2021-10-31 240 瀏覽
“特濃蕃茄雞排麵”($63)“士林胡椒豬肚湯飯”($62)“麻辣牛肚”($42)“桂花雞翼(3隻)”($26)“蜜桃烏龍蘆薈”($26)“茉香綠茶”($18)因為男朋友住觀塘,所以間唔中都會去新都城行吓🤣行到餓餓地見到呢間食台灣菜嘅四季良晨見菜式選擇幾多,價錢又唔貴,一於入去醫肚😋我地叫咗2份主食+2個小食🥰首先係特濃蕃茄雞排麵🍅🐔塊鹽酥雞排超級大🤣食落十分香口肉又唔老🤤蕃茄湯真心夠濃味😍仲有唔少蕃蓉喺入面😚另一份叫咗士林胡椒豬肚湯飯🐷碗湯飲落胡椒味好夠,但又唔會過辣☺豬肚都煲得夠腍同入味🤤天氣涼涼地飲呢個湯夠哂暖胃🥰2個小食分別係麻辣牛肚🐮同桂花雞翼🏵麻辣牛肚麻香十足😋而且一啲都唔韌份量仲夠哂多好抵食😝桂花雞翼其實係炸雞翼+桂花蜜雞翼炸到金黃香脆,配上甜甜嘅桂花蜜又幾夾🥰飲品方面叫咗杯蜜桃烏龍蘆薈同熱茉香綠茶蜜桃烏龍茶味清甜🍑個底超級多爽口蘆薈粒❤另一杯叫熱飲係因為隻杯好靚🤣味道就係正正常常嘅茉香綠茶😆
“特濃蕃茄雞排麵”($63)
“士林胡椒豬肚湯飯”($62)
“麻辣牛肚”($42)
“桂花雞翼(3隻)”($26)
“蜜桃烏龍蘆薈”($26)
“茉香綠茶”($18)

因為男朋友住觀塘,所以間唔中都會去新都城行吓🤣
行到餓餓地見到呢間食台灣菜嘅四季良晨
見菜式選擇幾多,價錢又唔貴,一於入去醫肚😋

我地叫咗2份主食+2個小食🥰
首先係特濃蕃茄雞排麵🍅🐔
塊鹽酥雞排超級大🤣食落十分香口肉又唔老🤤
蕃茄湯真心夠濃味😍仲有唔少蕃蓉喺入面😚

另一份叫咗士林胡椒豬肚湯飯🐷
碗湯飲落胡椒味好夠,但又唔會過辣☺
豬肚都煲得夠腍同入味🤤
天氣涼涼地飲呢個湯夠哂暖胃🥰

2個小食分別係麻辣牛肚🐮同桂花雞翼🏵
麻辣牛肚麻香十足😋而且一啲都唔韌
份量仲夠哂多好抵食😝
桂花雞翼其實係炸雞翼+桂花蜜
雞翼炸到金黃香脆,配上甜甜嘅桂花蜜又幾夾🥰

飲品方面叫咗杯蜜桃烏龍蘆薈同熱茉香綠茶
蜜桃烏龍茶味清甜🍑個底超級多爽口蘆薈粒❤
另一杯叫熱飲係因為隻杯好靚🤣
味道就係正正常常嘅茉香綠茶😆
1K
2021-10-25 93 瀏覽
同阿媽喺屋企附近食晏,揀咗呢間人氣台式小店,裝修行文青風格,入面有好多書架同書📚仲有幅靚靚嘅花花牆🌸🌸台式雙拼麵x特濃蕃茄湯(花枝丸/牛丸/水餃)雙拼麵揀咗花枝丸同水餃,花枝丸大大粒,水餃餡料滿滿配埋蕃茄濃湯一流,而麵底係用台灣麵,好有咬口極上四品台灣麵湯底揀咗~養生清燉牛肉湯湯底濃郁帶點藥材味,搭配豬手、牛肚、花枝丸同滷水蛋,非常豐富,大推豬手,外皮Q彈不韌,骨膠原滿滿😋涼拌貓耳朵 份量都幾多,涼拌味道剛好,唔會太辣,雲耳爽脆彈🦷,好開胃台灣烤香腸台灣腸口感有啲似香港嘅臘腸,烤得香甜美味🧋黑糖珍珠鮮奶叫了少甜少冰,甜度剛好,珍珠煙煙韌韌🧃夏日水漾鮮果茶內有🍓、🫐、🍋、西柚,酸酸甜甜,解渴又清新

