螢火

Hotaru
螢火喺位於尖東,除咗提供高品質嘅鐵板燒料理,仲有廚師發辦菜式。而且餐廳仲提供獨立嘅鐵板燒房開放預約,俾三五知己近距離睇師傅嘅烹調過程。帆立貝+大蝦呢道菜嘅味道十分鮮美,帆立貝同大蝦都煮得非常入味,而且質感都好彈牙爽口。帆立貝嘅肉質鮮嫩,大蝦嘅彈牙感亦十分出色,兩者相輔相成,令人回味無窮。汁煮白鱈魚呢道菜嘅白鱈魚非常新鮮,同出面嘅鱈魚唔同,師傅嘅烹調技巧十分高超,魚肉鬆軟,入口即化。配埋淡淡嘅洋蔥湯,味道清爽,好適合夏天享用。美國牛肉厚燒這道菜嘅牛肉肉質好高質!口感細嫩,肉汁鮮美。而且,廚師將牛肉嘅外皮燒得恰到好處,唔單止令肉嘅口感更豐富,仲帶嚟一絲微焦嘅香氣。櫻花蝦炒飯櫻花蝦嘅香氣喺炒飯入面充分咁發揮,每一啖都食到櫻花蝦嘅香味。而且,炒飯嘅米粒飽滿,口感十分出色。 抹茶雪糕最後嘅甜點環節我嗌咗抹茶雪糕。呢款雪糕非常濃郁,散發出濃濃的抹茶香氣,入口之後嘅口感極佳,用抹茶雪糕作為結束呢餐嘅甜點最適合不過。

抹茶雪糕
抹茶雪糕