨好大件,味道好好份量亦好足夠,我地揀咗餐湯係好濃郁用打碎蘑菇做既蘑菇湯,另外加左兩份小食,雞翼同芝士薯條就係正常味道因為自己帶蛋糕所以冇叫甜品,切餅費每人$20,原先以為要叫佢哋既甜品先有得畫碟,估唔到店員好有心機係蛋糕碟上畫咗我地3個既樣既公仔,畫得好靚呢個切餅費好值得值得一讚既係店員好有禮貌
同朋友一行3人慶祝生日,食物好好食,餐廳環境舒服
叫左肉眼扒同豬仔骨,跟餐有得揀湯/沙律,同埋蒜蓉包+野飲
值得一讚既係店員好有禮貌
2023-08-30
  • 頂級安格斯肉眼配薯角
  • 美式BBQ豬仔骨配薯條
2023-08-26 375 瀏覽
避風塘軟殼蟹意大利粉,香辣大蝦意大利粉,BBQ雞翼,生日畫碟海賊王公仔,蒜蓉包,黑松露蘑菇忌廉湯,Tiramisu,凍檸茶😋😋😋食物:🌟🌟🌟🌟🌟飲品:🌟🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🌟🌟🌟衛生:🌟🌟🌟🌟價錢:人均$250/位💏👍整體性價比值極高水準,好過不少酒店,特別喜歡生日畫碟服務,畫得十分有心思,十分靚,十分驚喜,令我擁有一個愉快,難忘又美滿的生日呀!十分誠意推薦大家來餐廳品嚐一番喔🥳🥳🥳🥳🥳🥳👍👍👍👍👍👍

食物:🌟🌟🌟🌟🌟
飲品:🌟🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟
服務:🌟🌟🌟🌟🌟🌟
衛生:🌟🌟🌟🌟
價錢:人均$250/位💏👍

避風塘軟殼蟹意大利粉,香辣大蝦意大利粉,BBQ雞翼,蒜蓉包,黑松露蘑菇忌廉湯,生日畫碟海賊王公仔,Tiramisu, 凍檸茶
2023-08-24
2023-08-19 208 瀏覽
位於屯門的一家西餐小店,裝潢帶滿滿神秘感,在幽靜環境跟朋友享受晚餐☺️濃滑蘑菇湯加上脆口蒜味濃郁包,夠暖胃。沙律菜新鮮加上麻醬和麵包脆脆,開胃清爽。羊架配薯角🌟羊架手掌大,油脂感十足,口感嫩滑彈牙,舖上脆香蒜片和醬汁更滋味,薯角炸得通透香脆。龍蝦安格斯漢堡🌟重點推介,多層材料,有鮮美龍蝦肉,厚實多汁漢堡,芝士舖住蕃茄和沙律菜,麵包有陣陣牛油香味,外脆內軟。餐飲包了凍檸檬茶和凍咖啡,夏天來一杯凍飲份外清爽,食材新鮮豐富,餐牌選擇頗多,下次可以再試其他😋

羊架配薯角🌟

龍蝦安格斯漢堡🌟

• 香草醬法式羊架配薯角
呢間餐廳個名令我成日諗起《千機變》入面阿Sa講個嘅對白 佢同陳冠希講另一齊傾場Pillowtalk先啦🩷好難忘記,雖然《千機變》呢套電影呢一套好似係2000年嘅事😅咁到底點樣齣戲同埋呢一間餐廳個名有冇關係㗎呢?暫時表面睇落就冇啦但我估計老闆嘅年齡應該同我差唔多佢都有睇過呢一齣電影,而且佢係好鍾意聽英文舊歌嘅😍因為佢喺餐廳入邊傳晚會播住一啲好好聽嘅英文歌襯返西式餐廳其實都幾夾嘅 我都好享受食物方面 我一眼就揀咗美國安格斯肉眼配薯角以我嘅食伴就揀咗佢避風塘軟殼蟹意大利粉搞搞新意思 其實本身我想嗌一個和牛漢堡但係我怕男士唔夠飽,所以俾佢選擇最後揀咗意大利粉 賣相唔錯😋不過識落有少少辣 佢食到,我食唔到鍾意食辣嘅朋友可以一試最後都係叫返個甜品令呢一餐完美地結束叫咗自家製提拉米蘇由於佢似係一直喺冰格雪住有客人要先拎出嚟唔係即整所以提拉米蘇蛋糕中間真係食到一舊冰嘅感覺呢度有少少減分 但佢真係用咗好重嘅酒而提拉米蘇嘅製作方式嚟講都幾標準🌟🌟