台式雙拼麵x特濃蕃茄湯
(花枝丸/牛丸/水餃)

極上四品台灣麵
湯底揀咗~養生清燉牛肉湯

涼拌貓耳朵
份量都幾多,涼拌味道剛好,唔會太辣,雲耳爽脆彈🦷,好開胃

台灣烤香腸
台灣腸口感有啲似香港嘅臘腸,烤得香甜美味

🧋黑糖珍珠鮮奶
叫了少甜少冰,甜度剛好,珍珠煙煙韌韌

🧃夏日水漾鮮果茶
內有🍓、🫐、🍋、西柚,酸酸甜甜,解渴又清新
  • 台灣烤香腸
  • 黑糖珍珠鮮奶
  • 極上四品台灣麵
2021-10-21 62 瀏覽
今日同屋企人行下商場,睇到e間台灣餐廳,就入去試試😍餐廳有d似台灣本土嘅文青餐廳,座位旁邊有唔同書籍可以比客人睇下。餐桌以木制為主😎感覺都幾舒服。睇返餐點,都有幾多台灣地道餐點同手搖飲品😋我地點左以下:🌸塔香三杯雞定食E個定食入面包左原盅燉湯同上湯浸時菜,燉湯係蓮藕赤小豆湯,飲落都幾香濃,似老火湯😋上湯時菜係旺菜,口感都嫩嫩。三杯雞用左九層塔炒香,雞件帶香草味,肉質都嫩口😍🌸滷水蛋滷肉飯滷肉飯入面有粒粒嘅滷肉,滷肉口感綿綿,拌埋珍珠米一齊食味道好正🥰🌸紫菜魚丸湯套餐可以加配紫菜湯,味道好鮮味,紫菜唔會煲得太過😎👍🏻魚丸係墨魚丸,口感彈牙☺️🌸鹽酥花枝丸花枝丸好大粒🤓外皮脆脆入面有粒粒嘅花枝嘅魚丸🌸桂花雞翼雞翼炸幾脆脆,加埋桂花糖漿,帶少少花香味。🌼芝士奶蓋抺茶芝士奶蓋飲落帶咸咸芝士味正好夾到抺茶嘅味道,都幾有層次😋🌼仙草凍奶茶奶茶香濃,仙草滿滿🤩👍🏻
餐桌以木制為主😎感覺都幾舒服。

睇返餐點,都有幾多台灣地道餐點同手搖飲品😋我地點左以下:

🌸塔香三杯雞定食

三杯雞用左九層塔炒香,雞件帶香草味,肉質都嫩口😍

🌸滷水蛋滷肉飯

🌸紫菜魚丸湯

🌸鹽酥花枝丸

花枝丸好大粒🤓外皮脆脆入面有粒粒嘅花枝嘅魚丸

🌸桂花雞翼

雞翼炸幾脆脆,加埋桂花糖漿,帶少少花香味。

🌼芝士奶蓋抺茶
芝士奶蓋飲落帶咸咸芝士味正好夾到抺茶嘅味道,都幾有層次😋

🌼仙草凍奶茶
奶茶香濃,仙草滿滿🤩👍🏻
今日帶阿仔出街, 近近地揸車去新都城, 黎到1st choice梗係平靚正台灣菜啦, 發現對面百佳已經將會變做UNY, 等緊枱睇定食mug先.🥢香酥五花肉定食極邪惡!!!! 但好正!!!! 將肥厚五花腩酥炸到勁脆, 切好一塊塊啖啖都有肥膏超邪惡, 但會令人一口接一口咁食, 定食有個飲得嘅上湯菜+開胃青瓜+白飯勁大份. 加左個餸👉🏻 麻辣爽豬肚, 真心辣, 除左d辣椒香料勁足料, 成碟好多條入味豬肚, 38蚊一大碟好抵食.🥢酥炸排骨滷肉飯*推介* 炸得脆香嘅排骨好鬆脆之餘仲一啲都唔Dry, 厚肉好味. 滷肉飯肥瘦適中, d汁份量夠唒撈飯, 珍珠米YummY.🥢紫薯珍珠黑糖冰仙草係My Fav 紫薯n仙草甜品呀🤩, 成碗滿滿嘅珍珠, 仙草, 椰果, 黑糖糖水甜度適中, 啱啱食左d辣野救下火perfect.🧋Li間餐廳一定唔可以錯過嘅就係大大杯嘅足料台式手搖飲品- 我地飲左黑糖仙草凍鮮奶n 芝士奶蓋阿里山金萱…. 相比坊間台式飲品店, li度真心最足料抵飲呀.

