2022-09-11 755 瀏覽
渝味曉宇 📍(尖沙咀北京道12A號太子集團中心19樓)🔥麻辣鴨血癮又發作,本來好想去老地方鼎王補補血,周圍search 之際就發現其實渝味曉宇我地都仲未試過架! 所以一於就去試下呢個重慶麻辣火鍋🔥🔹 餐廳裝修好靚,走輕奢路線,幸運嘅early birds 有得坐窗口位,對住個維港景嘆Lunch 係一個重要嘅加分位😊🔹研究左個餐牌一輪,如果lunch去食的話最抵就要叫個 午市套餐打底,因為咁樣先可以免到$38 人頭鍋底嘅費用 ,而另外醬料茶水$20 一位,茶水就點都走唔甩架啦。🔹 九宮格麻辣大紅鍋午市套餐 $498 (普通辣)食物包括有:鴨血,手打魚米蝦滑,珊瑚丰,田園菜籃,黑豚腩肉,嫩牛肉,稻田毛肚,大刀筍片,包漿豆腐,鮮滑魚麵, 同兩罐汽水 (特飲可以另加$30)🔹 套餐數出黎好似多野食,但其實份量比較少,二人食一定要另加多一兩份肉先夠😆🐮我哋做另外叫多咗一份嫩牛肉,呢個肉真係絕對出色!又嫩又甜!每舊放入口都要慢慢細味品嘗佢嘅口感同味道,非常享受😎 必叫之選!🐷黑豚腩肉又係好高質,唔會好似平時打邊爐啲豬仔片咁鞋,佢係肥瘦好均勻,豬肉味甜甜地,絕對優質!🍜鮮滑魚麵食得出真材實料用左好多
渝味曉宇 📍(尖沙咀北京道12A號太子集團中心19樓)

🔹 九宮格麻辣大紅鍋午市套餐 $498 (普通辣)

嫩牛肉

蝦滑,黑豚腩肉
蝦滑

🍜鮮滑魚麵食得出真材實料用左好多魚打製而成,魚味好濃魚肉又甜,個麵係有驚喜!
大刀筍片,鮮滑魚麵

🩸鴨血係現成嘅,唔似鼎王果啲會自己整,所以冇乜特別,亦索唔到麻辣湯底嘅味道,鴨血比較失色
鴨血

🔹 珊瑚丰 好爽又索味,係唔錯!
珊瑚蚌

🔹 包漿豆腐 豆味好香濃!
包漿豆腐
稻田毛肚
甜品:紅糖冰粉

❤️基本上呢間餐廳不論環境,服務,以及所提供嘅火鍋配料都有誠意而高質,收費反映到個質量,想食好少少嘅麻辣火鍋係唔錯嘅選擇!
2022-09-11
嫩牛肉