2019-10-10 409 瀏覽
今次係第三次幫襯相馬日式火鍋,全因呢間火鍋放題食材又新鮮,種類又多(尤其是係蔬菜類)串燒又有炸物又有,環境闊落,坐得舒服之餘又有靚景,最緊要係夠靜,可以同朋友坐低慢慢食慢慢傾,確實好值得返轉頭繼續幫襯!上次試過團肉湯底,個人覺得好正,不過朋友話想試吓蕃茄湯底,只需加番$18就可以有鴛鴦湯底!唔洗就來就去!豚肉湯底依舊奶白色香濃豬骨味而不油膩,蕃茄湯底就酸中帶甜,粒粒新鮮蕃茄以及芫荽豬骨熬製,開胃又刺激味蕾,今次馺肥牛就用蕃茄湯底,牛味更突出更有層次感!唔錯唔錯心心眼,我最喜愛的蔬菜區,女人就係咁㗎啦打邊爐又怕肥,所以都多菜少肉為主,呢間餐廳最好就係好多蔬菜類俾你揀,想個番茄湯再濃d可以再去拎多啲番茄同粟米放落去,個湯更甜更好味!不過前提係唔好浪費食物啊!其他蔬菜都好新鮮翠綠,放出嚟嘅份量唔多,夾晒再加,所以絕對唔會怕放得耐冇晒水份唔新鮮。今次都係嗌左美國特選牛肉,豚肉,雞肉放題,拎完食物坐低店員已經為你準備好紅卜卜嘅肉肉係你枱面😍可以開始動工喇!牛肉豚肉都係薄切,冇咁快飽之餘可以試多啲其他嘢,又要肉質鮮嫩,冇咁多油花,相對脂肪都比較少,豚肉爽口彈牙,薄切易熟又易入口,脂肪比例都係較少,

牛肉豚肉都係薄切,冇咁快飽之餘可以試多啲其他嘢,又要肉質鮮嫩,冇咁多油花,相對脂肪都比較少,豚肉爽口彈牙,薄切易熟又易入口,脂肪比例都係較少,唔會食到好滯。

同上次有啲唔同嘅係多咗啲炸物同串燒,今次點左啲上次冇點嘅菜式,串燒點左金菇肥牛卷同雞腎串。好香燒汁味,雞腎好爽口,雖然淡左少少不過燒汁搭救,每啖都食到炭香味,燒汁亦唔會太咸,味道剛剛好。

今次仲叫咗雞牛豬肉串,上次無叫到今次要食返。雖然係燒嘅肉,但係一啲都唔乾身,仲有汁嫁,有圖有真相呀,啲肉啱啱熟仲紅紅地,唔會韌仲保留肉既原汁原味!

炸物就點左炸雞翼,炸雞唐楊同洋蔥圈,炸物都仲係我既至愛,從來沒有令我失望過,金黃香脆,新鮮炸起熱辣辣勁好味,雖然肥膩啲,最多食多啲蔬菜平衡返😅

甜品有朱古力噴泉同埋雪糕,多款水果選擇,鐘意可以加返棉花糖同醉朱古力😋

雪櫃依然都係有咁多唔同款嘅飲品任君選擇,連酸梅湯都有㗎!like !!!
2019-10-10
  • 美國特選牛肉