麻辣爽豬肚

黑糖仙草凍鮮奶
芝士奶蓋阿里山金萱
  • 上湯浸時菜
2021-10-18 88 瀏覽
同表姐接完小魔怪放學就去左附近商場食野~因為小魔怪好中意食呢度既蕃茄湯餃子所以我地就入左黎開餐 😁😁見到meun多左啲新出食物都揀左其中一兩款一齊試!!先有跟主食加配既小食表姐每次必點茄子,我就中意呢度既魚丸湯主食要左呢款半筋半肉既紅燒牛肉麵~牛筋入味,牛腩用上肋肉部位,香軟味濃!!之後我地要左香酥五花肉同鹽酥花枝丸做小食齊齊share 我同表姐都好欣賞呢度既五花肉,脆皮炸漿唔厚,肉質香而不膩!!當然仲有小魔怪既蕃茄湯餃啦xppp飲品都出左限定既多多梳打!!我試左百香果口味,酸酸甜甜咁,消暑又解渴:)
同表姐接完小魔怪放學就去左附近商場食野~

因為小魔怪好中意食呢度既蕃茄湯餃子

所以我地就入左黎開餐 😁😁

見到meun多左啲新出食物

都揀左其中一兩款一齊試!!
先有跟主食加配既小食

表姐每次必點茄子,我就中意呢度既魚丸湯

主食要左呢款半筋半肉既紅燒牛肉麵~

牛筋入味,牛腩用上肋肉部位,香軟味濃!!

之後我地要左香酥五花肉同鹽酥花枝丸做小食齊齊share

當然仲有小魔怪既蕃茄湯餃啦xppp

飲品都出左限定既多多梳打!!

我試左百香果口味,酸酸甜甜咁,消暑又解渴:)
2021-10-15 26 瀏覽
今日約左朋友在將軍澳行街購物🥰行到有點累又到食飯時間,我好少去將軍澳果邊,朋友就介紹我去這間食台灣野既四季良晨,餐廳唔算大,但坐位都算闊落坐得都很舒適👍🏻坐下就睇睇餐牌,款式都好多樣樣都好想食,價錢都很抵食,最終點了塔香三杯雞定食配原盅燉湯+上湯時菜鹽酥雞扒炸得好酥脆可口,雞扒很嫩滑多汁😋😋台灣烤香腸好有台灣風味,香腸味道剛好,食落很有口感,切得薄薄的一片片,唔覺唔好覺好快就食晒了👍🏻😋😋😋

鹽酥雞扒
炸得好酥脆可口,雞扒很嫩滑多汁😋😋

台灣烤香腸
2021-10-13 26 瀏覽
呢日黎到四季良晨食好野~早左少少食既你飯,所以都唔駛等位,我地叫左燉湯餐,想飲下湯水~我地分別叫左鹽酥雞排滷肉飯同埋炸排骨滷肉飯,滷肉飯真係必叫,成個餐有一碗滷肉飯,一個燉湯,同埋一個餸,我哋另外仲叫多咗3款小食,分別係:醃青瓜,茄子同豆腐,仲加多左一個紫菜魚蛋湯,另外仲叫咗珍珠奶茶同埋桂花烏龍茶!佢嘅滷肉飯真係好出色,同埋燉湯都真係好好飲,叫呢個燉湯餐真係好抵!炸排骨同埋髯鬚雞扒都夠晒趣同埋葉,份量重好多食完呢個餐其實都好飽再加埋小食真係非常之滿足!仲要配埋珍珠奶茶黎食真係人生一大享受!估唔到佢個紫菜魚蛋湯都咁好飲,茄子就夠晒黑醋味食落去好開胃,拍青瓜都係,食完一啖接一啖停唔到口!

