2018-06-12 234 瀏覽
因要遷就屋企人,今年我們提早做端午節,又要想想食咩好呢?家人提議今次食海鮮但喺又唔想食中式酒樓喎!即是上網搵下,搵到位於灣仔- Mr.crab by the captain 餐廳位於一樓,當進入一樓時,大大魚缸即是呈現眼前,盛載著生猛龍蝦、麵包蟹等海鮮, 好開心餐廳設有生蠔區,三款生蠔源於法國今天做緊promotion 買5 送1,隨即叫左半打生蠔爽脆、鮮甜美味shake shake 海鮮包,我們揀左Lobster Combo, 材料有龍蝦、海蝦、八爪魚、粟米、香腸及薯仔,加埋越南蜆及貴妃蚌,相當豐富龍蝦肉質雪白,彈牙細細隻越南蜆,好鮮大大隻貴妃蚌,十分爽口,鮮甜配菜粟米,咬落爆汁,十分juicy香草麵包外面脆卜卜,入面柔軟,香草味道濃食到停唔到南瓜長通粉金黃色長通粉賣相精緻,粒粒長通粉掛滿南瓜醬汁,每一啖都充滿南瓜香,味道好豐富又唔膩
餐廳設有生蠔區,三款生蠔源於法國
今天做緊promotion 買5 送1,隨即叫左半打
生蠔吧
生蠔爽脆、鮮甜美味
法國生蠔
海鮮包
龍蝦肉質雪白,彈牙

細細隻越南蜆,好鮮

大大隻貴妃蚌,十分爽口,鮮甜

配菜粟米,咬落爆汁,十分juicy
香草麵包
外面脆卜卜,入面柔軟,香草味道濃

食到停唔到

生蠔吧