咁到底點樣齣戲同埋呢一間餐廳個名有冇關係㗎呢?
暫時表面睇落就冇啦
但我估計老闆嘅年齡應該同我差唔多
佢都有睇過呢一齣電影,而且佢係好鍾意聽英文舊歌嘅😍
因為佢喺餐廳入邊傳晚會播住一啲好好聽嘅英文歌
襯返西式餐廳其實都幾夾嘅 我都好享受

食物方面 我一眼就揀咗美國安格斯肉眼配薯角
以我嘅食伴就揀咗佢避風塘軟殼蟹意大利粉
搞搞新意思 其實本身我想嗌一個和牛漢堡
但係我怕男士唔夠飽,所以俾佢選擇
最後揀咗意大利粉 賣相唔錯😋
不過識落有少少辣 佢食到,我食唔到
鍾意食辣嘅朋友可以一試

而提拉米蘇嘅製作方式嚟講都幾標準🌟🌟
2023-08-08
  • 避風塘軟殼蟹意粉
  • 頂級安格斯肉眼配薯角
早前係網上見到呢個餐廳有得免費畫生日碟 提早講仲可以畫指定公仔 於是就揀左呢間同朋友慶祝生日喇!平時都好少入大西北搵食餐廳叫Pillowtalk, Sofa位真係有好多pillows當日我地揀左2個Dinner Set,分別揀左燒原氣豬肋骨同香蒜辣口大蝦欖油意粉 配沙津飲品。豬肋骨好大份, 我地每人都食到5,6支骨 好入味 骨肉好易分開意粉炒得乾身, 小辣 幾岩胃口最後梗係今晚既主菜(對我黎講, 生日飯個隻甜品碟先係生日飯既主菜)!甜品係生朱古力凍餅~我地預先同餐廳講想要Linabell, 但冇俾圖佢 結果佢地自由發揮, 一見到覺得超靚 係五星級既畫功同五星級既用心!完全冇黎錯到!我同朋友都話畫得好精緻同神似 係出乎意料既水準! 高手在民間!我地見到隔離枱一家三口都係慶祝生日,  見到公仔就係一家人。餐廳冇五星級既環境 但有六星級既服務! 好推介俾鐘意畫生日碟既朋友!
早前係網上見到呢個餐廳有得免費畫生日碟
提早講仲可以畫指定公仔 於是就揀左呢間同朋友慶祝生日喇!
平時都好少入大西北搵食

意粉炒得乾身, 小辣 幾岩胃口

甜品係生朱古力凍餅~
我地預先同餐廳講想要Linabell, 但冇俾圖佢

2023-08-05
2023-08-06 164 瀏覽
1)店員安排flexible本身我訂左8:30pm檯,但臨時早到好多,店員都好好咁安排到~~ 一定會再黎試其他嘢食2)食物水準高我地叫左泰式生蝦、烤雞泡魚干、德國豬手、手工啤,同一個生朱古力凍餅做surprise. 呢個份量兩個人食到飽!仲要係出面食唔到既美味。最後個凍餅(小小的蛋糕)碟上仲畫左個蠟筆小新添!so cuteee! 多謝店內同事悉心預備。食物同服務令到我地好enjoy 個晚,一定會再黎試其他嘢食!
1)店員安排flexible

2)食物水準高