2018-03-29 73 瀏覽
同好姊妹難得出來CWB,shopping完梗係要揾好野食啦~想食清清地,食越南野就最岩啦!一入到餐廳,望到個餐廳有得揀唔同size嘅湯碗,覺得好新奇。佢由Regular、Large、XL到XXL,當我見到隔離枱碗面大過我同姊妹塊面加埋,我地係驚訝左!為左要實際感受一下個大細,我地揀左個Large生牛肉牛坑腩片湯河。個份量係非常夠2個人食😋仲配埋大量芽菜、辣椒🌶️仔、香草-薄荷葉、紫蘇葉、鵝蒂、九層塔。成個陣營好勁~頭啖湯入口已覺得幾清甜,牛肉嫩滑,牛坑腩片非常有咬口,正!柚子鮮蝦沙律🥗份量完全係超大之餘,蝦同柚子係足料!特別要推薦佢個沙律醬,類似千島醬底,但加左辣,配埋沙律就可以提升蝦&柚嘅鮮同甜!太耐冇食過牛油雞翼啦~試下先👅幾香口&脆卜卜,牛油唔會放得太多,不算油膩。搭埋D酸蘿白、青瓜,中和番哂D熱氣~黎多個炸椒鹽軟殼蟹米紙卷~軟殼蟹係即炸即包,入口脆得黎有點蟹香味。其實2個人食到咁多野,真係好勁呀!大滿足😋雖然餐廳係市區,但美食加上寬闊舒適嘅環境,感覺好似鬧市中嘅一道清泉。

生牛肉牛坑腩片湯河

頭啖湯入口已覺得幾清甜,牛肉嫩滑,牛坑腩片非常有咬口,正!
生牛肉牛坑腩片湯河配香草

柚子鮮蝦沙律

太耐冇食過牛油雞翼啦~試下先👅
越式牛油雞翼

黎多個炸椒鹽軟殼蟹米紙卷~
軟殼蟹係即炸即包,入口脆得黎有點蟹香味。
其實2個人食到咁多野,真係好勁呀!
大滿足😋
炸椒鹽軟殼蟹米紙卷