2023-05-31 871 瀏覽
之前去完灣仔分店食牛舌番茄湯麵後,一試難忘,所以今日特登黎回味下😚🍜滑一滑番茄湯上海麵 $54 🌕🌕🌕🌗🌑配料有滑牛同炒滑蛋,滑蛋生熟程度剛好,唔錯👍🏼滑牛比較薄同細塊,唔夠過癮,不過味道都唔錯,唔老亦都唔韌。上海麵好掛湯,啖啖麵都索到番茄湯嘅鮮甜味😍湯底都有粒粒嘅細番茄。不過比起灣仔分店,今次個湯底偏鹹,亦都冇咁濃,但味道都係屬於高水準嘅👍🏼🍜帶子牛郎番茄湯拉麵 $72 🌕🌕🌕🌕🌑帶子面頭見到有微微金黃色,應該有預先煎香👍🏼👍🏼不過味道就一般,而且得兩隻帶子,唔係幾夠侯🥹牛舌就好出色,肉質淋得黎好爽,而且好夾番茄湯😆雖然得幾塊,但每塊都好大,份量好夠👍🏼拉麵相對冇咁掛湯,但個麵幾彈牙😛不過我會鍾意上海麵多啲。總括黎講,個人認為灣仔分店質素較出色,不過今日嘅體驗同食物質素都算係水準之上😝

🍜滑一滑番茄湯上海麵 $54 🌕🌕🌕🌗🌑

🍜帶子牛郎番茄湯拉麵 $72 🌕🌕🌕🌕🌑