最愛原盅燉湯定食套餐😋燉湯不時都會換款,唔怕會食厭👍🏻⭐必食推介03 鹽酥雞扒滷肉飯🍚💲76呢個價值都超值,雞扒大大塊👍🏻炸粉唔厚好脆,熱辣辣上枱♨️仲有一小碗上湯浸時菜🥒(如果可以俾多啲菜就更好了🙈)同埋原盅燉湯🍲 足料又夠熱👍🏻🤩驚喜之選見到有酸菜魚menu! 🐟🐟就試埋啦😆雖然睇價錢就有啲貴,一碗米線要💲68,原來份量都幾大!賣相亦一流👍🏻👍🏻 夠酸唔夠辣😆味道都唔錯📍新都城中心二期UG樓051F鋪
最愛原盅燉湯定食套餐😋
燉湯不時都會換款,唔怕會食厭👍🏻

⭐必食推介:
D03 鹽酥雞扒滷肉飯🍚💲76
呢個價值都超值,雞扒大大塊👍🏻
炸粉唔厚好脆,熱辣辣上枱♨️
仲有一小碗上湯浸時菜🥒
(如果可以俾多啲菜就更好了🙈)
同埋原盅燉湯🍲 足料又夠熱👍🏻
鹽酥雞排滷肉飯套餐

🤩驚喜之選
見到有酸菜魚menu! 🐟🐟
就試埋啦😆雖然睇價錢就有啲貴,
一碗米線要💲68,原來份量都幾大!
賣相亦一流👍🏻👍🏻

秘罈酸菜魚米線
  • 鹽酥雞排
  • 鹽酥雞排滷肉飯
2021-10-06 52 瀏覽
有個侍應都幾細心一坐低對住個風口位凍到震個侍應見到即刻問我係咪好凍跟住熄咗頭頂個冷氣另外有一枱客食緊嘅時候嗌左個外賣佢都同個客講 等佢差唔多食完先幫佢落個外賣如果唔係個麵會淋晒養生湯藥材味比較重牛腩都幾淋麵質OK個人覺得紅燒湯比較好味 有少少辣味牛腩煮得幾淋 牛筋仲有少少咬口 未煮到淋晒麵質OK🥒小黃瓜好爽口 酸味重👍🏻茄子索晒黑醋味 好好味我本身唔係好食茄子都覺得好好味梅子綠茶冇見到梅子不過梅子味好濃 好飲
有個侍應都幾細心
一坐低對住個風口位凍到震
侍應見到即刻問我係咪好凍
跟住熄咗頭頂個冷氣

另外有一枱客食緊嘅時候嗌左個外賣
佢都同個客講 等佢差唔多食完先幫佢落個外賣
如果唔係個麵會淋晒
牛腩麵(養生湯)

養生湯藥材味比較重
牛腩都幾淋
麵質OK
紅燒半筋半腩牛肉麵(紅燒湯)

個人覺得紅燒湯比較好味 有少少辣味

梅子綠茶(凍)

梅子綠茶冇見到梅子
不過梅子味好濃 好飲
2021-09-18
紅燒半筋半腩牛肉麵(紅燒湯)
手拍小黃瓜
涼拌黑醋茄子
梅子綠茶(凍)
2021-10-06 35 瀏覽
星期日去咗將軍澳寶琳行街,又去咗「四季良晨」,買下午茶返屋企食,真係好抵食😆台式肉鬆吐司+桂花雞翼+蕃茄湯米線$38尼個下午茶餐性價比極高,台式吐司充滿台灣風味,桂花雞翼外脆內軟,仲有濃郁嘅蕃茄湯米線,冇得頂👍🏻😋芝士醬酥排骨吐司+地瓜薯條+蕃茄湯米線$42芝士味濃郁加上炸得鬆脆,非常可口,香甜外脆,好少地方可以食到❤️鹽酥雞排麵$42外賣會分開湯👍🏻 鹽酥雞份量好多😍 炸得香脆又好味,紅燒湯正,麵夠爽滑👍🏻酥炸排骨滷肉飯 $59大大碗飯😳 滷肉夠味👍🏻 炸排骨味道好好😋 涼拌貓耳朵/ 紫菜肉丸湯 $18$18有兩樣又係好抵😍 好味👍🏻夏日水樣鮮果茶 $29/ 梅子綠茶甜度適中,鮮果足料👍🏻 梅子綠茶梅味濃👍🏻好味抵食不二之選👍🏻

