2021-04-19 223 瀏覽
深水埗真係好多茶記,但唯獨呢間「雪山冰廳」,我真係經常encore!基本上我食過佢好多款式都真係有水準!所以有好西我就一定分享!椒鹽豬扒飯:最吸引我嘅係,佢竟然用炒飯底!仲要炒得夠乾身,好有鑊氣!個飯食落辣辣地,好惹味!豬扒仲正,好入味!又唔會炸過火,肉質又夠鬆軟!呢個真係必食!榛子醬西多士:我本身就麻麻地花生醬,所以呢個榛子醬完全係俘虜咗我!甜而不膩,鍾意食甜野嘅絕不能錯過!芝士焗波士頓龍蝦海鮮飯:估唔到茶記都有龍蝦食,仲要係波士頓龍蝦!半隻大大隻龍蝦份量十足!入面仲有青口、魷魚、蟹柳、鮑片同埋魚柳!勁多料,勁滿足!真係樣樣都咁高質!完全唔覺得自己係食緊茶餐廳!未試過嘅朋友仔,真係要去食下!

椒鹽豬扒飯:
椒鹽豬扒飯