Moo Moo 係牛🐮既叫聲,所以見到呢個幾得意既店名已經令人幾開心😂 亦都比較少見食burger🍔既餐廳🍴係用bar既風格裝修,行簡潔既現代工業風格,感覺chill啲亦都幾舒服😌 有本地畫家既插畫做掛畫,餐廳電視📺亦一路播住足球⚽️比賽,無論日頭定夜晚黎都好feel!Burger🍔同薯條🍟都幾好食😋有層次,每一樣配料都幾用心~ 除左burger🍔之外仲有唔少薄餅🍕、意粉🍝、甜品🍮,同埋酒精🍹飲品可以揀,下次黎都想試埋😜(5 😍 係滿分,🤩係半分) 經典之堡 🍔 - $118 (好味指數:😍😍😍😍)漢堡扒🥩係用安格斯牛肉🐮手打製成既幾厚身,牛味🐮濃郁,肉既肥瘦比例係2:8,有脂肪溶化既油香又juicy,香嫩唔會韌,亦都唔會好易散,高質~ 裡面仲夾左啲焦糖洋蔥🧅,咖啡色炒到好腍,焦糖化左既洋葱🧅味道香甜,配埋特製既Moo Moo汁酸酸地,帶有啲煙燻味幾惹味開胃,如果Moo Moo汁再多啲就更加好~ 配料仲有鹹鮮、軟滑濃厚既車打芝士🧀️、香甜多汁既番茄🍅同埋新鮮爽脆既生菜🥬,層次豐富幾滿足~ 而麵包🥯係用左日本🇯🇵麵粉,喺自家工場手工製造,幾有心👍🏻 唔係就咁喺出面買包🥯 呢到既包🥯有用牛油🧈

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
經典之堡

經典之堡 🍔 - $118 (好味指數:😍😍😍😍)
漢堡扒🥩係用安格斯牛肉🐮手打製成既幾厚身,牛味🐮濃郁,肉既肥瘦比例係2:8,有脂肪溶化既油香又juicy,香嫩唔會韌,亦都唔會好易散,高質~ 裡面仲夾左啲焦糖洋蔥🧅,咖啡色炒到好腍,焦糖化左既洋葱🧅味道香甜,配埋特製既Moo Moo汁酸酸地,帶有啲煙燻味幾惹味開胃,如果Moo Moo汁再多啲就更加好~ 配料仲有鹹鮮、軟滑濃厚既車打芝士🧀️、香甜多汁既番茄🍅同埋新鮮爽脆既生菜🥬,層次豐富幾滿足~ 而麵包🥯係用左日本🇯🇵麵粉,喺自家工場手工製造,幾有心👍🏻 唔係就咁喺出面買包🥯 呢到既包🥯有用牛油🧈焗過,幾外脆內軟,帶啲咬口又甜甜地幾好~ 旁邊仲有啲芝麻醬沙律🥗,酸酸甜甜幾開胃,可以中和翻漢堡🍔既油膩,配搭唔錯~
白菌之堡

白菌之堡 🍔 - $128 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
漢堡扒🥩一樣係用安格斯牛肉🐮手打既,牛味🐮濃郁,有油香又juicy,香嫩唔會韌,亦都唔會好易散,高質~ 中間有一層蘑菇片🍄,味道中和左肉既油膩,會令到個包🍔既口感更加濕潤同多一層咬口~ 不得不提既係特製松露Moo Moo醬,味道獨特芳香,令到burger🍔既肉味更加香濃同鮮味唔會漏,感覺比起經典之堡更加驚艷🤩 配料仲有鹹鮮、軟滑濃厚既車打芝士🧀️、香甜多汁既番茄🍅同埋新鮮爽脆既生菜🥬,層次豐富幾滿足~ 麵包🥯同上面講既一樣係自家製既,幾有心👍🏻 有牛油🧈香味,鬆軟、帶啲咬口又甜甜地幾好~ 旁邊一樣有幾開胃既芝麻醬沙律🥗,去中和翻漢堡🍔既油膩,配搭唔錯~
黑松露薯條

黑松露薯條 ⚫️🍟 - $45 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
食burger🍔又點少得薯條🍟呢😜 所以就試下黑松露薯條 ⚫️🍟,小編一向鍾意厚切既薯條🍟 熱辣辣幾重薯味🥔,口感酥脆,食落惹味,份量幾多,黑松露醬⚫️有淡淡既香味,令到個薯條🍟香口啲幾正,不過如果個醬既黑松露⚫️份量再多啲就更加好~ 另外仲有茄醬🥫,相間咁點下都好,話曬茄醬🥫同薯條🍟係經典組合😜 酸酸甜甜真係食多多都得~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