2020-05-03 232 瀏覽
上OpenRice睇吓寶琳有啲咩嘢食,見到啲人話依家係窮人恩物所以就黎試吓,我哋九點前嚟到原來佢地都差唔多last order 啦。個店員就同我哋講得車仔麵底返米粉可以揀🤦🏻‍♂️-雞絲粉皮啲粉皮煮得啱啱好,唔會煮到淋曬,好彈口。芝麻醬同雞絲都好多好足料,不過足料就唔代表好味😂個人覺得啲芝麻醬落得太多,搞到碟雞絲粉皮太咸。如果加埋木瓜絲就更加好,令到成碟小菜就更加輕盈同清新。我叫咗個三餸車仔麵,呢碗車仔麵檔左清湯牛腩湯底,個湯底就普通,不過就唔會太咸令到我要飲好多水。滷水豬大腸做得好好,啲滷水汁飲到有少少藥材味,而且都浸得夠耐令到啲豬大腸入晒味。👍🏻 冬菇就冇乜特別,因為唔係用滷水汁浸,所以咬落去冇咩味,不過都好香冬菇味。醬爆福州丸就好普通,唔係好似佢講咁樣禁醬爆,咬落去只有少少汁爆出嚟,不過個樣都好好味同好彈嘅。-胡椒豬肚湯米粉個人覺得胡椒豬肚湯嘅味道比較淡,係飲到胡椒味但唔夠重,另外就係成個湯比較單調,如果加埋酸菜會更加好味。啲豬肚都煮得夠淋,唔係好似橡筋咁樣咬極都咬唔爛。跟住加咗兩餸一個係豬軟骨一個係柱候牛腩。啲豬軟骨都唔錯啲軟骨唔會好硬都咬得到,但個牛腩就真係好差,非常之鞋,咬極
雞絲粉皮

-雞絲粉皮

醬爆福州丸

-胡椒豬肚湯米粉

跟住加咗兩餸一個係豬軟骨一個係柱候牛腩。啲豬軟骨都唔錯啲軟骨唔會好硬都咬得到,但個牛腩就真係好差,非常之鞋,咬極都咬唔爛。

總結來講聽日間餐廳嘅車仔麵價錢偏貴,性價比較低,下次唔會再嚟食。
雞絲粉皮