2016-08-16 670 瀏覽
 無幾耐之前就去過起元朗劇院Aldou cafe,個陣仲聽到元朗仲有一個姐妹店,立下決心搵日再去試下Aldou 招牌! Darci by Aldou 位於元朗YOHO TOWN的不遠處,對於朗屏人的我,非常容易找到!望向餐牌個陣都不其然地想比較下佢同Aldou Cafe有咩分別! Darci by Aldou是多左意大利飯同鬆餅,而Aldou Cafe就意大利粉為主!起店內環境也一如以往地用簡單的白色及開放式廚房設計,俾人感覺係乾乾淨淨,客人也可觀望廚師烹調的!南爪湯: 口感滑溜綿綿,同埋食得出有加上海鮮去煲出來! 若非不是,哪何來南爪會有那麼清甜的味道!! 個湯非常令人印象深刻,那濃滑的質感!餐包:麵包係用老麥早餐麵包個種,再加上烘乾! 非常之脆! 野莓醬應該係廚師自己整,有一粒粒野莓碎,不屬於果醬個種,屬於有點水汪汪的液體!! 手作的野莓醬酸甜得非常開胃!意粉:軟硬得宜,同時廚師有把手撕雞的醬汁再同意粉撈一撈黎煮,所以意粉係吸左個味道,令每根意粉都有手撕腫的香氣同味道! 凍果茶: 加左個薄荷葉落去,由一杯甜的果肉茶變成一杯LIGHT/ZERO TEA,飲落去唔會太甜,非常清新的感覺
南瓜湯
野莓醬配餐包
香蒜羅勒手撕雞意粉
凍果茶: 加左個薄荷葉落去,由一杯甜的果肉茶變成一杯LIGHT/ZERO TEA,飲落去唔會太甜,非常清新的感覺!
凍果茶
最後,埋單62蚊!
2016-08-15
南瓜湯