台式肉鬆吐司+桂花雞翼+蕃茄湯米線$38

芝士醬酥排骨吐司+地瓜薯條+蕃茄湯米線$42

鹽酥雞排麵$42
酥炸排骨滷肉飯 $59
大大碗飯😳 滷肉夠味👍🏻 炸排骨味道好好😋

涼拌貓耳朵/ 紫菜肉丸湯 $18
$18有兩樣又係好抵😍 好味👍🏻

夏日水樣鮮果茶 $29/ 梅子綠茶
甜度適中,鮮果足料👍🏻 梅子綠茶梅味濃👍🏻

好味抵食不二之選👍🏻
2021-10-05 22 瀏覽
睇完戲 搵間小店食醫下肚先😋香酥五花肉定食 ($68)本身諗住五花肉咁多油脂食落會好膩,結果餐廳炸得幾乾身同脆口,完全食唔到油膩感,內軟外脆質感好好,另外跟咗個上湯時菜都唔錯,啲菜同湯都好清甜,唔肯定預唔預我飲,但我最後飲晒啲上湯!紅燒惹味牛腩麵 ($70)一個好的湯麵有三樣嘢係重要的: 湯底、麵質同配料,呢個牛腩麵都滿足晒所有條件,紅燒牛肉湯底香濃得嚟又唔會有一層油喺面,而且香料亦無蓋過牛味,而麵條亦都用粗身的,唔會太腍,最後牛腩亦都炆得剛剛好,唔會過硬,認真不錯!桂花雞翼大大隻既炸雞翼,配埋自家製既桂花汁,好特別!甜甜地 幾好食~
睇完戲 搵間小店食醫下肚先😋

香酥五花肉定食 ($68)

紅燒惹味牛腩麵 ($70)

桂花雞翼
2021-09-27 47 瀏覽
今日放假同呀媽去左新都城行街,經過見到間台灣野下午茶好抵食,一於入去試一試,等左幾張枱就有得入✨我地叫左一個牛腩台灣麵,揀左麻辣牛肉湯底,湯底好夠味,加埋麻辣油好襯,更加突顯左牛肉湯既香甜👍🏻牛腩亦炆得好淋、入味,成碗湯麵都唔錯✨另外叫左個鹽酥雞排配滷肉飯,雞排份量好勁,大大塊,炸得幾酥脆,而滷肉飯亦都表現唔錯,唔算好細碗,多滷肉多汁😍✨另外加左小食,涼拌黑醋茄子同埋滷水豆腐。涼拌茄子好好食!酸酸甜甜,幾開胃,滷水豆腐就不過不失✨仲叫左一杯黑糖珍珠鮮奶同阿華田脆脆,兩杯都唔錯,好濃郁,但叫左半糖都仍然好甜,大家記得要留意下喇!

2021-09-26 26 瀏覽
以木色為主調,走文青風格裝潢主打正宗台南口味台菜,材料大多由台南進口牛肉麵湯底用上50斤牛骨、紅蘿蔔及洋蔥熬製而成牛味香濃,配彈牙有口感的台灣手打麵同台灣食到既味道相當接近既牛肉麵專門店紅燒三盛牛肉麵 $75紅燒牛肉湯底濃郁 慢慢滲出淡淡既辣味 又濃香又有牛骨湯既甜味,麵條用台灣麵好掛湯個湯太好飲,反而覺得麵條唔夠添呀! 真心出色又好食紅燒牛肉麵除咗有燉牛肉之外,另外有牛丸,牛肋條 蘿蔔紅蘿蔔同白蘿蔔都炆都好軟身入味至於腱心牛肉就有三片 肉質軟嫩又帶點韌性彈性,紋理都幾靚 牛肉幾濃香牛丸好彈牙, 最後連湯都飲清光,無味精唔口乾四季良晨消費$75 ,不需要加一服務費將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓UG051F號舖
以木色為主調,走文青風格裝潢
主打正宗台南口味台菜,材料大多由台南進口
牛肉麵湯底用上50斤牛骨、紅蘿蔔及洋蔥熬製而成
牛味香濃,配彈牙有口感的台灣手打麵

