見到門面寫咖哩湯, 醒起喺日本食過超好味嘅咖哩湯烏冬。突然想食返於是就入咗去。 menu唔大, 一個湯配 麵包或者白飯 ,加一之後起碼都要150蚊。冇得配烏冬有啲失望。 但係一場嚟到都試下啦。我揀咗佢寫number one香港限定嘅“ 雜菌豬肉加芝士嘅咖哩湯”配麵包 , 五隻辣椒 (超過五隻要加錢)。盤嘢上嚟賣相係幾靚嘅, 麵包都好鬆軟 ,但係個湯飲落去其實唔係好咖哩, 認真形容似係加咗咖哩粉嘅羅宋湯 。多菜,入面有好多菇,有 侮舞茸,有火鍋豬肉片四-五塊 。食曬個湯同麵包係飽嘅, 但係個味道其實真係好普通。 加一後要176蚊,個人覺得係貴在地點,環境格局似小店,食物質素一般般,如果喺旺角銅鑼灣只值拉麵店嘅價位。
雜菌豬肉芝士咖哩湯 香港限定
2020-02-25