2019-07-14 91 瀏覽
放工之後因為要慶祝紀念日,近近地就揀咗深水埗食嘢。加上唔想用太多錢,而且近排多咗幫襯冰室,所以都想試吓呢間冰室。睇食評見到佢嘅西多士同樽仔奶茶都幾出名,偏偏我哋都冇揀到,反而按自己喜好揀咗其他嘢食。-全日早餐(千島吉列豬柳+法蘭克福腸+炒蛋+茄汁焗豆+牛乳厚多士)$48由於個日我唔太肚餓,所以無叫到飯或者粉面,有點求其咁揀咗個全日早餐就算。千島吉列豬柳炸得幾香口同酥脆,但係肉質唔算好厚身。豬柳咬落尚算鬆軟,配上酸甜千島醬超級開胃。法蘭克福腸嘅外皮煎得好香脆,腸肉有少少煙熏味。可惜太過油膩,外皮瘋狂飆油。炒蛋唔算特別好味,無乜奶香,入口太濕潤。茄汁焗豆都係罐頭貨色,無乜特別。牛乳厚多士比較有驚喜,咬落好鬆軟,麵包帶有少少牛奶香,如果再搽多啲牛油會更香口。-華田曲奇妙趣$25一開始見到呢個名,諗住係阿華田溝曲奇碎,點知呢杯嘅賣相同我想像中好唔同。阿華田頂層唧咗一層忌廉,灑上少少朱古力針,放咗兩塊Oreo曲奇插着忌廉入面。其實見到已經覺得有啲膩,將忌廉同阿華田溝勻,其實純粹將阿華田嘅味溝淡,無咩特別。之後我嘗試將曲奇篤碎,再溝嚟飲,但浸耐咗嘅曲奇已經唔好飲,同行嗰位仲話呢杯好似飲緊融化咗嘅雪
放工之後因為要慶祝紀念日,近近地就揀咗深水埗食嘢。

吉列豬柳

炒蛋唔算特別好味,無乜奶香,入口太濕潤。

茄汁焗豆都係罐頭貨色,無乜特別。

-華田曲奇妙趣$25
華田曲奇妙趣

華天曲奇妙趣

之後我嘗試將曲奇篤碎,再溝嚟飲,但浸耐咗嘅曲奇已經唔好飲,同行嗰位仲話呢杯好似飲緊融化咗嘅雪糕。
2019-07-05