2018-10-26 362 瀏覽
之前見朋友係網上介紹過呢間餐廳兩次, 見個裝修又幾特別, 今晚同朋友食飯就一於嚟試吓新嘢睇吓佢有冇介紹錯先! 去到見到個大門口確係幾特別, 好有80年代嘅屋村茶樓feel , 內裡嘅裝修就似一條街, 營造個感覺係舖頭關門後係門外擺檔的大排檔! 幾有特式, 好啱嚟影相打卡😂食物方面款式唔算特別多, 但就有啲出面飯店未必有嘅嘢!例如: 蝦多士, 焗魚腸等等食物嘅質素相當高, 樣樣都好好味! 屋村三鮮(豬生腸,鴨腎, 墨魚) 三樣好爽口, 夠新鮮黑松露鮮蝦多士夠晒脆口又唔油膩, 蝦肉又夠大隻啖啖肉又彈牙! 八味脆鮮魷魚~薄薄一層嘅炸粉,魷魚大件爽口彈牙, 帶點椒鹽味, 用來送啤酒很不錯士多啤梨三度腩排帶點淡淡嘅甜味, 腩排肉好腍夠入味, 會一口接一口 XO醬馬拉盞芥蘭好惹味, 芥蘭又沒有苦味, 幾好食!曼谷辣肉碎生菜包, 只能食到小辣嘅我就覺得肉碎好辣却惹味, 食完一件會想挑戰第二件, 朋友佢可食辣的就同我相反覺得不是太辣! 如肉碎份量多番啲會更加好總括來說, 環境, 食物質素, 服務都很不錯! 我又多一間有下次的餐廳了!#純粹個人口味

食物嘅質素相當高, 樣樣都好好味!
屋村三鮮(豬生腸,鴨腎, 墨魚) 三樣好爽口, 夠新鮮
屋村三鮮(豬生腸,鴨腎, 墨魚)

黑松露鮮蝦多士
夠晒脆口又唔油膩, 蝦肉又夠大隻啖啖肉又彈牙!

八味脆鮮魷魚

士多啤梨三度腩排

XO醬馬拉盞芥蘭好惹味, 芥蘭又沒有苦味, 幾好食!
XO醬馬拉盞芥蘭

曼谷辣肉碎生菜包

總括來說, 環境, 食物質素, 服務都很不錯!
我又多一間有下次的餐廳了!

#純粹個人口味

屋村三鮮(豬生腸,鴨腎, 墨魚)
八味脆鮮魷魚
士多啤梨三度腩排