同台灣食到既味道相當接近既牛肉麵專門店
紅燒三盛牛肉麵 $75
個湯太好飲,反而覺得麵條唔夠添呀! 真心出色又好食
紅燒牛肉麵除咗有燉牛肉之外,另外有牛丸,牛肋條 蘿蔔
紅蘿蔔同白蘿蔔都炆都好軟身入味
牛丸好彈牙, 最後連湯都飲清光,無味精唔口乾
四季良晨
消費$75 ,不需要加一服務費
將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓UG051F號舖
2021-09-24 25 瀏覽
⭐【將軍澳】文青風格台灣菜⭐今次去了將軍澳新都城附近探朋友,朋友想吃台式菜,我們就選了這間【四季良晨】作為我們的晚餐😋~餐廳是以文青生活店為主題,餐廳牆身一邊有文青書櫃,另一邊有小小的花牆,牆身還有文青句,整個裝潢很有台灣文青書卷味,裝修盡顯文青特色😍。而食物方面,主打台式台南菜,看看菜單非常多選擇,非常適合喜歡台灣菜的朋友。🥢【原盅燉湯定食套餐 - 紅燒三寶牛肉定食】HK$93 (+HK$6轉滷肉飯)👉滷水三寶有紅燒牛肚、牛腩及牛筋,加上滷肉,拌飯吃已經很滋👉牛肚爽口,不會煮得過熟而變韌。👉牛腩很大件,啖啖肉,半筋半肉炆得非常入味。👉牛筋彈牙,軟腍而帶有彈性,滷水炆得腍滑,味道實在吸引,很有滷水味道但又不會過火地太濃烈,同行朋友讚不絕口。🥢【滷水豆腐】HK$10切成小粒的滷水豆腐,質感乾身扎實,滷水亦很入味。👉原盅燉湯: 燉湯是粟米排骨湯,味道清甜,很有家常便飯的湯水味道。👉上湯浸時菜: 娃娃菜清甜,清淡冇味精。🦑【鹽酥花枝丸】HK$42一份碟有四大粒花枝丸,炸得金黃色,內裡很像墨魚丸的質感,彈牙有口感。🐖【香酥五花腩】HK$42五花腩厚度很適中,外皮炸得金黃香脆,雖然說是五花腩,但
⭐【將軍澳】文青風格台灣菜⭐

作為我們的晚餐😋~

👉滷水三寶有紅燒牛肚、牛腩及牛筋,加上滷肉,拌飯吃已經很滋
👉牛肚爽口,不會煮得過熟而變韌。
👉牛腩很大件,啖啖肉,半筋半肉炆得非常入味。

🥢【滷水豆腐】HK$10
切成小粒的滷水豆腐,質感乾身扎實,滷水亦很入味。
👉上湯浸時菜: 娃娃菜清甜,清淡冇味精。
🦑【鹽酥花枝丸】HK$42
🐖【香酥五花腩】HK$42
五花腩厚度很適中,外皮炸得金黃香脆,雖然說是五花腩,但沒有多餘的肥油,不會吃到整個口都是油脂,很鬆化。
🥤【芝士奶蓋桂花烏龍茶】HK$25
有很厚的芝士奶蓋,質感軟綿,很有芝士鹹香味道,整杯飲品很大杯,配上淡淡的清香桂花味道,不太甜,完全沒有膩的感覺。

🥤【芝士奶蓋白桃烏龍茶】HK$25
有很香的白桃香味,加上鹹香的芝士奶蓋,融合清新的烏龍茶,不太甜亦不膩。

📌【四季良晨】
🇭🇰香港新界將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓UG051F號舖
Shop UG051F, UG/F, MCP Central, 8 Mau Yip Road, Tseung Kwan O, N.T. Hong Kong
2021-09-18
  • 紅燒三寶牛肉定食
2021-09-23 32 瀏覽
煲仔塔香三杯雞定食$73三杯雞好惹味,而且份量都唔少,d洋蔥夠多又夠香,用來撈飯食好正😋上湯浸時菜d菜夠淋入味,個上湯清清地但又好清甜,好飲麻辣蕃茄豬肚麵$56麻辣原來係另上辣椒油,蕃茄湯底唔辣,仲好濃蕃茄味,豬肚同麵既份量好足,好夠飽台式肉鬆吐司$20吐司剛剛烘起,塗上沙律醬,放上肉鬆,上面再加千島醬,一齊食好好味,簡直係完美嘅配搭滷水蛋$8雞蛋滷嘅時間剛剛好,蛋白又唔會太實,正!滷水豆腐$10豆腐滷得好入味,而且一口一粒好方便涼拌黑醋茄子$10茄子夠凍,而且吸晒黑醋醬汁,酸酸地好開胃水漾鮮果茶$29生果好多,茶底又夠香,好飲又解渴芝士奶蓋白土烏龍茶$29白桃味夠香,奶蓋芝士味唔算好重,加左曲奇碎,混合一齊飲好味😋
煲仔塔香三杯雞定食$73

麻辣蕃茄豬肚麵$56

台式肉鬆吐司$20

滷水蛋$8
雞蛋滷嘅時間剛剛好,蛋白又唔會太實,正!
滷水豆腐$10
豆腐滷得好入味,而且一口一粒好方便
涼拌黑醋茄子$10
茄子夠凍,而且吸晒黑醋醬汁,酸酸地好開胃

水漾鮮果茶$29
生果好多,茶底又夠香,好飲又解渴

芝士奶蓋白土烏龍茶$29
2021-09-19