今日行開深水埗,同男朋友諗緊有啲咩好食🤔於是我醒起一直都好想試深水埗有間馬拉菜,叫蘇媽·蘇媽!我地去到大概八點半左右,以為咁晏應該冇咩人等位😅點知都要等半個鐘到先有得食😂我地兩個人叫左椰香咖央多士、馬拉沙嗲串燒、辣死你嗎配咖哩雞肉同埋百吉爹肉骨茶(皇帝骨)。🎈椰香咖央多士 呢個椰香咖央多士好好味啊🤗裡面有一層咖央搞到成個味都好出!強烈推薦🤩🎈辣死你嗎配咖哩雞肉反而呢個辣死你嗎配咖哩雞肉,我個人就覺得普普通通,唔算太特別既!但就有好多配菜,例如花生🥜、蝦片,青瓜同脆脆既魚仔咁😂🎈馬拉沙嗲串燒呢個沙嗲汁冇得頂😎配上雞、豬同牛既串燒,好正😎但略嫌牛肉既沙嗲串燒有啲韌😰有啲難咬😣🎈百吉爹肉骨茶(皇帝骨)肉骨茶真係好好味,又唔會好大陣藥材味,反係感覺好地道!係每一次去新加坡必食的😎真係好掛住呢種感覺,我不停任飲,好似一共飲左四碗咁多,好誇張😂至於個個皇帝骨,完全係大塊既肉黎,一啲骨都冇!皇帝骨點上個個混醬,又出奇地幾好味🙆‍♀️整體黎講,我覺得都好滿意!可以係香港食到都幾正宗既馬拉菜都算係咁啦😋

🎈椰香咖央多士
椰香咖央多士

🎈辣死你嗎配咖哩雞肉
辣死你嗎配咖哩雞肉

🎈馬拉沙嗲串燒
馬拉沙嗲串燒

🎈百吉爹肉骨茶(皇帝骨)
百吉爹肉骨茶(皇帝骨)

肉骨茶

2018-12-14