2020-06-22 911 瀏覽
餐廳裝修得好有台灣既味道, 台灣人鐘意睇書📖 所以有一大幅牆用左黎做書架, 擺左勁多書係上面📚 食物方面既選擇都好多, 每樣都好吸引, 揀左好耐😂特濃蕃茄雞排麵🍅($63)呢個麵係咁多樣入面我個人最鐘意既一款, 唔好睇佢好似好細碗咁, 但其實麵既份量都唔少👍🏽 雞扒用左鹽酥雞既炸法, 脆口juicy 得黎炸粉又唔厚🤤 蕃茄湯底超濃郁, 成碗蕃茄湯飲曬士林胡椒豬肚湯飯🐷($62)對於胡椒豬肚忠粉既我, 見到呢個飯即刻雙眼發光👀 叫既時候我以為啲飯係浸左係啲湯入面, 點知原來係分開嫁😂 個湯都幾大碗, 有適量既豬肚, 酸菜同埋蓮子係入面, 湯既胡椒味都幾勁, 飲落去係個喉嚨度辣返出黎, 感覺好爽🥵 清燉牛筋麵🐄($52)牛筋既份量都算多而且夠曬大件👍🏽 咬落十分爽口彈牙, 係我鐘意既口感🤤 麵方面就用左圓身既麵條, 掛曬啲充滿當歸味既養生湯, 食完啲料再似埋個湯覺得自己成個人都健康曬🙆🏾‍♀️ 酥炸排骨滷肉飯🐷($59)排骨用左吉列既方法去炸, 再配埋美奶滋食簡直係一流😋 滷肉飯都算大碗, 大量既半肥瘦既滷肉舖滿左係白飯上面, 每啖飯都食到滷肉真係諗起都流曬口水台南手工餡餅🥙($52)呢款餡

特濃蕃茄雞排麵🍅($63)

士林胡椒豬肚湯飯🐷($62)

清燉牛筋麵🐄($52)

酥炸排骨滷肉飯🐷($59)

台南手工餡餅🥙($52)
呢款餡餅可以揀4件或2件, 我地揀左4件📝 餡餅新鮮滾熱辣, 每塊都大大件, 咬落個皮有少少脆口🤏🏾肉汁濟曬出黎, 餡料好似一舊豬肉餅咁, 勁juicy💦

另外跟餐叫左杯香滑奶茶($6)加珍珠($4) , 奶茶幾滑身香口, 不過珍珠偏硬身唔夠煙韌
2020-06-21
  • 台南手工餡餅